masline crude
am un maslin in curte si zilele trecute am cules prima recolta... vreo 30 de masline.
le-am pus in apa pt 2 zile si acum dupa cate am inteles de pe google treb sa le pun in apa cu sare.
voi ce stiti? cum le preparati?
michelle
Raspunsuri
luisa1983 spune:
1 kg masline
100g de sare
ardei iute
usturoi
oregano
fenicul salbatic
otet
ulei extra virgin de masline
Mod de preparare: se spala maslinele adaugand un pic de otet pentru a elimina toate impuritatile, se pun intr-o oala, de preferinta de lut, alternand cu straturi de sare, usturoi, piper si oregano, se marineaza pt aprox 10 zile , amestecand din cand in cand.Apoi se scurg ,si se lasa sa se usuce pe un prosop, de preferinta in soare,dupa ce s-au uscat se adauga fenicul, apoi se ung cu ulei.
Special pt maslinele verzi:
Se tin 3 zile in apa ,,dulce” , schimbandu-se apa in fiecare zi. Se pregateste saramura 200 g sare la 1 l de apa. Se scurg maslinele de apa si se pun in borcane cam pana aproape de janta, apoi se acopera cu saramura. Pentru a tine maslinele sub nivelul saramurii se folosesc niste tije de plastic sau se acopera cu o ,,perna” mica din funze de dafin. Daca se aduna la suprafata o pelicula maro nu-i nicio problema, maslinele se pot spala in apa rece si apoi se pot consuma.De fapt maslinele conservate in sare ar trebui spalate mai intai pentru a elimina o parte din saramura.
Maslinele se mai pot conserva : zdrobite un pic si puse la saramura dupa ce se tin trei zile in apa dar acest mod de conservare nu permite o pastrare pentru mai mult timp.
puisorul spune:
Mi-am amintit ca vazusem pe culinar o reteta http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-vegetariene/27417/Masline-verzi-murate-Tsakistes/. Poate intra chiar Carmaw si iti da mai multe detalii.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Daca va plac pozele mele, un vot va rog www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=22" target="_blank">pui1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=22" target="_blank">pui2
Portocale pentru Mos Nicolae
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii