Tofu prajit? Idei, condimente, combinatii?...

Tofu prajit? Idei, condimente, combinatii?... | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Cum sa-l prajesc? Sau sa o prajesc pe branza tofu (este "firm", teapana adica:))?
Nu-mi place in general, dar n-am prajit-o niciodata, poate iese ceva mai gustos cu ajutorul vostru.

Si daca reusesc, impreuna cu ce sa o manac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ML, eu tofu nu am mancat decat odata. dar vaz in retete (una de Curry Laksa si una de tofu prajit cu salata de noodles) ca se cere un tofu "firm". cred ca e un tip diferit. vrei sa scriu reteta? cel putin cea cu salata de noodles suna apetisant bine, eu vreau sa o incerc cu vita.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Roxana, vreau, dar ceva de post, cred ca trebuia sa specific.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

ML,
Am mincat la restaurantu chinezesc tofu prajit cu vinete prajite si cu ardei iute, delicios delicios; nu stiu sa zic exact cum se numea felul; dar din observatiile mele: bucatile de tofu erau taiate cumva triunghiulare mai mari, la fel si bucatile de vinete; cred ca tofu era prajit primul in wok si adaogat dupa prajit ceva sos ori de soia ori nu stiu ce fel(sorry) dupa care erau adaogate vinetele,(am ajung la concluzia asta pt ca nu erau foarte foarte moi) si cred ca la sfirsit ori ardei rosu iute "flakes" ori doar ardei rosu iute;poate reusesti sa gasesti ceva reteta similara pe net dar garantez ca este f delicioasa;
cred ca se mai poate face si snitele de tofu, si se mai poate pune si in tocane de legume si salate (nu stiu retete exacte n-am facut niciodata)
mama il punea in loc de carne in orice sarmale, ardei umpluti, tocane snitele etc...dar era soia sub forma uscata nu tofu;
a, mi-am amintit ca am fost la un seminar si la sfirsit promovau mincare sanatoasa printre care si tofu, si am mincat ceva salata de tofu adica tofu maruntit amestecat cu maioneza fara oua si ceva condimente; mai erau ceva mincaruri pe acolo dar nu mi le mai amintesc(probabil ca nu m-au impresionat de aia
Dar...o intrebare: am inteles ca tofu si soia influenteaza hormonii estrogeni, deci este sanatos de mincat sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

, cred ca s-a mai vorbit pe forum despre tofu, cu argumente pro si contra. Eu sunt contra (cica sa-l manance numai mamaiele, nu barbati, nu baietei, nu fetite, nu femei mai... tinere) si nici nu-mi place, dar am zis sa incerc si altceva.

Uite, cred ca ar fi gustoasa cu vinete si ardei iute (sosul era dulceag?), dar langa ce sa o mananc? Merge cu mamaliga ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ML, uite prima reteta:
Tofu stir fry with noodle salad (cantitati ptr 2 persoane zice Jamie)
200g tofu "firm"
75g ciuperci shiitake
1 plic de ceai verde
1 morcov mi9c
150 g taitei uscati (chinezesti, de orez sau cu ou)
100 beansprouts
6 ridichi
1 salata mica
2cm ghimir proaspat
1 buchetel mic de menta
1 buchetel mic de coriandru frunze
ulei de susan, sos de soia, sare de mare

se fierbe apa cu un strop de sare, cand e clocotita se adauga pliculetul de ceai si taiteii, se lasa acolo cat scrie pe pachet.
se curata morcovul si se rade cu razatoarea de legume (eu rad cu curatatorul). se pune intr-un bol cu germenii de fasole. se curata salata si ridichile, se taie fin, se pun in bol langa celelalte.
se incinge bine un wok, se taie mai gros ciupercile, se curata si se taie fin ghimbirul, se maruntest frunzele de menta si coriandru.
cand taiteii sunt fierti se scurg intr-o sita, se clatesc cu apa rece, se scoate plicul de ceai si se pun intr-un bol separat, se pun peste ei ulei de susan si sos de soia dupa gust.
se pune un strop de ulei in wok-ul incins, se pun la prajit ghimbirul si ciupercile, se tin cam 3 minute pana incep sa se inmoaie. se taie tofu in bucati mici, se arunca in wok, se amesteca cu grija pana tofu se incalzeste. se adauga sos de soia si zeama de lamaie si se iau de pe foc.
se servesc asa:
in bolul cu vegetale taiate se adauga ulei de susan si suc de lamaie, se adauga peste taitei, deasupra se pun ciupercile cu tofu. se garnisesc cu menta si coriandrul taiate, cu ceapa verde taiata subtirel.
pare nitel complicata dar nu e... si e gustos bine!

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Roxana, imi place, multumesc!

Cumpar azi ciuperci si ce-mi mai trebuie (plus vinete sa incerc si cealalta reteta), cred ca va fi gustos. Si am sa folosesc taitei de orez, am fost multumita de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cu placere. abia astept sa imi spui cum a iesit.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

ML,
da sosul era dulceag; cred ca era sos de soia; dar cred ca merge pus si alt fel de sos chinezesc; eu le-am mincat cu orez, dar probabil si mamaliga ar merge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

nu-mi iasa edit, asa ca scriu un nou mesaj
bucatile de tofu erau prajite destul de bine erau cumva crocante dar in acelasi timp un pic moi de la sos; sa stii ca nici mie nu imi place tofu, am mai incercat mai demult si mi se parea de-a dreptul scirbos, dar asta e singuru fel preparat care mi se pare delicios; imi pare rau ca nu stiu reteta exact

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Da, mai bine cu orez.
Uite am gasit o reteta, desi are si ardei gras (nu ma deranjeaza):

http://www.myrecipes.com/recipe/stir-fried-eggplant-tofu-10000001835320/

Azi nu aveau vinete, sper sa gasesc data viitoare.

Mergi la inceput