Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 21
saddie spune:
Io nu pre inteleg de ce de fiecare data cand cineva e "altfel" decat masele, trebuie "sa-i dam in cap" pana isi revine.
Ca idee:
- soia nu contine hormonul numit estrogen ci, izoflavonoizi cu o structura asemanatoare estrogenului si de aceea mai sunt numiti si "fito-estrogeni"
- s-a documentat cineva cat estrogen contine carnea de vaca? sau cea de gaina? aia de ce sunt mai buni?
- de fapt din carne nu extragem direct faimoasa "proteina" ci organismul descompune carnea pentru a extrage 8 amino-acizi esentiali pe care corpul uman nu ii poate produce. Nici animalele nu produc acesti aminoacizi. Si atunci de unde ii obtin??? Din plantele pe care le mananca: fructe, legume, seminte, etc. Si omul ii poate obtine la fel.
- 1 cana de lapte are 300 mg calciu in timp de o cana de lapte de migdale are 400 mg de calciu
Si lista poate continua
Noi nu suntem vegetarieni dar mancam carne destul de rar. In schimb mi s-a parut interesant sa ma documentez in loc sa dau in cap ca nu e bine.
ilinca79 spune:
Salutare mamici si delfinasi,
facem si noi act de prezenta. Eu va tot citesc cu argumente pro si contra veganism si sunt tot mai in ceata ![]()
Nicole, ca tot esti in tema, vreau sa intreb in ce masura concentratia de histamina dintr-un aliment ne face rau noua, celor care nu suntem alergici?
Bamboletta multa sanatate copilasilor!
Pentru aportul de calciu eu as incerca si www.cristelageorgescu.ro/?p=873" target="_blank">preparatul de susan
Ramona si eu am avut greturi pana prin saptamana 20 si n-am mancat deloc carne, nici multe alte alimente. Am avut o perioada in care am consumat doar ananas
si copilul a crescut fara pb. Deci nu te ingrijora 
Cris2010 pupam obrajorul lui SN.
Crissy bataita, ca mi-ai facut o pofta cu untul de casa
Musai sa incerc si eu dupa ce trece postul.
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
histamina spune:
sadie,nu am dat in cap,am spus doar ca trebuie mentinut un echilibru si ca o alimentatie exclusiv vegetariana poate cauza copilului,mai tarziu.
nimeni nu e de acord cu extremele.cat priveste acei hormoni fitoestrogeni din soia,chiar nu e ok sa fie consumati de baietei in perioadele de crestere,pt ca influenteaza negativ echilibrul lor hormonal.
atata tot.
nimeni nu d ain cap nimanui,daor ca un regim extrem poate avea consecinte extreme.si asta e de netagaduit.
cat priveste cantitatea de histamina, ea poate fi orcata,atata timp cat organismul vostru secreta enzima ce o descompune,diaminoxidaza.acea enzima e inhibata de anumite medicamente(betablocante, barbiturice de ex),alcool etc.daca nu exista o atopie(IgE mare),atunci e ok.
exista si alimente care ingerate inhiba ele secretia acestei enzime.de ex ciupericile otravitoare.daca omul ar putea secreta DAO,n-ar mai muri cand mananca ciuperci otravitoare.
rau poate face insa histamina adusa de E-uri si conservanti,atata timp cat sunt consumati a la long.am pus o lista.
o sa revin cu o postare despre peste.