Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***361***

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Hahahaha, Anca, ne plimbam noi cu cetreiul, dar bradut tot n-am primit!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Bianca, sa stii ca tocmai "ghiersu-mi" dedicat tie ma nemultumeste si mi se pare neinspirat. Il refac, clar, numai sa mai prind niste timp si muza de-un picior, ca momentan e la bucatarie (muza), ma puse la placinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Tufete, eu am niste dileme...logistice. M-am hotarat sa luam un brad artificial, atat din ratiuni ecologice ( desi, daca ma gandesc la transportul din China semnalat de Andiaroro si la faptul ca-i de plastic, nu-i tocmai ecologic), cat si practice, dar nu prea stiu de unde sa-l achizitionez si nici dupa ce caracteristici sa ma uit. Ajutati-ma, rogu-va, cu niste sugestii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Tufete, eu am niste dileme...logistice. M-am hotarat sa luam un brad artificial, atat din ratiuni ecologice ( desi, daca ma gandesc la transportul din China semnalat de Andiaroro si la faptul ca-i de plastic, nu-i tocmai ecologic), cat si practice, dar nu prea stiu de unde sa-l achizitionez si nici dupa ce caracteristici sa ma uit. Ajutati-ma, rogu-va, cu niste sugestii!

din hipermarket-uri si pe la magazinele de bricolaj.

trebuie sa il vezi montat ca sa vezi daca e "bun".
io nu stiu nici inaltimi nici alte criterii.

Mergi la inceput

Anaan, cand incepe sezonul, cred ca-s pline supermarcheturile de brazi artificiali, si noi avem, luat de la chinezul nostru din colt , dar criterii nu stiu sa zic...iei din alea care au model expus.

Mergi la inceput

Bianca, . Azi fu zi proasta pt Aghiuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Bianca, . Azi fu zi proasta pt Aghiuta.

e greu la mine...la ce descriere imi fac. O sa spun adevarul dar o sa va schimbati parerea despre mine:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Pt tocanita, preiau ordinea de la simpli si adaug alte verdeturi in afara de leustean :)))

Monnvas

Am mai zis, o indianca [din State, nu de la gange]. Dar nu neaparat din cauza coditelor. Ci din cauza amestecului dintre:
- gandire, e ff agera [adica si altii sunt inteligenti, dar dupa niste analize mai profunde etc], pai nu domne, ea INSTANT face conexiuni de la chestii/intrebari aparent simpliste catre adevaruri ascunse si parca ne-descperite de altii. E un fel de pionier in ale deductiei/gandirii. Si altceva ce am constatat: cand analizeaza ceva, da o singura solutie, clara, cristalina. Nu intoarce pe n fetze, pare ca ii este ff facil sa intrevada, din prima, ca printr-o prisma, fix in centrul problemei. Chiar ma uimeste. Si nicioadta nu pierde timpul pe ce simte din start ca nu merita.

SI

- mama de copii indieni. Adica are o dedicatie materna, DAR nu restrictiva, adica nu e doar mama, instant trece de la mama la ... participarea intr-o lupta [lupta in sensul de batalie constructiva, cum ar fi campanie de ajutor]

SI

- sentimentala. Imi amintesc ca cea mai calda amintire legata de ea este o postare in care ne povestea, simplu, in treacat, spre sfarsitul postarii chiar, cum fusese cu sotul ei seara in parc, ca pe vremuri, si statusera pe iarba si se pupasera [tot ca pe vremuri :))]. Mie genul asta de romantism imi place, nu acela clasic cu pregatire masa cu lumanari etc. Eu pana ar veni iubitul acasa, as si darama naibii lumanarile, in viteza cu care m-as misca sa termin spalatul pe cap [ca sa fiu frumoasa :)], teme de scoala [ca sa fiu libera :)], schimbat pampers [ca sa fiu mama buna si sa nu se irite bb :))], pus vreo rochie gasita cu greu in dulap [ca sa fiu sexy :))], eee, si cica sa ma gaseasca iubitul delicata si romantica langa sfesnic .. n-ai sa vezi... :))) Dar asa, un sentimentalism neprogramat, si nelegat de "lumea buna, aristocrata", ooof, cat imi place :)))

La chestii sa zicem negative, as pune o usoara subevaluare, insa cred ca nu e o "tendinta genetica", ci una dobandita, si cred ca are legatura cu inceputul relatiei de iubire a lor 2. Eu cred ca monvas a fost SI indragostita, dar a SI ADMIRAT, ceva mai maret, mai deosebit decat majoritatea, si deci, si decat ea... Poate de aici are aceasta tendinta de minimizare a talentelor ei. Ooof, cat are, uneroi mi se pare ca orice scoala ar fi urmat, ar fi fost buna la orice... [ceea ce eu despre ffff putini oameni zic asta].

