Gravidute cu trombofilie - capitolul 5

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Eu stiu ca si 12 ore de la ultima heparina ar fi ok la nastere.

Am mai auzit varianta ca in loc de Aspenter care are 75 mg sa se ia Aspirin Cardio sau asa ceva, care are cam 100 mg, cred ca ala ar fi maximul indicat in sarcina ca sa nu se produca sangerari sau nu stiu ce, mai ales in trim. III. Adica zic in loc de 2 aspenter.

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 1/zi, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Smaddy spune:

Buna seara
Sunt o graviduta in 21 de saptamani si mamica a unei fetite de 1 an si jumatate si eu am trombofilie, merg la dr U, urmez in tocmai ce spune ca sa evit situatia pe care am avut-o la prima sarcina, sindrom Hellp, eclamsie....am nascut la 36 de saptamani copil de 2400 kg si acum imi vine sa plang cand ma gandesc ce aproape am fost de moarte si nu as fi apucat sa vad minunatiile pe care le face fetita mea...normal, dupa asa un accident nu ar fi trebuit sa mai fac copii niciodata, dar vreau o surioara pentru fetita mea.....eu urmez tratament cu innohep de 4500 Ui si fac cate o injectie in fiecare seara, iar de doua ori pe saptamana fac dimineata jumatate din doza prescrisa de dr U, pe langa Fibiobilin 2 - 1 buc, duphastone - 2 buc, magneziu cu b6- 3buc,, acid folic - 1buc, centrum materna - 1buc....cam asta este tratamentul meu. Doar Dumnezeu si tratamentul ne ajuta sa ajungem la un final fericit. Sunt alaturi de voi si va citesc in fiecare seara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Smaddy, bine ai venit si sa-ti traiasca fetita, sa te bucuri de ea!
Sincer eu m-am speriat cand am citit pe net despre sindromul Hellp pe care zici tu ca l-ai avut la nastere...Stii si de ce l-ai facut? Sau cum poate fi prevenit? Mie mi=e tare teama de nastere...Cred ca tuturor ne este si asta din cauza trombofiliei astea scarboase...
Tu faci deci 9000 UI Innohep/zi impartit in 2 doze? Din 15 dec trec si eu pe clexane de 0.8 impartit in 2 doze, dar mie mi se pare cam mult...

Si apoi fetelor, sunteti constiente ca noi vom fi programate pt cezariana mai devreme putin decat termenul propriu-zis pt a nu risca sa ne apuce nasterea pe neasteptate, dar si asa, exista sanse ca bebe sa nu vrea sa stea pana in ziua in care e programata cezariana si atunci nu avem timp sa oprim clexanul...Dr mea zice ca a avut cezariene si pe clexane neoprit si a fost ok...
Acuma, cu Dumnezeu inainte !
26+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.6, 1 aspenter, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Buna dimineata fetele,
Bine ai venit Smaddy, si eu am avut probleme la primul copil (2200 la 36 saptamani, nastere declansata prematur) si acum la sarcina asta fac Clexane dar, si mie mi s-a zis ca din pacate la asemenea antecedente, riscurile sunt mari si nu putem sti daca reactionam bine sau nu la tratament...
Se pare ca eu nu prea am reactionat, mi-au iesit si INR si APTT mic desi fac deja de aproape o luna Clexane de 0.4. Probabil ar trebui sa fac continuu pe vene.....
Sunt trista, daca la inceputul sarcinii am asemenea probleme, mai tarziu ce o sa fac?!?!?

Amary 9+ de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Bine ai venit si imi pare rau ca ai avut probleme!
Poate sarcina asta te ocolesc problemele si totul va fi bine!
Fetelor, eu nici nu vreau sa ma gandesc la o nastere prematura. Am atatea exemple pozitive incat nu vreau sa concep asa ceva.
Capul sus si trebuie sa fie bine si pentru noi!

in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpediem

Smaddy, bine ai venit si sa-ti traiasca fetita, sa te bucuri de ea!
Sincer eu m-am speriat cand am citit pe net despre sindromul Hellp pe care zici tu ca l-ai avut la nastere...Stii si de ce l-ai facut? Sau cum poate fi prevenit? Mie mi=e tare teama de nastere...Cred ca tuturor ne este si asta din cauza trombofiliei astea scarboase...
Tu faci deci 9000 UI Innohep/zi impartit in 2 doze? Din 15 dec trec si eu pe clexane de 0.8 impartit in 2 doze, dar mie mi se pare cam mult...

Si apoi fetelor, sunteti constiente ca noi vom fi programate pt cezariana mai devreme putin decat termenul propriu-zis pt a nu risca sa ne apuce nasterea pe neasteptate, dar si asa, exista sanse ca bebe sa nu vrea sa stea pana in ziua in care e programata cezariana si atunci nu avem timp sa oprim clexanul...Dr mea zice ca a avut cezariene si pe clexane neoprit si a fost ok...
Acuma, cu Dumnezeu inainte !
26+

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.6, 1 aspenter, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Carpediem , subscriu!
Si eu mi-am pus intrebarea - daca nasterea se produce mai devreme decat este programata cezariana? Dar, Cu Dumnezeu inainte! In cazul meu, ma gandesc ca nu e doza asa mare.... Dumnezeu stie...
Mai e o pb la mine, faza cu ginecoloaga care ma tot sacaie sa opresc injectiile si eu nu vreau si nu o voi face. O voi minti ca le-am oprit de cateva zile, dar eu le voi opri cu cele 12-24 ore inainte... De aceea m-am decis sa si aleg cezariana, ca sa pot programa singura oprirea injectiilor . Doamne, cate intrebari fara raspuns si cate decizii tb de multe ori sa le luam de capul nostru!

32+cuEva Ioana

3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carpediem

Tonirro, ma bucur mult ca bebelina ta e bine si creste! Curaj, o sa vezi ca o sa fie bine! . 2 aspenter mi se pare si mie cam mult pe zi si mai ales luate ambele in aceeasi priza. Poate poti alterna o zi sa iei 2/zi dar nu in aceeasi priza, o zi sa iei 1/zi. Intreaba-ti iar medicul daca chiar e ok asa. Aspenterul are rolul lui, intr-adevar, dar clexanul face si el f bine, mai ales pt IR-uri, ca daca ele sunt in limite, automat bebelina se hraneste si creste.

Mie nu-mi e asa teama sa opresc aspenterul, ma sperie faptul ca scotandu-mi-l, o sa-mi creasca clexanul la 0.8/zi. Trebuie sa avem mare grija la nastere, sa treaca in jur de 36 ore intre ultimul clexane si nastere. Doamne-ajuta sa fie bine bebeii nostri si noi la fel!

Fetelor, voi intre ce saptamani va programati la morfofetala de trim. III ? 28-32 ?

Sanatate burticilor!

26+

Toni, felicitari pt vestile bune! Sincer, si mie mi se pare mult 2 aspenter/zi. Dar noi nu suntem medici...
Carpediem, eu Aspenterul l-am oprit treptat, la indrumarea dnei dr U: din sapt 26-27 am luat numai luni si joi, pt ca in sapt 29 sa il iau numai luni si de joi nu am mai luat nicio pastila. Pana acum e bine, Doamne ajuta. Si nici doza de Fraxi nu mi-a fost marita, nici acum la aproape 33 de saptamani. Vad ca voi majoritatea ziceti ca veti mari doza...
In legatura cu eco morfologica, eu am fost chemata (toate morfologiile le-am facut la alt dr, nu la cea care imi urmareste sarcina, ea doar se uita apoi pe ele) la 28 de sapt si o zi si, fiind bine, m-a mai chemat abia la 36 de saptamani.
32+cuEva Ioana

3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012

Mergi la inceput

Dara, si eu stiam ca se poate naste si la 12 ore de la ultima injectie si chiar dna dr U mi-a raspuns mie intr-un mail in care imi preciza exact acelasi lucru: 12-24 ore inainte de nastere se opreste si apoi se reia la 4-6 ore dupa nastere.

Raluca, ma bucur ca ne-am "cunoscut" chiar si asa!
Dana, tu faci acum doza de 0.5 ml si apoi vei face de 0.6 ml la oprirea Aspenterului? Si faci asta din proprie initiativa, sau iti recomanda medicul?

32+cuEva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Am citit ca multe dintre voi ati gacut o analiza Anti Fxa, vroiam sa va intreb cat costa la Fundeni si cum trebuie sa procedezi ca sa-ti poti face analiza acolo.
Multumesc.

Amary 9+ de

Mergi la inceput

Buna Amary,

Analiza asta se face la Fundeni gratis si eu nu am cerut-o niciodata, dar de fiecare data cand am fost acolo mi-a facut-o dna dr U.

32+cuEva Ioana

Mergi la inceput