Clasa a-III-a: 2011-2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 4
anya spune:
Parca e fiul meu intr-o discutie cu sarpele
Drept sa spun, de cateva zile nu stiu ce mai face copilu' la scoala. Ieri am plecat de acasa, am plasat copilu' mic la gradi, m-am dus la Depozitul Mosului la sortat lucrusoare (vedeti actiunea pe Diverse si Umanitare) si apoi la serviciu. La 6.30 am plecat de la job, m-am parcat in fata casei si...primesc telefon de la tatal meu ca e cu copchilu' la bazin si nu au luat slipul . Fug in casa, iau slipul, fug la bazin, lansez copilul la apa si eliberez bunicul din functie. Intre timp dau si indicatii sotului ce carne sa ia sa mancam si noi ceva in seara respectiva. La 21.00 ajung acasa, strang, verific numarul ghiozdanelor pt azi (1 de scoala, 1 de engleza, 1 de gradi, 1 de baschet+ karate...noroc ca la FTK nu are ghiozdan) decartez 350 lei pt taxe la activitati si... culc copiii. N-am mai reusit sa gatesc sau sa verific ceva. Azi la 8 eram la job.
Am obosit scriind...Sper ca e copil istet si se descurca. Pana acum a tinut Mi-a zis ca a dat o testare si a luat FB fara nici-o greseala la mate parca, ca a dat si Piticot la romana (nu mai stiu cand i-am dat banii dar uitasem cu desavarsire de el)...si afost usor...
Sunt mandra ca am reusit sa-i citesc celui mic o poveste, aseara, la culcare.
sorana spune:
Lory tu ziceai ca nu stii copil sa aiba "S" in catalog? Ti-l prezint pe al meu daca vrei. A izbutit performanta unui S la lectura. Un test cu 6 puncte, primele 3 perfect, al 4-lea jumatate (ca n-a fost atenta, era usor), al 5-lea 3/4 corect si al 6-lea deloc. Nota "S" in catalog.
Si am auzit recent de un baietel de la o clasa paralela care a izbutit un I in catalog la italiana pentru ca a confundat tema (ceva gen a facut ex. 4 in loc de 3 din neatentie). Tema nefacuta - I in catalog. S-a dus parintele sa intrebe profesoara daca nu-i cam mult ca n-a fost cu reavointa a fost o neatentie si i s-a raspuns ca nu-l va lasa corigent si ca oricum nu era de medie FB, ca doar 3 copii din clasa ar merita FB deci n-are de ce sa se agite .....
In concluzie fi-mea are sem. asta o nota de B la stiinte si un S la lectura, in rest FB-uri. Nu sunt sigura cum e cu media, daca e medie separata la lectura, clar nu va fi FB, daca e la gramada cu romana nu stiu, ca are multe fb-uri. Se pare ca stam destul de bine, finnd intre primii din clasa. Am inteles la o consultatie cu parintii ca sunt note de B la purtare si ca sunt posibile si medii de B la purtare. La restul de materii probabil vor fi multe medii de B.
Cu alte cuvinte e mult mai tragic intr-a III-a, intr-a II-a parca nu erau asa multe note de I, S si medii de B sau mai jos.
loryi1974 spune:
Acum am inceput sa aud :)) Inclusiv la noi in clasa.
Pe de alta parte parte cam exagerat acel I la italiana pentru tema. A mea a dat un test in clasa la engleza care s-a punctat, test relativ usor. Ea a luat 100 p, dar sunt copii cu Fb cu 81 de puncte, adica vreo 12 greseli. Aia cu 70 nu stiu daca au scris ceva corect si au b, dar media probabil va fi fb :(( Stiu, am inteles si eu in sfarsit de la 80-100 e fb. De aceea, mi se pare acel I exagerat. Daca tot nu dorea sa-i dea media fb ca nu merita trebuia sa ii puna b sau s etc de-a lungul anului scolar.
