Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(37)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Of amelia...stiu ce greu e, mie imi era rau de oboseala. Vomam si de abia ma tineam pe picioare. Si eu cd am intarcat-o pe A am zis ca se va termina cu noptile nedormite, dar n-a fost asa. Am tras cu ea...vad ca P ii calca pe urme, asa ca eu zic pas la bebe3, ca nu cred ca eu stiu sa fac bebei care dorm. V-am zis ca acum doarme mama cu P, eu cu A. Cateodata, dorm cu sotul (rar, f rar). Pun capul p eperna si din cand in cand o manautza ma loveste: 'mami, mami, intoarce la mine" Ariannei nu-i place sa stau cu spatele la ea, si ma trezeste de cate ori sunt cu spatele la ea. cateodata ma sperii ca nu stiu unde sunt Dorm lemn. Cred ca am nevoie de minim 1 an sa-mi revin.
Elfica, si eu am 'musafirii' cei nepoftiti in vizita. Dar pe mine sarcinile m-au ajutat f mul tin acest sens, mi-au disparut durerile alea groaznice si nici nu mai e asa abundent. multa sanatate!
Adi, felicitari pt sorela. sanatate puiutilor! Auzi, dar nu le-ai dat prea des antitermicele? S-au n-am inteles eu bine? Dupa supozitor/nurofen, eu stiu ca n-ai voie nimic timp de 4 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Corina si eu sunt in stadiul de voma de oboseala si mai nou noapte vad numai stelute/patratele si triunghiulete in fata ochilor. Si eu dorm cu printesa. Tati in sufragerie singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Nu am mai reusit sa intru de ceva vreme.... copil mare are fel si fel de actiuni la gradinita si de 3 zile behaie si e cu nasul in batista, copil mic mucios pana peste cap....
Ma minunez de motricitatea copiilor vostri .Toma se ridica singur tinindu-se de diverse obiecte, merge de-a busilea dar singur nu vrea nici un moment. De vorbit nu spune decat mama, tata si in rest tipete si chiuituri. Tot incerc sa-l invat sa o strige pe sora-sa dar nici prin cap nu ii trece sa percuteze.De mancat... are zile mai bune si zile mai proaste dar il las in pace ca e dodoloi si are de unde sa dea jos.Cred ca mai apar si niste dintisori.
Despre finuta mea, ce sa va spun . E tare greu sa vezi un copilas bolnavel dar cand il si iubesti si il tii in brate e infiorator.E asa de trista...
Iar in Fundeni, in sectia de oncologie pediatrica va doresc sa nu ajungeti niciodata , nici macar in vizita.
Noi am demarat o campanie pentru strangere de fonduri, si daca vreti sa ajutati sau sa dati mai departe aveti toate informatiile pe www.mariateodora.ro
Va multumesc frumos pentru ganduri
La multi ani ursuletilor care au implinit un an! Sa fiti sanatosi dragilor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Amelia: Crezi ca daca ii dai LP noaptea nu se va mai trezi? Ba, din contra, pierzi si mai mult timp decat cu LM: incalzit, sterilizat, tinut (daca nu stie singurica). Gandeste-te bine!

Adipapazi: Da, daca nu ai, nu e bai, dar daca ai, e pacat sa nu ii dai copilului, oricat de putin a ramas, atat pentru sanatatea copilului, cat si a sanilor.

Bravegirl: Si noi am separat dormitul, ca nu mai putea sotul de oboseala, ajunsese sa creada ca e bolnav, ca e mereu obosit. Si a zis sa doarma in sufragerie o vreme, sa vada cum e. De atunci a zis ca nu se compara somnul fara noi in pat, ca inainte statea cu grija sa nu o striveasca pe Iulia. Eu, fara sa realizez, dorm si eu mai bine, ca inainte uneori cand el se intorcea de pe o parte pe alta ii spuneam sa aiba grija ca e Iulia intre noi. Acum, de vreo luna-doua dorm si eu bustean si el mult mai bine. A zis ca pana nu o intarc, sa doarma in patul ei, nu ne mai intalnim in pat decat ocazional :) Imi pare rau, dar sunt convinsa ca e mai bine pentru toata lumea. Chiar dorm mai bine. Iulia suge mult noaptea, dar eu stau cu bluza ridicata si intoarsa spre ea si ea se conecteaza cand vrea. Eu nici nu tin minte, nu ma trezesc deloc. Doar cand ma duc la toaleta, o data pe noapte, am grija sa ma asez in cealalta parte, sa suga de la celalalt san.

Adipapazi: Si eu voi avea problema cu bautul, ca deja o am cu apa. Stiti cum i-o dau? Cu seringa dozatoare de la Panadol... De asta se constipa, ca nu bea suficienta apa. Cu cana cu cioc de silicon bea putin si apoi nu mai vroia, cu paharul la fel, asa ca pentru a ii da necesarul zilnic, ii dau cu seringa. Ce sa fac, pentru moment e ok, dar stiu ca trebuie sa o invat sa bea. Sper sa reusesc intr-un fel, trebuie sa incerc iar cu cana cu pai, ca la un moment dat nu parea ca trage, poate acum stie sau invata mai usor.

Febra a avut si Iulia ieri seara si noapte, nu stiu inca de la ce, suspectez ca de la dinti, desi nu pare sa apara ceva nou (avem patru jos, patru sus). Dar ma enerveaza termometrul, cred ca e defect, cand imi arata 37,4, cand 37,6, desi ii iau temperatura o data dupa cealalta. Si rectal si la subrat sunt cam aceleasi valori, ceea ce eu stiam ca nu are cum, ca rectal e mai ridicata. Nu i-am dat nimic, maximul aratat a fost 37,6. Oare trebuie sa ii dau? Eu sunt antimedicamente si febra nu mi s-a parut mare. Alte simptome nu are.

Adipapazi: Legat de sigilari, ce zice sister, cand e bine sa ducem copiii la sigilat maselutele? Am auzit ca pe la 3 ani jumatate, nu mai tarziu de 4. E ok? Iulia are probleme cu dintii si nu se lasa nicicum spalata pe dinti. Incisivii superiori centrali s-au innegrit, pediatra zice ca e o bacterie cromogena si ca stie si medic stomatolog cu copii asa, nu e o problema. Si s-o spal pe dinti, dar cum, ca ea nu imi da dintii, ii "imbraca" cu buza si gata. Abia daca bag mana, daramite periuta.... . Voi cum ii spalati cu periuta? I-am dat degetarul sa se joace cu el, doar doar l-o accepta pe urma, dar nu...

Siuta: Nici Iulia mea nu vroia pana acum vreo doua saptamani sa se desprinda singura, desi tinuta de mana nu se sprijinea de noi mai deloc. Am fost cu ea in parc si mi-a spus o bunica sa ii las mainile libere, sa o tin cu un fular de trunchi. Nu am facut asta, am tinut-o doar de gluga. Ea a prins incredere ca poate sa mearga singura si apoi s-a desprins singurica si de unde credeam ca am camera mica si ca nu prea are unde sa mearga si credeam ca de-asta merge de-a busilea, am constatat ca are unde sa se plimbe! Si e asa fericita! Iar cand mai cade, stie sa cada, cade numai in fata si pune mainile, asa ca nu prea au cum sa fie accidente. Dar, pe asfalt sau pe gresie o tin inca, mi-e frica sa nu se loveasca rau... Oi scapa si de grija asta in curand, imi trebuie insa o perioada de acomodare. Succes!

Gata, ca iar am redactat o compunere! Unde esti Martutzo, ca asa esti si tu, scrii mai rar, dar atunci avem ce citi :) Hai cu povestea nasterii! Ma gandesc si eu sa o scriu pe a mea, dar pana acum nu m-am invrednicit.

O zi frumoasa tuturor!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Elfica, eu ma gandeam ca poate n-o sa mai manance noaptea, ca a mea nu se mufeaza singura, a mea zbiara de-mi sare inima din mine si se mufeaza dupa cel putin 10 minute. Acum noaptea are ceai / apa / titi / suzi. Si din cand in cand leganat cu orele...

Mergi la inceput

Amelia, cu riscul sa-mi sara alte mame in cap, iti dau, dc imi perimiti, un sfat. Prin primavara, dupa ce ce mai mareste printesa ta, du-te cu ea la un neurolog de copii. Eu asa am fost sfatuita, dar am tot amanat, crezand ca dc creste, Arianna va invata singura sa doarma.
Asa cum ii invatam de toate pe copii nostri, asa trebuie sa-i invatam si sa doarma. Eu am amanat, am mers mai intai la psiholog cu ea, si apoi am mers la neurolog. Vreau sa-ti zic ca dupa ce i-a facut mai multe teste, trimis inclusiv la psiholog (am mers cd era deja maricica, vorbea) i-a dat un tratament homeopat si de atunci Arianna doarme mult mai bine. Nu s-a mai trezit NICIODATA urland. La noi asta era marea problema. Dupa ce am intarcat-o se trezea nopatea si urla si nu o putem potoli. i-am dat tratament doar o luna si a functionat. eu nu credeam in pastile, ziceam ca imi sedez copilul, dar am zis ca stie mai bine medicul. Imi pare rau ca am amanat atata, n-am acceptat sfatul pediatrei de la inceput.

Mergi la inceput

Brave, e posibil sa ajungem si acolo. Acum ce sa zic, e posibil ea sa se trezeasca si sa stea putin pana incepe sa urle, dar eu sa n-o aud din prima si de aici sa ajung sa ma trezesc abia in tipetele ei. Eu sunt si foarte obosita si e psibil sa n-o aud de cum se trezeste...

Mergi la inceput

amelia, chiar dc nu tipa de cum se trezeste, tot nu e ok sa se trezeasca de multe ori si sa stea mai mul ttreaza noaptea. Ei au nevoie de somn pt o buna dezvoltare. am uitat sa precizez ca noi am fost la neurolog strict pt a o observa cd doarme. Adica au adormit-o si i-au facut eccefalograma sa vada dc e ok somnul ei, adica sa nu fie o dereglare...ma rog, nu prea stiu cum sa ma exprim. Ideea e ca odata stabilit ca ea nu are nimic in neregula la mansarda, mi-a dat efectiv un tratament ca sa o ajute sa adoarma linistita.
trebuie sa fug

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

adina cum sunt picii???

de unde ati luat crocobaulii???
eu nu i am mai scos cu caleasca, daca iesim afara cu masina si atat
dar tre sa fac cumva sa i scot si la aer cu caleasca
negociez cu dl M sa ne coboare mertzanul, ca in slk ne ingheata ouale

azi le am servit borcane unul cupeste si unul cu curcan....le au jalit pe ambele, vrep 440 g in total
dimineata au avut couscous cu mar, banana si avocado....ieakkkk, n as fi mancat nici batuta, ei de foame au halit vreo 400 impreuna

nush cat haleste unul sau altul...ce stiu e ca Robi deschide ditai gura si inghite tot din lingurita, RAzvi pana inghite cat frasu, tre sa i dau de vreo 2 ori, abia deschide gurita

seara e belea ca abia gusta cate ceva, asta ca sa ma omoare noaptea cu laptele......inca beau lapte si noaptea si ziua mai au 2 mese de lapte, fara nu se culca

Robi de ieri ma striga continuu, zici ca e robotel: ma ma ma ma, plus ca merge singurel din ce ince mai bine

copii......
pupi fetelor

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Adi, m-au sunat cei cu fructele si au zis ca nu mai au prune deloc (nici de cele la 200g nici de cele la 1kg). Asa ca de-astea nu vor fi din pacate.

Adi, Letzy, comanda probabil ca va veni marti. Asadar vorbim marti ce si cum, in functie de ora la care sosesc. Am inteles ca au fost extrem de multe comenzi, a noastra e mare oricum si de-asta dureaza asa de mult. Sper sa nu ajunga miercuri, ca ar fi aiurea rau...

Mergi la inceput