PRIETENE FARA TITLU (80)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna dimineata.Si eu la o cafea.
INGRID mersi de raspuns cu Tudor.Acum e aici si l-am tot intrebat si pipait pe la urechi.Zice ca nu il doare si nici nu se trage daca il apas.De frecat perna cum zici tu nici poveste,nici cu mana nu se freaca.Sper totusi sa fi fost de la maseaua aia durerea aia.N-o sun inca nici pe pediatra,ca ce sa imi zica daca nu il vede live,iar azi nu ma duc sa stau pe-acolo o ora doua decat daca arde.Daca e ceva ma duc luni cu el.Si vezi ce faci de Paste,ca m-am facut de-un miel de la tine , ca mi-l facusi pe Tudor ... Petru
Si eu zic ca tine la faza cu neastamparul Anutei la activitatile de acasa,in mod sigur la gradi si la scoala se comporta/se va comporta altfel.Si eu mi-am tot propus sa fac cu ea niscaiva activitati cat de cat mai regulat,dar pauza-moment de reculegere Mereu am motive sa nu fac: ba ca vara ca e vara si sta pe-afara,ba ca e cu Tudor si se joaca,ba ca sunt eu prinsa cu actele si nu am timp de nimic (si de luni aia va si urma ca iar am facut o mare paaaauza la capitolul asta),ba ca am io ceva interesant de citit cum facui ieri cand am lasat-o la PC si la un film de desene la TV.Doar aseara ce-a citit din abecedar,dar nu va ganditi ca cine stie cat ... o pagina din abecedar,doar cand avea mare chef ajungeam si la doua-trei.Nu de alta dar ne apucam tot la ore destul de inaintate si atunci o opream eu,ca sa se culce odata.La scris nu ma agit,ca la ala isi da dictari singura cum ziceam.Zilele astea m-am distrat ca facea retete - scria pe niste ordine de plata de la prima firma italiana unde am lucrat - si erau chiar si semnate in alb de Adriano ,ca asa mi le lasa doar eram om de baza si de incredere - acum evident nu-s mai valabile.Erau ramase printre alte imprimate pe care le pastrasem sa se joace Diana cu ele,ca tot se face ca "lucreaza la acte" (mai nou si Tudor o face,noroc ca am doua stampile de la doua firme desfiintate sa nu se ia de cap ) Ei bine,"doamna doctor" facuse o gramada de "retete" si cica pentru fiecare din familie cate una: scria numele,prenumele si ... "functia in familie" - mama,tata,sora,frate,buni,bunu,unchiu,tusi (ca si lor le-a facut) Doar la frate a gresit ca a scris "fratre" Voiam sa le fotografiez,dar nu stiu pe unde le-a dosit.Deci ce sa ma mai agit eu cu dictari atunci,daca ea se ocupa singura? Aseara la ora de citit din abecedar,tot ma zapacea de cap ca vrea sa scrie scrisul de mana si sa ii scriu eu nu stiu ce sa vada cum sa scrie dupa mine Pana la urma am "negociat" si am lasat-o doar sa citeasca niste cuvinte scrise de mine - asa ca s-a ales si cu o tura de ras copios,ca i-am scris cuvinte gen "mucoasa" si alte epitete care tare o distrau.Dar evident ca nu a invatat si literele mici de mana,asa ca nu le stie decat partial.
Sunt de acord ca la matematica trebuie repetat,la noi e cam bai ca ce sa repete,daca n-am facut nimic cu ea? In iarna trecuta sau in primavara parca am facut ceva adunari si scaderi,la adunari mergea ,dar scaderile nu-i prea placeau,se miorlaia sa nu ii mai dau din alea -(periodic tot uita ca e scadere si aduna in loc sa scada ) si stiu ca m-am cam si enervat si am lasat-o balta.Cred ca doar o treime din cartea aia de mate distractiva am parcurs-o.O sa incerc totusi sa reiau cu ea iarna asta.
INGRID legat de desenele Dianei si mie imi plac - adica imi place cum le coloreaza si ma distreaza la culme.Ieri cum am facut ordine pe-aci am dat de cateva facute de ea la Moneasa - nici nu le vazusem,ca desena pe hol unde statea singura si/sau cu Tudor si ii mai asista un nenea in varsta - care ii trecuse pe desene "nota 10(zece)" - asta am aflat de la Diana cand am intrebat-o al cui e scrisul ala??? La unul din desene - cu membrii familiei m-am stricat efectiv de ras .ia priviti ce sexoasa-s
http://www.dropshots.com/ditu#date/2011-12-02/12:06:55
Recunosc ca multe desene nici nu i le-am vazut,de exemplu asta:
http://www.dropshots.com/ditu#date/2011-12-02/12:06:55 acum l-am depistat,nici nu stiu cand l-a facut E drept ca nu vreti sa stiti ce-i la mine si la ea pe birou - un munte de acte in asteptare si printre ele gramada de desene de-ale ei.Da' azi fac ordine,poate mai depistez ceva desene printre ele ...

INGRID legat de carti asa si eu, cumpar(am) de obicei doar clasicele si eventual cartile care mi-au placut ff mult.Ma gandeam eu ca nu prea ai alea de pe lista aia,dar de citit ai citit din ele (eventual imprumutate)? Mai aveam scrise pe te miri unde si alte "liste" ,dar cine mai stie pe unde le-am pus?

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=18" target="_blank"> VOTATI POZELE DIN ALBUMUL "VARA 2011 AMINTIRI DE VACANTA"

Mergi la inceput

Hai ca am revenit ca tot doarme Tudor.
Am uitat sa va mai citez una din expresiile "inteligente" ale lui fii-meu: "m-am beshinit la cul"
A mancat binisor ciorba de perisoare ,desi ceruse "supa de caltofi" ,ma bucur ca n-a comentat ca zilele trecute cand i-am dat niste ciorba facuta de Ramo (din carne de pui cu oase) ,n-a vrut nicicum sa manance,ca a zis ca "e mizelie in supa" A mai mancat si stafide si banana,dar n-a uitat sa tot ceara si ciocolata/bomboane.N-am avut,asa ca s-a multumit cu niste napolitane "pernute" Viva.
Si Diana toata ziua cerseste dulciuri,de cate ori mananca mancare vine sa zica ca ea a mancat tot si ca acum sa ii dam si ceva dulce.Ba mai si cotrobaie de zor prin spais (camara) pe unde stie ca le mai dosim.Tulaiiii ca e leit cum eram eu (si frate-meu) ma cataram pe butoiul cu varza si tot gaseam fie si pe ultimul raft de sus ,in spatele tuturor borcanelor cu gem ,compoturi sau muraturi, vreo ciocolata dosita de ai mei
Edit ca am uitat: INGRID alta carte de Neil Gaiman nu mai ai? Chiar mi-a placut mult " Nicaieri"

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=18" target="_blank"> VOTATI POZELE DIN ALBUMUL "VARA 2011 AMINTIRI DE VACANTA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
LA MULTI ANI Sarbatoritelor!!! Sa traiti cu numele!
Moni foarte fain deseneaza Diana, e clar foarte talentata. Vazut si poze de la nunta. Imi place mult cumnata ta. Pare draguta. Insa pe voi nu v-am vazut (nu m-oi fi uitat bine). Cum mai esti cu tratementele?
Ingrid deci tu esti mijlocia familiei. Ana mea sper sa se schimbe la scoala. Sunt cam ingrijorata cu clasa I. Nu stiu exact ce copii vor fi. Ma rog, chiar am motive de ingrijorare! Nu o pun la ore fixe sa scrie, sa citeasca. Are de scris aproape zilnic pt gradi. De citit, citeste cand si cum vrea. Matematica e numai in joaca. Dar vad ca face inmultiri, cumva logic, ca nu a invatat tabla inmultirii. Si are o logica, o imaginatie si o vedere in spatiu care ma dau pe spate. Face diverse chestii dupa scheme. O intreb "Cum ai facut?" Am urmat instructiunile........Io nu eram asa, parol. Matematica pt mine era distractiva ca-mi parea un joc.
In rest, nu mai stiu ce voiam sa zic. Am muncit mult si vreau si eu sa mai stau. Dar nu mi se prea arata. Ghinion. Diseara petrec undeva. Abia astept. Si zilele astea, am de invatat, facut proiecte, chestii. Buei, mie-mi place, mai vreau! Cred ca nu-s intreaga.

Mergi la inceput

Buna seara,numai ce-am sosit si noi acasa si m-am asezat sa imi trag sufletul.L-am luat si pe Tudor cu noi,ne-am invartit un pic la tarabele din fata primariei ,iar cat a stat Diana la gimnastica am tras o tura si pana la casa,sa ducem/aducem cate ceva.
Ca tot zicea Brandusa ca ea nu vorbeste de bani,las ca vorbesc io La gradi bani stransi de cadouri,acum si la palatul copiiilor.Nu mult,dar 30 aici,25 dincolo se aduna.La gradi ca de obicei pentru doamne si cheful de dupa,iar la palat 20 pentru ceva cadouri la copii - a cerut profesoara de gimnastica si inca 5 au hotarat mamele,ca sa ii de si ei un mic "cadou".Vestea e ca vor avea serbare sambata in 17,la ora 14,la sala polivalenta.Noroc ca nu in 16 cand sunt plecata.Ghita se temea ca daca a lipsit atat Diana n-o mai primeste la serbare: o primeste,dar i-a impartit in doua grupe" dansatoarele si gimnastele.dansatoarele in rochite rosii/ciorapi albi,gimnastele in iegari negrii/bluza rosie.Si evident la gimnaste le baga pe cele mai flexibile si care au umblat inca de anul trecut la gimnastica.Astea fac si ceva piramida.Restul si care au lipsit ultimele saptamani ... la dansatoare cu ele.Diana e la dansatoare ,macar se va bucura ca poate sa poarte rochita.Ce-i drept ea a si lipsit 4 saptamani la rand,plus ca nu era mare prietena cu sfoara si cosuletul.Diana zice ca a si certat-o azi,ca a pus-o sa faca sfoara,cosuletul si dupa ce le-a facut trebuia sa faca si podul si ea nu l-a prea reusit, a zis ca o doare spatele ... asa e daca lipseste exercitiul,dar asa s-a nimerit: o saptamana racita,una nu s-a tinut ca avea profa concurs,una am fost la Moneasa si una am fost plecati si n-a avut cine sa o duca ...
Cu profa de desen s-a intalnit Ghita zilele trecute si zicea ca voise sa sune sa o cheme si pe Diana la ceva concurs saptamana sta,dar s-a trezit cam tarziu si a renuntat.Mai bine,ca deja se cam aglomereaza activitatile
Acum sa vedem,poate ma trezesc ca fac si de la dans-sportiv vreo "serbare" demonstrativa ,dar ma gandesc ca ne-ar fi anuntat totusi mai devreme.
BRANDUSA asa le-a dat tot timpul teme pentru acasa de la gradi? Am mai auzit si la altii,cred ca numai la Diana nu le dau astea.Dar nu ma supar,ca ne-om satura de ele de la anul incolo.E super Anuta ca ii umbla asa mintea la mate! Eu n-o vad pe Diana stralucita/atrasa de mate,bine nici n-am prea facut cu ea,dar de era f. atrasa cred ca s-ar fi apucat singura.Sau nu? Sper ca totusi sa semene pe mine si sa ii placa matematica si sa se descurce,ca lui taica-su cica nu-i placea.Asta desi el are multi ingineri in familie,nu io .
Gata relaxul,merg ca am ceva treaba pe la bucatarie.Mai revin,ca am si ceva poze de descarcat.

Mergi la inceput

BRANDUSA am uitat sa iti zic petrecere placuta! Legat de poze am zis ca in linkul ala erau doar cele de la sala si eu eram plecata pana acasa sa vad de Tudor,de-aia nu apar.Alea in care apar nu le-au primit inca (cele de acasa,de la primarie si biserica) Cumnata nu doar pare draguta, ci chiar e f. draguta,ne place la toti f. mult de ea ,inclusiv si mai ales copiilor.
Am uitat sa te intreb ce le da de scris de la gradi la temele alea ? Bastonase,litere,exercitii la mate? Chiar sunt curioasa.Si de ce zici ca ai motive de ingrijorare cu clasa intai?
Io sper ca macar acolo o fi ok, mai dupa aia incepe distractia.Mi-a zis prietena-mea ce teme au fetele la matematica,cica unele din cele ale Gretei care e in clasa a cincea,nici ea nu le stie face.Si Laura era buna si ea la mate.
Ma bucur ca iti place ce ai de invatat si ce proiecte ai de facut,asta e super.Nu ne-ai zis la scoala cum e si ca profesoara.
MIRA voi ati plecat deja la munte? Ce-ti mai face nepotelul? Am vazut pe FB ce incantate erau surioarele de el
Si frate-meu cu cumnata sunt undeva prin Retezat,au mers asa cateva zile de relax,chiar de nu e zapada,ca dupa aia cel putin la el iar are hei-rup vreo trei saptamani ca asa e luna decembrie la comert.La schi vor merge in ianuarie,dar evident numai el schiaza anul asta.

Io scriu tot pe bucati azi.Voiam sa zic de faza cu gimnastica,ca ma bucur ca totusi Diana n-a pomenit defel ca n-ar mai vrea sa mearga,asta desi mai zice uneori ca doamna "e rea" - v-am zis ca-i mai taioasa verbal,dar se si vede ca e pasionata de problema.Ne-a si explicat ca trupa asta e mai grea (cei in jur de 5 ani),ca acum ba vor ba nu vor ceva,ba le place,ba nu le place,unii nu stiu care-i stanga,care-i dreapta,majoritatea au probleme cu orientarea - ne-a si dat exemplu ca la un concurs trupa a terminat exercitiul in pozitia "cu spatele" la public/juriu Deci clar Dianei ii place ce face,ca altfel ar fugi mancand pamantul, mai ales ca totusi nu ii e foarte usor la exercitiile alea.Ba azi s-a si smiorcait un pic,cand nu i-a iesit ceva si a certat-o profa (probabil atunci cu podul),ca a pomenit-o profesoara cand a amintit pe cateva care dupa ce au lipsit le-a fost mai greu la exercitii.
Eu ma asteptam sa ii placa si aici si la dansuri,ca am vazut de la gradi ca ii place si se descurca in domeniu,.Acum nu imi dau seama daca chestiile astea de la palatul copiilor cum face ea gimnastica-aerobic si dans-sportiv - doar odata pe saptamana fiecare,se pot incadra la capitolul sport.Asta ca tot zicea Daniela ca ai ei vor face obligatoriu un sport.Am vazut ca f. multi copii de 5-6 ani renunta dupa o vreme la cursuri indiferent ca or fi fost la balet,gimnastica,inot sau karate.Vad ca Diana e inca pe pozitii si cred ca daca se nimerea sa faca si sah,dans popular sau la ce-am mai inscris-o, mergea bine mersi si la alea ba chiar de dansul popular m-a tot intrebat de cateva ori.Probabil si din cauza nu e foarte greu la niciuna din astea,cum e la balet de exemplu ( ca mie una mi se pare mai greu baletul decat gimnastica aerobica )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Moniiiiii ce munte???? muncim. dupa Craciun avem o mica scurta vacanta. Daca plecam nu stiu e destul de scump si vrem sa mergem si in februarie in vacanta de ski. eu as prefera acum intr-un kinderhotel de Craciun. au asa multe activitati faine cu copii. In 24 seara vine mosul, in 25 seara e cina festiva. si nu mai pui ca au sali de jucat, bazin si tot ce vrei acolo.
Mi-am propus sa fac o gramada asta seara, dar nu ma simt deloc bine. toata ziua m-a intepat in partea dreapta. Acum asa de rau e, de nu mai am aer imi radiaza pana in umarul drept durerea.
...Theodor e un scump si un cuminte si un grasun. doarme bine. Acum la nici 3 luni doarme chiar si pana la 5 dimineata. Seara e daramat dupa baita, imi poveste mama ca asa de mult ii place atat se zbate si chiuie is da din maini , picoare. Nu-i de mirare ca doarme atata dupa.

v-am pupat. Imi fac un ceai si mai fac o incercare de facut treaba daca nu maine.

Mergi la inceput

MIRA cuuum nepotelul are deja aproape trei luni? Ce trece vremea !!! Ai dreptate ar fi super intr-un hotel din ala pentru copii.
De la ce te doare in drapta,ai racit? Sau de la fiere?
Io am alta hiba acum,mi-a venit CM la cca 20 de zile doar si m-a mai "bucurat" si mami zicandu-mi ca asa e acum,apar dereglari - ei la 45 de ani i-a sosit menopauza si cu cativa ani inainte au inceput simptomele.Deci io mai am 3-4 ani pana la varsta cu pricina asa ca ar fi o explicatie.Desi ar putea fi si alte explicatii,o sa mai revin io la tema asta.Cred ca totusi (si) de la CM asta ma supara zilele trecute si scafarlia (acum m-a mai lasat) ,dar am profitat sa ii zic doctoritei sa ma trimita la RMN cranian,ca am dureri de cap si ameteli. Altfel nici ca ma trimitea,desi normal ar trebui facut la 3 luni,sa se depisteze din timp in caz ca apare ceva.Acum numai sa gasesc loc la programari luna asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

.......am inviat.
Moni pe mine ma doare cu 1-2 zile inaite de CM mai in fiecare luna capul. Eu am avut intodeauna dureri de cap dar abia dupa ce am nascut-o pe Seline m-a luat asa regulat ca semn de CM. Da, theodor pe 8 dec face 3 luni. Offf si eu abia in iulie o sa-l vad o sa aiba deja 10 luni.
Cumnata ta cum se simte, stiu ce e bebele?
v-am zis? am programat toata vacanta pe 2012. 1 sapt acum in feb, 2 dupa paste , as vrea la mare in sud in Spania, ca acolo sigur e cald si in aprilie, iar din 10 iulie vin acasa zbor acasa cu copii fara H. El sa vina sa ne i-a daca vrea. El renoveaza mai departe casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adisirazvan spune:

Buna dimineata, dragi mamici
Ma scuzati ca dau buzna, sunt o mamica de baietel de aproape 3 ani, azi e ultima zi in care ne mai puteti vota la concursul VARA.
Va multumim si va dorim SARBATORI FERICITE alaturi de familie!
Cine vrea sa voteze, ne gaseste la ads1 si ads2 (link la semnatura)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=1" target="_blank">Razvan in concurs. Votati ads1 si ads2. Multumim!

Mergi la inceput

MIRA bine ca ti-ai revenit.Io f. rar am dureri de cap si si mai rar din alea care necesita calmante.Cumnata-mea e ok, deja are 4 luni,a scapat si de greata,oricum nu i-a prea fost rau decat rar.S-ar parea ca e fetita.Va sa zica ti-ai programat vacantele cu un an inainte ? Ce beton!

Noi am avut azi musafiri din plin .Ingrid cu Diana si Genu ,iar acum seara prietena-mea Laura cu fetele.
Bineinteles ca nu am ratat mall-ul de langa noi - fetele ce s-au mai distrat ca s-au zbenguit la locul de joaca (Diana de la Timisoara avea niste obraji rosii-rosii la iesire ,asa de infierbantata era),iar noi am mai bantuit prin magazine.Fetele s-au mai racorit si cu cate o inghetata,noroc ca azi a fost chiar f. placut afara, cca 13 grade!
Diana a primit cadou jocul Pantonime ,iar Tudor un pistol cu mingi de plastic - cu care s-a jucat taica-su din plin seara asta Dar si fetele s-au jucat cu el ,numai eu n-am apucat inca . Am studiat un pic jocul ala Pantonime si mi s-a parut super interesant,dar cam greu - cum as putea sa imit par example un hipopotam sau o zebra ??? Am facut o proba pentru Diana si Ghita a tras o carte,apoi s-a holbat la noi ,a scos limba si a sasait - eu am ghicit ca e sarpe si Diana a fost incantata.Dar cand a nimerit Diana un arici ... s-a aplecat in fata si mergea asa incet ... dar nu prea semana a arici,nici vorba sa ghicesc ce-i. Deci cum sa imiti si un arici? Trebuie sa gasesc niste filme pe yotube cu toate animalutele alea sa i le arat live Dianei,poate reusim sa le si imitam cumva pe urma.Puteau si astia sa aiba mila de noi si sa puna doar vaci,oi,cai,magari ... dar na asa era prea simplu.
Io m-am ales iar cu un maldar de carti de citit ,deja am si inceput una - imediat ma intorc la ea.Pe Diana a luat-o mami la ei seara asta si l-a repatriat pe Tudor.
Nu stiu ce-a avut azi ca si cu musafirii a vorbit destul de putin,era cam rusinat,iar acum seara cand l-a adus mami incoace n-a vorbit pe strada si la magazin cu vreo 2-3 persoane,ba nici nu le-a salutat - el care e si el f. sociabil,fix cum era Diana. Si cu Laura et comp a fost cam timid azi.
Am facut si cateva poze cu Dianele,cam putine si nereusite: http://www.dropshots.com/DITU#date/2011-12-03/16:17:41
INGRID i-ai gasit Dianei cizme pana la urma? Ti-a placut batonul? Nu-l prea meritai ca n-ai papat decat aperitivul - salata de boeuf. Dar na, sa zicem ca te-au salvat ai tai.Diana te e chiar super ce bine mananca - si felul unu si felul doi a mancat tot.A mea din felul doi abia a mai putut sa guste oleaca.Eu dupa ce-ati plecat am mai bagat in mine o portie de cartofi piure cu carne ,iar acum seara iar niste salata de boeuf.Intre ele am papat niste ciocolata ca tot i-a adus si Laura una Dianei - era un fel gen kinder cu umplutura de iaurt+fructe si n-am rezistat.Si am mai baut un pahar de must si unul de ... zeama de varza Acum sunt la orele alea de ... apa
Merg sa citesc acum,dar sigur mai dau prin zona.

Mergi la inceput