masline crude

masline crude | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

am un maslin in curte si zilele trecute am cules prima recolta... vreo 30 de masline.
le-am pus in apa pt 2 zile si acum dupa cate am inteles de pe google treb sa le pun in apa cu sare.

voi ce stiti? cum le preparati?

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

1 kg masline
100g de sare
ardei iute
usturoi
oregano
fenicul salbatic
otet
ulei extra virgin de masline
Mod de preparare: se spala maslinele adaugand un pic de otet pentru a elimina toate impuritatile, se pun intr-o oala, de preferinta de lut, alternand cu straturi de sare, usturoi, piper si oregano, se marineaza pt aprox 10 zile , amestecand din cand in cand.Apoi se scurg ,si se lasa sa se usuce pe un prosop, de preferinta in soare,dupa ce s-au uscat se adauga fenicul, apoi se ung cu ulei.

Special pt maslinele verzi:

Se tin 3 zile in apa ,,dulce” , schimbandu-se apa in fiecare zi. Se pregateste saramura 200 g sare la 1 l de apa. Se scurg maslinele de apa si se pun in borcane cam pana aproape de janta, apoi se acopera cu saramura. Pentru a tine maslinele sub nivelul saramurii se folosesc niste tije de plastic sau se acopera cu o ,,perna” mica din funze de dafin. Daca se aduna la suprafata o pelicula maro nu-i nicio problema, maslinele se pot spala in apa rece si apoi se pot consuma.De fapt maslinele conservate in sare ar trebui spalate mai intai pentru a elimina o parte din saramura.

Maslinele se mai pot conserva : zdrobite un pic si puse la saramura dupa ce se tin trei zile in apa dar acest mod de conservare nu permite o pastrare pentru mai mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Mi-am amintit ca vazusem pe culinar o reteta http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-vegetariene/27417/Masline-verzi-murate-Tsakistes/. Poate intra chiar Carmaw si iti da mai multe detalii.

Ani de Stefana (23.01.2008)

Daca va plac pozele mele, un vot va rog www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=22" target="_blank">pui1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=22" target="_blank">pui2

Portocale pentru Mos Nicolae

ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

mersi mult.

michelle

Mergi la inceput