Strugurasi de Sept-Oct 2011 *14*
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LenaC/LenaC.jpg)
LenaC spune:
Neata Sei,
si noi suntem mucoase si cu stranut (dar stranutul e bine, k elimina mucozitatile)
De tusit nu a mai tusit de ieri cand a fost afara.
ma gandeam sa nu o scot azi, dar maine o sa fie ceata asa k probabil o sa mergem afara macar jumatate de ora :)
Sei, Lore e mamica harnicutza, face calendare de asta probabil nu are timp sa intre, in plus Mara a facut iar bubite si incearca sa gaseasca problema. O sa ii spun sa mai treaca daca are timp :)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
Lena a mea tot 8-10 scutece, si cam 1-2 fara kk. Planul meu de amortizare a scutecelor refolosibile si de economisire prin folosirea lor s'a naruit dupa primele 3 zile.
LenaC spune:
CE fain povestesti tu Ooka
De ce a dat faliment?
Eu calculam acum... cu scutece mamaro care sunt 45 cu inserct bumbac si 54 insert microfibra
dak iau 10 e 450 ron, si eu pe luna cheltui cam 100 ron pe pampersi... am calculat aproximativ
Pai in cazul asta in maxim 5 luni m-am scos
Oricum nu asta e primul motiv pentru care vreau sa folosesc scutece lavabile,
primul este ca e mai bine pt bebe,
apoi k ar iesi mai ieftin, desi asta nu e sigur,
al treilea nu mi s-a parut asa greu sa le folosesc (cand citeam despre ele aveam impresia k e mult mai complicat... si acum e mai greu k face kk din ala moale... cand o sa fie kk de mancare solida si o sa folosesc si hartia o sa fie mult mai ok),
si al patrulea sa fie eco friendly :P.
Azi m-ai incerc o data mamaro, k ultima data tot a lasat putin urme, dar cred k eu l-am strans cam tare
Ultima data l-am pus la 8.30 si a tinut cu brio pana la 11 30 deci 3h, am avut norok... nu a facut kk in el pentru prima data
Mikka, parca si tu ma intrebasei de astea mamaro... vezi mai sus.
Azi oricum e ultimul test si o sa hotarasc exact de care iau, insert microfibra, bumbac, si interior fleece sau bambus, capse sau scai... :D multe combinatii cu siguranta o sa iau de toate felurile
LenaC spune:
Nanna mersic de raspuns... si aici e diferit la fiecare bebe, deci mai asteptam :)
Oricum dupa cum se chinuie fetele cu constipatia, mai bine schimb 4 scutece in 5h (cam asa e seara :), numai o schimb si iar face) decat sa astept zile sa faca kk.
Rach, o dulceata ghinduta ta. Ce fain k poti sa o ciufulesti asa. Maia are doar 3 fire de par in cap, nu pot sa ii fac poze ciufulita
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dbunny/Dbunny.jpg)
Dbunny spune:
poftiti la cafea decofeinizata!
Citat: |
citat din mesajul lui Anilansa Dbunny , e greu cu 2 copii... nu prea poti sa faci mare lucru, fiecare are mofturile lui ... nu ai cine sa te ajute deloc? ... eu la al doilea bebe cer ajutor de la ori cine, sot, bunici si o cumatra ![]() Sambata am dat cu aspiratorul in casa cu fata in brate, am starns jucariile impreuna cu copii, de facut mancare .... dupa amiaza cand au programul de somn. |
pana acum am avut-o pe mama; acum e sotul in conced pana in 28...dar dupŽaia cade cerul pe mine!
O sa mergem la masa la soacra de 2 ori pe saptamana presupun...
lena stai linistita, si noi mai facem 5-6 caca pe zi! si manjim de caca inca 3! mai rar scutec care sa nu aibe decat pisu...pe mine ce ma dispera e ca mai nou face mai mult deodata...si-i iese pe la spate, de pateaza body-urile toate...
nanna mika si ooka va invidiez pt bone, menajere si luxuri dastea
![](icon_smile_cool.gif)
stefy felicitari pt linistea sufleteasca de care dai dovada! tine-o tot asa
![](floare.gif)
oare hellena s-a dus la medic¿
Noi azi mergem sa-i facem proba auzului, in maternitate nu i s-a facut, cica era aparatul stricat, si m-au sunat acum...acusi mergea fata la facultate si ei nu i-au probat urechile...noroc ca tresare fa fiecare tusit dŽal meu...
![](pupic.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
Lena pai am dat faliment ca purcica mica s'a iritat si nu le'am folosit. Nu mai stiu, eu cind le'am luat facusem planul de amortizare ce reprezenta una din conditiile esentiale pentru primele 6 luni, din care primele doua luni erau baza ca in astea se folosesc din greu scutecele. Plus ca eu am dat vreo 550 ron pe scutecele kissaluv pe care nu le mai pot folosi ca sunt de nou nascut si deja abia ii mai cuprind tot funduletul. Tot in astia 550 ron intra 3 role mari de protectii si 6 inserturi (3 microfibra si 3 canepa). Astea din urma le mai pot folosi dar vreo 400 de ron tot pierduti sunt. Charlie banana au fost vreo 350 ron, eu am mai luat unul ca sa nu platesc transportul si deci inca vreo 400 ron pentru 7 scutece fiecare insa cu doua inserturi care sunt cred microfibra. Cele mai bune, din experienta mea de pana acum sunt cele de canepa si apoi cele de bumbac (kissaluv sunt integral din bumbac).
ah, tot in cei 550 ron intrau si 4 wrapuri pe care nu le'am folosit deloc pentru ca marimea mica s'a dovedit a fi prea mica.
in concluzie, am cumparat de'am capiat pampers newborn, eu folosesc cam unu la maxim 8-9 zile (cel de 60 buc) si asta mai nou ca eram cam saptamana si baxul. Iar acu' am luat moltex ca cica is bio si libero ca sunt cele mai avantajoase ca pret. Asa ca bufnita kkcioasa nu tine cu mine si cu economisirea mea. Iar ce salvez mediul prin scutece refolosibile distrug prin detergent si uscat cu uscatorul, deci partea de ecologie pe mine oricum m'a sarit. Ce pot spune ca fac, e ca spal hartiile de protectie daca sunt doar pipilite. Tu ce hartie folosesti?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nanna_mika/nanna_mika.jpg)
nanna_mika spune:
Dbunny - nu ma mai invidia de ajutor ca eu as fi preferat o mama, o soacra sau sora aproape de noi sa ne ajute, dar le luam ca atare si incercam sa ne descuracam si asa
Ionela - sa va fie de bine cu botezul! Felicitari pentru noul crestin!
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Lena... noi ieri am fost in mall.. si evident ca i-a placut, peste zi nu stranuta/tuseste mai deloc.. insa cum se face seara cum incepe show-ul..Eu vreau sa ies azi cu ea afara, insa sa vedem pt ca cica vine ploaia..
Transimite-i pupici lui Lore si Maiei..
Noua iar ne-am aparut bubele si pe fata (seboreica), si tind sa cred ca apare si atopica pe corp ca incepe sa i-i se usuce pilea tare..
Ooka.. ce faina zi de nastre are Sofia .. 08.08.08... super .. Posturile tale sunt ca amintirile lui Creanga, merg la suflet , indiferent despre ce scrii e interesant fie ca ma priveste sau nu..
Bunny..te vad ca zici ca face caca de ii iese pe spate. matzuca mea face o data la 10 zile si nu se manjeste.. umple pampersu si atat , nu sa curga sau sa iasa ...........................................................................
...........................................................................
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/abmariana/abmariana.jpg)
abmariana spune:
Alaynaeu nu l-am infasat niciodata pe Anton, l-am lasat sa se miste in voie ca sa se dezvolte armonios.
Nu i-am pus niciodata manusi desi el se zgarie chiar si atunci cand are unghiutele taiate. La bebelusi vindecarea este f rapida, a doua zi nici nu-ti mai dai seama unde a fost zgariat.
Si chiar daca se mai lovesc fiindca nu au inca miscari de finete, nu au forta si viteza necesara pt a se rani.
Noi ne pregatim pt piscina.
![](images/user_woman.png)
ingeras26a spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dbunny poftiti la cafea decofeinizata!
pana acum am avut-o pe mama; acum e sotul in conced pana in 28...dar dupŽaia cade cerul pe mine! O sa mergem la masa la soacra de 2 ori pe saptamana presupun... lena stai linistita, si noi mai facem 5-6 caca pe zi! si manjim de caca inca 3! mai rar scutec care sa nu aibe decat pisu...pe mine ce ma dispera e ca mai nou face mai mult deodata...si-i iese pe la spate, de pateaza body-urile toate... nanna mika si ooka va invidiez pt bone, menajere si luxuri dastea ![]() stefy felicitari pt linistea sufleteasca de care dai dovada! tine-o tot asa ![]() oare hellena s-a dus la medic¿ Noi azi mergem sa-i facem proba auzului, in maternitate nu i s-a facut, cica era aparatul stricat, si m-au sunat acum...acusi mergea fata la facultate si ei nu i-au probat urechile...noroc ca tresare fa fiecare tusit dŽal meu... ![]() Dbunny cu Daniel (23.11.2006) si Noa (1.oct.2o11) |
:)) colege la copiii mari, dar si la cei mici. Desi la cei mici nu am scris, v-am urmarit. Sa iti traiasca!
Bb Sasha este nascut pe 06 oct 2011, a avut la nastere (ceza, 39 sapt in cap) 2950gr, 50 cm, iar sapt trecuta la 2 luni fara o zi avea 4900gr si 58.5 cm. Se culca la 20.00-21.00 si se trezeste la 4.00, apoi la 7.00-8.00.
Ziua doarme daca iesim afara 6 ore legate.
Maya este terminata dupa el. Este foarte entuziasmata, euforica as spune, sta numai langa el, ii da suzi, ii canta, il adoarme. Imi este drag ca se comporta asa cu el si ca nu este geloasa (i-am explicat ca in momentul nasterii DD mi-a dat inca o doza mare de iubire, egala cu cea pe care o simt pt ea, ca sa nu se imparta iubirea intre copii, dar sa beneficieze ambii de aceeasi).
In rest ea este ... argint viu, vorbeste de cand se trezeste pana se culca in continuu, canta, se joaca, face activitati, merge la gradi, stie sa inoate, invatam engleza. Ii place enorm de mult sa ii povestim si sa ii citim. Un adevarat ajutor!
Piticul tau cum se comporta cu bebelina noua?
Cat despre problema cu kk care iese pe la spate si pateaza tot, la noi se intampla de fiecare data cand face kk, adica de 3-4 ori pe zi. M-am enervat, am incercat sa-i pun altfel pampersii, degeaba. M-am calmat, iar ca sa nu ramana body-urile patate le pun la inmuiat cu detergent imediat, altfel nu se mai ia...