Frecventa "mersului" la scoala a parintilor
Raspunsuri - Pagina 3
psichoMom spune:
Anul trecut, in clasa I fiul meu mergea la scoala de Stat din spatele blocului meu. La inceput m-am implicat foarte mult pentru ca pur si simplu imi era drag sa ajut... imi era drag de ei cand ii vedeam asa mici si simpatici... in fine. Cert este ca de ajutor era nevoie odata ce lipseau foarte multe lucruri pentru bunul mers al clasei... de la creta si pana la coperti de catalog si nici nu mai stiu cate... Mergeam, le cumparam, ajunsesem si presedintele comitetului de parinti (mare greseala )... La un moment dat, insa mi-am dat seama ca toate bunele mele intentii au fost de unii interpretate gresit iar de altii ( a se citi doamna), interpretate ca normale si in consecinta eu eram obligata sa fac tot ceea ce le trecea prin cap pentru "binele clasei".
Pe scurt: la un moment dat toata placerea "voluntariatului" initial usor-usor mi s-a transformat in sila si m-am indepartat... Plus ca la atitudinea asta s-au adaugat si alte "bube" mari de tot care pana la urma m-au determinat sa-mi iau copilul si sa virez spre sistemul privat.
Aici vreau - nu vreau in fiecare zi sunt la scoala pentru ca imi duc si imi iau copilul si desi ma vad cu doamna zilnic si cu doamna de engleza la cateva zile (cele 2 principale importante ), de multe ori nici nu discut cu ele despre copil... Imi spun ele daca ceva nu e in regula (ffff rar) sau discutia se rezuma la un schimb rapid de replici de genul "- E OK?" "- Daaaa, f bine!!!" si gata!
psichoMom spune:
Ce am uitat sa spun: aici avem si un caiet de comunicare in care profesorii si scoala transmit mesajele importante: comunicari de organizare, rezultatele testarilor importante, sedintele cu parintii...
In plus scoala trimite pe mail tot felul de chestii pe care le considera importante iar noi, parintii avem numerele de telefon si adresele de mail ale tuturor profesorilor importanti.
grati.ela spune:
eu m-am oferit voluntar sa lucrey sambata, in incinta scolii, la mate cu copiii pentru a aprofunda anumite notiuni, pentru a lucra acolo unde e posibil probleme mai dificile...Mi s-a spus ca nu se accepta gratis pentru ca ar putea fi interpretat.... Interpretat in ce sens? Ca vreau sa am clientela pt meditatii private, probabil... Dar eu nu mai fac meditatii platite de ceva vreme si nu sunt interesata de acest aspect...am din ce trai. E clar, nu ma mai bag, nu mai am opinii...cand arde la fiica-mea, da...
monicabo spune:
Eu inca nu am copii de scoala, dar mai citesc subiecte pe tema asta, pentru a ma pregati de ceea ce ma va astepta in viitor
Hmmmm..delicat subiect asta cu mersul pe la scoala... depinde acum si de ce fel de copil ai (rezultate la invatatura, comportament, temperament, vreo situatie dificila, probleme la vreo materie, etc).
Eu una, daca nu sunt probleme cu copilul, nu sunt adepta mersului toata ziua buna ziua pe la scoala. As merge la sedintele cu parintii (cate or fi pe an), si poate asa pe 1-2 consultatii/an, fct de situatie. Iar daca totusi, apare ceva uregent/neprevazut, sper sa fiu sunata... Fiind in "epoca vitezei" sunt de acord si cu comunicarea pe mail... (deh, pe vremea mea nu exista)
Eu, eleva fiind, am fost un copil fara probleme. Eram cuminte, invatam, constiincioasa. Asa ca mama nu era chemata deloc la scoala pt mine... Mergea la sedintele cu parintii, se mai ducea la cate o consultatie la invatatoare (fixase o zi a saptamanii, intre orele x si y), dar invatatoarea nu avea ce sa-i comunice decat de bine.
Pe urma in cls 5-8, la fel, sedintele cu parintii, si pe la inceputuri, ca sa nu para ca nu se mai intereseza de mine, s-a mai dus pe la diriginta sa intrebe... femeia i-a zis ceva de genul "aaaa, nu pe dvs va asteptam sa ma cautati (in sensul ca vroia sa vorbeasca cu parintii cu copii slabi, care nici la sedinte nu veneau), ce sa va zic, Monica invata, e cuminte, prea cuminte , sa mai faca si ea ceva "
Acum citesc cu interes cum procedati voi, acum, cu copiii u pic mai mari decat ai mei
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
happiness spune:
Eu voi raspunde din doua perspective, ca de obicei la teme de acest gen.
Ca mama, e un pic mai complicat, pentru ca sunt colega cu doamna si pentru ca sunt atatea mame care vor sa afle ce si cum incat eu nu prea apuc. Am convenit cu ea ca atunci cand fata se abate de la drumul drept sa ma avertizeze. Doamna insa e ata de fina incat sigur nu mi-ar zice decat daca ar fi chestii grave, si totusi eu acum vad un mic regres fata de anul trecut, poate din cauza oboselii, poate din cauza ca nu prea am lucrat suplimentar si trebuia sa o facem, poate din cauza ca avem multe extra scolare care ne mananca energia. In fine...Eu nu am nevoie sa o pisez pe doamna, vad in caiete si in fise ce si cum, mai povesteste si copilul, dar asa ca regula generala cam la 3-4 saptamani ii mai adresez doamnei o intrebare legata de ea, ca de exemplu cum s-a prezentat sau daca e ok...Pe de o parte as vrea sa aflu mai mult, sa stiu ce am de indreptat, poate exista totusi nu chestii foarte grave, dar detalii care m-ar ajuta sa fac ceva in plus. Dar e o comunicare ok, doamna foloseste mailurile, ne da mesaje cand e ceva si sedinte avem maxim 2 pe semestru.
Ca profesor si diriginte, am creat blogul educational al elevilor si grupul de discutii al parintilor,si de asemenea folosim adresele de email pentru urgente. Exista 2 sedinte pe semestru , precum si acea ora saptamanala de consiliere.Ea insa nu se respecta, adica parintii pot veni oricand stiu ca ma gasesc si au ei cum sa ajunga, pana la urma nimic nu e batut in cuie. Am adresat parintilor rugamintea sa se alature grupului de discutii pe suntparinte.ro, dar am doar 12 parinti din 17, si una din mamici chiar vineri m-a intrebat ingrijorata cand facem sedinta. Voia sa vorbeasca despre cadourile de Craciun. I-am zis ca asta nu e ceva ce ma priveste pe mine, asa incat isi fac ei sedinta separata doar cu parintii pentru ce detalii doresc: Mosii copiilor, serbarea etc. Eu sunt pentru sedintele din care au ce invata, cu invitati care sa educe intr-un fel sau altul(psihologi, pedagogi, alti profesori). Parintii vin cam o data pe semestru la clasa la care sunt diriginta, sa se intereseze strict de copilul lor, dar nu toti, unii se prezinta doar la sedinta.Acolo unde nu sunt probleme deosebite, e de ajuns asa, sedintele si grupul de discutie. Am insa si un copil cu oaresce probleme si la el e un pic altfel, in sensul ca au venit saracii parinti si zilnic o perioada la scoala.
Important dupa mine e sa mergi la scoala doar cand simti nevoia sa afli ceva despre copilul tau. Si frecventa tu ca parinte o decizi, ca doamna are 25-30 de copii si tot tu ca parinte stii cel mai bine ce ii trebuie copilului, ce probleme sunt si e in avantajul tutror sa sa pastreze legatura cu scoala. In orice forma ar fi, prin consiliere, prin email, prin telefon...
filofteia spune:
Happiness multumesc mult pentru punctul de vedere al profesorului.
Copilul meu este mai agitat de fel, dar nu cu probleme de comportament, are note foarte bune, din punctul meu de vedere.
Eu ma gandeam ca o data pe luna ar fi suficient sa merg la scoala. (sa am contact cu scoala)
Asa ca am avut o sedinta in septembrie si apoi m-am dus in noiembrie, cam la o luna dupa sedinta. Si am fost admonestata de diriginte. Ma gandeam sa ma mai duc o data spre sfarsitul semestrului, sau la inceputul semestrului II. Acum stau in cumpana, pentru ca am senzatia ca voi avea iar o experienta neplacuta, fara vreun efect asupra educatiei lui fiimiu. Asa ca nu vad pentru ce m-as indispune din nou.
Grati.ela ciudata situatia la voi la scoala. La noi se face informatica sambata, pe gratis, de catre profesorul din scoala si frecventa este ridicata. Dar parerea ta ca profesor... care este? De cate ori vin parintii la tine?
sorana spune:
La noi face doamna o ora de pregatire suplimentara pe saptamana. Adica dansa sta 2 ore in 2 zile, o data cu cei mai slabi sa repete notiunile care pun probleme, o data cu cei mai buni sa faca suplimentar pentru concursuri. Gratis, nu s-a pus problema vreunei plati.
Mersul la scoala - eu inca nu-mi dau seama, dar o data pe luna mi se pare suficient. Eu ma duc doar la sedinte dar mai dau un telefon cam o data pe luna sa vad ce s-a mai intamplat (evident, cu exceptia cazurilor cand sun sa zic ca nu vine fi-mea in ziua respectiva).
grati.ela spune:
nu lucrez in preuniversitar deci nu vin parintii...Asta mi s+a zis...ca nu lucrez in scoala si nu pot lucra in spatiul scolii, voluntar. Acasa nu am spatiu sa chem copiii, asa ca asta a fost!