In asteptarea Craciunului

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Fursecuri ultra-fragede si turnate cu lingurita am facut si eu - sunt fursecurile cu stafide care se gaseau la cofetarie si in copilaria noastra. Reteta e de genul asta:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/fursecuri_cu_stafide-163/
("reteta cu cescutele" ii spun eu, e nr. egal de oua/cesti de zahar/ulei, dublu cesti de faina.)

Eu o sa fac cozonaci si o placinta gen scutecele Domnului: foi fragede de cumparat, umplute cu multa nuca + mar ras (asta e contributia mea personala ), la final scufundate in sirop de miere.

Si obligatoriu ceva fursecuri/turtite de migalit cu copiii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Vali, DA! ma ucide mama ca-s de bibilit... dar musai sa fur reteta de la ea, cu totul. o dau in vileag apoi

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

Fetelor imi scrieti si mie o reteta de cozonac bun si usor pentru o incepatoare (ma refer la cozonac). Nu am facut niciodata mi se pareau destul de complicat si dupa parerea mea pana termini un cozonac faci mai multe prajituri. Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

untura, osanza lucruri sfinte la nemti. de unde sa le procur?

roxana ce spuneai de "osanzele"? pune aici o reteta.
cred ca o sa incerc cu unt, sper sa iasa bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

De la macelarie!

Cel mai bine la macelarii particulare ,nu in supermarket,desi eu am vazut si acolo!

Inlocuieste cu untul ca e tot aia!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Dana nuuu, nu-i la fel prajiturica cu unt fata de cea cu untura/osanza, zau. fragezimea e cu totul alta.

Kari, pun, dar trebuie sa o iau de la mama. e in caietul ei, nu la mine (mosteniri de familie, nu gluma )

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Mey, am mincat o data niste fursecuri bune rau framintate cu vin spumos. Erau albe inautru si, cred, ca fara ou. Stie cineva asa o reteta ?

Please, mai puneti si o reteta corecta de turta dulce.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Mik, adica cum corecta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Mik, adica cum corecta?


Adica incercata si buna.

(eu fac checul de post care aduce la gust cu turta dulce, dar nu e turta dulce).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hehe bine ai venit in lumea mea de turta dulce:
Turta dulce fara oua (de facut in tava)
masurile sunt in cani ca asa erau retetele atunci. eu folosesc o cana simpla de 200ml, poti folosi aceeasi cana numai sa pastrezi proportiile (adica aceeasi cana la zahar si apa).
se incalzeste cuptorul la 180 grade.
o cana de zahar se caramelizeaza. se adauga apoi o cana de apa si se amesteca bine. se pune o alta cana de zahar si se amesteca pana este zaharul topit si siropul se raceste. cand s-a racit cat sa suporte mana se adauga 12 linguri de ulei si 24 linguri de faina, impreuna cu o lingurita amoniac (bicarbonat de amoniu alimentar), 2 lingurite scortisoara, cuisoare macinate 1/2 lingurita (eu mai pun nucsoara, cardamom si ghimbir macinat). aluatul rezultat este ca o smantana groasa. se unge cu ulei/unt si tapeteaza tava cu faina (eu folosesc o tava de 20x30cm), se toarna aluatul. se pun deasupra nuci daca se doreste. se coace pana se strange putin pe margini si o scobitoare infipta la mijloc iese curata.

R

Mergi la inceput