Prietene la bine si la greu - 147
Raspunsuri - Pagina 18
carmickey spune:
neata si de la noi multumim de supeeer buna
laurairina13 am patit cam acelasi lucru,dar parca nu asa rau, nu era nevoie sa alerg dupa ea prin casa, dar o pacaleam ca ne imbracam sa iesim in parc, acolo unde ii place cel mai mult...eu te sfatuiesc sa iti aduci hainele de iesit afara langa tine si sa o pacalesti ca plecati la plimbare,la un loc de joaca sau oriunde sa ii faca placere...acum la noi asta a functionat si nu mai avem probleme,sta cu o jucarie in manuta si este ok
fetelor sunt o fericita a dormit fetita mea toata noaptea fara nicio trezire deci am ajuns la concluzia ca fetita mea nu doarme din cauza ca nu o scot suficient de mult afara
va trebui sa iesim afara cat mai mult, pe vant,ploaie,ger
carmen mami de adelina ioana 16.04.2010 si adolescent paul florian 13.09.1993
laurairina13 spune:
Stanucel, as vrea eu sa folosesc stratagema cu imbracatul pt iesit afara, dar asta inseamna sa o mint si nu mai intelege nimic micuta.. Plus de asta nu cred ca ar functiona decat o data/doua ori, restul revine la harjoana si dixtractia ei pe nervii nostri.
Noi nu prea am mai iesit afara deloc cu copii, Amalia iese afara cat merge pana la bunici si inapoi, deci cam 20min pe zi, in rest de cand cu raceala am fost tare precauta. Pe asta micu de cand am iesit din spital, aproape 2sapt nu l-am mai scos deloc afara, cat aerisesc ziua in camera si atat Al meu se teme tare sa il mai scoatem din casa de cand cu internarea..
Multumesc pt raspunsurile ref. la bradut, incerc sa mai fac cativa mai micuti putin sa mearga ca globulete, sper sa am si timp
dymomo77 spune:
Azi am trimis copilul cu bunicu la terapie ca sa fac si eu ceva de mancare si harnica cum sunt () am bagat o masina de rufe la spalat, am spalat carnea si legumele sa fac papa si..... s-a oprit apa.... asa ca fac mancare cu apa plata, am oprit masina de spalat, privesc muntele de vase nespalate si ma umplu de nervi. Si mai visam si la o baie...
De citit va citesc zilnic dar cu scrisul e greu tare. Danut are un program de somn oribil se trezeste la 08,30-09,00, papam si ne imbracam, la 10,00 plecam la terapie, pe la 13.00 ne intoarcem, papam, ne mai fataim prin casa. Somnul de pranz este mai nou de la 15.00 la 17.00(chiar daca il trezesc la 07.00 tot la 15.00 adoarme de pranz), iar de noapte se culca pe la 23.30-00.00. Daca ma apropii de laptop/calculator ziua ma lasa sa citesc daca ii pun si lui muzica in schimb daca ating tastatura imi da peste maini si face scandal. Dupa ce adoarme el noaptea uneori ma apuca si pe mine somnul...
Ionela si eu ma mai rastesc uneori la Danut dar asta atunci cand pericolul la care se expune este mai mare decat trauma pe care o poate provoca iesirea mea asupra psihicului lui. Daca face o pozna mare gen: (se inarmeaza cu ustensile de bucatarie sau scule de la ta'su si vrea sa bata cu ele in TV, se urca pe dulap si incearca sa ajunga la ochiurile de aragaz care sunt fierbinti sau am oale pe foc, se catara si incearca sa deschida gazul, umbla la prize, incearca sa manance sapun/sampon, sparge ceva si incearca sa adune singur etc). La el am constatat ca daca ii spun sa inceteze cu actiunea pe care o face dar o fac pe un ton neutru rezultatul e zero sau -19in sensul ca rade si continua cu ce face). Asa ca il "cert". Mai nou dupa cearta fuge la el in camera, uneori maraie putin apoi vine si ma pupa si cu calm ii explic ce se poate intampla daca mai face asa. Oricum atunci cand il cert inceteaza actiunea pe care o face si o vreme nu o mai repeta. Intr-o zi vorbeam la tel iar el a "furat" un polonic din bucatarie si a lovit cu putere intr-o oglinda de pe hol. Noroc ca era lipita si nu nu s-au desprins bucati mari din ea ca se putea nenoroci. Eu la faze de genul asta il cert...
Lumi_Richard spune:
Neata!
Magda,ma bucur nespus de asa veste,deci Rares evolueaza bine
Imi pare rau de Iarina,dar poate va fi frumos,poate va avea noroc de o invatatoare faina.
Licu,trebuie sa va fie foarte greu.....la noi nu e problema de asta,ci de ales hainele. In fiecare zi merge la dulap sa-si aleaga "chita" (rochita),si daca nu o primeste pe cea aleasa de ea,se tranteste pe jos,urland....sau,cateodata,nu are chef de nici una si tot repeta "alta"
Nu stiu ce sa-ti spun cu Amalia....nici eu nu cred ca e bine sa o pacalesti....cred ca tot sa ii repetati cat de frumoasa va fi,sau daca sta la imbracat,mergeti la bucatarie si ii dati nu stiu ce oala...poate chiar sa incercati sa ii dati un obiect nou,diferit de cele cu care se joaca,sau a avut contact pana acum.
Raluci,daca poti,da,as vrea o recomandare de avocat bun. Ne trebuie in cazul in care constructorul face figuri la semnarea actelor(care va fi luni)- pt ca nu a terminat unele lucruri,si am facut un act aditional in care este specificat ca daca nu termina pana la 21 Oct(ceea ce nu s-a intamplat),va semna contractul fara suma de 7.000 de euro.... Culmea,el a semnat actul aditional,a consimtit la semare fara acea suma, dar acum a spus ca abia asteapta sa semnam ca sa-si ia restul de bani
Nu cred ca vei avea fetita...si daca da,pai atunci va trebui sa stai si tu in fata dulapului in fiecare dimineata,sa-si aleaga rochie!
Stanucel ,bine ai venit la noi!
Many,Gabitza multa sanatate puiutilor!
Stefy,ni se intampla si celor cu un singur copil....sunt sigura ca Stefita stie cat de mult o iubesti
Andrecluj spune:
Ziua buna fetele, Magda Ma bucure pentru rezultatele voastre, felicitari! Smara Multumim de intrebare, suntem bine amandoua. La mine a tinut fix o saptamana, la Chiara 2 zile, s-a reparat asta mica tare repede. Ne termina cu vorbitul, toata ziua buna ziua "saiu mana" si "acum zece" sau "dingal, dingal, lital stai". Licu La noi povestea e la fel cu imbracatul. Scutecele le-am rezolvat trecand la cele tip chilotel, hainele ... mai greu. Nu cred nici eu ca e bine sa o pacalesti, dar imposibil sa nu gasesti metoda care functioneaza. La Chiara merge vorba buna, o imbrac in fata calculatorului la care trebuie sa vada invariabil "Caia balla" (adica sa se uite la ea insasi cum danseaza), ma misc super rapid sa nu se prinda ca ii dau hainute care nu ii plac (adica multe) sau a functionat si sa ii spun "ori te imbraci, ori plec fara tine". I-am spus chestia asta de vreo 10 ori, tot de atatea ori am iesit pe usa fara ea pana s-a prins ca ne imbracam ca sa putem iesi din casa. Iar aveam multe de spus si multe fete de pupat, dar iar nu am timp ca am de lucru mult si pregatesc si party pe maine, va pup cu drag!
magdaz_ina spune:
Am uitat sa o laud pe Iarina ca a fost ok la aceasta excursie, probabil ca a contribuit si faptul ca stie de data trecuta ca nu este nimic distractiv acolo. In plus, a mers la gradinita, s-a jucat dupaamiaza cu doua prietene. Nu a mai fost atat de suparata ca a ramas acasa cu mamaia.
_
Rares
carmickey spune:
laurairina13 la mine a mers cu pacaleala si poate ca era mai micuta si nu intelegea prea mult
carmen mami de adelina ioana 16.04.2010 si adolescent paul florian 13.09.1993
gabitza35 spune:
Licu si eu aveam mare problema cu schimbatul scutecului la amandoi. Cum nu reuseam sa cadem la pace am trecut la cele chilotel ( ca si Andre). Acum s-a inistit treaba cu scutecul, nu mai avem nicio problema cu schimbatul lui( suntem din nou pe cel normal,cu scai) dar patesc cu Eva ca si Lumi cu Alexa. E obligatoriu sa fie imbracata cu ce vrea ea, se urca pe un fotoliu si isi trage hainele daca nu pricep. Nu are nicio problema in a sta imbracata in hainele lui Dagos, doar te capiaza repetand mereu "Ashi,Ashi" si aratand hainele de pe ea,dar nu cumva sa indaznesc sa-i dau lui Dragos macar o soseta de a ei ca ne stie tot cartierul. Se repede ca vulturul, urland si ii scoate sosetele,trage de bluze,etc. I-am dat intr-o noapte lui Dragos o pijama de a Evei( a udat-o cu pipi pe a lui si asa am nimerit pe intuneric).... dimineata s-a trezit prima Eva pt bibe (5.30-6)si cand l-a vazut in pijamaua ei ... a trebuit sa-l schimb prin somn cu viteza maxima ca sa nu il trezeasca (pe el si restul blocului) cu urletele si tavaliturile ei.
Pana nu foarte de demult,maxim o saptamana in urma, cand se trezea noaptea de control cu miorlaiala si "mami-mami",( fara sa vrea nimic altceva decat sa ma auda) foarte des imi arata dulapul cu haine si "aia-aia"...nu tacea pana nu ii schimbam bluza de pijama cu una de plimbare....am depasit faza... sper definitiv.Sau sa va mai spun ca purtam doar o caciula,gen palarie,subtirica? Nu reusesc nici macar sa o probez cu alta..... nici macar de a lui Dragos nu accepta.Noroc cu glugile de la geci ca altfel
tot noi,mai noi :)
raluci_b spune:
Semnele de la tastatura s-au gīndit sa dea o petrecere, dar nu voiau sa-l invite pe punct. Punctul īsi ia inima īn dinti si pleaca la petrecere. La poarta, bodygarzi escape si delete: - Cine esti tu? - Eu sīnt steluta, dar m-am dat cu gel...
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 37+cu
ionelamaria spune:
Ziua buna
Pup fetele dragi. E o faza, s-a adunat oboseala, dar vom redeveni zen.,... sper eu.
Nici eu nu sunt de acord cu mintitul copilului, pentru nicio tampenie, oricat de mica... prefer sa nu considere ca asta e o alternativa de rezolvat probleme si sa faca el asa mai tarzoiu ( optiune personala)
Licu, si la noi Mihnea face asa ca Alamia. Avantajul meu e ca la noi e cald... E greu, iti pune parul pe moate si face elastic din nervi, dar refuz sa lupt cu el. Ii explic, povestesc, inaine sa incepem oiperatiunea imbracat... ca il schimb cu un chilotel curat si frumos si povestim despre desenele de pe chilotel... ii arat haiunutele si ii spun ca uite ce frumoase sunt si ce bine ii va sta cu ele... etc... daca refuza si refuza il mai las si o luam de la capat. maxim de lupta e sa-l iau in brate sa-l pun pe pat... daca se zvarcoleste ii spun doar : tu alegi, staiu asa, cu chiloteii uzi si murdari... e rusine sa stai asa... si nu te iau asa murdar in brate... . De cele mai multe ori merge...
Pe tai il termina... el nu reuseste sa fie calm si se lupta cu Mihnea, il intoarce pe toate partile si el se zvarcoleste si tati incearca sa-l imobilizeze. Eu cred ca Mihnea a descoperit ca are cui sa se opuna si cu cine sa lupte si de aceea face asa.
Raluci, ce zici? ajungi la 40? Eyu spuneam ca nu si am nascut la 40+ ( pe Mihnea tot la 37 fix, asa ca tine pe Remus)