Strumfi & prichindei iulie-august 2011 (25)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andreea_tc/andreea_tc.jpg)
andreea_tc spune:
In legatura cu grupul de pe facebok cam ce ar trebui sa contina prezentarea respectiva? Eu am zis ca m-am prezentat deja. Ma rog... nu stiu ce as mai putea scrie si nu e un capat de tara daca nu se poate deocamdata.
Multumesc
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
lisssa_ana spune:
eu stiu ca pana la 6 luni se pot schima. Teoretic, practic...ai mei s0-au schimbat la 2 ani din albastru in verde .
Ai mei s0au nascut amandoi cu ochii albastri deschis si Anei I-au ramas tot albastrii cu catyeva dungulitze de verde in ei. Filip cred ca va ramane cu alb si el.
Cred ca depinde de nuanta de albastru cu care se nasc
Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alexia_ada/alexia_ada.jpg)
alexia_ada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui roxybarbu
Dar ce lapte folosesti? Lapte praf sau....???? ![]() |
da Roxy LP folosesc
![](pupic.gif)
![](images/user_woman.png)
oxidoni spune:
Buna si de la noi fetelor.
Abia reusesc sa tin pasul cu cititul, iar cu scrisul...am absentat mult tare.
Sa raspund si eu la ce imi amintesc...
Imi pare rau Miha ca te-a chinuit Imi noaptea aceea, dar bine ca ai reusit sa dormi ziua si noaptea trecuta a fost una mai buna.
Baie noi ii facem aproximativ in fiecare zi, mai putin duminica. Sapt trecuta i-am facut in cada mare. Am pus-o pe un scaunel inclinat, si statea ca intr-un fotoliu. I-a placut, si o sa-i mai facem asa.
Ora de culcare - cam inaintata si la noi...22.30-23 maxim. Am sa incerc sa o mai reduc...poate reusesc.
Anaemi - bafta cu examenele...n-am citit tot, deci nu stiu daca ai scris ce ai facut sau nu. Oricum, sunt sigura ca ai facut bine.
Lissa - nu mai stiu daca ai zis, dar de ce va adunati la bucatarie la biserica? Gatiti pentru oameni fara adapost?
Florina - si eu sunt f bucuroasa ca am intalnit aici pe forum (e primul forum pe care sunt 'activa') persoane cu care rezonez, si de la care am f multe de invatat. Va multumesc si eu fetelor pt sprijin si sfaturi
Diversificarea noi o vom incepe la aproape 6 luni, desi nu suntem exclusiv pe LM (seara primeste si LP). Vom incepe cu suc de morcov, adaugam mar, si mai vedem pe urma. Sper sa rezistam doar cu lapte pana atunci.
Laura - sa treaca repede perioada de intrebari si nesiguranta. Oricum, tu esti o persoana f echilibrata si rationala, asa ca poate tu ar trebui sa-ti pui cel mai putin problema 'daca faci bine'.
Despre noi: Miruna si luna asta se pare ca ia bine tare in greutate. Am cantarit-o luni, si la aprox 4 luni si 3 sapt are 8.3 kg, nascuta cu 2.970. Sunt oarecum relaxata, pentru ca nu mai primeste decat un bibe/zi, si stiu ca grasimea din lapte de mama nu e grasime rea.
Noaptea se trezeste de 2 ori, dar daca se culca repede la loc dupa ce mananca, eu sunt f ok dimineata.
Noi acum in we plecam acasa la parinti, la Roman, si stam acolo pana dupa rev. Sper sa-i priasca aerul si sa creasca frumos si acolo, iar noi sa ne relaxam (vom fi acolo fara tati vreo 10 zile, si sigur o sa ne fie dor de el; dinainte de Craciun vom fi in formula completa).
In rest, toate bune, zile frumoase, cu joaca si veselie, cu fericire multa adusa de minunea noastra de pui de om
Va las acum, ca m-am intins o gramada.
Va pupam pe toate, si sa aveti o noapte linistita.
Mami de minune de fetita Miruna-Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/navicula/navicula.jpg)
navicula spune:
Si eu citisem ca pana la 2 ani se stabilizeaza culoarea la ochi. Paula ia avut albastru spre gri, iar acum ii are verzui, la Luca inca sunt albastri, dar mai deschisi, inclin sa cred ca vor ramane asa. Genetic e de unde cu strabunici, bunici si matusi cu ochii albastri.
fecian de acord cu tine in legatura cu facebook. Mie mi se pare mai personal, cumva, de aceia am considerat ca inca nu ne cunoastem destul de bine ca sa fac parte din grupul vostru de facebook, si nu am solicitat acest lucru.
Alina , Paula Maria(9 octombrie 2007) si Luca Tudor (25 august 2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maria2mami/maria2mami.jpg)
maria2mami spune:
Heloo mamici frumoase
Am avut si noi succes cu sucul de mere si cerealele ieri....i-am dat mai mult decat trebuia pt ca urla de cate ori ii scoteam lingurita din gurita. O sa incercam si noi zilele astea cu branzica, sunt sigura ca nu va face figuri
Alexia cum se numeste br din comert .......si ai amestecat-o cu un fruct sau i-ai dat simpla?
Vreau sa incerc cu avocado
Mami de Luca 05.08.2011 si Maria 29.05.2003
![](images/user_woman.png)
v_florina spune:
Adra, mai exista speranta Si Stefan a adormit prima data singur weekendul asta, cand eram la munte. L-am pus in scoica langa fereastra, batea soarele pe el, si noi ne-am apucat de pregatit micul dejun. Cand a venit Razvan sa-mi spuna ca Stefan a adormit, m-a apucat efectiv rasul!
