Clasa I * 2011 - 2012 * [13]

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

'Neata!

flaviuta, imi pare rau ca treceti prin asa un stress, va inteleg perfect pe voi, ca parinti. Sper sa rezolvati situatia cat mai bine pentru copii si sa faceti ca ei sa nu o perceapa ca pe o trauma.

Mada, pedepse? Nu cred ca mi-ar placea o asemenea invatatoare pentru copilul meu. Educatia nu se face cu "bata". La scoala se merge cu placere, temele se fac cu placere si nu de frica, nu stiu...eu presupun ca as muta copilul, vorba Minei, la o scoala mai "domestica".

Cu casute am vazut ca face si Iustina exercitii, de genul 1+2+a=5, unde a e casuta ori 5-a=2.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Buna dimineata si La multi ani celor care isi sarbatoresc onomastica!

La noi a venit Mos Nicolae dimineata devreme....cred ca era 6 jumatate cand a observat Deian ca i-a lasat mosul cadouri.... A primit doua jocuri de ps2 si o figurina lego plus dulciurile aferente.A plecat foarte vesel la scoala ca e ziua prietenului lui cel mai bun din clasa Nicusor.Oricum azi nu prea fac ore...de la 9 la 10 merg la filarmonica sa le prezinte instrumentele cu corzi iar in loc de ultima ora fac pozele pentru anuarul scolii, deci trai si viata azi.

Noi am terminat deja toate cifrele plus adunari si scaderi cu ele...acuma lucreaza doar diverse exercitii. La romana suntem la o mic.Mai nou la cunoasterea mediului ne-a cerut doamna sa le punem caiet de biologie sa scrie pe partea cu dungi si sa deseneze pe cea alba...au desenat platele medicinale....noroc ca a scris cu litere de tipar ce reprezinta fiecare ca atfel nu as fi ghicit ce e acolo..

Anka eu asa as explica exercitiul 7-a-a-a=1 7-1=6 iar pe sase sa il descompuna in trei termeni...fie 2 2 2 fie 3 1 2 fie 4 1 1 fie 5 1 0 cred ca asa ar pricepe mai ales ca au facut destule descompuneri de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Dragelor, noi am cam tras chiulul pe aici. Pentru ca eu sunt foarte prinsa, dar si pentru ca nu prea avem ce sa spunem. Nu avem nimic nou, lucrurile par ok. Nu sunt reorganizari, nu sunt pedepse, nu prea avem teme, nu sunt sedinte cu parintii. Nici nu stiu ce sa povestesc.

Imi pare tare rau ca sunt asa probleme, nici nu ma gandisem ce nebunie o sa creeze clasa 0. Deja imi pun si eu problema pentru Andrei care va fi clasa 0 in 2013. Am vazut ca la scoala sunt deja intalniri cu parintii pentru anul urmator si fratii mai mici au prioritate.

Va doresc mult succes (flaviutza , nu stiu daca merita sa depui un efort daca nu iese nimic pana la urma) si sa va bucurati de Mos Niculae. La noi a fost mai modest anul acesta, doar ceva accesorii pentru Alex, dulciuri si un penar. Cred ca spera la tone de jucarii ca in alti ani, dar cum s-au ocupat bunicii de asta eu imi vad de regulile mele. Sunt putin cam dezamagita de faptul ca nu apreciaza lucruri, chiar mi-am propus sa merg impreuna cu ea intr un centru pentru copii sa impartim impreuna jucarii, poate asa invata ceva. Pe de alta parte nu as vrea sa o afecteze prea tare ce vede...ma mai gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Neata,

Flaviutza - e incredibil ce vi se intampla, asa directori iresponsabili D' sa ne fereasca ... adica formeaza 6 clase si la jumatatea anului isi da seama ca nu mai vrea decat 5 . Dar la inspectoratul judetean ati incercat sa vorbiti ? cei de la inspectorat nu trebuie sa aprobe desfiintarea claselor ?! directorul face totul de capul lui ?!
... urata situatie, pacat ca cel mai mult sufera copiii ...
Va doresc sa gasiti solutia cea mai buna ! poate o alta scoala, cu oameni mai responsabili.
Mult succes fetitei la concursul Comper !

Mada - mi-amintesc ca ne spuneai la inceputul scolii ca tu ai ales scoala asta, ca ti-ai dorit sa-ti dai fetita acolo de cand inca o purtai in burtica. Inseamna ca aveai informatii si referinte bune despre ea ... aspectele negative au aparut in scoala in ultimul timp ?sau nu ai cunoscut si problemele existente, cele de care esti dezamagita acum ?
Poti sa ne spui despre ce fel de pedepse este vorba ?
Si eu sunt de parerea minei, poate te orientezi spre o "scoala mai domestica" ... eu nu as rezista psihic sa-mi vad copilul ca plange in fiecare seara, din cauza scolii, din clasa 1 ... mi-as epuiza rabdarea si energia si ideile sa o incurajez si sa o sustin pentru a face ce ? a respecta regulile unei scoli de care si eu sa fiu dezamagita ?!

Mergi la inceput

La multi ani ! sarbatoritilor !

Eu ma bucur ca inca mai traim o varsta fff frumoasa sunt poate ultimii ani (daca nu ultimul ) in care Crina mai crede in Mosi ... sunt niste momente uimitoare si magice cand descopera dimineata cadourile Acea bucurie copilareasca mi-a umplut mie toate ghetutele si ... bateriile !
"Mami, dar cand a venit, ca eu nu l-am auzit ??!!", "Nu stiu Crina, eu cand m-am trezit am gasit urmele de ghete pe parchet, nu vezi ce ploua afara ?! am sters cu mopul pana acum !"
... era chiar sa intarziem la scoala, ca s-a apucat sa despacheteze jucariile.
La scoala ... surpriza , clasa lor este inchisa cu cheia, toti copiii asteapta pe hol la intrare, langa paznic.

O zi frumoasa va doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

La Multi Ani celor care poarta numele Sf Nicolae!

La noi Mosul a venit cu dulciuri, o jucarie mica dar si cu o nuielusa pt fiecare baiat!

Mina, la Terra Park a frumos, jocurile/invartitorile sunt moderne, frumoase, dar totusi e cam scump. Daca sunteti mai multi, luati carduri cu puncte mai multe caci e mai avantajos asa decat sa suplimentezi ulterior. E deschis doar in w-e. Mi se pare un pic exagerat ca la anumite jocuri (de ex cele cu masinute care se tamponeaza) nu au voie singuri copiii sub 145m. Inaltimea asta o are un adolescent, de ce sa nu-l lasi singur si pe copilul de 7-8 ani?
Bogat Mos Nicolae al vostru, sa folositi cadoruile sanatosi!
antoemma, eu cred ca si sportul si-a spus cuvantul la intarirea imunitatii. Dupa antrenament, corpul e incalzit si nu sufera la frig de ex.
Flaviutza, imi pare nespus de rau pt ceea ce vi se intampla si sper sa gasiti cea mai buna solutie pt copilul vostru. Ne poti spune la ce scoala se intampla aceste lucruri?
Mada, te rog sa intri in amanunte cu AF-ul, multi avem copiii la aceste institutii si e bine sa stim ce se poate intampla. Ce servicii nu au fost oferite conform contractului?
Roxana_G, ce varsta are Andrei de zici ca va intra la cl 0 in 2013?

Si noi vom participa la concursurile Comper, stie cineva mai multe amanunte in leg cu desfasurarea?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

raportam si noi:
- la romana am ajuns la O mare si recapitulare cu toate literele de la e la o (... tare urat il face pe O, parca e un dreptunghi ... si nici Dna. nu-l corecteaza deloc, "vezi mami, inseamna ca-l fac frumos, numai tie nu-ti place !" ); dau dictari cam 2/saptamana, pana acum numai FB ... dar stergeeee cu picuuul de ma dispera ...
- la mate am ajuns la cifra 8 si adunari si scaderi pana la 8; exercitii cu casute si necunoscute facem numai acasa, in plus, din culegerea cu aricelul (comper), ne-am propus 1 pagina/zi, dar nu reusim ... lipsa de timp, de chef ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Neata, la noi au venit aseara 2 Mosi, unul la ai mei si unul la noi acasa.
Fetele au fost incantate de cadouri (la Nadia ma asteptam, pentru ea orice lucru primit e o mare bucurie dar aveam emotii cu Ioana cea carcotasa).

liviana, Zoobles sunt niste creaturi tare simpatice, animalute mici de palstic tare dragute, care se strang si se fac bile. Ii gasesti pe zoobles.com

Fetelor, am auzit o poveste (100% adevarata) din cea mai vestita scoala din Bucuresti, care ma face sa o felicit pe mada pentru alegerea ei. Mai bine o disciplina mai stricta decat sa se ajunga la ce se ajunge in clasele mai mari.

Mergi la inceput

Liviana, Andrei are 4 ani acum. La 6 ani il dau in clasa 0.

Manuela, la O suntem si noi, insa cred ca au terminat numerele pana la 10. Nu stiu despre ce exercitii cu necunoscute vorbiti, mai investighez si eu ce e cu asta.

Ce este Comper? Unde gasesc niste subiecte? Parca si Liviana zicea de el.

Mergi la inceput

Eu incerc sa fiu calma legat de ceea ce va fi in viitor. La una din petrecerile recente am intalnit o pe psiholoaga scolii. Mamicile de la masa aveau si copii ceva mai mari si discutia era pe tema pubertarii si adolescentei. Psiholoaga a insistat pe atitudinea pozitiva a parintilor, daca suntem siguri ca o sa fie bine atunci o sa fie bine. Incerc sa imi repet treaba asta.

Pentru acum sincer nu mi-as dori nici disciplina excesiva si in nici un caz sa mearga copilul fortat la scoala. Uneori ma uit la ce scrieti voi aici si imi pare tare complicat, si ma intreb daca fie-mea se descruca, daca face atat de mult, daca face suficient. Dar cand vad dragul cu care merge la scoala imi zic ca trebuie sa fie bine.

Mergi la inceput