In concluzie, eu simt o legatura cu ea, doar din priviri, chiar dc nu ne sincronizam prea mult timp efectiv.

Pisigri

Eu o consider cea mai obiectiva persoana din grup. Pt ca pe ea, cand analizeaza un subiect, nu o intereseaza persoanele implicate [se detaseaza de ele], ci SUBIECTUL in sine. Este, dupa parerea mea, infinit mai talentata spre avocatura [adica i-o place la vet, parca med vet, nu?, dar talentul ei nativ e de avocat]

Are o combinatie de gandire stiintifica/teoretica/deductibila + atractie spre nestiintific/nedeductibila. De aici vine si amestecul ei de stari cand exuberante, cand taciturne.

Este f inteligenta, insa nu si-a gasit inca debuseul unde sa isi simta complet fructificat potentialul.

Si ar mai fi ceva curios la ea: cand vrea ceva, nu iese, cand nu vrea, iese perfect. Asa o fi?

Aaa, si cred ca este persoana cu cea mai mare capacitate de autoanaliza/autocritica. Este singura de aici pe care am vazut-o vorbind relaxat [si fara scuzari] despre postari de ale ei, din alte contexte, opozite cu gandirea ei prezenta. Asa cum spuneam la inceput, pe ea o intereseaza FENOMENUL, nu persoana, si cred ca detaseaza nu doar de ceilalti, ci si de ea insasi.

Ar trebui sa puna mai mult accent pe dorintele ei.

Gaza

Dintre sporturile de "lupta", scrima/sabia sunt diferite de altele, prin:
- momentul atacului
- efectul atacului

Momentul atacului este impredictibil [parca simpli a zis pisica? dc da, atunci a zis corect :))]. Efectul insa, nu este un efect violent. Desi este un sport de lupta, nu este un sport violent/ agresiv/ sangeros. Asa sunt si "ghearele" gazei: niste ciupituri, niste impunsaturi, dar nu cu scop demolator, ci cu scop de indicator, adica "heii, vezi linia asta? ai grija.. nu o depasi!"

Edit: am uitat partea 2!!!!

Este f romantica in gandire [da, ea chiar este romantica, fara brizbrizuri, si fara a dori sa se remarce prin asta]. Dar romantismul ei vine mai din interior, nu este ff la indemana, doar in situatii "filtrate" isi permite sie insesi sa si-l exprime. Unele postari ale ei m-au impresionat f mult, in sensul acelor texte pe care nu le poti cuprinde din prima, mereu cand mai recitesti, mereu mai gasesti o idee frumoasa/interesanta.

Probabil, aici nu ne potrivim noi 2 [desi ea este una din febletzele mele, chiar de la Moeciu #1 am zis-o]: eu sunt prea repezita, ea este prea ... nerepezita :)))

Defecte?... Cred ca este un pic cam prea geloasa

Anca

ca o continuare a lui simpli, "cu sinele-afara, si lumea-nauntru, ...", atunci as zice ca sunt un tren. Poate Thomas [ca v-am zis, stiu un pic germana :)))]. Asa ca... statii mari, statii mici, drumuri de munte, si schimbari de macaz. Cu program scris, dar intarzieri frecvente. Cu vagon de masa, daaar si de dormit :). Cu peisaje diferite, de zi, de noapte. Cine sunt eu, mecanic, controlor sau sef?

Sunt TOT trenul.

Floric

Eu am mai scris din cand in cand despre ea. Foarte tanara in gandire fata de aparentza de "conitza de boier" [zic in sensul simpatic si admirativ, amintindu-mi de tinuta ta aparte de la evenimente :)]. De ce zic tanara in gandire? pt ca este DISPUSA sa incerce orice, la orice varsta. E cumva ca americanii: oricand ii vezi ca mai fac un curs/o alta facultate pe la 40 de ani. Eu nu m-a mira sa o vad pe floric studenta peste 3 ani :) E cumva opus cu Bianca: Bianca e tanara in stilul exterior, dar maturizata in interior [si un pic in lupta cu ea insasi, cu o usoara blazare din adancul ei], iar floric este clasica [oldies but goldies] in stilul exterior, dar mai entuziasta si mai fasneata in interior. Bianca nu se vaieta si are un stil de viata ok [dar are niste framanatari interioare], Floric expune multe probleme, dar de fapt, in interior, e mult mai fara framantari si mai in acord cu ea insasi. A la long, pe Floric o vad in linie ascendenta.

