VA ROG DIN INIMA DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE....

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Erau sau nu casatoriti?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Fratele meu a fost despartzit de sotzie vreo 20 de ani,insa nu divortzat legal!

In aceasta perioada ,cea care legal era inca sotzia lui,a facut inca doi copii,care au fost automat trecutzi pe numele fratelui meudesi ei erau despartzitzi.el crecind de fapt fata rezultata in urma casatoriei!

In urma cu 3-4 ani fosta lui sotzie a decedat(intre timp si divortzasera legal)iar fratele meu a fost cautat de autoritatea tutelara,sa-i fie incredintzatzi copii(deci nu erau copii lui naturali)rezultatzi in urma casatoriei!Si in prezent se judeca cu protectzia copilului referitor la situatzie!

Deci atita timp cit esti casatorita legal cu el,el va aparaea ca si tata in certificatul de casatorie!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Fratele meu a fost despartzit de sotzie vreo 20 de ani,insa nu divortzat legal!

In aceasta perioada ,cea care legal era inca sotzia lui,a facut inca doi copii,care au fost automat trecutzi pe numele fratelui meudesi ei erau despartzitzi.el crecind de fapt fata rezultata in urma casatoriei!

In urma cu 3-4 ani fosta lui sotzie a decedat(intre timp si divortzasera legal)iar fratele meu a fost cautat de autoritatea tutelara,sa-i fie incredintzatzi copii(deci nu erau copii lui naturali)rezultatzi in urma casatoriei!Si in prezent se judeca cu protectzia copilului referitor la situatzie!

Deci atita timp cit esti casatorita legal cu el,el va aparaea ca si tata in certificatul de casatorie!

Dana

Doamne ce poveste complicata
Acum copii sunt in grija tatalui natural?El nu are nimic de zis?

Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=6&mode=3&User=cris_09" target="_blank">un votic pentru Sebic va rugam:cr1 si cr2

Mergi la inceput

Sunt in mare graba!

Nu,copii sunt in plasament,protectzia copilului .a inceract sa-i plasez la fratele meu,luind de bun ceea ce scrie in certificatul de nastere,stiu doar ca tatal natural se despartzise de mama copiilor(fosta sotzie a fratelui meu),iar protectzia copiilor inceacra sa dea de urma lui ,pentru a clarifica situatzia!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Destul de ciudat.
Va sa zica daca nevasta mea "ma traduce" si rezulta un copil, e al meu?
Dar poate nu sunt de acord...sau poate tatal natural l-ar recunoaste el...sau poate-l vrem amandoi...cum se rezolva asta? Cine are prioritate?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azzure_sun spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Destul de ciudat.
Dar poate nu sunt de acord...sau poate tatal natural l-ar recunoaste el...sau poate-l vrem amandoi...cum se rezolva asta? Cine are prioritate?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Prioritate are sotul, ca el e pe certificatul de casatorie. Daca amantul vrea si el sa recunoasca copilul se poate duce in instanta unde cere test de paternitate. Ce familie moderna...un copil cu o mama si doi tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:

Citat:

Destul de ciudat.

Rufus, legea de acum ceva ani (acum nu stiu ce schimbari sunt), spune asa:
-intr-o casnicie, NUMAI tatal in 6 luni de la nastere poate contesta paternitatea
-nimeni din exterior nu poate pune sub semnul intrebarii copilul dintr-o casnicie. Casnicia este o insitutie intangibila.
-situatie speciala: sotul e plecat in strainatate/in puscarie, si perioada de 6 luni se considera din momentul in care a aflat de nasterea copilului.

Ce mi s-a parut amuzant, daca eu nasc copil mulatru, si sotzul blond zice "e nascut in curtea mea, deci e al meu, ce nu va convine???", poate sa stea congolezul de la etajul 6 si in cap, ca nu are drept legal.

Asa ca nici macar liniuta nu poate sa apara acolo, din moment ce mama are certificat de casatorie.
Amantul nu poate contesta o paternitate/nu poate face praf o casnicie. La naiba, jumatate din Europa s-ar duce sa ceara test de paternitate pt copiii lui Angelina Jolie in speranta ca 1 la milion da gres . Gandeste-te ca sunt multi dezaxati pe lume, si multe casnicii pot fi afectate de din astia!!

Ma gandesc la alta situatie: daca eu casatorita, ma duc sa declar copilul si spun: NU E AL SOTULUI MEU - m-a parasit de 5 ani, nu am dat divort ca nu il gasesc, oare pot declara ca tatal copilui e altul? Adica in cadrul casniciei, ca am facut copil si e recunoscut de alt tata?

Liniuta apare numai acolo unde zice mama. Atat.
1. Daca e casatorita, si neaga pe sotz, poate pune liniutza.
2. Daca nu e casatorita, si neaga pe tata, poate pune liniutza.

Certificatul de casatorie inluieste prezenta tatalui.

Mai am o dilema. Daca peste 5 ani, am conflicte cu sotul dupa divortz, pot sa ma duc sa schimb certificatul de nastere, si sa zic: nu e copilul tatalui???

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Destul de ciudat.

Da Rufus,esti tata...ca vrei sau nu vrei!(mai departe nu stiu sa-tzi raspund ca nu ma pricep,banuiesc ca dupa divortz potzi cere trecerea ta ca tata pe certificatul de nastere)

Cred ca-tzi dai seama ce soc pe fratele meu cind s-a vazut tata de doi copii,despre care nu stii nimic!

Dar na' treburile trebuiesc facute...atunci cind trebuie facute1

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:

Citat:

Destul de ciudat.

nu are cum sa-l recunoasca, sotul cu acte e fara scapare, sau asa era acu cativa ani... am si e un caz apropiat, tatal din cate i-a platit copilului si pensie alimentara, desi mama si tatal natural isi vedeau in continuare de concubinajul lor...dar au zis ca daca legea e de partea copilului si fostul (nedivortat) are venituri de ce sa nu-l puna si la plata.... omul a renuntat sa se judece cu fosta din cauza copilului pe care il aveau impreuna, acesta l-a convins pe tata sa lase lucrurile cum au cazut ...si uite asa pana a terminat copilul scoala, omu' a platit pensie alimentara unui copil care nu ii apartinea (norocul lui ca baiatului nu i-a placut prea mult cartea..la 16 ani era deja absolvent)

Nina, 34s+,
AMR minim 25 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

legea e in felul urmator:

mama poate da in judecata pe sot pt a face tagada paternitatii. se cer martori si test de paternitate. dc copilul nu este biologic al sotului si iese la test, procesul de tagada a paternitatii se solutioneaza cu scoaterea tatal din certificatul de nastere al copilului, care devine un copil fara tata. ulterior are loc divortul si scoaterea copilului dintr-o casatorie. se va scrie un alt certificat de nastere al copilului, fara tata, deci cu liniuta.

atunci tatal biologic poate recunoaste de buna voie copilul la primarie sau mama il va da in judecata pt paternitate. nu mai tarziu de 1 an din momentul pronuntarii copilului ca fiind un copil fara tara, in afara unei casatorii. deci musai sa fie si divort!

mama are drept sa dea sotul in judecata pt tagada paternitatii timp de 3 ani de la nasterea copilului. sotul are dreptul sa dea mama in judecata timp de 6 luni de la nasterea copilului, pentru tagada paternitatii..

amantul NU poate recunoaste copilul, dar poate da o declaratie prin care il recunoaste ca fiind al sau, declaratie care poate fi utila in procesul de tagada a paternitatii.

sunt chestii complicate, dar au solutionare in instanta.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput