Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***359**
Raspunsuri - Pagina 23
shasa spune:

Va multumesc de primire
Imi pare rau ca nu particip la discutii despre tocanita si concursuri dar nu stiu despre ce-i vorba![]()
Mi-ar placea sa pot sa promit ca voi intra cat mai des -- nu pot, insa macar sa ma pun la zi cat de cat si sa va spun ceva despre noi, promit.
Multi

chatonel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui shasa Ma recunoasteti ca fiind a voastra Nu am semnul intrebarii, a avut Pepu grija. Sa imi fie rusine ca nu am dat pe aici si nu am citit de un an si mai bine ![]() Ma primiti chiar daca foarte rar [semn intrebare] IRI TEO PETRUNew Life Is Born |
bine-ai revenit, fiica ratacitoare :)

olishka spune:
Anaan chiar nu ai de ce sa fii trista. Pisigri exact acest cuvant imi vine si mie in minte, "folosit"
si nu este o senzatie chiar placuta.
Greu tare se adoarme la mine. Va rog nu dati cu rosii, dar David al meu abia acum jumatate de ora a adormit
Si vad ca nici frati-su nu se lasa mai prejos. Cum vine noaptea, incepe programul si la el. In fiecare zi imi propun sa-l trezesc pe Dvaid mai devreme ca sa adoarma mai devreme, dar ce credeti ca pot eu sa ma trezesc inaintea lui?
Ne trezim tarziu amandoi, ca puturosii, iar noaptea ne distram. Bine era cand mergea la gradinita...
Hai ca incerc sa termin si eu tocana, desi mai am de pus la uscat ceva rufe spalate inca de la pranz de cand mi s-a facut rau si am uitat de ele...
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
25+
olishka spune:
Urmatoarea pe lista mea ANAMARIAME
Anamariame este o perfectionista, ordonata, familista. Asa o vad eu. Cand mi-o imaginez pe ea si familia ei vad o imagine perfecta, cu sotia ideala, ce ofera siguranta caminului sau, totii foarte educati, mese in familie (ceea ce la noi lipseste total), o casa in care domneste curatenia si totul este pus la locul lui (spre asta tind si eu, dar nu-mi iese niciodata
). Cand ne povesteste Anamariame despre Eva cea mica, cat de frumos si educat vorbeste, o vad in primul rand si pe ea asa. Caci in mare copiii invata in primul rand prin exemplu de la parinti.
Faptul ca este o romantica si foarte sensibila cred ca am observat cu totii, ba chiar ea s-a prezentat asa in unele discutii. Eu n-as vedea-o asta ca pe un minus, caci asta o face sa fie speciala. Si sa va spun sincer am simtit o legatura intre mine si ea tocmai din aceasta cauza, caci undeva in adancul meu si eu sunt cam tot asa, dependenta din punct de vedere afectiv, dar nu vreau sa se vada asta... Insa nu cred ca as putea fi "best friends" cu ea caci ma intimideaza, nu-i vad defectele
A nu se intelege totusi ca nu este prietena mea, bineinteles ca este, ca si toate fetele dragi mie de pe acest forum.
La minusuri ar fi poate un pic de neicredere in sine si neacceptarea unor greseli din trecut. Mi se pare ca trece foarte greu peste evenimentele mai putin placute si o las prea mult sa o afecteze. Si cred ca este si genul care iarta, dar nu te uita niciodata.
O ador pe Anamariame pentru ca este linistita, prietenoasa, discreta si cu foarte mult bun simt.
si
25+
olishka spune:
Next: INAPREDA
Inapreda ar putea muta muntii din loc, caci este originala, inteligenta, dezinhibata, dar ceva o opreste din loc si se pierde cu firea cand ceva o ia pe nepregatite. Analizeaza si cantareste prea mult situatiile. Cred ca ar trebui sa se arunce si cu capul inainte cateodata (la figurat bineinteles). Si la ce ma refer mai exact: vad cat de mult doreste sa faca ceva, altceva decat cresterea copilului si sunt sigura ca are multe idei originale, minunate cu care ar da lovitura, dar ii este frica de nereusita. Asa vad eu lucrurile. Caci o persoana asa dornica de actiune cum este ea nu are cum sa nu reuseasca. Doar ca trebuie sa fie un picut mai indrazneata.
Ina este o prezenta efervescenta si niciodata nu va trece neobservata. Postarile ei sunt mereu altfel, alte sentimente, alte idei, alte stari.
La defecte ar putea fi si ca ia toate nimicurile in serios si analizeaza si rasuceste situatia pe toate partile.
Imi place la nebunie de Ina pentru ca are un umor aparte, nu te plictiseste niciodata, stie sa se distreze si ce ii place mult de tot este ca se conduce dupa legile morale.
si
25+
olishka spune:
Nu mai pot de somn, dar inac una si ma duc...NOVUS
Lui Novus i se potriveste foarte mult zicala "bine faci, bine gasesti". Un om cu un spirit si o inima ata de generoasa rar gasesti. Imi place la nebunie caci ea singura isi creeaza aceasta stare de bine si fericire si nu asteapta sa-i bata fericirea la usa. Ti-e si rusine sa te plangi la omul acesta cand ai o Rpoblema, caci ea niciodata nu se plange. Un om atat de pozitiv si optimist eu nu am mai intalnit. De cate ori vorbesc sau ma intalnesc cu ea incep sa vad totul in roz. De fapt ea are ochelarii roz si mi-i imprumuta si mie din cand in cand. Si stiu sigur ca nu sunt singura de pe-aici care se hraneste cu optimismul ei ![]()
Defecte: am impresia ca se inchide cateodata in ea, tocmai pentru ca este o optimista (si nu cumva sa-si strice imaginea
, glumesc bineinteles) Ar trebui sa te mai descarci si tu cateodata mai fata draga, sa ne zici ce ai pe suflet 
O iubesc pe Novus pentru ca nu ai cum sa nu o iubesti (pana si barbata-miu o iubeste - vorba vine
) Stiu sigur ca ma pot baza oricand pe ea, in rice situatie. Va face tot posibilul sa ma ajute. Si nu numai pe mine, ci pe multe dintre noi de-aici 

si
25+
olishka spune:
Pe Dodo o las pe maine caci chiar nu mai pot...Apropos Dodo am primit plovarasul si este minunat. Iti multumesc din suflet 
si
25+
Gaza22 spune:
Sara buna fetele! este forte tarziu si sincer nu sunt in cea mai buna forma deci nici foarte elocventa daaar am promis ca voi gati si eu cu voi asa ca vreau sa ma tin de promisiune pana nu schimbati iar subiectul. Asadar iata Tocanita de Fete:
Hmm cu cine sa incep:
Ina
Eu pe Ina o vad ca pe o persoana complexa si zbuciumata, dar nu in sensul de doborata de framantari, ci asa... ca o Mare care vesnic freamata. O Mare vie, frumoasa dar nelinistita. Stiu ca celelalte fete au spus ca se preocupa prea mult de parerea altora si vad in asta ceva negativ. Dar eu vad aceasta preocupare a Inei, de a cauta mereu in jurul ei opinii, idei, ca pe o derivata a unei caracteristici definitorii a ei si anume introspectia. Eu cred ca Ina se analizeaza mult. Isi analizeaza gandirea, comportamentul, modul de crestere al copilului, viata, moartea. Incearca sa se cunoasca mereu mai bine sa gaseasca daca poate linii directorii in care se incadreaza gandurile ei. Aceasta analiza nu o face pentru a vedea cum sa dea bine in ochii altora, ci pentru ea, pentru dezvoltarea ei personala. Poate tocmai de aceea e o femeie puternica dar care reflecta in ochii altora nesiguranta. Tot acest simt de analiza o face sa fie atenta la detalii, ceea ce se reflecta atat in stilul ei vestimentar cat si in atentia si cuvantul bun pe care il are mereu pentru fiecare tufata cu care vorbeste. Dar aceasta analiza ii aduce, cel putin in acest moment, si acel dram de nefericire pentru ca nu-si gaseste bine locul. Eu te inteleg pentru ca din acest punct de vedere (autoanaliza/introspectie) seman cu tine dar crede-ma prea multa analiza strica. Poate acum ai avut mai mult timp sa-ti dezvolti aceasta latura stand acasa cu copilul, trecand prin evenimente care te-au marcat profund. Dar tu esti totodata o persoana vie, plina de creativitate si energie caracteristici pe care le irosesti in favoarea vesnicei cautari. (asta ar fi partea mea de critica in ceea ce te priveste.) Eu zic ca ar trebui neaparat sa iei taurul de coarne si sa faci ceva ce iti poate canaliza toate aceste calitati si iti poate aduce satisfactii, altele decat copilul. Nu stiu, poate sa deschizi o afacere cu ceva ce iti place care chiar daca nu ti-ar aduce profit ti-ar crea sentimentul de ceva drag, al tau care iti da un plus de valoare. Plus, de care simt eu ca ai nevoie. Atunci si latura ta de "analist" s-ar dezvolta oferindu-ti doua perspective asupra vietii tale, cea de acum, de mama sotie, etc dar si cea de femeie de afaceri, de mama cu servici, si de ce nu de femeie mai implinita (nu zic ca acum n-ai fi dar mie asa imi pare ca iti lipseste ceva). Dar pentru asta ti-ar trebui si un pic de tarie de a te desprinde din statutul de acum care este puternic centrat pe Ian. Si cred ca inca nu ai aceasta tarie chiar daca constient iti exprimi dorinta de schimbare.
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
Gaza22 spune:
Anamariame
Ei, aici e mai greu pentru ca nu am reusit sa o cunosc suficient de bine.
Anamaria este calma, buna, frumoasa, cu capul pe umeri, cu maniere frumoase cu ganduri limpezi dar hotarate. Iar daca adaug la toate astea si romantismul profund pe care nu doar il declara ci il si emana, Anamaria este intruchiparea cea mai buna a Doamnei din veacurile trecute. Mie imi place tare mult de Anamaria dar ma si intimideaza deoarece la fel ca si ea, eu sunt sensibila si romantica dar daca eu imi ascund acesta latura cu o masca zgubilitica, ea isi poarta romantismul si sensibilitatea cu o distinctie si o putere intimidante uneori pentru mine. Si daca ar fi sa fac o comparatie cu alte fete de aici ea este pe primul loc la capitolul persoane mature. Poate aceasta maturitate vine din acest echilbru de calitati pe care le-am insirat mai sus, poate vine dintr-o stare de calm si sigruanta pe care mi-o sugereaza. Nu pot defini exact dar in fata ei simt uneori in mintea mea ca ma rusinez de inconseventa sau copilaria mea. Exact ca in fata unei mari Doamne
. Negativ nu prea am ce sa spun poate un pic de nesiguranta. Dar nu pot fi foarte sigura de aceasta latura pentru ca mie mi-a fost inspirata mai demult cand ea avea framantari legate de sanatatea Evei (atunci te-am criticat nitel in sinea mea ca nu iei odata o hotarare si te framanti atat cu un amarat de antibiotic) dar acest domeniu e foarte delicat si toate reactionam poate mai altfel.
Gaza22 spune:
Sunt rupta de oboseala si mi-e teama ca am sa scurtez caracterizarile ceea ce nu ar fi corect. Cred ca mai bine raman cu o restanta-doua.
Acu sa mai toc o fata
Novus
hmmm la Novus e greu si usor in acelasi timp. E greu ca asa de multe as vrea sa zic de ea dar e usor pentru ca mai toate ati caracterizat-o cum as vrea sa o caracterizez si eu. Am sa incerc sa spun despre Novus si altceva decat au zis fetele.
Novus este o imbinatie foarte buna dintre o tipa corecta, serioasa cu coloana vertebrala si o albinuta fasneata. Este foarte calculata, bine organizata cu capul pe umeri. Stie foarte bine ce vrea de la viata si se imparte perfect intre statutul de mama, sotie, femeie cu servici si prietena. Face o mie de lucruri in aceleas timp si pe toate le face la fel de bine. Este in continuua miscare si agitatie ceea ce se reflecta in placerea ei de a face calatorii, shopping si a vorbi la telefon
. Este foarte altruista, un altruism dezarmant uneori, gata oricand sa ajute pe oricine fara a cere sau fara a astepta nimic in schimb. Este omul care face si face bine. De aceea de multe ori este gata sa ajute pe oricine fara a judeca situatia sau persoana ci mai degraba ar acuza lipsa de initiativa sau a dorintei de a rezolva problema decat cauzele care au dus la acea problema. Novus cu singuranta (in viziunea mea) critica cel mai mult delasarea. Este o fire optimista de un optimism si o veselie molipsitoare si asta se trage cred, tot dintr-un fel de motto intrinsec al ei care zice "nu exista nu pot, exista nu vreau". Iar ea vrea mereu sa fie bine si nu doar pentru ea ci si pentru cei din jurul ei.
Mie imi place Novus ca ma anima, imi da viata si ma pune la punct si nu prin vorbe ci prin felul ei de a fi care e diferit de al meu mai molcom si mai aiurit.
Si daca tot am ajuns la diferente as putea sa mentionez si un defect, sau nu e chiar defect poate defectul e al meu dar e clar ca aici suntem diferite. Novus e intransigenta, pe cat de buna si intelegatoare e si gata sa nu judece pe nimeni, daca ai calcat-o pe coada s-a treminat povestea. Daca o superi tare (dar tare si pe nedrept) nu te iarta sau poate iarta in interiorul ei dar nu te uita. Eu sunt mai toleranta (cum ea insasi imi zicea)si mai las de la mine sunt gata uneori sa trec cu vederea si incerc mereu sa gasesc motivatii pentru actiunile oamenilor.
Si pentru ca am citit mesajul lui Oli trebuie sa subscriu si eu la aceasta parere. Novus lasa sa se intrevada ff putin din grijile si framntarile ei. Asculta cu placere pe oricine si e gata sa dea sfaturi dar atunci cand ea e in dificultate n-ai sa sti niciodata sau greu o convingi sa se deschida. Asadar Novus draga fi mai deschisa, ca mai ales cu aiuriti din astia ca mine (dar plini de bune intentii) te trezesti iar ca-mi vorbesti de la spital si eu te intreb de luna si de soare.![]()
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 

TEO