Palatoschizis si formele sale (10)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ewy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ami1978

Neata. Ca de obicei uit de net si mai ma trezesc si eu sa intru din an in paste. Am fost cu Ionut pe 18 ianuarie undeva la 4 dupa-masa sa-l vada dna doctor si ne-a oprit pt operatie. Fiind in spital am decis sa mergem si la ORL pt ca asta mic tot punea manuta la ureche si plangea si am zis ca daca sunt in spital sa impusc doi iepuri deodata. Cand m-am dus la ORL si l-a consultat dl dr am aflat ca are otita medie seroasa....zic na ca acum alta belea. Din ce mi-a zis dl dr de la ORL (si va sfatuisc si pe voi mamicile cu copiii cu palatoschizis), 90% din copii cu aceasta malformatie fac otite. Asa ca operatia s-a amanat si am vb cu doctorul de la ORL sa-i punem niste tubulete in ureche pt ca urechiusile nu se serisesc bine si acumuleaza lichid. Marti pe 31 ianuarie dimineata la luat la op (care a durat in jur de jumatate de ora) si acum vad ca e mai bine si nu mai duce manuta la urechi. Operatia la dna dr Bratu s-a amanat cu 2 luni si cred ca e mai bine ca si asa e frig. Cand am venit de la ORL le-am intrebat pe asistentele de acolo daca poate sa-l opereze daca are otita si a zis ca exista riscul sa nu iasa operatia bine. Ma intreb eu in sinea mea, daca nu ma duceam la ORL sa aflu ca are otita si-l operam, riscam sa fac mai rau? Nu vreau sa dau vina pe nimeni, dar daca se stie ca cei cu palatoschizis sunt predispusi la otite ei nu verifica inainte de operatie?
Multa sanatate voua si la toti copilasii

Draga Ami1978 n-am vrut sa intervin sau sa fac parada de cunostiintele acumulate vis a vis de problemele copiilor nostrii dar mi se pare strigator la cer aberatiile pe care ti le-au indrugat referitor la operatia palatului cand copilul are otita, cumva ma simt obligata sa intervin asa ca te rog din suflet sa nu-mi i-ei in nume de rau nici tu si nici celelalte mamici. Un lucru e sigur ca inainte de orice operatie la palat e OBLIGATORIU controlul ORL si daca sunt probleme in timpul operatiei la palat se introduc si tubuletzele in urechi, nu trebuie chinuit copilul de n ori !!!
Inca odata imi cer mii de scuze daca interventia mea deranjeaza pe cineva iar tu Ami1987 daca vrei sa-ti dau mai multe detalii despre experienta noastra in legatura cu operatia (care e total diferita de ce povestiti voi la Budimex) contacteaza-ma pe privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami1978 spune:

Nu ma supar, de aceea am postat si am spus. Dar am stat 2 zile in spital si pana nu am zis eu ca as vrea sa ma duc la ORL ca cel mic pune mana la urechiuse si plange nu m-au intrebat nimic de probleme legate de otita. Dar absolut nimic. Doctorul de la ORL a spus ca din partea lui e ok sa-l opereze dar dna dr Bratu a zis ca intai sa rezolvam cu problema urechilor si dupa aceea ne auzim la un telefon. Iar eu asta vroiam sa subliniez...daca eu nu ziceam nimic ca il dor urechile si nu ceream sa-l consulte cineva de la ORL eu sunt sigura ca nu intreba nimeni nimic. Am mai intrebat cateva mamici de acolo daca au fost la control la ORL (si care au fost la 1 sau 2 operatii la dr Bratu) si niciodata nu le-a zis ceva legat de otite.

Mergi la inceput

Te rog daca poti sa-mi trimiti mail la ilieanamaria@gmail.com si sa-mi spui. Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna ziua!

Ewy, te rog mult (si cred ca nu-s singura), cand ai tu timp, hai si povesteste aici cum e acolo unde ai operat tu, operatia de palatoschizis; sincer, cu mana pe inima, sunt curioasa cum e in alte parti! Merci!

Mergi la inceput

Ami, bravo ca ati scapat cu bine!

Uite, din suflet iti spun si cu toata sinceritatea posibila, pe mine nu m-a deranjat mesajul tau, nu are de ce; la urma urmei, invatam din mesajele astea.

Acuma ma gandesc serios la ce ai povestit tu; ma gandesc si e NUMAI PAREREA MEA, ca nu ai fost intrebata de otita pt ca nu e regula ca cei nascuti cu palatoschizis sa aiba otite; multumesc Domnului, pana acum la noi nu a fost cazul!
Dar, pt ca stiam de acest risc, a fost periodic consultata din acest punct de vedere, de la 6 luni; consider ca e datoria mea ca, odata informata asupra unor posibile riscuri, sa incerc sa previn sau sa "prind" problema in faza incipienta.
Ma mai gandesc si la alt aspect: medicii, indiferent cine sunt ei si cum ii cheama, indiferent de spital, nu stiu ce anume sa intrebe, fiecare copil are istoricul lui medical (sau nu).

Eu una, la fiecare consult al fetei, indiferent ca am mers pt o viroza sau pt un EKG, am mers mereu cu dosarul ei la noi; ce este in dosar? Absolut tot ce tine de istoricul ei medical, inclusiv retete, scrisori medicale, rezultate de analize, copii la certificat de nastere, concluzii scrise ale medicilor de la nasterea ei si pana in prezent; oriunde merg cu ea, cand stau de vorba cu medicul respectiv, dupa ce prezint simptomele pt care am mers, il rog sa traga o privire asupra dosarului, il fac atent ce e mai important de acolo legat de evolutia ei medicala. Si vorbim. Nu ies de acolo pana cand nu am raspuns la orice intrebare ma framanta.

Te rog din suflet sa nu intelegi gresit acest mesaj! Si va rog sa nu interpretati altfel decat ce am scris. Eu am scris strict punctul MEU de vedere.
Nu te judec nici pe tine, nici pe altcineva.
Poate ca felul in care procedez eu ajuta alti parinti.
Modul de a proceda asa l-am invatat de la o doamna doctor, nu dna dr Bratu, o dna doctora de la Gr. Alexandrescu; mi-a explicat cu scuze de cateva ori, ca asta e situatia aici, ca se fac consultatii si pe banda, sunt medici putini si aglomerati, obosesc; ai dreptate daca spui ca o scapare al unui medic poate insemna si viata, nu exagerezi, si eu sunt revoltata pe tema asta; numai ca astea sunt momentan "datele problemei". Cu asta avem de-a face.

Uite, si acum, inaintea operatiei, am vorbit cu anestezistul minute bune; dadea sa plece, se scuza si i-am spus clar ca nu semnez nimic si ma externez in urmatorul minut dc nu am raspuns la orice intrebare, dc nu isi face timp pt noi, ca nu ma intereseaza ca timpul lui e limitat; sta de vorba cu mine atat cat e necesar, se uita pe hartiile mele sau ne strangem mana si pleaca fiecare la treaba lui.

Repet, e numai modul meu de a relationa cu medicii. La fel e si in cazul meu sau al sotului meu. Ori vorbim ca oamenii asezat si raspunzi la ce te intreb, ori te las sa-ti vezi de ale tale.

Si spun din nou: nu judec aici pe nimeni.

Spun doar ce fac eu.

Multam dc nu v-ati suparat

Mergi la inceput

Ceci nu m-am suparat si stiu ca tu ai un respect deosebit pt dna dr si mai stiu si situatia cu fetita si anestezia. Chiar mi-a zis sotul...mai bine nu te duceai si-l opera si scapa bietu copil de problema. Raman la parerea ca dna dr vrand sa ajute prea multi copii se supraaglomereaza cu internarile si are prea multe pe cap. Si la externare n-am apucat sa schimb decat doua vorbe cu dansa, a venit altcineva (presupun ca asistenta sau rezidenta) sa ne ceara unele date. Mie una mi s-a parut cam tot timpul pe fuga. Ori mie asa ceva nu imi place...poate am prins-o intr-o saptamana aglomerata. Iar faza cu otita...citisem undeva si mi-a zis si dl dr de la ORL ca majoritatea copiilor cu palatoschizis fac otita, deci sunt si exceptii. Sanatate multa

Mergi la inceput

Multam inca o data ca nu te-ai suparat!

