Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***365***
Raspunsuri - Pagina 21
inapreda spune:
Ilinca, ma bucur ca nu te-ai suparat; mi s-ar fi parut BIZAR sa te vad...ciufuta! 
Novus, a punctat bine situatia: turul 1 de proba, turul 2 aprofundat si turul 3...desavirsit dar intr-un mod mai lesinat!
Daca nu v-ati prins inca, dupa canasta mea, urmeaza baschetul lui Jambo! Uf, ce ma enerveaza egalitatea asta! ![]()
No, ma duc sa distrez copilu'; intru mai tirzior, oki?
Da', va rog io mult, scrieti! scrieti! scrieti!
inapreda spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denisamada
![]() Tre neaparat sa veniti la intalneala sa studiem influenta mediului asupra genotipului, de-am ajuns fenotipuri diferite. ![]() Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute |
Pai, cred ca pot dezlega misterul si "situatiunea" sta in felul urmator: ca sa ma pot "dedubla" in circumstante generatoare de suferinta, eu am facut 3 ani de...teatru amator. In concluzie, sint la fel -cu cea de dinainte- dar...ma manifest diferit!
Si toata lumea e fericita, inclusiv...fanii mei
anca_nicolae spune:
Dyanna
Prima amintire clara despre diana este din Parcul Moghioros, cand a fost CEA MAI impletita cu joaca in natura. Nu se sinchiseste de multe chestii artificiale, iar eu, evident, admir fff mult asta. Este curajoasa in ceea ce priveste INCERCAREA. Adica... "se baga". Cu tot cu asumarea riscului. Din toate fetele de aici, ea este cea mai capabila de iubire NEconditionata! Si nu ma refer la mutzu, pt ca am specificat ca nu analizez mamiceala. Este vorba despre oameni. Oamenii ADULTI, care, inevitabil, au defecte. Ei bine, oricat poate sesiza si neagrea un defect, DACA cineva i-a intrat la suflet, asta e muult mai important pt ea. ASTA o face ff rara, majoritatea oamenilor sunt mult mai "taxatori", si chiar daca unii sunt mai "diplomati/rafinati", tot nu vor uita si vor pastra o pata cenusie in suflet. dar ea, diana, nu. Reuseste sa puna soare acolo unde aproape nimeni nu ar mai vedea.
A doua idee despre ea este legata de profesia ei. Eu am vorbit cu ea la telefon, imi amintesc ca si acum, cred ca apropae 1 ORA, intr-o vara, despre: "de ce genetica?". Din toate fetele de pe forum, eu pe diana as alege-o partener de profesie, mai ales ca am in gand un studiu medical. As alege-o nu pt caldura ce o emana, nu pt zambetul vesel, nu pt ca e singura capabila profesional.[EDIT: tocmai ca nu e singura, ca sa nu se intelega altceva :)]. NU. Ci pentru ca, pe EA [doar pe ea] as putea, dupa 1 ZI intreaga de munca intr-o directie, sa o opresc pe "poarta fabricii" si sa-i zic: "staiiii, daca este invers de cum am crezut noi?" Si amandoua ne-am intoarce din drum, fara sa conteze ca tocmai ce terminasem n-spe ore de muncit. FARA resentimentul de a avea viata personala furata! Pentru ca ea CHIAR pune pasiune pana la implicare mare si semi-abandon de sine, fara sa se simta ca e "la scarbici", fara sa contorizeze orele suplimentare fara remuneratie. Eu iubesc acest fel de oameni, care, e adevarat, sunt priviti de altii din jur ca niste simpli fraieri :(.
O alta idee despre diana este legata de tendinta de sefie. Desi ea crede ca doreste o relatie in care amandoi partenerii sa fie egali, de fapt ea are tendinta sa isi impuna amprenta personala. Nu e rau, dar dc e prea vizibil, atunci poate fi un pic rau [cine vorbea?
].
Si o alta chestie neideala [dpdv al meu] este tendinta de exagerare in exprimare/exteriorizare, dar ea poate veni din intensitatea trairii unui anumit eveniment, pozitiv sau negativ. Doar ca aceasta exagerare, cand este urmata, la scurt timp, de un alt sentiment al ei complet opus, poate lasa o impresie usor nerealista celor din jur, si atunci e posibil ca cei din jur sa mai skipeze din cand in cand anumite informatii venite de la ea. Adica sa nu mai ia chiar totul in serios, ci doar "asteapta" o a doua zi, cand sigur, totul se calmeaza de la sine si va fi ok, si fara implicarea lor direct proportionala cu intensitatea dianei.
Oricum, in prezenta ei, eu ma simt acceotata, inteleasa si iubita fara "if-uri". De aceea, cred ca asta e una din calitatile dianei [DOAR ale ei]: in prezenta ei oamenii se simt RELAXATI!
, chiar daca postarile ei contin multe intrebari/ ganduri/ macinari interioare.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
pisigri spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Pisigri iti inteleg ingrijorarea Iti multumesc ca m-ai tras de mineca, explicindu-mi ce inseamna sa ai o mitzuca in casa. ![]() PS. M-a impresionat Ian cind i-a dat unei pisici a nimanui UNICA lui bombonica. Cum, de la o vreme incoace, nu prea primeste "bobo" nu ar da NIMANUI o bomboana nici daca ar avea 10 dar acestei pisicute i-a daruit-o "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
Io nu am zis ca o iei ca sa o chinui, am zis ca o sa TE chinui, mai ales daca spui ca animalele in casa nu prea sunt pe gustul tau. Dar uite o idee minunata: vorbeste cu Jambo si daca e ok, luati acasa mitzoncul din parc. E blind, bag mina in foc ca se invata la litiera in secunda doi, ii faci si ei/lui un bine...
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Floric spune:
Ilinca, eu am fost in judet azi de asta nu am intrat.
Intr+adevar cam lung mamutul nostru, dar nu ma las. MAine s+ar putea sa am ceva treaba de dimi la serv dar vad eu cum fac sa recuperez.
Oli, ma tot intreb cum poti sa fii asa de frumoasa, ce faci, ca esti, nu esti cu burta tu tot frumaosa esti. Nu am avut cum sa imi surprind fata cand am vayut prima poya si nici nu pot sa explic in multe cuvinte trairea...Dar ceva de genul "mi-au cazut ochii in gura dupa tine".
SA fii sanatoasa si sa te bucuri de rodul burticii.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
anca_nicolae spune:
Deni
ca tot e nerabdatoare.
Deci ![]()
Ca si novus, eu mult timp am crezut ca denisamada este o doctorita INALTA, STAPANA si CEREBRALA. La moeciu #1.. nu-mi venea sa cred ca "bebelusha" aceasta este insesi maiestatea sa denisamada
. Boon, m-am acomodat si cu asta, daaaar au urmat alte mirari. Legate de chestii "nemediciniste" in care parca deni ar fi dintotdeauna. La ea, desi profesia ei NU o nemultumeste [cam cum am scris ca se intampla la pisigri], totusi, parca o vad capabila SI in alte domenii. Am mai scris, la cabinet de psihologie :). Cu toate ca, paradoxal, ea ne mai scrie ca se afla in butoi, eu cred ca e butoi cu struguri
. Pentru ca... ffffff multe chestii din aceasta viata a noastra [pregatirea aia vesnica
] pentru deni par CLARE. Poate de aceea cateodata e interiorizata, pentru ca.. unele chestii sunt nedorit de clare...
Oricum, genul ei de inteligenta e diferit fata de monvas [unde am scris ca este precum o indianca, parca si vad cum se arcuieste mintea dintr-o data]. La deni, exista un timp al talcului [nu praf mentolat, ci povatza unei povesti
]. Ea vine mai la urma si concluzioneaza, si cu talc, si cu umor [si cu limba ascutita, daca asa are ea chef :)))]. Cred ca asta este verbul ce o caracterizeaza: a concluziona. Asta ii face viata mai clara, mai dreapta. Si este bine. Dar, in acelasi timp, poate crea celor din jur gresita impresie de persoana cerebrala, calculata si rece. Nu cred ca este asa mereu, doar cateodata
.
La parti bune as mai adauga pastrarea legaturii cu viata de odinioara, atat cat se mai poate avea acum, in prezentul nostru. Si desigur, as adauga obiectivismul :).
La parti neideale, nu stiu.. nu prea vad, poate o singura chestie m-a frapat de-a lungul timpului: reintoarcerea la prima impresie.
Dar, cu siguranta, este un fff bun companion de calatorii si vacante!
Aaa, si ca am citit pe la voi care cu cine si-ar lasa copilul, eu ei i l-as lasa. Dar nu pe bb3. Pe Veronica
.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
anca_nicolae spune:
Olga
Eu, care am denumit-o "gheisa noastra", nu mai este nevoie sa scriu ca e frumoasa. O sa scriu o prelungire a ceea ce am zsis despre ea in seara pietrelor lui Chatonel.
Exista o poveste, Poleiana, poate o gasiti pe net, nu am cautat-o. Un intreg sir de evenimente, mai placute sau mai putin placute, mai grele, cu sau fara lipsuri, cu sau fara regrete si framantari. Si toti din jur abandonau, se intristau, disperau, renuntau. Dar ea, Poleiana, le spunea, cu zambetul pe buze: "ia gandeste-te, daca, pe langa aceasta problema/lipsa nu ai fi avut nici aia, nici ailalta, ar fi fost mai bine?" Si ei, acei norocosi ce se aflau in jurul Poleianei, raspundeau: "nu...". Iar Poleiana ii mangaia cu privirea: "sa nu disperam mai mult decat este cazul, sa nu renuntam, pentru ca.. ar fi putut fi mai rau. Putem face sa ne fie un pic mai bine!"
Olga este Poleiana.
Ceea ce este in plus de Poleiana, ramane doar in Olga. Doar in gandul ei, discret si fara lacrimi in afara. Poate acesta este singurul gand legat de ea ce imi aduce o mica neliniste: cand e fericita, este impreuna, cand are o suparare/dezamagire, este singura. Iar Cristi este omul care isi doreste sa impinga ORICE lucru catre in sus, catre mai bun. Doar ca... unele lucruri nu au nevoie de "mai sus, mai bun", ci au nevoie de caldura, de rabdare, de stat pe loc si chibzuit impreuna. Iar Cristi nu stie sa "stea pe loc"... doar merge, si cand doarme, gandul ii merge catre ce alte drumuri ar mai putea gasi spre mai sus, mai bine... Si atunci Oli.. isi culege caldura precum albinutza: din zambetul copiilor.
O perla, cum scria si ilinca [nu plagiez, doar bolduiesc :))]
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
anca_nicolae spune:
Ilinca
Incerc nu 10 pagini, ci doar 10 randuri ;)
1. Daca-i alb, de ce-i alb, daca nu, de ce nu? Nu din nemultumire, ci din CURIOZITATE. Ilinca este f curioasa.
2. Nu este dura si taioasa, asa cum au descris-o unele fete. Doar vorbele sunt asa, ca un fel de: cum as vrea sa ti-o fac, dar nah, nu pot, asa ca macar vorbele sa ti le trimit ca pe un "avertisment". Dar e doar un avertisment, :), pentru...
3. ... ca ea TZINE la oameni, la viata, nepermis de mult. Caldura din interiorul ei este peste nivelul acceptat de ea insesi :))). Dar nu este o caldura "romantzioasa". Este o caldura care se doreste cat mai invizibila, dar surpinzatoare. E ca si cum ceva din interiorul ei ii joaca feste.
4. Putere de recunoastere a unor chestii ascunse, si merge pe mana lor.
5. Eu nu o vad rockeritza in adancul ei, cred ca rockul a fost doar un "aliat" al ei impotriva "tuturor".
6. Daca realitatea nu se va conforma vreodata cu planul de acasa, se va putea adapta "unexpected" de usor, cumva ca Dr Queen [parca as ase scrie, nu?]
7. Este tematoare de lucruri ce se pot intampla peste capul si ratiunea ei si nu uita de "grija lor".
8. Dar nu este tematoare de lucruri defavorabile dar din "range-ul/cu acordul ei". Daca maine s-ar da o lege prin care instant, toti datornicii la fisc ar fi evacuati, ea ar fi cea mai nestresata.
9. Cateodata tanjeste, dar nu invidiaza.
10. Opus cu ce am scris la deni, poate face "override" peste prima impresie.
Ne este tare tare simpatica, valoroasa si importanta.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
anca_nicolae spune:
Pisik
Nici vorba sa fie o persoana plina de framantari/necunoscute. Ea are certitudini. Doar ca, atunci cand certitudinile nu ii sunt favorabile, ar vrea sa le schimbe. De aici apar framantarile, se tot gandeste cum ar putea ea sa rescrie niste pagini. Cateodata reuseste si e fascinant.
Sa va povestesc cate ceva.
Ea este una din primele persoane cu care m-am simtit in acelasi "grup", mai repede decat cu alte fete. Pentru ca este f sincera si deschisa sufleteste. Cu ea pot oricand sa plec la drum, nu ma abandoneaza. Nu are mofturi "umane", ci doar moftuletze de printesa, asa cum ii sade bine unei printzese. TOATA VIATA va fi o printesa [asa s-a nascut ea, nu mai fiti invidioase :)))]. De aici si problema cu Ana, simte ca i-ar fugi de sub picioare viata de printesa. Nu ca nu ar iubi-o pe Ana, nuuu, dar ea simte ca are nevoie de acest "statut privilegiat". Fara el, se panicheaza. Noroc ca stie cum sa-si revina, sa vedeti, eram la Sovata, in salina, unde, pe langa lumina putina, erau multi oameni, copii, toti alergam ici colo dupa ghiocei. Si Pisik a alergat. Dar, cand a vazut [adica INTELES] ca de fapt, dlPisik ar alerga mult mai eficient, usor si candid s-a asezat la tarabe cu cercei si diverse frumuseti :). In aceeest timp, Ana chiar nu mai era in vizorul cuiva, si Florin ma tot intreba pe mine dc am vazut-o [stiind ca eu de obicei sunt cu numaratoarea intregului grup, ca la gradinitza :)))]. Am inceput amandoi sa cautam, prin acea semibezna, pe Ana. Au fost vreo 2 minute in care CHIAR nu o depistam, si Florin a incercat sa o "racoleze" si pe Pisika in cautari, zicand: maiii, lasa cerceii, nu o vad pe Ana", dar Pisa, LINISTITA [pentru ca stia!] zise ceva de genul: lasa-ma acum, am treaba, uite ce frumosi sunt cerceii astia, pe Ana o gasesti tu cu Anca
. Sigur a avut dreptate printzesa, am gasit-o pe Ana. Si Florin, cum este el un iubitor, zise: bine ca am gasit-o, ca maica-sa e toata bagata la tarabe.. ce sa-i faci... e si ea fericita!". Cum sa nu iubesti ma asa un om, dar si pe Pisa care a reusit sa "formeze" o asa gandire la un asa om :). Eu am ramas muta de admiratie, recunosc, ce ar fi fost la gura mea dc vreun partener considerat de mine responsabil nu era 100% focusat pe task... aoleu.. si mai si reveneam, dupa vreo luna-2, zicand: NU am incredere in tine, doar stii ce ai facut la salina!!!!"
Dar muuuult mai distractiv a fost in Bulgaria, cand Florin, tot cu mine [
nu degeaba am zis ca il iubesc] am schimbat-o pe Ana de pampersul PLIN de "probleme", cocotzand-o pe un zid
. Daca ne vedeai pe mine si Florin eram ca Stan si Bran: unu tinea fata, altu rochia, cu ce mana sa luam pampersul plin, cine s-o mai si stearga, totul printre miscarile continue ale pisikutzei mici. Unde era "maica-sa"? Tot la niste tarabe cu cercei
. Adica: ASTA inseamna domne sa te nasti printzesa: si cand tzara arde, DACA ai stiut sa formezi un staff de baza, poti sa gasesti timp si pentru chestii "regale".
Asa va fi mereu: o regala printre oameni, vise si probleme
.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
anca_nicolae spune:
Simonica
Maiii, de ati stii voi cum este sa te nasti vrabiutza... Uite, e ca ea! Si discreta, dar si iute, si mai amestecata in multime, dar si in linia intai. Ea nu se impune la scena deschisa, nu bate in microfon ca sa ceara liniste si atentie, dar rezolva ce era de rezolvat asa, pac tzac, nici nu apuci sa vezi cand a inceput problema. Din zbor.
Este o persoana interesanta, dar necunsocuta. Doar stand cu ea niste timp, poti sa o descoperi, si doar daca TU te duci la "casuta ei".
Despre ea scriu mai putin, pt ca am zis, nu o cunosc decat putin. O prezenta insa ff sociabila si placuta!
Sper sa nu fi suparat pe nimeni cu descrierile mele, vorba dianei, nu mi-am propus sa periez pe nimeni, asa ca.. am scris din mine, cu drag, pentru voi!
Noapte buna!
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 

Nu ma mai mir ca, in bebelushie, adormea greu!
fericita de