Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***365***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Si Vladimir ma corecteaza la green. Imi zice "nu e ghin, e gluin". Ehe...

Nici eu nu sunt de acord cu foarte multe optionale, desi am ales 2:engleza si matematica distractiva.

"Pashe, pashe", cum ar spune Ian. Adica, imi place.
Cum e matematica distractiva? Dupa nume, imi suna a joaca. Daca stii, impartaseste-ne si noua.

De multe ori, ma invinovatesc ca nu ma stiu juca cu copilul. Desi unii ma acuza, altii ma lauda ca am inca foarte pronuntata latura copilareasca, nu prea ma stiu juca...adecvat virstei Adica, ma gindesc ca, poate, din vina mea Ian stie alfabetul, in loc de "podul de piatra", de exemplu. Eu ii fac diverse propuneri de "jucat" dar nu il nimeresc intotdeauna si, atunic, ma las eu antrenata in jocul lui. Uneori, mi se pare prostesc dar ii fac jocul. Exemplu de azi: afara am iesit cu intentia de a merge pe stadion sa fugim prin tribune dar, pina sa ajungem acolo, a gasit Ian un spatiu mare plin de pietre si ne-am tavalit pe acolo vreo ora.
So, din cauza incompetentelor mele intr-ale jucatului va tot intreb "da' voi ce mai faceti prin casa, cum va jucati etc"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ramona, capul sus!

Olga, esti o gravida buna de reclame la facut copii! Vrem si poze cu camera lui bebe!

Alexandra, marturisesc ca si eu mi-as dori sa se joace Gulia macar cate zece minute de unul singur.

Mada

Pisigri, si eu te iubesc...tot de-aia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Pai la matematica distractiva invata formele (intr-o seara imi explica cu semicerc si cilindru de am ramas masca), grupeaza animalele la animale, fructele la fructe, si fac aritmetica d-asta ca la Mickey. adica avem 3 baloane si 4 copii...cate baloane ne mai trebuie sa aiba toti copiii....? dau si eu exemple din ce imi vin in minte.

am zis ca daca la engleza se scalambaie si canta si danseaza, sa aiba si un optional pe "real". Pictura, teatru, origami si olarit oricum fac la lectiile din clasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Ina, gand la gand cu bucurie. Eu il invat pe Andrei ce ma solicita el sa-l invat sau ii pun la dispozitie ce stiu ca-i face placere: de exemplu, am observat ca-i plac numerele, ii iau jocuri si carti cu numere, la fel cu literele, culorile... bifatul de cunostinte in scopuri concurentiale nu ma intereseaza. Azi s-a petrecut o intamplare hilara: el e cel mai mic din grupa. Azi au facut culorile, doamna ii invata pe copii, Andrei se juca cu trenuletul si, intr-o doara, s-a dus la masuta a aratat si spus toate culorile care erau acolo si s-a dus in treaba lui. Observatia unei mame care era prezenta pe acolo, zisa cu naduf(mi-au zis fetele mele care erau in practica): "Sigur ca stie el toate culorile, ca-l invata maica-sa lectia inainte sa o faca la gradinita, ca doar e profesoara!"

Mi-l si imaginez pe Andrei la lectie
Cunosc increngatura "invidio-clevetitoarelor" si jur ca le gasesc...amuzante!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Anaan multu

Ina si David stie alfabetul, dar l-a invatat singur. Eu de cate ori incerc sa-l invat o poezie sau sa-i cant ceva imi inchide gura, dar mai ales cand vreau sa-i cant zice "mama, nu canta" Nu ma lasa sa-i cant nici macar o strofa In schimb asculta cu placere fel si fel de cantecele de copii, dar de pe Ipad sau cantate de catre altcineva.

Olga, mamica lui David iepurasul si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda
Multumesc frumos pentru explicatii. Sint suficiente, deocamdata.
Marturisesc ca eu fac parte din categoria aia nesuferita care nu agreeaza animalutzele in casa dar, vorba ceea, "never say never" si, daca Ian ar fi fan, cred ca m-as putea obisnui si cu un elefant in sufragerie!
Am remarcat de mai multa vreme ca Ian e fan animale, in general (mitze, ciini, albine, veverite, pesti etc) si m-am gindit ca n-o fi foc daca imi auto-imbogatesc "fisha postului" Dar Jambo e la fel de "contra" pe cit eram si eu inainte sa ma gindesc ca e mai important sa-l fac pe Ian happy decit sa persist in niste prejudecati...comode.

Ina, daca voi (tu si Jambo) nu sunteti convinsi ca vreti animale in casa, faptul ca lui Ian ii plac nu cred ca e suficient in acest moment (copil prea mic pt a-si asuma macar o parte din responsabilitate)... E adevarat ca nu presupune "costuri" mari, si nici cine stie ce timp pt o pisica adulta (un pui necesita ceva mai mult timp), dar presune ... niste adaptari.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Pai la matematica distractiva invata formele (intr-o seara imi explica cu semicerc si cilindru de am ramas masca), grupeaza animalele la animale, fructele la fructe, si fac aritmetica d-asta ca la Mickey. adica avem 3 baloane si 4 copii...cate baloane ne mai trebuie sa aiba toti copiii....? dau si eu exemple din ce imi vin in minte.

am zis ca daca la engleza se scalambaie si canta si danseaza, sa aiba si un optional pe "real". Pictura, teatru, origami si olarit oricum fac la lectiile din clasa.

Am inteles
In genul asta ne distram si noi dar nu stiam ca-i zice matematica! In general, ca sa invatam ceva nou, ma leg de ceva ce stim deja. Exemplu: stia deja culorile si, casa invatam figurile geometrice, luam puzzle-ul de lemn si, in timp ce le potrivea, ii spuneam ca "asta galben e romb" de exemplu.

Mickey matematician ce e? Un desen animat mai nou? Daca da, pe ce canal? Sau este pe DVD? Vad ca e o adevarata isterie cu Mickey asta, aici la ghiocei! Ian e pasionat de Dora si Diego!

Mergi la inceput

Poze cu camera lui bebe o sa pun la sfarsit de tot, cand o sa fie gata cu tot cu accesorii. Inca mai lucram la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Mickey am descarcat de pe torente.

Mergi la inceput

Si David este pasionat de Mickey. El se uita pe youtube. Habar nu am de unde l-a descoperit. Abia astept sa-l cunoasca la Disney

Mergi la inceput