Citat:
citat din mesajul lui ami1978

Ceci nu m-am suparat si stiu ca tu ai un respect deosebit pt dna dr si mai stiu si situatia cu fetita si anestezia. Chiar mi-a zis sotul...mai bine nu te duceai si-l opera si scapa bietu copil de problema. Raman la parerea ca dna dr vrand sa ajute prea multi copii se supraaglomereaza cu internarile si are prea multe pe cap. Si la externare n-am apucat sa schimb decat doua vorbe cu dansa, a venit altcineva (presupun ca asistenta sau rezidenta) sa ne ceara unele date. Mie una mi s-a parut cam tot timpul pe fuga. Ori mie asa ceva nu imi place...poate am prins-o intr-o saptamana aglomerata. Iar faza cu otita...citisem undeva si mi-a zis si dl dr de la ORL ca majoritatea copiilor cu palatoschizis fac otita, deci sunt si exceptii. Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna_k spune:

Ami,te inteleg perfect...
Cand am fost internata cu al meu pui am fost curioasa ce analize se fac innainte de operatie. Cand i-a luat sange,am intrebat ce analize ai face si mi s-a zis ca doar din sange.Cand o "prindeam" pe dr.Bratu, ai spuneam ca tare putin mi se pare analiza din sange, mai vroiam ceva raze si consult ORL. Noi am fost internati marti, marti i-a luat sange si atat, ne-a zis ca ne opereaza pe vineri,joi vroia sa ne opereze,dar puiu meu manca si tot atunci joi m-am dus la asistente sa-i vad fisa cum i-au iesit analizele--si una din asistente imi spune ca a trecut dr. la insistentele mele consult ORL si sa iau copilu sa merg pe scari la ORL si mi-a dat fisa in brate--Deci, daca nu ceream eu nu ni se facea acel control si desi era trecut in fisa, joi dimineata il opera si fara control.
Asa deci,in ceea ce consta analizele,noi ar trebui sa fim atenti,dr. Bratu e super ocupata, iar asistentele daca nu mergeam eu sa intreb.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ewy spune:

Citat:
citat din mesajul lui cellia78

Buna ziua!

Ewy, te rog mult (si cred ca nu-s singura), cand ai tu timp, hai si povesteste aici cum e acolo unde ai operat tu, operatia de palatoschizis; sincer, cu mana pe inima, sunt curioasa cum e in alte parti! Merci!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Pe scurt procedura a fost urmatoarea: am primit programarea ptr operatie cu vreo luna inainte cu data si ora exacta. In ziua precedenta operatiei dupa cde ne-a vazut chirurgul, am primit de la asistenta profesorului chirurg (care urma sa-l opereze pe Eduard) fisa cu bilete de trimitere la investigatii si a trebuit sa respectam intocmai ordinea lor adica ne-a vazut mai intai pediatrul, s-a luat analiza de sange, intalnirea cu anestezistul si apoi consult ORL.
Toti medicii care ne-au vazut au raspuns la absolut toate intrebarile noastre (care n-au fost putine in special in ceea ce priveste anestezia), ba chiar eram intrebati daca suntem perfect lamuriti sau daca mai avem intrebari.
Consultul ORL, pe care se punea accent deosebit, era in vederea stabilirii daca sunt sau nu probleme cu urechile si daca da, in timpul operatiei de palatoschizis venea medicul ORL si introduceea tubuletele, asta ca, copilul sa nu fie supus altei anestezii, n-a fost cazul nostru. In mare asa a decurs, amanunte sunt multe de povestit.

Mergi la inceput

Da, dar otita este acumularea aceea de lichid la urechiuse, ori tubuletele bagate in aceeasi zi cu operatia de palatoschizis...nu vad sensul (asta este strict parerea mea). Adica mi se pare logic sa pui tubuletele si sa lasi 3-4 saptamani sa se dreneze lichidul respectiv si dupa aceea operatia. Ca alea nu le-ai pus azi si peste 2 ore totu-i perfect. Ma rog nu sunt ORL-ista dar mie una asa mi se pare logic. Dar totusi fata de cum mi s-a intamplat mie la Budimex si ce ai povestit tu de cum sa intamplat la voi oricum e o diferenta mare.

Mergi la inceput