Anaan

Eu, cand ma vazut-o prima oara, mi s-a zis ca o cheama ana, si am gandit: oare EAAA este anamaria???? [la Sovata]. Si, cum eram pregatita in sinea mea sa stau mai departe, sa evit orice problema, stiu ca am privit-o asa, mai putin direct, voiam sa mai stau catyeva secunde pana sa merg la ea. Apoi, pt ca eram MIRATA cum de privirea fetei din fata mea [privire f prietenoasa si sincera] ar putea fi a lui anamaria [EDIT, specific: doar fatza de mine, anca_nicolae!], nu am rabdat si am intrebat: TU esti anamaria? Si novus parca, impreuna cu annan au ras, explicandu-mi ca este Annan de la Ardeal :)

So, iar ma miram, acu intelesesem cine este, dar tot ma miram ca nu se potrivea cu "doamna profesoara". Apoi, cand l-am vazut pe H, m-am lamurit, daa, ea este Annan. Pt ca H s-a integrat [ca zambet, ca privire, ca bucurie] fff iute in grup, desi erau prima oara, si el nici nu posta pe forum , am dedus ca ei doi sunt f comunicativi intre ei, si foarte potriviti in gusturi, ganduri :).

Ca fire, Annan mi se pare deschisa, dreapta, fara ocolisuri. Si, opus cu monvas, ea are mai multa incredere in ea. Se evalueaza f corect, si in interiorul ei, si in exterior.

Se si joaca f copilaros cu cel mic, mi-a placut :), si il creste pe cel mic din INSTINCT, nu se framanta sa gaseasca "cea mai" perfecta cale... ca stie ca tot stand sa gasesti idealul de actiune, se duce timpul actiunii...

Are personalitate, cred ca reuseste sa isi exprime bine punctul de vedere, si sa fie convingatoare [FARA a deveni stresanta, cum sunt eu ]

Parti negative nu cred ca am vazut, chiar dc recent a scris despre aditapop o opinie neimbratisata de mine, INSA am apreciat modul in care si-a exprimat opinia. Pur si simplu postarea ei nu mi-a adus in suflet nici mirare, nici dezamagire, nici iritare, a fost strict o opinie, LIMPEDE, scrisa de la un nivel EGAL cu toti ceilalti, nu cu ascunzisuri camuflate de vorbe delicate. Eu am apreciat verticalitatea ei, ca om, si am simtit ca in general, in toate postarile ei, nu e in competite cu nimeni, ci doar cu dorinta de comunicare si PRIETENIE.

Cred ca pe mine greu m-ar supara annan, imi place sa fie cu noi.

Am omis vreo fata oare? dau send sa vad.

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Monnvas

O iubesc pe fata asta! Nimic din ce zice si ce face nu este gol de continut, incat a o cunoaste inseamna a te imbogati cumva. Exista oameni pentru care a fi in centrul atentiei este departe de a fi o prioritate si totusi se situeaza mereu acolo: Monn este unul dintre acesti oameni. De ce se intampla asta mie imi este foarte clar: fiindca e inteligenta, spirituala si generoasa, fara a face din calitatile astea un prilej de aroganta sau autosuficienta. Redusa la o trasatura de caracter, Monn e, pur si simplu, buna. Ea-si imprastie sufletul in mii de directii – iubirea pentru copil si sot, placerea de a-si face meseria, atasamentul fata de studentii ei, statornicia in prietenie, creditul acordat tuturor, impulsul de a ajuta – si nu-i e teama ca ar putea sa-l piarda pe undeva. Asta nu inseamna ca nu poate fi critica sau acida, ca nu se poate indigna, ca nu poate sa sesizeze defecte si sa le sanctioneze, dar, acolo in sufletul ei, ramane la fel: capabila sa stearga totul cu buretele atunci cand e vorba de dat o mana de ajutor, de acordat un sprijin. Am citit un banc pe FB in care multitaskingul era echivalat cu a nu sti sa faci nimic bine. Asta nu se aplica in cazul ei ( eu ma intreb mereu cum jongleaza cu toate, fara sa dea gres): e o mama grozava – mi-as lasa oricand copilul in grija ei; un om al muncii dedicat si pasionat de meseria sa, o prietena de nadejde. Zona ei de vulnerabilitate, care o face sa se simta nesigura si trista, e „declansata” de disputele ocazionale cu soata, cand simt in ea nelinistea ca poate nu sunt compatibili. Noroc ca isi revine repede si realizeaza ca ea n-ar fi ea fara el si invers (eu ii vad perfect compatibili, nu mi-as putea-o imagina pe Monnvas cu altcineva), aducandu-si aminte ca au mutat muntii impreuna. Povestea lor de dragoste este cea ma spectaculoasa nu doar prin scenariul evenimentelor, ci si pentru ca sunt ei niste oameni spectaculosi. Ce nu-mi place la ea? Greu!...Nu-mi place ca uneori se subestimeaza si isi diminueaza meritele.

Gianina

La inceput mi se parea artificiala, fiindca nu-mi imaginam ca poate fi cineva asa saritor, chiar si cu sfaturi, sugestii si solutii intr-un mediul virtual. Apoi, cunoscand-o mai bine, mi-am dat seama ca amabilitatea asta a ei nu este o masca, ci felul ei de a fi. Cand ma gandesc la Gianina, ma gandesc la un om prietenos si, nu stiu de ce, inca ma amuza ipostaza ei de sefa: mi-o imaginez la serviciu, imbracata la patru ace, dand directive subalternilor si mai lansand cate-un „trageti-ma de manecuta” sau cate „o ploaie de pupici” pe forum. O admir pentru modul in care si-a deschis sufletul in fata noastra – sunt convinsa ca nu i-a fost usor!- si pentru modul in care impaca profesia cu viata de familie, dar si pentru vorbele bune pe care le are pentru fiecare: nimeni nu este neimportant pentru Gianina pe forum si cred ca nici in viata. Cateodata – cand fiu-meu era sanatos tun, inca nu experimentase virozele naibii - Gianina mi se parea exasperanta si exagerata cu sfaturile ei medicale, dar las’ ca mi-au iesit pe nas exasperarile, fiiindca am ajuns sa-mi fac folder cu sfaturile ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Magdy

te ajut eu la alegeri, iti dau niste hinturi.

1. Olga:

Avantaje:

- case e cea mai lejera, spatioasa, frumoasa [nu am fost la monvas, dar, fiind la bloc, ca mine, nu are cum sa fie ca la Olga :)]

- sigur gasesti de mancare ceva, fara s agatesti, pt ca acolo ori are chef oli de bucatareala, ori instant se suna la firma si vine papica :). deci, nu va trebui sa stai tu la bucatarie :)))

- veselie, atmosfera relaxata si mereu parca pregatita de petreceri[eu nu stiu cand oamenii astia merg si ei "acasa", mi se par non-stop in vizita la casa lor :))]

Dezavantaje:
- cred ca nu-s, decat ca Oli e cu bb2, atat.

2. Monvas

Avanatje:

- [o sa radeti] primul avantaj e sotul ei :))). Daca te atrag discutiile filozofice/sociale/psihologice etc, atunci ai gasit omul! Eu nu m-as culca deloc, as sta nopti de vorba cu el, bine, cand el ar adormi, l-as pazi sa il preiau iara cand se scoala , sa nu o ia inaintemonvas si sa-l trimita in parc cu inginerul :)))

- monvas. E minunata, si activa, si miniona, si cu vreun sfat util :) Aa, si mai si gateste :)

Dezavantaj:
- parca nu au masina.

3. Eu

Avantaje:

- fiind un tren, nu vei stii sigur daca vin sau plec :))) [uuups, asta era la dezavantaje :)))]

- psihic, sunt mereu pregatita sa primesc musafiri [nu ma deranjeaza niciodata], chiar m-as simti deranjata dc nu vin

- nu am casa perfect ordonata, deci nu ai ce sa strici/sa incurci :)))

- am masina, merg oricand cu placere

- dc nu pot sa-l iau pe bb, oricand il las la bona peste noapte/wk, fara nici un suprapret [de asta am si ales varianta la ea, si salariu bunicel peste medie, ca sa nu am tarifare la minut]

Dezavantaje:

- gatesc rar, poate nimeresti ceva gata facut, poate nu. Daca nu, va trebui sa-l chemam pe dan, sotul lui dodo, sa ne faca repede 5 feluri de mancare [cand eu imi amintesc ca nu am, mancare gatita si dau telefon sa intreb dc a gasit carnea in frigider, el deja e cu ciorba pe final :)))]

- ziua sunt plecata la serv, de pe la 10 dimi si ma intorc pe la 7.

Cam astea sunt hinturile mele, asteptam sa te decizi, .

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput