Gravidute cu trombofilie - capitolul 6

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Kraluca, depinde de noroc. Mi s-a intamplat ca la 5 sapt si cateva zile sa se vada embrionul, si in a 2-a sarcina, la aceeasi varsta a sarcinii, sa se vada numai saculetul...De fapt voi merge la eco la 5 sapt si 6 zile, mergand dimineata, e abia inceputul celei de-a 6-a zi ...probabil ca s-a gandit ca ar fi bine daca tot vin, macar sa vedem si noi ceva pe acolo.

4 weeks and 6 days
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

suzieq - eu am facut ultimul eco la 26 sapt si 5 zile... ar trebui sa ma mai duc la 31 sapt si 5 zile. dupa acest eco oare cand ar trebui sa revin, deoarece intervin sarbatorile de iarna, iar la inceputul lui ianuarie am 34-35 saptamani...
alex - sa dea domnul sa fie bine!
ma laudam eu cu tensiunea mea mica si astazi dupa-amiaza... surpriza: 14 cu 7 si apoi, la cateva ore 13 cu 6. a avut dreptate dr cardiolog cand a spus ca si o tensiune aparent ok poate sa o ia razna in ultimul trimestru. pe la 34-35 sapt dr cardiolog mi-a recomandat sa-mi monteze aparat de monitorizare a tensiunii 24h, insa nu stiu daca sa o contactez mai devreme de 35 sapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Raluca
eu am fost la eco luni (31+2) si mai merg pe 20 la morfo de trim 3
Suzie, surprinzator, avem in aceeasi zi
Georgia, ce faci?????
Paula, mai intra sa ne spui de tine!

in 30+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Raluca, sa ai grija cu tensiunea in sarcina, am inteles ca poate cauza destul de multe probleme, mai bine monitorizezi si esti precauta.

Dana, nu m-am programat inca, dar asa m-am hotarat sa ma duc pe 20.

MTHFR C677T Homozigot
+30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Kraluca, poti sa pui si de 2 ori Holter de tensiune, in 2 zile diferite. Si mai poti sa colectezi urina intr-un vas mare timp de 24 de ore (tre' sa fii acasa toate ziua) si a doua zi dimineaa sa duci o mostra si sa spui volumul total, sa vada de proteine in urina. Stiu tipa careia Herghelegiu ii zicea sa faca saptamanal analiza asta la final de sarcina, facea si Clexane fata, pt. o artera cu rezistenta si placenta imbatranita.

21+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Buna dimineata fetelor,
Doamne cate probleme intr-o sarcina, si mie mi-e teama acum de tensiunea asta ca n-am avut niciodata 12 cu 7. Cred ca e de la Clexane?!?!? Credeti ca poate avea efectul asta asupra tensiunii?

Suziq, sarcina asta merg oricum la control la 2-3 saptamani. Parerea mea este sa te duci la 1-2 saptamani dupa 32 saptamani, eu si acum regret ca nu am facut asa, si am mers doar la 3 saptamani...Poate ar fi depistat ceva la timp...

Am facut si eu analizele la Fundeni, nu mi-au schimbat tratamentul, tot Clexane de 0.4, (Anti F Xa a iesit 0.26), vor sa vada si ecografia saptamana viitoare (oare de ce la varsta asta a sarcinii?!??) dar ma duc. Ma gandesc oare n-o fi prea putin (eu nu iau aspenter), avand in vedere antecedentele mele???

Mai ia cineva doar Clexane, fara aspenter?

Amary 11+ de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 75IrDa spune:

Citat:
citat din mesajul lui amary09

Buna dimineata fetelor,
Doamne cate probleme intr-o sarcina, si mie mi-e teama acum de tensiunea asta ca n-am avut niciodata 12 cu 7. Cred ca e de la Clexane?!?!? Credeti ca poate avea efectul asta asupra tensiunii?

Suziq, sarcina asta merg oricum la control la 2-3 saptamani. Parerea mea este sa te duci la 1-2 saptamani dupa 32 saptamani, eu si acum regret ca nu am facut asa, si am mers doar la 3 saptamani...Poate ar fi depistat ceva la timp...

Am facut si eu analizele la Fundeni, nu mi-au schimbat tratamentul, tot Clexane de 0.4, (Anti F Xa a iesit 0.26), vor sa vada si ecografia saptamana viitoare (oare de ce la varsta asta a sarcinii?!??) dar ma duc. Ma gandesc oare n-o fi prea putin (eu nu iau aspenter), avand in vedere antecedentele mele???

Mai ia cineva doar Clexane, fara aspenter?

Amary 11+ de

MTHR C677+A1298 - heterozigote, FV Leiden, deficit Proteina S

Buna dimineata!
eu nu am mai luat aspenter din sapt 12 de sarcina pana in saptamana 18, am facut doar clexane de 0.4, la recomandarea medicului.Am reluat apoi aspenterul luni, miercuri, vineri, pana in saptamana 32.

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Fetelor, am intrat doar sa va spun ca astazi am implinit 15 saptamani . Din pacate pana pe 18 decembrie cand am urmatoarea eco o sa innebunesc. Nu l-am mai vazut pe bb de aproape doua saptamani.

Alex, cum esti? Da-ne vesti astazi, te rog.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana
in 15+ cu baietel mititel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Neata fetele!
Sunt bine, nu am mai avut sangerare, si cred ca incep greturile.
Musette, mergi la eco la altcineva...si eu banuiesc ca nu ma va chema foarte des la eco...sper ca macar in perioada in care se face eco transvaginal sa imi faca doar ginecologul meu, si apoi sa merg oriunde sa imi faca abdominal ca sa il mai vad pe bebe.
Ce mari sunteti! Noi am implinit azi 5 saptamani!

4 weeks and 6 days
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Neata fetelor!
In ceea ce priveste ecografia, nici eu nu ma pot lauda ca am mers prea des, nici nu ma cheama dr, chiar eu ii sugerez sa mai fac o eco ca a trecut nu stiu cat timp. Ma duc, in ultima vreme, cam la 3-4 saptamani, desi stiu ca ar tb mai des. In primele 2 trimestre mergeam chiar la 1-2 saptamani, pana a miscat si am vazut ca se dezv normal. Pe la 10 sapt o dna dr de la Sanador imi sugerase sa merg saptamanal fiind o sarcina cu risc. Dar acum nici dr nu ma cheama f des...azi am sa o sun, sa vedem ce zice, ca ar tb sa ne vedem.
Cu tensiunea eu nu am stat rau niciodata inainte de sarcina, aveam 12 cu 8, max 13 cu 8. In sarcina, in primul trim scazuse la 10 sau chiar 11 cu 6. In ultimul trim a inceput sa creasca, ca ma si speriasem, chiar la 14 cu 8!!! Dar a inceput sa se stabilizeze, astfel ca ieri am avut 12 cu 7. Mai creste, mai scade, important e sa nu aiba o crestere mai mare de 14 cu 9 in mai multe zile la rand, asa am inteles... Si, daca analiza urinei nu indica prezenta proteinelor, nu prezentam umflaturi ale fetei, membrelor etc care sa fie insotite totdata de stare de lesin sau dureri de cap, atunci nu trebuie sa ne facem griji in privinta preeclampsiei. Oricum tensiunea este un indiciu impt in sarcina si tre sa avem grija de noi. Nu mancati multe muraturi! Eu sunt innebunita dupa tot ce e acru si sarat in aceasta sarcina! Inainte de sarcina eram cu dulciurile!
34+cuEva Ioana

3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012

Mergi la inceput