Strugurasi de Sept-Oct 2011 *14*
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/May3/May3.jpg)
May3 spune:
a mea nu a dormit decat vreo 2 reprize de 15 min si o jumate de ora afara
si in rest numai balanganita in brate de azi dimineata. ba eu, ba mamaie
sunt fleasca deja si e ora 5 jumate abia
VA INVIDIEZ DE MOR CE COPII CUMINTI AVETI
jade, habar n-am ce avea conserva aia. probabil ca e conserva si are conservanti. de intrebat nu l-am intrebat si oricum il evit de atunci. el se tot baga in seama cu mine de parca nimic nu s-a intamplat dar eu uit greu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Rach.. off mamica si tie iti da tarcoale raceala?
eu am luat paracetamol, si pt durerea de cap de la masea, si ceai la greu caldut (nu fierbinte , care e contraindicat), cu miere si lamaie,si somn mai mult.. aa si apa de mare in nasul mucos.. sa treaca pe langa tine..
85 globuri.. hmm , nu sunt asa multe (am 5 cutioace, dar repet eu am o problema, si 85 la 60 e f faina oferta)
MAy.. treceri si voi peste asta.. scumpa , iti dai seama cat o doare burtica, nu e vb de rau/cuminte.. ea sufera... in mom dew colici eu plangeam dupa ce adormea de durerea ei.. si juram ca stau numai cu ea in brate sa ii treaca.. May tu o alaptezi la orizontala? ii scoti aerul mereu?...........................................................................
...........................................................................
May3 spune:
seidana, pe ziua nu e vorba de colici. ea plange rau de tot si daca ii e somn si nu poate sa adoarma ca nu-i place sensul de leganat
cand i se face foame si nu esti in secunda 2 cu biberonul in fata ei, nu iti pot explica cum face, zici ca o taie cineva
deci, nu, nu e vorba numai de colici. mai are si de aia dar ii stiu plansul si grimasele de colici si plansetele de alint de exemplu ca nu ti-ai dat seama ca tu o legeni sa adoarma si ea are chef sa vada ce e la televizor de ex
nu sta sa se uite si ea la jucarii, cum o lasi jos din brate scandal. o iei in brate sta cuminte oleaca apoi iar plange ca vrea pe umar. pe umar tace mereu, dar daca o dai jos de acolo aolica ce scandal
deci nu, nu sunt numai colici.
ca normal ca mi-e si mie mila cand o doare. plangeam si eu la inceput. acum cred ca m-am obisnuit.
e ca girofarul. cu okii mari in toate partile si ti-am zis daca merg intr-o parte a camerei si ea nu mai vede lustra de ex, da-i si pune-te pe plans. ma duc sub lustra gata plansul. ce? asta-i plans de colici? sa treaca colica cum vede lustra?
May3 spune:
numai noaptea la 4 o alaptez culcata si intr-adevar nu o mai ridic.
in rest intotdeauna o ridic si o alaptez in brate sau ii dau biberon tot asa si ragaie. cand mananca la tzatzica nu prea ragaie.
noaptea o ridicam dar nu ragaia niciodata si se mai si trezea. asa ca nu o mai ridic.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
Am luat aurii globurile. mai am rosii din anul trecut deci fac rosu cu auriu
rach...daca s multe mai pun si pe pereti!c
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011Doamne iti multumim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
salut fetelor
m'ati facut sa rosesc cu povestitul. Sunteti foarte dragute
, multumesc de complimente.
OanaIasi, mi'a placut rationamentul tau cu machedonii dar nu suntem insa numele chiar le'am ales dupa semnificatie.
Jade, scaunul de masina: la Sofia am avut www.maxi-cosi.co.uk/gb-en/products/car-seats/infant/cabriofix.aspx" target="_blank">scoica maxi cosi cam pana pe la 1 an,dar nu am facut drumuri mai lungi de 40km in afara orasului. Iar dupa un an, cind a trebuit sa mergem la socrii (vreo 600km) am luat un scaun rear facing (Britax Multi Tech) pana la 18kg si forward facig de la 18-25kg. L'am luat de www.carseat.se/store.html" target="_blank">aici asta dupa ce am citit ca rear facing e za best pentru copii pana mai tirziu, cam 3-4 ani minim. Acu' la bufnitica, n'am mai vrut maxi cosi, ca dupa experienta cu scaunul Sofiei am vazut si noi ce inseamna sa nu se miste (bine, eu nici nu am isofix la masina) asa ca dupa indelungi cautari, am luat besafe izisleep. Este foarte compacta, imi place ca e mai inalta si bebe sta foarte bine, mult mai bine decit in scoica maxi cosi. Ulterior, cind bebe va avea un an, probabil ii vom lua Sofiei alt scaun si Zoei ii va ramane scaunul ei.
Ne'am mai uitat la www.graco.co.uk/en_GB/product/8A95/" target="_blank">Graco Logico S care cica a iesit deosebit de bine la teste si care avea si baza insa la noi e la un pret prohibitiv si desi l'am gasit pe ebay, diferenta era prea mica (cam 50 ron) ca sa ma mai complic. El nu e scump deloc pentru un scaun bun (pana in 100 lire) numa' la noi e la pret dublu.
Scaunul de masa: la Sofia am avut si inca avem www.stokke.com/highchair/tripp-trapp-product-concept.aspx" target="_blank">stokke tripp trapp cu suportul de bebelusi. La ea a fost foarte bun, bara o apasa pe burtica daca se apleca in fata si ragaia, ceea ce pentru noi era mare lucru (Sofia si acum daca mananca lapte are plobleme cu aerul) si l'am spalat de l'am capiat insa vopseaua nu s'a luat, plus ca fiind drept asa e foarte usor de spalat. Nu are masuta, insa a stat la masa noastra cu scaunul ajustat. Zoei probabil ii vom lua unul la fel dar verde, Sofia are rosu. Scaunul e scump si nu neaparat nu poti trai fara el, dar exista bani pentru el, il recomand cu caldura. Am mai incercat, la sora mea,www.bimbomarket.it/gb/en/360%C2%B0-table-seat-skylight-2012-P19205.htm" target="_blank">scaunul de la chicco care e foarte bun, mai ales daca esti mai ducaci de fel, ca il poti lua cu tine si il momentezi unde mananca bebe, e bun pana cind descopera ca poate sa iasa din el si sa se aseze pe masa, dar in tot cazul dupa 1 an si citeva luni. Ultimul incercat (primit de la nasa) un scaun clasic de masa, de plastic cu tava in fata, insa sincer mi se pare greoi si greu de curatat. Adica as merge pe unul de lemn dar care sa nu se umfle al curatari repetate (cam 2-3 pe zi pret de vreun an cel putin) si pe unul care se monteaza pe masa pentru deplasari. Acu' eu sufar si de curatenie si ma mir ca n'am luat vopseaua de pe el si am si lasat copilul sa se porceasca, adica vara manca in scutec doar, ca oricum isi punea mancarea in cap. Si decit sa spal si sa astept sa se usuce vreo husa, preferam sa sterg si sa fie utilizabil cit mai repede.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/abmariana/abmariana.jpg)
abmariana spune:
anca-toma eu fac in medie 2 drumuri pe zi cu Anton in masina. Incercam sa ne rezolvam treburile la ore cu trafic minim. Il pun in spate, oblic fata de scaunul soferului, sa pot intinde mana la stop sa mai legan putin scoica. Nu suporta culoarea rosie a semaforului, vrea drum intinsTot timpul ii pun si jucarii in brate sa-l tina ocupat pana ajungem la destinatie.
Scoica se pune cu spatele la sensul de mers pt a fi bine securizata. A mea trebuie fixata in 3 puncte. Mi-a luat ceva pana am capatat dexteritate la montare. Acum mi se pare usor si in max un min treaba e terminata.
Fetele, de ce va stresati cu curatatul cazii in care puneti bebelusul cu colacul? Atat agentii de curatare cat si antisepticele sunt substante chimice, deci nu fac bine belusilor. Folositi orice, numai sa curatati bine si apoi sa clatiti sarguincios. Noi inotam alaturi de adulti si nu ma tem ca va lua vreo boala. Are imunitate de la mine, isi mai face si el, e baiat rezistent!
Seidana si noi suntem la categoria grea, avem 7 kg la 3 luni!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
Hmmm,impresia lasata de fiecare dintre voi... ma gandesc la asta de cateva zile incoace ,in plus de gandurile zilnice la fiecare dintre voi in orice moment: cand sunt la cumparaturi,cand fac curat,cand fac mancare,cand ma ocup de copii.
Pai eu va vad asa :
Andreea2011 ,pe tine te-am remarcat printre primele,pentru ca esti de aici,de pe langa mine ,si sincera sa fiu speram sa castig o noua prietena ,impreuna cu care sa imi plimb copilasii cand merg in Mangalia sau daca o sa ne mutam acolo
. Imi pare rau ca nu poti intra mai des la noi
sa ne mai spui ce faceti tu si Eva.
Marryan ,in imaginatia mea tu esti o mamica agitata, te misti toata ziua cand colo,cand colo ,tot timpul cu ochii la Valeria
. Mesajele tale imi dau o stare de bine si imi esti draga tare.De fapt toate imi sunteti dragi
. Iei hainute multe la fetita ,hainute tare frumoase .
.
Lore unde esti mamico? E o gramada de tim pde cand nu ai mai dat pe la noi.
Lai americanca noastra,imi e dor de tine! De ce nu mai treci pe la noi? Sau ai trecut si nu am bagat de seama
?
