Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (14)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Ia te uita, ce copil fericit! Bob Builder e la moda printre copilasi, vad. V-am vazut si matza somnoroasa.
Ce rau imi pare ca te-ai imbolnavit asa grozav. Amoxicilina e permisa in sarcina. Acum esti ok, te simti bine?

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

Anitta, , v-am citit tot timpul dar mi-a fost rau tare, n-am fost in stare sa scriu, in plus n-am fost numai eu bolnava, a inceput Lucas, a continuat sotul, tot asa rau ca si mine si apoi si socrii, amandoi deodata, iar apoi eu. Si cred ca stii ce cumplit este cand sunt ambii parinti bolnavi si bunicii, de n-ai nici un fel de ajutor...
Pe 16 vine mama la noi, doamne ce bine o sa fie, sta 2 luni, pana la mijlocul lui februarie

Altfel sunt ok, nu mai am greturi deloc,, pofta de mancare la greu, kg. puse la fel, asta este, le dau eu jos dupa nastere...

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009 si 17+

http://www.foto-la.de/Lucas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Aoleu, dar ati tras-o rau de tot! Bine ca ti-a trecut raul primului trimestru, imi aduc aminte ca erai si tu in gasca ingretosatelor.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Ioana, eu logic si la rece stiu- capul stie insa sufletul de abia il asteapta :).

Ai un baitel extrem de simpatic,sa va bucurati in continuare de el

Ioana, viitoare mamica de baietel 18 saptamani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Ioana (Asparagus), imi pare rau ca esti atat de bolnava... Totusi cred ca bebe e bine, ca sarcina e deja destul de marisoara si din cate am inteles mai grav e cu antibioticele in primul trimestru.

Iti multumim ca ne-ai linistit cu simtitul miscarilor, daca zici ca prima data l-ai simtit pe la 21 de saptamani am devenit mai derabdatoare dar mai linistita. Aveam pe aici numai mamici mai norocoase care-l simt de mult .

Sa stii ca eu mereu am crezut ca ceea ce zic mamele, ca simt ele ca e fetita ori baietel, e o prostie. Pana cand eu am stiut ca o sa fie baietel (chiar daca amandoi ne-am fi dorit fetita) inainte sa se pozitiveze testele. Nu incercam sa avem un bebe, insa eu simteam ca sunt insarcinata si ca e un baietel. Primul test iesise negativ pentru ca il facusem prea repede, dar eu si atunci am zis ca nu se poate, mai astept si il refac. Si asa a fost.

L-am vazut si pe Lucas, e un patiser tare dragut si priceput. Abia astept sa coc si eu fursecuri de Craciun cu puiul meu drag (asta daca nu o fi prea ocupat la surabarit cu taica-so ).

Diana 18+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Asparagus, imi pare rau ca ai fost bolnava, sper ca acum sa te simti mai bine. Eu stiu ca amoxicilina este ok in sarcina, asa ca nu cred ca la afectat.

Fetelor, eu de 2 saptamani ma mananca sanii de mor. Atat mii scarpin de imi sunt tot rosii , si nu stiu care ar fi motivul de ma mananca in halul acesta. Voi a-ti patit asa ceva?

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 19+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Ramona, mai patesc si eu dar nu asa de grav ca tine. In generalam problema asta daca nu e pielea suficient de hidratata (mi se usuca pielea mult mai tare de cand cu sarcina).

Si lenjeria cred ca conteaza mult, sa nu fie prea stramta, sa nu iti fie prea cald si pe cat poti evita fibrele sintetitce si mai ales dantelele, cusaturile, etc.

Diana 18+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Ramona, si pe mine ma mai mananca sanii si bcurtica insa din cate stie e de la faptul ca se intinde pielea si trebuie hidratata, pe mine cand ma mananca ma dau cu crema si imi trece destul de repede.

Eu insa vreau s ava inmtreb ceva, sfarcurile mele arata din ce in ce mai ciudat. Nu supureaza sau ceva, insa au in varf asa niste punctulete ca niste "cosuri" si cand fac baie parca se ia pielea sau ceva. E de la glande? Aveti idee?

Ioana, viitoare mamica de baietel 18 saptamani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare burtici !

Anitta , curaj! Mai bine sa stii, ori ca-i alba, ori ca-i neagra: speranta si optimism ti-au transmis fetele, eu sper din suflet sa pot sa-ti transmit, asa de la distanta, multa putere sa infrunti situatia .

Deea , eu nu-mi dau seama de ce ti-au recomandat amnio... Riscul mi se pare rezonabil, NT nu e dezastruoasa... Si dupa ce am si citit rezultatele de la al doilea DT... Oricum, tinem pumnii pentru eco urmatoare !

Elly, sa stii ca si eu am dureri daca nu fug la pi imediat ce imi vine. Si ma doare si mai rau in timp ce fac, iar dupa, trebuie sa ma asez ca incep contractii... Asa ca am dublat-triplat (cel putin ) consumul la apa si hartie igienica .

Elena, inca nu ne-am mutat... Intarzieri cu mobilierul, cu instalatorii, cu electricienii ... Ai fost cu pui mic (cel mare ) la alergolog?

Nu mai stiu cine spunea despre DPN si ecografii, cu siguranta vre-o mamica la al doilea pui - dar are perfecta dreptate: daca ne-am tot schimba DPN-ul (si nr de saptamani) dupa fiecare masuratoare, ne-am zapaci rau de tot ; puii astia mici or sa "creasca" si-or sa se "miceasca" de la eco la eco, asa ca mai bine ne luam ca reper UM, si cu asta, basta .

Mai era cineva interesat de valorile de la DT, parca - le scriu pe ale mele:

sange - aparat kryptor certificat FMF, metoda Trace Brahms, recoltat la 11w1d
- free beta HCG 59,31 ng/ml (corespunde 1,183 MoM) - valoare mediana pentru 11w 44,83 ng/ml
- PAPP-A 4,81 mUI/mL (corespunde 1,782 MoM) - valoare mediana pentru 11w 3,986 mUI/mL

istoric personal:
- origine etnica: caucazian
- greutatea mamei: 55 kg, inaltime: 165 cm, BMI: 20,2
- paritate: 1
- fumatoare: nu
- conceptie: spontana

ecografie trim I - la 11w5d:
- sarcina intrauterina in curs, activitare cardiaca fetala prezenta
- frecventa cardiaca fetala: 156 bpm
- lungime cranio-caudala: 57,2 mm
- translucenta nucala: 1,2 mm
- diametru biparietal: 16,8 mm

markeri cromozomiali:
- os nazal: prezent
- unghi facial: 92 grade
- doppler valva tricuspida: prezent
- doppler duct venos: normal

estimare riscuri (FMF):
- trisomie 21: bazal 1:557/ ajustat 1/11.140
- trisomie 18: bazal 1:1.316/ ajustat 1:26.329
- trisomie 13: bazal 1:4.142/ ajusta 1:82.831

Nana, mamica de iubirice dulce , Adelina Ioana- 11 mai 2010, si 17+ cu DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Ioana (Asparagus) si eu am fost la pamant doua saptamani cu o rino-sinuzita virala horror. Abia m-am tarat prin casa du Adelina, nici nu stiu, gandindu-ma acum, cum am reusit sa ma grija de ea. Dureri crunte, asa cum spui tu, de simteam ca mi se fac praf oasele fetei, febra 40... Am luat doar vitamina C si paracetamol, de antibiotic la mine n-a fost cazul, ca a fost viroza, pe exudatul faringian si nazal nu mi-a iesit nimic bacterian. sa te faci bine repede!

Ramona, da-te cat de des cu ceva hidratant (crema, ulei). Cred ca te mananca pielea pentru ca se intinde, si eu am patit asa cu burtica in ultimele luni de sarcina.

Nana, mamica de iubirice dulce , Adelina Ioana- 11 mai 2010, si 17+ cu DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare

Mergi la inceput