Roxy, acelasi feeling am si eu despre diversificare. Nu am nicio idee, nu prea pot intelege principiile etc. Nici nu stiu cum o sa mearga cu masa 1 sau 2, pentru ca noi efectiv nu avem program de papa, deci la noi masa 2 sau 2 pot fi oricand.
Pun si eu o intrebare stupida: ce lapte folositi la diversificare pentru branzica? Lapte de vaca? De care si cu cat grasime?
Alina, eu folosesc persil sensitive, pun rufele la 60 sau 80 grade, si dau inca un ciclu de clatire. Petele au iesit la vanish oxy action, tinuta hainuta putin in lighean inainte bagat la masina de spalat. Insa asta f rar, numai daca nu am avut timp sa clatesc imediat si sa bag la spalat.
Despre noi: am fost azi la un control, pt ca Stefan a ramas cu un harait in piept si ne era teama sa nu fie ceva la plamani. Cica ar fi doar de la laptele pe care il mananca haplea si apoi varsa. Plauzibil pt mine, tinand cont de faptul ca mananca de parca l-ar alerga cineva (desi mananca fff des), si mai si vomita pe deasupra.
Mi-a spus (Culcer) ca normal ar fi trebuit sa aiba 8kg la 8 luni. Noi avem 7.300 la 3 luni jumate (ca multi alii de pe-aici ). Asadar m-a trimis la hemograma si bine a facut, caci copilul este anemic (a crescut prea mult in timp scurt), si eu pe langa el. De maine incepem cu ceva fier si calciu.
A fost atat de tare la analiza. Ce sa spun, m-a durut pe mine intepatura aia in deget, dar pe el. La intepaura a tresarit, dupa care a pus buzita, i s-au umplut ochii de lacrimi, si apoi, probabil pentru ca nu il mai durea, s-a relaxat. Mi-a fost atat de draaaag de el.
Mai, eu cred ca sunt un picut de mama denaturata. Cred ca am mai spus asta pe aici: ma apuca rasul in unele situatii cand el plange. Ma refer la momentele acelea cand se sperie ca am facut eu ca oaia, si incepe sa planga. Mi-e atat de draga inocenta lui, incat ma apuca rasul, dar este ras de drag, in timp ce il alint si il dragalesc.
Azi noapte a dormit 5 ore legate. Mi-e teama sa nu pierd laptele in ritmul asta, adica sa nu mai am lapte suficient pentru nevoile de peste zi. Este posibil?
Mami de Pusculeanu mic si foarte plangacios (24 aug 2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
lisssa_ana spune:
Florina, pt branza folosesti ce lapte ii dai la bb, LM sau LP. Daca e LP il faci exact ca si cum i l-ai pune in sticla . A pus Pufi cantitatile cu vreo 2 pag inainte
Oxidoni, se face o masa lunara odata pe luna pentru strangere de fonduri. Cum a fost ziuas Arhiepiscopului, s-a strans lumea (aprox 100 de pers) la o poveste si la o gustare. Masa lunara a fost sapt trecuta. Aici se fac pregatiri pentru 250 de pers, de la supa/ciorba, felul 2 pana la desert.
Va
Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Roberta84 spune:
intru sa dau de veste , ca aseara eram disperata si amm scris fetelor pe FB ca nu mai stiam ce sa fac.
Deci , ieri am fost la control, analize , tot tacamul , toate bune , are 7400 , a luat 700 luna asta , deci diversificarea isi spune cuvantul pt ca ultimele 2 luni luase abia 500. Am facut si vaccinul , am venit acasa veseli , ne-am jucat , am ras , am dormit un pic si pe la 6pm , a inceput sa planga atat de tare ca mi se rupea inima , nu l-am vazut niciodata sa planga asa , jelea mititelul incontinuu. si pe deasupra nu manca . se facuse ora 22 si el nu mancase de la ora13. Il plimbam prin casa in brate si tresarea si plangea din 2 in 2 minute, imi era asa milaa. pana la urma a adormit vreo 30 de minute dupa care a papat 120 lapte si a dormit iar. L-am tinut cu mine in pat sa il verific mereu sa nu faca febra si i-am mai dat sa pape o data , a suspinat toata noaptea , eu nu am dormit mai deloc de grija . Acum a facut un kk diaree dar nu vreau sa il trezesc sa il schimb pt ca mi-e mila de el , il las pana se trezeste el , sper sa nu aiba nimic pt ca de obicei il schimb imediat.
Off Doamne e asa de rau cand sunt bolnaviori ,mai bine m-as simti eu rau ....
Despre baie , ii fac la 2 zile, mi se pare de ajuns. Ora de culcare este intre 20.30 si 21.30, asa s0a obisnuit singur nu il fortez nici sa doarma nici sa stea treaz , cum vrea el.ii place sa il pun in patutul lui unde vorbeste ci jucarerele pana adoarme , mai rar trebuie sa il adorm eu in brate.
Altceva nu mai stiu .... sunt cam fuori servizio , cum se zice aici
va pup si sper sa aveti o zi buna!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Roberta84 spune:
Aaa , Vali si Felicia , va multumesc , nici nu am apucat aseara sa va spun , eram f speriata , bine ca nu a fost nevoie sa mai mergem la urgente.sa vad azi cum o sa se simta.