Brumarei. N-D(95)- Hai abramburika!! Hai baby_r!!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brindusa76 spune:

Offf...Emma ... Bine, ai colul scurt, fetita sta jos, ai contractii putin dureroase... dar atata timp cat colul nu e "sters" sau deschis... nu inteleg de ce dr. crede ca nu mai rezisti 2 saptamani?

Eu cred ca daca vei sta cuminte in pat vei trece de 37 saptamani!
Cand te-a mai chemat la control sau ecografie?

....

ai vorbit chiar cu Raluca Rosu? Uitasem cum o cheama - e o fata f dragutza.

Citat:
citat din mesajul lui Wildorchid

Ufff, uffff, ne-am intors si noi de la control, fara ecografie.
Sarcina mea are 35 de sapt si 3 zile dupa UM, dupa eco de data trecuta e cu 2 sapt mai mare, dar se pare ca e extrem de jos, colul f.scurt, ma inteapa daca ma ridic in picioare si am inceput sa am contractii un pic dureroase si dureri in partea de jos a burticii.
Doctorul a zis, dupa ce m-a controlat, ca as avea mare noroc sa o mai ducem macar saptamana asta si in visele frumoase si cealalta ca sa implinim si noi 37 de sapt.
Sper sa fie bine si sa nu fluturati motatele si pentru mine curand.

Brandusa, cred ca le spun maine de recomandarea ta, a ramas sa vb cu Raluca Rosu dimineata si poate trece pe la mine tot maine

Emma 35 saptamani

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Daca ginecologu a zis cae ok eu zic sa nu-ti faci griji...mie la ultimu control mia iesit tesiunea un pic mica insa mia zis sa stau linistita.

Anita mami de printesa, Rachella Alexia - si
33 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela209 spune:

Citat:
citat din mesajul lui msilvy

m-am intors de la doctorita de familie ; analizele sunt ok ;
dar tensiunea mare , zice ea : 120 cu 80 nu e buna.
sun ginecologul el zice ca e buna .

ce sa cred ?? voi cum stati cu tensiunea ??

e foarte buna tensiunea, e normal ca in sarcina sa fie mai marisoara,poate s-a referit la minima(80) ca e un pic mai mare-in mod normal trebuie sa fie jumatate din maxima(120/2)-asta in cazul unei tensiuni perfecte..dar stai linistita...
important este si daca ai facut ceva efort inainte,dar mai ales ce tensiune ai avut in sarcina pana acum si trebuie sa ai grija sa nu depaseasca 140

DanielasiRazvan-Teodor - AMR 41 zile

Mergi la inceput

Da, in caz de cezariana si eu as vrea spinala din acelasi motiv... dar ma ingrijoreaza putin ideea ca ar putea sa nu prinda bine anestezia... D'aia te intrebam de ce crezi ca n-a prins la tine prima data...
...
Evident, n-o sa ne taie nimeni "pe viu"...

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

O sa am spinal, vreau sa fiu treaza cand se naste copilul.

Tiny baby gator

Baby gator

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

32+

Mergi la inceput

a inceput cineva sa faca capitol nou?

Mergi la inceput

intr-adevar, minima e cam maricica, dar nu exagerat...
Ideal, pt. 120 era sa ai 60-70 (jumatate din prima +/-10)

Oricum, variaza f mult tensiunea, de la un moment la altul...
Puteai fi stresata cand ti-a masurat-o.... Sau dupa masa, dupa efort, in general, mai creste...

E OK.

edit: de acord cu Daniela

Citat:

m-am intors de la doctorita de familie ; analizele sunt ok ;
dar tensiunea mare , zice ea : 120 cu 80 nu e buna.
sun ginecologul el zice ca e buna .

ce sa cred ?? voi cum stati cu tensiunea ??

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellen79 spune:

silvia minima e cam mare
eu am avut pana la 30 sapt tensiunea buna 10 cu 6 11 cu 5 12 cu 6 la 30 sapt mi-a crecut brusc la 13,9 cu 9 mare doc nu au vrut sa ma treaca pe medicamente pt scaderea tensiuni in schimb mi-a dat sa iau sulfat de magneziu, la mine mg este f jos mult sub limita inferioara, si tensiunea mea s-a normalizat e 12 cu 6
vezi cum stai cu mg, asta e bun si impotriva contractiilor

34+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msilvy spune:

de la inceputul sarcinii , doctorita mea m-a stresat cu tensiunea . am avut 110cu60 , 120cu70 niciodata diferita . si ea mereu mi-a zis ca e cam mare in sarcina . azi a vazut 120cu80 ..... m-a speriat pentru ca am si picioarele si mainile umflate . oricum eram si dupa 3 ore de stat la rand sa intru la ea ca aici nu au prioritate gravidele deci poate e si asta ..

va multumesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

[quote]citat din mesajul lui brindusa76

Offf...Emma ... Bine, ai colul scurt, fetita sta jos, ai contractii putin dureroase... dar atata timp cat colul nu e "sters" sau deschis... nu inteleg de ce dr. crede ca nu mai rezisti 2 saptamani?

Eu cred ca daca vei sta cuminte in pat vei trece de 37 saptamani!
Cand te-a mai chemat la control sau ecografie?

....

ai vorbit chiar cu Raluca Rosu? Uitasem cum o cheama - e o fata f dragutza.

Brandusa, e cam sters colul meu la 1 cm jumatate, dar e inca inchis. Ideea e ca aceste contractii il pot deschide oricand. De stat cuminte in pat oricum stau.
Mi-a zis doctorul ca ne vedem direct la spital, sa nu ma mai duc la niciun control sau ecografie, sa il sun sapt.viitoare sa ii mai spun cum ma simt daca nu se intampla nimicpana atunci si ca spera sa am noroc sa o mai ducem 2 saptamani.

Da, cu Raluca vorbisem de la inceput, e ok, iti zic maine ce am facut.

Emma 35 saptamani

Mergi la inceput

Citat:

de la inceputul sarcinii , doctorita mea m-a stresat cu tensiunea . am avut 110cu60 , 120cu70 niciodata diferita . si ea mereu mi-a zis ca e cam mare in sarcina . azi a vazut 120cu80 ..... m-a speriat pentru ca am si picioarele si mainile umflate . oricum eram si dupa 3 ore de stat la rand sa intru la ea ca aici nu au prioritate gravidele deci poate e si asta ..

va multumesc .

intr-adevar retinerea de apa influenteaza si tensiunea, dar tu stai linistita ca nu e mare tensiunea(eu am probleme cardiologice si sunt destul de documentata pe partea asta), indiferent daca inainte de sarcina aveai tensiunea 10, este absolut normal in sarcina sa fie mai mare. tratament pentru tensiune se da dupa ce trece de 140 sau daca minima este foarte mare-dar nu e cazul tau oricum.
mai poti sa faci si altceva-incearca sa-ti masori pulsul,stii cum? in sarcina este normal sa ajunga pana la 90-95 pe minut,in repaus.
oricum tensiunea nu e valabila luata dupa efort-decat daca se doreste a se verifica eventuale probleme cardiace dar se face si cu monitorizare electrocardiografica, imediat dupa ce ai mancat.
iar in cazul tau, era absolut normal sa fie mai marisoara daca ai asteptat 3 ore ca sa intri la ea.

Mergi la inceput