In asteptarea Craciunului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Retetele de biscuiti suna foarte apetisant. De Craciun eu mananc cu placere mere coapte cu unt si scortisoara (se fac singure ca sa zic asa ) si ma gandeam anul asta sa fac niste salate mai smechere, ca 'porcarii' o sa aduca si mama si soacra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

o reteta de fursecuri fragede are cineva? candva am mancat niste fursecuri bune, persoana care le-a facut spunea ca se fac usor, mi-a povestit in mare, iar aluatul era cremos si se punea cu lingurita in tava.

Rufus sa trimiti si la mine un carnat. as veni eu dar am intredicite la zbor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Kariguld, din amintirile mele de cand eram mica, fursecurile alea fragde se faceau cu untura. Sper ca a mai evoluat bucatareala, ca altfel cred ca au 2000kcal/ fursec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

aoleu? cu untura? ai mei nu pun gura daca afla ca-i untura. plus ca mie nu-mi place cum miroase.

eu fac o prajitura cu mere. in care am sa pun mai multa scortisoara si nuca. mancare cred ca nu pregatesc nimik special, ca vom fi in plecati. dar prajitura musai sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nu va speriati ca daca folositi un unt bun, adica 80% grasime, caloriile fata de untura sunt aproape asemanatoare!
Eu in afara de cozonac, pe care il fac in ajun, fac bilute din biscuiti amestecati cu unt si cacao, si le pun in mijloc la unele o aluna la altele o visina din visinata, si le tavalesc prin nuca de cocos!
Mai fac niste fursecuri obisnuite, unt amestecat cu zahar pudra, un ou si faina cat sa fac o coca moale, intind foaie, ii tai in diverse forme, apoi ii ornez cu ciucalata
Si cam atat, din cauza de bilanu pot sa mananc si de ce sa fac, daca nu ma pot bucura de rezultatul muncii mele!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Kari, fursecurile fragede probabil sunt cele cu unt. iar cu untura devin si mai bune. oricum nu e cazul sa le zici mancaciosilor cu ce sunt.. ca nu se simte nimic piggy-like in ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

la capitolul dulciuri este mai greu sa schimb meniu. mereu vor cozonac, tort, si poate si o prajitura sau scap usor cu inghetata.

dar voi face din timp sarmalele, le congelez nefierte.
racitura de curcan o fac cam pe 22.12
carnatii ii fac din timp, la fel si slaninuta fiarta in zeama de varza si apoi pusa la borcan cu mult mujdei de usturoi si pastrama de porc.

SOACRA MARE

Vine Mos Nicolae, Hai la portocale !

Ajuta-l pe Mos Craciun sa vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

aoleu? cu untura? ai mei nu pun gura daca afla ca-i untura. plus ca mie nu-mi place cum miroase.

Intreaba un ardelean daca haiosul miroase a ceva...vai, ce-mi ploua in gura!
La prajituri se foloseste osanza, o grasime speciala de la porc, din regionea abdominala, nu exista aluat mai fraged ca cel cu osanza.

Acu' daca tot am adus vorba: face cineva haios? Ca retete am vazut...dar eu n-am facut niciodata.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu Rufus, n-am facut niciodata. mancam la rude in Ardeal.
unele dintre cele mai bune prajiturele dupa parerea mea sunt "osanzelele" - prajituri fragede de se topesc in gura, cu gem. pffff.... delirez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Rox, sa-ti trimit niste osanza?
Offtopic, dar vreau sa va spun ca eu foile de placinta le fac cu untura, ies dementiale!Se topesc in gura, fragede, yami!Ce daca au un miliard de calorii!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput