Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 14
Raspunsuri - Pagina 13
happylica spune:
dara, eu nu m-am gandit sa-mi confectionez toate astea. nici nu cred ca as avea rabdare. pe de alta parte.. nu mi se pare o idee atat de rea. ti le cosi tu singura sau le dai cuiva? ma refer la scutece, paturici si alte cele.
camasa de noapte nici nu ma gandesc sa-mi fac. am una.. probabil o sa-mi mai cumpar 1 max 2. pt 3-4 zile cat o sa stau in spital.. cred ca or sa fie suficiente.
nikoniko spune:
Hello
Dara,eu am acelasi medic pediatru de 12 ani (de cand avea Alex 4 ani-atunci am descoperit-o). Eu am avut experiente urate cu medicii pediatrii. Pana la 1 an si jumatate am beneficiat de o dr excelenta care insa a plecat in Franta. Alex a fost un copil cu problemute de sanatate (bronsita asmatiforma), de ajunsesem sa dormim in fund ca sa nu se sufoce (eu nu prea dormeam), iar la 4 ani avea toracele marit ca batranii din cauza bronsitei. Am cunoscut-o din fericire pe dr Mihaela Musetescu, un pediatru exceptional, care l-a tratat pe copil, iar in 8 luni era ok. Imi raspunde la telefon si la 4 dimineata( alex a avut un episod de sufocare, si mi-a raspuns , m-a indrumat ce am de facut conform simptomelor, iar apoi m-a sunat ea cand eram la spital ca sa comunice cu cei de acolo, pt ca ea stia istoricul copilului). Daca crezi ca ar fii un medic potrivit, sau mai ai nevoie si de alte informatii, just ask. Poop
Niko, mami de Alex(1995) si 19+ cu
MTHFR C677 Homozigot
nikoniko spune:
Uite, un articol
http://www.revistafelicia.ro/articol_1006268/%E2%80%9Eincercati_macar_o_data_un_tratament_homeopatic%E2%80%9D.html
MTHFR C677 Homozigot
nikoniko spune:
Ideea este ca ea foloseste si medicina alopata si homeopata,in functie de caz. Dar, la Alex, era la inceputuri cu aplicarea tratamentelor homeopate, si iata ca a functionat! Pe langa faptul ca este un medic de exceptie, mi-a devenit si prietena, iar ea este unul dintre putinii oameni in care Alex are incredere.
MTHFR C677 Homozigot
Marcella777 spune:
Salutare. Problems!! Ma incearca greturi de cateva zile incoace. E normal sa incepi sa ai greturi la aproape 5 luni? Sunt derutata mai ales ca de regula nu am un stomac sensibil. Nu stiu daca am varsat de 10 ori in viata mea iar acum, in 2 zile am varsat de 3 ori. Curios..
Monna, nu am reusit sa ma loghez. Dupa cum ti-am scris si in PM nu ma lasa sa trec de locatie sau intrebarea secreta. Am incercat varianta ta de raspuns la intrebarea de siguranta dar nu a mers. Poate nu ma place ca am lipsit atat de pe forum...
Va pup.
monna3 spune:
Buna fetele,
Chito ce frumos ca deja ai intrat in febra sarbatorilor. Concediu placut
happylica sa vii cu vesti bune si de la analize si de la eco. Imi pare rau pentru pierderea suferita
Kovacsc pai pe masura ce creste e si normal sa-l simti in fiecare zi... la inceput sunt miscarile timide dar de acum...
Sovi sunt scumpi tare piticii tai . Nu-ti fa griji de Iustin ca el e sanatos, creste si cand e timpul va scoate nasucul
emmaella imi pare rau de arsuri. Eu am avut cateva zile dar erau din cauza zacustii, cum nu mai mananc cum nu mai am nimic.
