Bebelusul din burtica-primele batai de inima - 2
Raspunsuri - Pagina 19
aever spune:
Fetelor, am venit de la eco. E bine bebele, i-a facut inventarul, are tot ce-i trebuie. Ne lipseste din inventar "cucul", dar e posibil sa fie prea mic sa se vada. Totusi varianta cea mai evidenta e ca de fapt nu are cuc ca este fetita.:)) Dar cum ziceam, la 12 saptamani e greu sa iti dai seama. La masuratori a iesit bine, gata, stau si eu mai relaxata. Am dat si sange pentru dublu test, dar cred ca o sa iasa bine, asa am eu sentimentul dupa ceea ce am vazut la eco.
Si legat de nastere, chiar am avut azi o discutie cu o prietena. Pot sa apara tot felul de probleme, si la nasterea naturala si la cea prin cezariana, de-aia cred ca cel mai bine e sa ia mama decizia tinand cont si de starea de sanatate, de particularitatile sarcinii si de ceea ce simte ea. Daca e sa despicam prea mult firul in 4 probleme pot aparea in tot felul de situatii. Bine, discutia cu prietena mea era pe tema nastere la stat sau in privat. Acum daca nu faci cum simti tu ca e mai bine pentru tine si ceva merge prost, o sa-ti tot faci mustrari ca n-ai facut cum ai simtit. De-aia zic eu ca fiecare poate si trebuie sa aleaga pentru ea.
M-am gandit eu ca e prea mic bebe sa miste, nu ma supar ca mi-ati zis ca e prea mic. Stiu ca o sa-l simt mai incolo din plin, abia astept.
Ce s-a intamplat cu Silvia? A nascut?
Andreea, 12+ cu BebeLUnu
Bia_Mi spune:
Neata! sa stii k la 12 saptamani si mie mi-a zis dr la ecograf k tinde mai mult spre varianta fetita, iar la 4D a confirmat k asa este. Scz k te intreb : Andreea e numele tau,nu? ''Andreea, 12+ cu BebeLUnu, iar aici eu am crezut k mai ai un bebelus si k deaia ai scris BebeLUnu, apoi am inteles k esti la prima sarcina. Ma bucur k a fost bn la ecograf. Cred k Silvia a nascut ieri sigur, k altfel intra. Noi ne bucuram pt ea si le dorim sanatate la amandoua.
Ramo? Bradul e inca ''in picioare''?
ramonapep spune:
buna dimineata, bradul meu e inca in picioare:)
Intradevar la 12 saptamani este devreme sa te pronunti in privinta sexului copilului. Eu cand am fost la primul eco la 14 sapt . (pt ca abia atunci am aflat ca sunt insarcinata) mi-a spus ca pare a fi baietel, dar la urmatorul eco a fost fetita:)
De abia astept sa aud vesti de la Silvia.
Legat de felul nasterii, "calea pe care o cunosti e cea mai sigura" sau drumul cel mai sigur e cel mai bun...
ramonapep spune:
Sau despre discutia sa nasti la stat sau la privat, cred ca totul se reduce la doctorul cu care nasti. Bineinteles daca esti intr-un loc unde spitalul este jalnic, te poti gandi ca e mai bina sa mergi in alta parte, dar daca in spital conditiile sunt bune iar doctorul tau in care ai incredere lucreaza la stat, cred ca poti naste f bine si la stat. In plus costurile sunt mult mai mici.
Eu am nascut de fiecare data la stat, am avut si o doctorita in care am avut toata increderea, am fost operata de doi medici, seful de sectie si doctorita mea, am stat mereu intr-o rezerva cu conditii bune, singurul inconvenient a fost ca bebelusii stau separat in sectia de neonatologie. Dar la noi in oras nici nu este o clinica privata in care sa poti naste , ar fi trebuit sa merg la Constanta sau Medgidia unde este o clinica f buna, ceea ce era f complicat.
ramonapep spune:
Mi-am adus acum aminte ca am visat azinoapte ca inflorise craciunita, era plina de flori:) .Daca ar fi sa cred in asa ceva, cica ma pregatesc sa nasc fetita:). Culmea ca am o craciunita care nu a inflorit niciodata, iar azi cand am udat-o, am vazut ca are boboci:)
aever spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bia_Mi Neata! sa stii k la 12 saptamani si mie mi-a zis dr la ecograf k tinde mai mult spre varianta fetita, iar la 4D a confirmat k asa este. Scz k te intreb : Andreea e numele tau,nu? ''Andreea, 12+ cu BebeLUnu, iar aici eu am crezut k mai ai un bebelus si k deaia ai scris BebeLUnu, apoi am inteles k esti la prima sarcina. Ma bucur k a fost bn la ecograf. Cred k Silvia a nascut ieri sigur, k altfel intra. Noi ne bucuram pt ea si le dorim sanatate la amandoua. Ramo? Bradul e inca ''in picioare''? |
Da, Bia, pe mine ma cheama Andreea. La semnatura m-am inspirat de la fetele din odiseea mea care au mai pus porecle bebeilor. Cele care deja stiu sexul si s-au hotarat pentru nume au scris deja numele, insemnand ca sunt insarcinate in atatea saptamani cu bebe care se va numi in asa fel. Eu nu stiu sigur sexul, chiar daca ieri s-a zis fetita, am auzit foarte multe cazuri in care nu s-a confirmat in sarcina mai mare, asa ca am lasat bebe unu, ca e primul bebelus. Poate o sa-mi schimb din BebeLUnu in BebeLUna. Mi se pare un joc de cuvinte interesant, Bebe Luna.
Andreea, 12+ cu BebeLUnu
Bia_Mi spune:
Aha ... interesant da. Eu aveam niste mamici care erau la a doua sarcina si se semnau in cate sapt sunt acum + bebelunu nascut in data de ..., sau simplu bebel unu k mai au un bebelus. Acum am inteles si semnatura ta