Lali_mete pe mine nu ma plac deloc! Am gura prea mare ,comentez mereu,pufnesc si nu imi convine nimic. Scriu cearceafuri/autostrazi lungi cat o zi de post, pe care nu le citeste nimeni in intregime ca-s plictisitoare
.
Seidana ooo,pentru tine ar trebui sa scriu vre-o doua trei postari. Cu tine as vorbi la telefon ore intregi, imi place taaare accentul tau si ai o voce tare calda. Mi te imaginez inalta,slabuta,cocheta tot timpul, jucandu-te cu pitica sau cantandu-i .A,si te vad tot timpul vesela,asa,insufletita.
Camady ,pe tine te-am cunoscut si live,mi-ai dat impresia de om cald,care citeste omul din prima,prietenoasa si vorbareata. Ti-a trecut raceala?
Racheel numele tau il pronunt cu accent portughez ,ca mi-a placut tare cum suna acum multi ani,cand eram copila ,si era "Secretele nisipului" la tvr.Deci in imaginatia mea esti slaba,ai parul drept pana la mijloc aproape,inchis la culoare,ai pielea creola si zambet frumos. Imi place ca scrii des, ne spui multe despre frumoasa ta manechina si ca nu iti faci griji pentru greutatea ei
.
Bujo si eu aveam impresia ca lucrezi in domeniu medical,imi place mult cum te exprimi. Ma bucur mult ca scrii aici,ca ne dai sfaturi si ne impartasesti experienta ta cu doi copilasi
.
Athosika mamico unde esti? Nu ai mai intrat de multisor la noi si chiar im ie dor de tine si de bebe Robert.
Caty si de tine imi e dor,mi-a plcut mult discutia noastra aia de inainte sa nasti. Te-am simtit ca pe o persoana cu suflet tare frumos,si te-am mai simtit si ca pe un om curajos.
Matza mi-ai intrat la suflet atunci cand erai tare ingrijorata pentru sotul tau ,cand era internat pentru problemele de la stomac
,si am mai remarcat "hahahaha" si ":))))))" ,le scrii des
.
Jade pe tine te vad cu cearcane si slabuta, nu stiu de ce. In imaginatia mea esti foarte bucuroasa ca ai bebele si ai aspect de om incercat din greu. A nu se intelege ca te vad urata
.Esti o mamica frumoasa , care are nevoie de odihna si sa ii arate toata lumea cat de mult o iubeste
.
Natalia superwoman. Sa ai trei fete nu e usor
. Imi e dor si de scrierile tale
.
Didianana unde esti? Inainte intrai des pe la noi ,acum ce s-a intamplat? Imi placea cum povesteai tu despre familia ta .
Theea mi-ai parut un om care se supara usor .Tot suparici esti?
Zubi ,mamicuta noastra cu un baietel frumos foc,cu piele maslinie
! Copiluta noastra care are nevoie de imbratisari nonstop
.
Revin cu partea a 2-a ,acum imi e foame ...
Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
abmariana.. voi cred ca sunteti pe primu loc.. nici a mea nu era fan rosu la semafor, acum nu mai conteaza, masina sa fie..eu nu stiu sa securizez scoica.. o prind insa strans in scaune si ii pun centura prin spate..
Lali.. m-am inrosit.. cocheta nu sunt deloc( in ultima perioada cel putin), spre rusinea mea... insa mereu pusa pe sotii si sociabila, si zapacita rau de tot..
asta e descrierea pe care o facem? sau era vb de sescrierea noastra personala? eu asa am inteles.............................................................................
...........................................................................
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/camady/camady.jpg)
camady spune:
Buna fetelor.
N-am mai intrat ca am fost plecati de acasa in week asta, iar azi am recuperat cu treaba prin casa si am citit ce ati mai scris.
Vineri m-a sunat sotul si mi-a zis sa fac bagajele ca plecam la Slanic Moldova sa ma duca la salina sa nu ma mai auda tusind atat.Zis si facut. Poate eram pe sfarsite cu raceala .............poate a avut efect salina, insa fetelor nu mai am absolut nimic.........nici nasul nu-mi mai curge.
Eva slava domnului vad ca nu are nimic.Eu am purtat masca mai tot timpul pe fata..........groaznic a fost.
Va pup pe toate si mi-ati lipsit.
hellena ce ai facut la spital? Sper sa fiti bine.
Lali esti o draguta si mie mi-ai intrat la suflet.Acum cand am citit postarea de la tine mi-am adus aminte de botoseii de la tine ca nu i-am purtat.Cand am ajuns acasa i-am dat soacrei sa-i aiba ca model sa-mi mai faca.Clar nici nu mi-a facut dar nici pe cei de la tine nu i-am purtat.Sa-i cer poate i-or mai veni .
Jade acum 8 ani n-am avut nici scaun de masa, nici de masina. O sa cumparam acum Inca nu m-am documentat.
camady's baby