Precizare importanta CIC 1 - CIC 2 - >(3)
Raspunsuri - Pagina 3
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralutzy_che sal.pls daca poate cineva sa ma ajute cu cateva raspunsuri. am mai citit din urma dar nu prea am timp si sunt cam panicata cic 1 se termina in 25 noiembrie 2011. bb2 se va naste in aprilie 2012, am o sarcina cu risc crescut de avort deci nu o sa pot sa lucrez. firma unde lucrez a facut reduceri mari de personal si pe toate colegele care s-au intors din cic le-a dat pe somaj. intrebari: 1.sunt cumva protejata de vreo lege, avand in vedere ca astept bb? sau pot fi si eu trimisa din cic pe somaj? 2.ar trebui sa anunt la firma de bb2 inainte sa mi se termine cic1, adica sa depun dosarul de sarcina su risc? 3.daca raman somera o sa primesc indemnizatia minima sau se mai calculeaza din cic1? mentionez ca toate astea nu pot sa le intreb la firma la HR deoarece politica actuala a firmei e de a scapa de cat mai multe "tinere mamici ca nu dau randamentul dorit si isi iau mereu concediu medical pt copii" Iaiu, mami de Alex (25.11.2009) |
1. Nu esti protejata. Poti fi trimisa in somaj.
2. De anuntat nu poti sa anunti decat la revenirea la serviciu.
3. Daca intri in somaj vei avea indemnizatia de somaj, apoi dupa caz pre/postnatal si apoi CIC2
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
clodyac spune:
buna ziua
va rog frumos o informatie:
am un bebe de 2 ani si 3 luni ; am inceput munca cu 10 zile inainte de terminare cic ; intrebare:
trebuia sa primesc o suma in plus pt revenire inainte de terminare concediu?
si alta intrebare: daca vreau sa fac pe bebe2 si am doar 4 ore pe cartea de munca e vreo problema? mentionez ca iau 650 ron net;
multumesc anticipat
marius spune:
1. Nu trebuia sa iei bani in plus pentru ca ai avut sub o luna perioada anterioara revenirii
2. Nu este nici o problema si daca ai jumatate de norma, este Ok
ninny spune:
buna seara,
deranjez si eu cu 2 intrebari :
1. stie cineva ce acte trebuiesc depuse pentru indemnizatie de crestere a celui de-al doilea copil (in continuarea primului cic).
2. si ce tb dus la serv in afara de cerere si certificat de nastere.
multumesc anticipat ptr raspuns
marius spune:
citat din mesajul lui clodyac buna ziua va rog frumos o informatie: am un bebe de 2 ani si 3 luni ; am inceput munca cu 10 zile inainte de terminare cic ; intrebare: trebuia sa primesc o suma in plus pt revenire inainte de terminare concediu? si alta intrebare: daca vreau sa fac pe bebe2 si am doar 4 ore pe cartea de munca e vreo problema? mentionez ca iau 650 ron net; multumesc anticipat mamica fericita si implinita de baietel frumos Razvan Andrei www.flickr.com/photos/34943662@N02/5682500831/in/photostream/" target="_blank">poze clodya www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?type=2" target="_blank">razvan dudu |
Ai mai pus aceste intrebari si am mai raspuns la ele.
marius spune:
citat din mesajul lui ninny buna seara, deranjez si eu cu 2 intrebari : 1. stie cineva ce acte trebuiesc depuse pentru indemnizatie de crestere a celui de-al doilea copil (in continuarea primului cic). 2. si ce tb dus la serv in afara de cerere si certificat de nastere. multumesc anticipat ptr raspuns Daca mi s-ar oferi o mie de minuni pe care sa le traiesc intr-o mie de vieti alegerea mea ar fi o singura viata doar alaturi de TINE.singura mea minune. de karina http://www.totsites.com/tot/karina-ioana09 |
la fel ca si pt primul copil. Trebuie mers concret si primesti lista de acolo cu toae actele necesare.
FLORRRY spune:
Buna seara.
Sunt in CIC 1 pt fetita nascuta in 19.10.2009 si sunt insarcinata in 36 sapt ceea ce inseamna ca DPN-ul pt al doilea copil e intre 22.10-03.11 2011. Va rog sa-mi spuneti ce treb sa fac pentru a intra in CIC2, ce acte ar teb sa duc la servici,ce concediu(de maternitate,prenatal, postnatal) trebuie sa iau , cate zile din fiecare si cum se va calcula indemnizatia. Tin sa precizez ca am citit mesajele din urma doar ca nu am vazut nici o situatie asemanatoare cu a mea,sa-mi dau seama ce trebuie sa fac.
Va multumesc anticipat!
marius spune:
Nu intri in CIC 2 ce trebuie sa mergi la serviciu. Este adevarat ca va trebui sa duci concediul medical pt prenatal apoi postnatal si abia dupa aceea urmeaza CIC2.
Pe scurt te duci la serviciu si iti spun ei ce ai nevoie.
Pt CIC 2 va trebui sa faci un dosar exact ca si pt actualul CIC dar mai este cale lunga pana acolo.
Si nu ai dreptate sunt foarte multe intrebari puse exact ca si ale tale cu raspunsurile de rigoare.
FLORRRY spune:
Am spus ca nu sunt cazui asemanatoare cu al meu deoarece intre data primei nasteri si DPN 2 sunt doar cateva zile , iar la celelalte mamici diferenta este mai mare. Oricum mi se pare ciudat ca treb sa ma intorc la servici . Cred ca n-ati fost atent la date , pt ca sigur n-am sa pot merge la servici in 39-40 de saptamani.