Dara multumim pt raport, invatam multe de la tine in felul asta. Si eu m-am gandit sa cumpar scutecele de alea de finet si mai ales pt baita
LGabiL ce frumos ca deja ati facut bradutul . Si noi pana anul asta il faceam in Ajunul Craciunului dar acum am zis ca vreau sa ma bucur mai mult de el . Fetita ta e asa scumpa, cum se ingrioreaza ea ca-l inghesui pe bebe
Mada ma bucur ca analizele sunt bune. Sa va fie de bine cumparaturile pt bebita si sa le poarte sanatoasa . Nu-mi mai adu aminte de AMR
Niko ce frumos povestesti tu de pediatra lui Alex
Marcella nu stiu ce sa-ti spun...
Monica, fericita 24+ cu Cezar-Andrei
monna3 spune:
Marcella imi pare rau de greturi si varsaturi . Hai ca ma mai chinui eu sa vad ce se intampla, de ce nu iti da voie sa intri
edit: ai PM
Monica, fericita 24+ cu Cezar-Andrei
irinaelena spune:
Iar am absentat cateva zile... nu mi-a fost prea bine. Joi am zacut toata ziua, am avut temperatura usor crescuta (37.8) si m-a durut foarte tare capul in zona ochilor, de s-a speriat sotul cand m-a vazut ca nu ma ridic din pat. Vineri a fost ceva mai bine, m-am refacut, iar sambata si duminica am revenit la viata.
Nu stiu ce-a fost, dar bine ca a trecut!
Multa sanatate picilor bolnaviori, si ganduri speciale pentru Finn, care are un hop de trecut
De celule stem am mai zis, am recoltat prima oara cu CBC, am platit numai dupa ce mi-au zis ca e ok proba (adica dupa vreo 3 luni de la nastere), au strans cam pt 65 de Kg dc tin eu minte bine. Voi recolta si de data aceasta, dar ma voi documenta putin inainte de a merge tot cu CBC, in ideea in care a aparut ceva nou de care nu stiu.
Daca va hotarati sa recoltati, intrebati la spitalul unde nasteti, cu ce firme colaboreaza. Ca sa nu aveti surprize.
Irina, 21+
chitosenia spune:
Dara eu am avut pentru Bu fostele mele scutece de finet facute de mama pentru mine, pastrate bine de mamaie... care mi-au fost foarte utile la baita, reflux/voma, carucior.
Le-am spalat ca o isterica inainte...pana m-a amenintat mamaie ca mi le spala cu lesie doar sa ma calmez..dar bine mi-au mai prins.
Am avut mai multe marimi ..cred ca 90*90 le-am folosit pt baie...pe cele mai micute la reflux.
Camasute de noapte, spital mi-am cumparat din comert din bumbac 100%.. tot asa spalate bine ... care se desfaceau in partea de sus cu nasturasi pentru alaptat ..ieftine si bune .
Acasa recunosc ca am folosit multe maieute pentru acces direct si pantaloni caldurosi ... aveam calduri sus si ger la picioare .
Alternative sunt:
1. fie sutien de laptare+ tampoane de sani ... care eu nu o recomand decat pt afara din casa ..restul mai lasam sa si respire.. eu nu am folosit decat strictul necesar(acte, doctor, chestii din astea formale)
2. haine lejere pe care le vei pata des de lapte/reflux, voma, transpiratie... in secunda cand bebe va plange tie sani o sa-ti curga suroaie suroaie ... asa ca sa ai din plin haine lejere de casa si detergent .
Magdalena ce dragut ca v-ati plimbat asa prin magazine... e bine sa prospectezi piata ... oferte sunt o groaza ... despre carucior tot ce pot sa recomand este sa fie flexibil la denivelari si USOR. Asta daca nu vrei sa faci muschi.
Marcella imi pare rau pentru greturi si voma ... ce sa zic poate ar fi bine sa investighezi adevarata cauza...poate vreo enterocolita sau altceva.. eu in 2 sarcini am vomat de 2 ori cand am facut criza de rinichi... ma gandesc sa nu fie vreo alta cauza pentru raul tau... parca prea multa voma de o data. Oricum iti urez santate si putere!.
Monna iubita inteleg ce spui despre AMR.. eu deja l-am calculat pe al nostru ..116 zile... nu va speriati asa imi este felul numar totul ... cate zile pana la concediu... cate zile pana la Craciun .. toti colegii rad de mine .
Pup fetele si strengarii
Mamica de Bu minunat si de strengar +23
Tala spune:
Eu am fost azi pe drumuri (mai mult pe la dr sa vad ce e cu spaimele induse de dr Pop la eco de vineri - strengarita mea nu numai ca si-a facut nod pe cordon dar si la mai si infasurat in jurul gatului, asa ca am luat-o la o discutie; tensiunea pe uterine nu e mare si dr mea nu e de acord cu tratamentul cu aspirina asa ca oricum nu e cazul; altfel e totul in regula)
Dara iti dau datele pediatrei noastre pe pm. Noi maine mergem cu David la ea la controlul de 6 luni si o voi intreba daca vine si acasa la inceput (desi nu cred), dar chiar daca nu, prefer sa merg eu la ea decat sa incep iar testele cu altii.
De dna dr Musetescu am auzit si eu de la o colega care e tot asa f multumita de dumneaei.
Ce a fost mai socant poate in episodul cu 'dezinteria'la copil a fost ca la camera de garda m-a luat f tare o dna dr care a presupus ca am fost eu la wc si nu m-am spalat pe maini (in conditiile in care aveam aproape rani de la cat de des ma spalam si cu apa fiebinte sa fiu eu sigura ca nu duc microbi la copil)
Dara si eu am facut pelincute la primul dar acum nu cred ca mai fac pt ca am impresia ca nu ajuta f tare. La sters balute sigur nu ajuta pt ca nu sunt f absorbante (pt asta am cumparat cateva zeci de prosopele micute - si pt pus sub sanul liber cand suge din celalalt - pt ca lapte curgea din amandoua si inundam copilul, si pt guitzat pe umar)
Eu raspund repede din ce-mi aduc aminte pt ca mi s-a tot inchis pc-ul din cauza tensiunii electrice proaste asa ca m-am mutat la laptop. Noi cadou pt maine la pitic i-am luat masinute transformers (pasiunea lui actuala), inca alte jucarii (nici nu mai stiu, le-am luat treptat si o coroana placata cu aur - in miniatura de la muzeugalerie (asta pt ca el stie care 2 prenume de rege si a spus laun moment dat ca ii trebuie si o coroana - e f interesanta si draguta). La domnul sot n-am reusit sa-i iau nimic , ma revansez de Craciun (i-am comandat un set de cosmetice de la laparfum - au super preturi si sunt si testate de niste amici, adica nu e diferenta fata de cele originale - ei oricum spun ca sunt originale)
Intreba o mamicuta de carucior duo sau trio, eu sincer nu-i vad marea utilitate nici a celui duo - trece f repede perioada in care se poate folosi landoul si scoica, plus ca sunt f multe scaune de masina cu reductoare pt nou nascuti.
Eu l-am nascut pe David prin cezariana fara sa se astepte sa se hotarasca el sa iasa (mi s-a parut destul de barbar lucrul asta) asa ca nu stiam ce sunt contractiile - am aflat sapt trecuta cum va spuneam, dar vroiam sa va mai spun si ca atunci cand burtica se tuguie si practic se vede uterul (eu credeam ca se intinde galusca mea) tot contractie este (si e prea devreme pt contractiile BH) - eu patesc asa in mos special noaptea cand stau pe spate sau mai pateam (pt ca nu mai am voie acum ) dupa .
Dara poate ai noroc de o asistenta buna in maternitate privind alaptatul (practic trebuie sa arate cineva cum sa bagi tot mamelonul in gura puiutului - stiu e imens dar nu imposibil, sa fie tinut bebe cu tot corpul catre mami, nu doar cu capul rasucit catre san, sa fie cu capul mai sus decat corpul; pernele de alptat sunt f bune - eu imi voi face una,mi se par exagerat de scumpe).
JD tinem pumnii sa treaca repede si iasa bine (incearca sa te linistesti tu in primul rand, pt ambii tai puiuti)
Atat imi amintesc, acum fug sa hranesc baietii