Nu neaparat faptul ca fiica-mea nu prea are greseli si are acelasi calificativ cu altii cu minim 10 e important, dar nici parintii acelor copii nu vor intelege in clasa a cincea de ce fbul s-a transformat in 5 sau 6.
sorana spune:
La noi FB-ul e 85-100 (adica note 9-10), B-ul e 65-84 (note 7-8) si S e 4,5-6,4 (note 5-6). Cu alte cuvinte fi-nea a luat nota 6 gresind 2 subiecte din 6. Probabil erau subiectele punctate mai mult, nu era egal punctajul intre subiecte.
Lory - pai nu-i iesea fb oricum ca nu sunt copii care sa aiba numai note de fb. Deci mai avea oricum b-uri.
Edit: Mie mi se pare exagerata scaderea notei la purtare cu 2 puncte (pana la B) pentru niste "prostioare de copii" - adica li se scade nota catorva baietei pentru ca s-au alergat si n-au fost atenti la ora de sport, ceva de gen. Asta mi se pare cu adevarat exagerare.
Cica a insistat profa de sport si i-a si zis invatatoarei ca va cere in consiliul profesoral medie scazuta la purtare cu cel putin 2 puncte (adica B) .... parca e cam mult.
Sabina spune:
eu cred ca Sofia o sa ia Insuficient, ca au au avut autodictare si ea habar mu avea, ca nu si-a luat lectiile din cauza ca fost racita si apoi examenul de pian luni.
Marti la scoala au avut autodictarea :P
dupa care a venit acasa si a picat lata cu febra din nou.
Acuma e bine.
in fine, sa fim sanatosi, astea sunt fleacuri.
Important e sa nu ramana cu lacune in materie si sa sa fie ok pe termen lung , accidente se intampla.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
apropos, eu cu cersitul, dar nu mi-e rusine.
pliz, sms la 848, 2 euro pt Bibi. Doar saptamana asta se poate, pana pe 16 dec.
avem si romtelecom:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
Cum mi-am alaptat copiii
sorana spune:
Sabina bine faci ca insisti. Vazusem mesajul cu "din 10 decembrie" dar evident uitasem sa trimit. Acum, ca mi-ai amintit, am trimis.
Sabina spune:
Cum mi-am alaptat copiii
sorana spune:
Inca o data imi place ca la noi sunt notele puse pe lucrare. Cu alte cuvinte fi-mea are note gen 9,6 sau 9,25, etc. Una peste alta, daca chiar vrei ii poti face o medie. Cu 2 exceptii (un 8 si un 6) are note intre 9,2 si 10, ceea ce mie mi se pare perfect ok. Daca ar fi pe note ar avea medii de 9 la romana si stiinte, in rest 10. Singura materie la care nu au punctaj ci doar calificativ este sportul.
Lori - totusi FB inseamna 9 sau 10, nu vad cum ar putea insemna 5-6.
Chiar daca a luat un 6, mai are vreo 3 de 10 si un 9 la romana, media iese 9, deci de unde 5-6?
Iar cand a luat 9,2 i s-au scazut 5 puncte pentru o compunere care a fost apreciata ca atare (adica nu avea greseli de scriere sau ceva, doar ca nu era foarte artistica/legata/mai stiu eu ce) si restul pentru o prescurtare. Deci 9 nu inseamna multe greseli ci o lucrare buna fie cu o mica neatentie fie cu o compunere mai putin reusita, etc. La voi se ia 9 cu multe greseli? La noi nu. Inca o data, cu 2 subiecte gresite si unul facut 3/4, din 6 in total, a luat nota 6, pana la FB (adica 9-10) era cale lunga. Am vazut la italiana un 9 (9,4) pentru ca a scris Pissa (in loc de Pisa) si in alta parte nu dublase o litera, deci 2 greseli pe o lucrare cu multe subiecte dictate intr-o limba straina ... mie mi se pare suficient de "drastic".