Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (28)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Io nu pre inteleg de ce de fiecare data cand cineva e "altfel" decat masele, trebuie "sa-i dam in cap" pana isi revine.

Ca idee:
- soia nu contine hormonul numit estrogen ci, izoflavonoizi cu o structura asemanatoare estrogenului si de aceea mai sunt numiti si "fito-estrogeni"
- s-a documentat cineva cat estrogen contine carnea de vaca? sau cea de gaina? aia de ce sunt mai buni?
- de fapt din carne nu extragem direct faimoasa "proteina" ci organismul descompune carnea pentru a extrage 8 amino-acizi esentiali pe care corpul uman nu ii poate produce. Nici animalele nu produc acesti aminoacizi. Si atunci de unde ii obtin??? Din plantele pe care le mananca: fructe, legume, seminte, etc. Si omul ii poate obtine la fel.
- 1 cana de lapte are 300 mg calciu in timp de o cana de lapte de migdale are 400 mg de calciu

Si lista poate continua

Noi nu suntem vegetarieni dar mancam carne destul de rar. In schimb mi s-a parut interesant sa ma documentez in loc sa dau in cap ca nu e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Salutare mamici si delfinasi,

facem si noi act de prezenta. Eu va tot citesc cu argumente pro si contra veganism si sunt tot mai in ceata

Nicole, ca tot esti in tema, vreau sa intreb in ce masura concentratia de histamina dintr-un aliment ne face rau noua, celor care nu suntem alergici?

Bamboletta multa sanatate copilasilor! Pentru aportul de calciu eu as incerca si www.cristelageorgescu.ro/?p=873" target="_blank">preparatul de susan

Ramona si eu am avut greturi pana prin saptamana 20 si n-am mancat deloc carne, nici multe alte alimente. Am avut o perioada in care am consumat doar ananas si copilul a crescut fara pb. Deci nu te ingrijora

Cris2010 pupam obrajorul lui SN.

Crissy bataita, ca mi-ai facut o pofta cu untul de casa Musai sa incerc si eu dupa ce trece postul.

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

sadie,nu am dat in cap,am spus doar ca trebuie mentinut un echilibru si ca o alimentatie exclusiv vegetariana poate cauza copilului,mai tarziu.
nimeni nu e de acord cu extremele.cat priveste acei hormoni fitoestrogeni din soia,chiar nu e ok sa fie consumati de baietei in perioadele de crestere,pt ca influenteaza negativ echilibrul lor hormonal.
atata tot.
nimeni nu d ain cap nimanui,daor ca un regim extrem poate avea consecinte extreme.si asta e de netagaduit.

cat priveste cantitatea de histamina, ea poate fi orcata,atata timp cat organismul vostru secreta enzima ce o descompune,diaminoxidaza.acea enzima e inhibata de anumite medicamente(betablocante, barbiturice de ex),alcool etc.daca nu exista o atopie(IgE mare),atunci e ok.
exista si alimente care ingerate inhiba ele secretia acestei enzime.de ex ciupericile otravitoare.daca omul ar putea secreta DAO,n-ar mai muri cand mananca ciuperci otravitoare.

rau poate face insa histamina adusa de E-uri si conservanti,atata timp cat sunt consumati a la long.am pus o lista.
o sa revin cu o postare despre peste.

Mergi la inceput