PRIETENE FARA TITLU (80)
Raspunsuri - Pagina 7
asteryaro spune:
Buna, fetele.
Noi cu ale noastre, pe aici.
Razvan nu e nici pe departe refacut, azi dimineata i-am dat lapte, fiindca parea super ok, numai ca... iar diaree. Asa ca inapoi la regim strict (orez, cartof copt, carnita fiarta, branza proaspata, banane, ceaiuri, paine prajita - pe asta nu prea o agreaza). Si alaltaseara iar a facut ceva febra, 38,3 si toata noaptea a transpirat ceva de groaza, "noroc" ca pe mine ma palise insomnia si l-am pazit la propriu, l-am schimbat de "n" ori, un tricou pe el - celalalt pe calorifer la uscat , ca naiba.
Noi azi la 17 avem sedinta cu parintii, asa ca am convocat-o pe Nana sa vina sa stea cu el, Viorel fiind plecat la Bucuresti.
Marti am fost la Bucuresti si noi, merge extrem de bine terapia (pana acum ), psihologii terapeuti cu care lucreaza sunt extrem de incantati de el, la fel si noi, nah ca doar suntem ca ciorile.
Acolo au facut si Centru de Zi pt. copiii cu autism, o super chestie pt. cei care sunt din Bucuresti si-si pot permite financiar. Au tarife pt. toti, ceea ce iarasi este nemaipomenit.
Azi socru-meu a implinit venerabila varsta de 90 de ani, asa ca am fost cu tort la el si i-am dus si ceva pregatit de mine pt. pranzul nostru MUSCHIULET DE VITEL (il tin la marinat in baitz vreo 12 ore si apoi il gatesc la cuptor, este absolut demential si fff usor de preparat) cu garnitura de orez.
Mai revin, ca parca mai aveam ceva de scris .
monica70 spune:
Si io m-am intrerupt cam brusc,mai aveam de zis si-o sa revin.
Deocamdata sa va zic de Ghita
L-am trimis azi la pediatra sa aduca adeverinta cu vaccinarile , ca imi trebuie ca sa pot inscrie fata la scoala.Adeverinta era deja facuta,vorbisem inainte cu asistenta.Deci s-a dus, il sun penttru nu stiu ce si il intreb si de adeverinta.Zice ca a rezolvat,rapid,doar a intrat a platit si a luat-o,daaaar ca au trecut pe ea pe verso vaccinarile si in plus scrie ca trebuie sa o ducem la control neuropsihiatric Nu prea-l bag io in seama ,dar cum a aparut cu ea acasa ma uit si ce credeati?
pe prima pagina scria asa:
Este suferind de: Nu este in evidenta cu boli cronice
Se recomanda: si neuropsihice
Ce e scris cu albastru era scrisul de mana al asistentei si cum nu incapea pe primul rand , e continuat pe al doilea . Da' el cum sa observe asa ceva N-avea ochelarii la el,dar nici chiar asa
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=18" target="_blank"> VOTATI POZELE DIN ALBUMUL "VARA 2011 AMINTIRI DE VACANTA"
monica70 spune:
Tot zic ca mai scriu,dar nu prea apuc.S-a trezit intre timp si Tudor.la ora asta ma consulta de zor,iar face pe doctorul - imi ia tensiunea,imi pune termometrul,imi da medicamente "NULOFEN" si "PICATULI" A venit si cu stetoscopul si m-a intrebat: "MAMA CUM SE CHEAMA ASTA?" Dupa aia m-a intrebat de tensiometru.Mai nou intreaba de orice vede prin casa ce-s alea,sau cum se numesc ... e buna faza asta ca il apuca si cand sta pe wc,ma toot intreaba de toate obiectele din zona,asa ca m-am pus sa ii explic, bucuroasa ca sta pe buda macar daar tot nu-si face treaba ca nu-i vine ... Cand ii vine face, dar mai mult ii vine numai cand are scutecul pe el
Acum recita pe-aici de unul singur poezioara cu piticul si ibricul
Am uitat sa va zic de serbarea Dianei.Am primit acasa un sort alb,cica sa ii punem la poale beteala.Or fi bucatarese probabil
Acum m-am pus sa ii dau in premiera puzzle adevarate din 6 piese,am o carticica cu din alea ramase de la Diana.Am vazut ca de o buna bucata de timp nu mai e interesat defel de puzzle-le incastru,am zis ca o fi cazul sa trecem la nivelul urmator.Rezultatul e ca e in-can-tat.Daar " mamaaa ma ajuti cu asteaa?" ,deci trebuie sa stau langa el.Deocamdata eu il ajut ,ii arat unde sa puna colturile si restul se mai chinuie el.Dupa 15 minute de exemplu,progresul e ca din 6 bucati trei (colturi) am pus eu (adica i-am aratat unde sa le puna),restul le-a pus el singur Atat ca de-acum cred ca nu se mai lasa de ele si trebuie sa il si asist non stop ... si ce pofta de citit as avea Aseara am citit pana pe la ora 2 ... fug ca ma cheama sa il ajut.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=18" target="_blank"> VOTATI POZELE DIN ALBUMUL "VARA 2011 AMINTIRI DE VACANTA"
Denisam spune:
Moni-ma bucur f.f.f.mult ca Tudor e asa vorbaret si avansat, crede-ma conteaza enorm, eu cred ca a vrut sa fie fetita:)))Ajuta-l si lasa-l sa invete si sa stie tot..Tin pumnii maine la unguri
Eu am o nepotica bine-dezvoltata pt cele 38 de sapt abia implinite maine, 3360gr si 49cm, nascuta princezariana,seamana cu frate-meu leit si e totul ok deocamdata,speram spre dimineata sa i-o dea si la san ca au dus-o pe Oana la reanimare si cica normal tb sa stea 3 zile, dar a zis tata ca a vb cu neontoloaga si dr care a operat-o si ca maine seara spera sa fi eimpreuna si le da bani la asistente sa i-o dea la san,ca e pacat sa ii dea glucoza cand deja o furnica rau sanii pe mami-i-au dat cica vreo 2 doze ca avea glicemia scazuta din cauza ca Oana-cumnata-mea a avut glicemia in urina mare,de aia s-au cam si grabit sa o scoata,desi ea era angajata normal.dar acuma sunt bine, e frumusica foc
Am achizitionat trambulina pt Alex si niste CD cu THomas pt Mos Nicolae si Emmei ii caut sah in caz ca in urmatoarele 2 sapt se cuminteste,ca stie sa joace si a prins drag si avem unul f. f.f mic din lemn din thailanda:))-dar va primi si batul totusi,ca desi la scoala e perfecta,acasa tot mai are unele expresii sau gesturi care nu imi plac
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
DENISA inca odata felicitari pentru nepotica E tare dulce! Si destul de marisoara!
CRISTINA imi pare rau ca nu e ok inca Razvan.De la ce-a facut si diaree? E un fel de viroza intestinala poate? Ce ai aflat nou la sedinta? Faina aniversare are socrul tau!
Ufff eu una nu mai pot De cand a sosit Diana acasa de la dansuri,iar a inceput balamucul care si la ora asta continua - i-am zis de 20 de ori cred sa se pregateasca de culcare,e pe jumatate echipata de somn dar inca se mai zbenguie si chiuie cu Tudor pe aici.Ma intreb ce ma faceam daca venea acasa zilnic la 16 ,direct de la gradi ... macar asa pana pe la 18,30-19 e relativ liniste.
Acum am intrebat-o ce-a facut azi la dansuri,a zis ca au invatat pasi noi si i-am zis sa imi arate.Replica ei: "da' imi trebe un barbat" Acum incearca sa il convinga pe Tudor sa ii fie partener,dar el nu vrea, e mai amator de chiuit si de mutat mobila prin casa .I-am zis sa ia ursul mare in brate si sa imi arate asa
miraklucker spune:
Denisa sa-ti traisca nepotica. O singura chestie nu inteleg eu in Romania. De ce nu-ti da copilul la san?? eu am 3 cezariene si i-am primit imediat (bine cu exceptia Dariei care s-a nascut prematur). La tine in Canada cum a fost? Cum o chema pe nepotica?
Moni, lasa-i sa fie vorbareti, mai bine decat sa nu spuna nimic. Asa au mai multe de castigat in viata.
eu sunt la farmacie. si nu am chef de nimic. Caut vacanta de ski, si daca s-ar putea si de Craciun sau Revelion, dar e asa scump. La una trebuie sa renuntam.
Maine tot aici sunt, iar pe seara dupa ce ajung acasa, am programat o iesire la Ikea, au deschid pana la ora 10 seara, copii raman la Andrea si merg numai eu cu H.
........ahh, nu stiu ce cadouri sa le iau de Craciun. Pentru David asa vrea daca se poata un bilet de intrare in "casa circulatiei" Verkerhaus in Luzern. De mult viseaza sa mearga acolo. DAr la fete??, le mai trebuie cate una alta in camere dar astea nu sunt considerate cadouri importante pentru ele. Nu am nimic nici de Mos Nicolae. In 4 dec mergem la colegul lui David. Mama lui a comandat un mos care vine acasa, si cica a dat informatii pentru toti 4. Adica Mosul vine pregatit cu lista si citeste cate ceva despre fiecare copil de pe lista.
Denisam spune:
Mira-multumesc, o cheama Tania Maria.
Si la mine a fost ca la tine,imediat la san si tare bine a fost,abia azi o pune pe mami inr ezerva cu bebe,dupa ce s-a asigurat ca e totul ok cu ele,de ce dureaza 1 zi si jumate,habar nu am,aberatii si birocratie de ale lor.
Bafta la Ikea si sa gasesti cadouri faine la copiii si eu am cam aceasi problema,ca Alex nu cere ca de el cu vorbitul e f.in urma iar Emma nu vrea decat 1 lucru dar f.costisitor si asa cred ca il luam de ziua ei si de Craciun subtire-adica bilete la un spectacol f.fain si gata.
Treb sa fug-va pup,astept vesti bune de la Moni si Cristina legate de Razvan-Ingrid si tu spune-ne de Diana
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
Buna seara!
Am pus cateva filmulete aici,sa vedeti cam cum decurge uneori la noi lectura de seara.Aici e unul cu dedicatie speciala INGRID: http://www.dropshots.com/DITU#date/2011-11-25/23:06:37 Nici nu stiai ce admiratori are fiica-ta
In seara asta i-am citit lui Tudor din "Vantul prin salcii" - alea patru cartulii, dar doar teoretic i-am putut citi,ca mai mult a batut el din gura.M-am spart de ras ca el tot confunda soarecele de apa si sobolul,adica zicea sobolul de apa.Asa ca i-am zis ca ala nu-i de apa.Rezultat a inceput sa ii zica ... "sobolul fala apa" Am rezolvat problema cand i-am zis ca i se mai zice cartita si ca traieste pe sub pamant,abia atunci mai zicea si oarecum corect adica "caltita cale este sub pamant" sau asa ceva.Alta distractie a fost cu broscoiul.Zicea tot invers "BALCA CALE SE PLIMBA CU BLOSCOIUL" Diana saraca ce sa-i mai citesc si ei? De citit din abecedar nici pomeneala,asa ca a mai citit si ea titlurile cartuliilor respective in timp ce Tudor povestea de zor.
Din Ungaria am ajuns acasa abia pe la ora 17 ,asa ca Diana a ratat gimnastica azi,ca Tudor dormea si Ghita n-avea cum sa o duca.Ai mei sunt pana marti tot la Moneasa.
I-am luat lui Tudor cadou o parcare Wader,din Debrecen de la Cora. A iesit oleaca mai ieftina decat daca o comandam pe net de la noi (ca in magazine n-am vazut) asa ca macar de Craciun l-am rezolvat.Dianei inca nimic ... Ramo le-a luat deja si ea o carte de povesti "365 de povesti de adormit copiii" ,ca norocul ca n-o avem si e draguta,dar cu povesti mai scurte bune penrtu Tudor.Totusi toate-s noi asa ca ii vor placea si Dianei.E alta decat ce am gasit eu pe net cu acelasi titlu.
Cu partea medicala,vestile-s mai multe si imbarligate,va mai scriu eu dupa ce am traducerea exacta a rezultatului de la CT.Deocamdata am vazut la programari ca la urmatoarea vizita in 16 dec nu mai fac CT,ci doar in 6 ianuarie,deci dupa sarbatori.Mai bine asa.
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Bee, cum a fost de ziua ta, ai primit cadoul mult-ravnit?
Moni, eu vreau vesti numai de la mai bine in sus. Pune traducerea cat mai repede.
Am ras si eu si sotul de vorbaria lui ala micu', daca ii place de Diana, sa vina sa o vada! Asa fac baietii...viziteaza fetele.
Nu vad de ce sa asteptati pana se deschide autostrada, drumul vechi (daca nu e ceata sau polei) e destul de rapid.
Fuse nostima faza cu adeverinta...
Mira, sa inteleg ca fetitele tale nu au pretentii prea mari la cadouri. Poate asa e cand sunt mai multi frati...eu nu ceream nimic de Craciun, fiecare primea cate unul-doua cadouri si eram bucurosi nevoie mare. Tot trei suntem si noi. De aceea nici nu i-am cumparat jucarii Dianei in ultimul timp, sa simta Craciunul si mosul Nicolae.
Si acolo, unde vine mosul, ce vor primi?
Denisa, Emma ce-si doreste de e asa scump? M-ai facut curioasa. Oricum merita, fiecare copil merita ceva frumos de sarbatori, Alex ce preferinte are?
Imi place numele ales pentru nepotica, sanatate si mult laptic mamei!
Cristina, La multi ani pentru socru! Esti foarte draguta ca ai mers sa-l serbezi. S-a vindecat puiutul? El ce primeste de sarbatori?
Teolinda, mersi de informatii. Am vorbit cu educatoarea si mi-a spus ca putem alege (ciudat, pentru ca textul e destul de clar, copiii nascuti in 2006 merg la clasa 0), iar de la invatatoare inca nimic, nu a sunat.
Toate cele bune, despre tine nimic?
Mi se arde prajitura, revin.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Era sa uit Moni, lui fiica-ta deja ii trebuie un barbat??! Fie si ca partener pentru dansuri..nu-i cam devreme?
A mea face dansuri la gradinita, dar nu exceleaza. Sunt cateva din clasa ei care au fost selectate pentru dans in particoler, monser...adica au ritm si simt muzica. Foarte bine. Am avut inspiratie cand am refuzat s-o dau la balet. Chinuiam copilul.
La inot a efectuat cu succes ultima ora, m-au lasat sa stau doar 30 de min la sfarsit. Am vazut ca stie bras, pe spate, face pluta si mai inoata si sub apa, ca tot ma intrebai Moni de stiluri. Au zbierat si fatza de mine la copii (mai cu jena, adevarat, dar nu se puteau abtine). Ele: Sa stiti, de aceea am mutat-o de la incepatori pentru ca a fost prima care a inotat singura si are potential...chiar nu mai vrea ultimele doua ore? Eu: chiar.
Fata mea s-a calmat si e fericita. Am asigurat-o ca nu mai mergem.
A fost si azi la orele de desen cu matusa-mea, le asteapta toata saptamana.
Cadouri: de mos Nicolae vine in zbor pteranodonul si un ou Kinder. Ce-i mai cumpara restul, zicem ca e din bunatatea mosului. Si fara batz.
De Craciun am impartit sarcinile intre membrii familiei, la randul meu am cumparat la nepotul de 8 ani un set de traforaj pentru Nicolae si mai mult ca sigur o carte si o camasa de Craciun. Craciun studios!, asa va suna urarea mea.
La restul, ca sunt mari, le dau bani in plic. Sa-si cumpere ce vor.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues