Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(37)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
BraveGirl spune:
Neatza! Delia de fluturasha! Sa-ti traiasca printesa mamico!
Off Amelia...imi dau seama cat de greu iti e, eu am inceput de cateva nopti sa dorm toata noaptea, ca doarme buni cu amandoi. Altfel n-am nicio sansa. Ai incercat sa o culci mai devrme? Stiu ca suna absurd, dar la A chiar a functionat. O culcam pe la un an la 19. Ca dc depaseam era prea obosita si se foia, se trezea mult mai des. Bine, ca si culcata la 19 tot se mai trezea sa suga, dar nu asa des. Macar dormea binisor prima parte a noptii. Si P. dc e obosit, adoarme mult mai greu si se trezeste f des si plange rau.
Ce frumos povestiti de ursuleti. P. e tare smecher, danseaza f comic, chiar tine ritmul, cd nu reuseste sa prinda ritmul, se opreste si asteapta pana 'simte' melodia. Da si din cap, se invarte. E mortal. Pe mine ma striga: papa vine si zice : papa tzatza si imi si arata de unde. Face mult mai multe chestii decat facea a la un an, pt ca o imita pe ea. Si, spre deosebire de A care nu statea lucolui, nu avea rabdare sa ne jucam, el se aseaza cu mnie pe covor si e atent la ce-i arat si apoi incearca si el. Cd nu reuseste, se crizeaza.
A inceput sa alerge si e mortal, ca inca nu stie sa indoaie genunchii, ci alearga cracanat, asa intr-un fel f ciudat. e un pofticios, nu poti manca nimic de el, ca se infiinteza si te cearta dc nu-i dai si lui. La masa face figuri, si cd nu sunt multumita de cat papa, ii dau un desert Humana/Nestle si gata problema. Sau un iaurt.
A inceput sa zica DA cd il intrebi ceva, si e mortal, ca zici ca el chiar intelege tot ce-i zici. Zice un DA raspicat si apoi tipa DDDAAAAA!!!
Se bat si se cearta intre ei de-mi ies fire albe. La bataie, de fapt A ii da o palma in cap si el in loc sa-i dea ei, isi da tot lui in cap
Fuuggggg....ma cheama datoria
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
BraveGirl spune:
am uitat cel mai important: de ieri cd ii zic sa vina sa-mi dea un pupic, zambeste si vine cu buzele tuguiate, ma pupa si rade smechereste. De fapt ma suge ca o ventuza, ma umple de bale
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
amelia_ilie spune:
Corina printesa nu doarme mai mult de o ora daca adoarme pe la 7-8-9 seara. Si apoi mai adoarme dupa ora 1. De-asta incerc s-o adorm pe la 10, ca poate-poate doarme mai mult.
marta_m spune:
Dragi mamici,
Va citesc de mult, inca de cand am ramas gravida, n-am avut niciodata curaj sa scriu ceva. Dar iata ca am nevoie de un sfat.
Copilul meu, Vlad, nascut pe 28 Dec 2010, se trezeste noaptea de vreo 2 saptamani. Si plange, si urla, si plange... pana la urma ne dam batuti si-l punem la noi in pat... pace liniste, somn pana dimineata la 8 jumate, 9... cand cum.
Oare il supara ceva? O fi dintii? Se sperie de ceva? Viseaza? Sa-l las sa planga? Sa nu-l las? Sa-l culc mai devreme (doarme pe la 21-22 in fiecare seara).
Adoarme greu, dar doarme pana pe la 1-2-3 la el in pat, in camera lui, si doar de la acele ore e problema...
Aseara de exemplu am zis ca nu-l mai punem la noi in pat, si il luam in brate, se linistea, adormea dar cand il puneam inapoi in pat, apucam doar sa ma pun si eu in pat la noi si el deja urla...
Nu vreau sa sufere deloc, ce nu fac bine? Io fi frig?! Foame? Ce sa ma fac cu el? Poate ati patit si voi asa ceva...
In rest e cuminte, normal pentru varsta lui zic eu, mananca normal, bea lapte de 2 ori pe zi...
amelia_ilie spune:
Marta bine ai venit !
Nu cred ca e nimic in neregula cu bebe, probabil ca viseaza ceva foarte intens pentru el si se sperie, zic si eu. Printesa mea se trezeste intotdeauna tipand (de cateva ori pe noapte) desi patul este lipit de patut si comunica cu el (am desfiintat un perete de la patut). Adica propriu-zis doarme in pat cu mine. Pe la varsta asta e in floare sindromul de deparare si o fi si ceva de la asta. Stiu ca s-a mai discutat despre tipatul din somn, si pana la urma n-ar fi o problema cu bebe, si pur si simplu o problema a varstei, peste care vor trece treptat. Daca vrei totusi sa te convingi, mergi si discuta cu pediatrul, el e cel mai in masura sa-ti spuna o parere avizata zic eu.
amelia_ilie spune:
Adi, si celelalte fete, daca vreti sa comandam ceva fructe, sa-mi spuneti, ca am ceva musterii (colegi de serviciu, care vor sa cumpere cate ceva) si din cate stiu la comenzi peste 500 ron transportul este gratuit. Sa aveti grija ca preturile sunt fara TVA si din cate am vazut azi au mai modificat una-alta la preturi.
Daca va decideti vorbim si ne mobilizam.
Elfica spune:
Ramo: Pe forum de aceea nu figuram cu numele real, ci under cover, sa putem fi deschise, sa nu ne temem de lipsa de confidentialitate. Pe cand pe forum ai numele real si desi uneori crezi ca scrii doar in club, mesajul apare pe peretele tuturor. Asa am patit eu cand am scris. Am vazut mesajul Anei despre petrecerea ursuletilor, cu poze si am raspuns, cerand ca pozele sa fie puse si pe adresa de gmail, sa le vada toata lumea. Bineinteles ca nu am fost atenta si mesajul era pe peretele meu, raspunsul a ajuns la toti cunoscutii... Nici nu mi-am dat seama, sotul m-a intrebat ce e cu acel mesaj. Asa a mai patit careva din grup si spunea ceva jenant, despre menstruatie, mesaj care a ajuns la toti cunoscutii, asa ca riscurile sunt mai mari acolo, din punctul meu de vedere. Si urmaresc tare greu, nu stiu ce tehnica adopti tu. Eu am intrebat ceva si apoi nu am mai avut timp sa astept raspunsuri. Cand am cautat mesajul, ia-l de unde nu-i, ca nu-l mai gasesc nicicum! Dar poate imi spune Adipapazi, ca lui Ioakim i s-a luat sange. Cum li se ia sange bebeilor mici, ca noua, din brat? Cum ii tinem, ca e mai complicat decat la vaccin, asa mi se pare mie, iar riscul e mai mare, se poate sparge vena. As vrea sa ii fac si eu analize Iuliei, sa vad daca totul e ok, ca stiti ca nu ia deloc in greutate de vreo 2 luni. La urmatorul control ar fi a treia luna fara nimic luat in plus, ceea ce e suspect, pentru ca mananca binisor.
La noi somnul e variat, in functie de cum se trezeste dimineata, la ce ora o culc la pranz etc. Sotul ma mai cearta ca o culc seara la 10-11, dar daca ea doarme la pranz mult, ce sa-i fac, ca doar nu o sa o trezesc. Spre ex. duminica am fost plecati si a dormit putin, pe apucate, pe drum. La intoarcere am hranit-o si apoi nani, incepand cu ora 4.30. Cand s-a trezit? La ora 20!!! Va dati seama ca nu a adormit repede, ci la 23.30. Azi s-a intins mult cu masa si m-am ambitionat sa o termine si apoi sa o culc si a adormit la ora 15. Acum doarme si de obicei doarme cate 2.30 - 3 ore, rareori 3.30 -4 (cu o trezire cand plange, ma duc, ii dau iar sa suga si adoarme inca o tura). Doar nu o sa o trezesc... mai ales ca in somn se secreta hormonul de crestere si le prinde bine. Ce e drept, somnul de seara daca incepe mai devreme e mai benefic pentru organism, ca de-aia ii si spune somnul de frumusete, dar nu mereu imi iese sa o culc la 8.30-9, desi imi propun. Despre nesomn sau somn cu tipete, nu stiu... Rareori se trezeste si nu vrea sa fie mufata la san, ci plange. Dar ii trece repede, accepta sanul si apoi adoarme imediat.
Cu comanda sa se uite toate care vor si sa spuna ce vor, sa facem un total si sa vedem daca trecem de 500 RON. Eu am facut un folder cu comanda si le notez pe toate doritoarele, apoi vstabilim cum facem cu banii. Fetele de pe FB au strans comanda, a primit-o si platit-o AnaO si cand au venit sa ia produsele i s-au dat si banii. Ramane sa discutam cum sa facem noi, dar intai sa stim pe ce comanda mizam.
Eu am luat catina, i-am pus niste miere si am lasat-o nemiscata. Tipa care mi-a vandut-o mi-a spus sa tin borcanul o saptamana cu capul in jos, una cu capul in sus, doar ca nu le-am pus la frigider si a fermentat. Cand am gustat zeama era naspa rau si i-am dat borcanele tatalui meu sa isi adauge alcool si sa isi faca o catinata. Nu stiu daca mai gasesc acum, o sa ies zilele urmatoare si apoi va intreb cum sa procedez, incat sa manance si Iulia, dar fara sa risc sa se inece, ca nu stiu de ce e sensibila la asta si cum se ineaca, cum vomita tot ce are in stomac. Prin urmare ori ii dau pasta, adica blenduit si ea inghite direct, ori ii dau bucatele si mesteca frumos si inghite fara probleme. Sau daca ii dau prea mult deodata, cand inghite se ineaca si apoi vomita. Si cum uneori ma grabesc si abia astept sa termine de mancat umplu lingurita si urmarea nu se lasa asteptata prea mult.
Hai ca m-am intins cu compunerea... desi as avea multe de spus (micuta doarme, timp am), ma opresc aici.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
Elfica spune:
E careva interesata de o pisica sau doua, puisori: una roscata (pare baietel), una alb cu negru (pare fetita), care au aproximativ 6 saptamani? Daca da, dati de stire. Pup!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
amelia_ilie spune:
Elfica, eu intrebam de lista cu fructe, pentru ca deja am comanda de la un coleg de 250 de roni, deci ne-am putea strange. Daca e, vorbim, imi ziceti ce anume vreti si dau comanda, si apoi ne vedem si va dau fructicelele. O sa platesc eu si imi dati banutii dupa. A, am si eu comanda de vreo 150 de ron cred . Deci deja se strang ceva-ceva...
La printesa mea cand i-am facut analizele de sange i-a recoltat din vena, si au reusit sa o gaseasca din prima, desi avea doar 2,5 luni. Din cate am inteles pentru analize mai amanuntite e nevoie sa recolteze din vena. Noi am recoltat la Anima, dar stiam ca si la Sinevo sunt fetele dragute si pricepute cu copiii.
amelia_ilie spune:
Cu pisicutele... of, greu, eu am motanul si el e tare posesiv, chiar si cu printesa. Nici nu stiu pe nimeni, dar daca stateam la casa sigur aveam vreo 10 pisici si caini pana acum...