Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***359**
Raspunsuri - Pagina 10
My_Lady0091 spune:
buna-ziua si spun din start:scuze, in primul rand ca dau buzna(nu-i frumos
)si in al doilea rand ca vin cu cersitul...![]()
insa daca va plac fotografiile noastre, va rog votati-ne accesand link-ul pus la semnatura...
multumim!
Prezenti in concurs
, un vot va rugam:www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=19" target="_blank">AICI pentru fotografiile my1 si my2. Va multumim tuturor!

27+AMR:13 saptamani
| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
andiaroro spune:
1. Doresc sa (re-) citesc o carte "usoara" da "cu tilc" si, eventual, "de corazon". Ce recomandati?
Kramer contra Kramer- banuiesc ca e 0 ca valoare literala, dar o vad pe Ina citind-o in perioada asta.
Eu am stat deoparte de cartile lui Mme Gavalda, pentru ca nu mi-a placut deloc de ea in niste interviuri (TV si reviste). Stiu ca nu are nicio legatura cu scrisu, dar nu mi-a mai dat inima ghes la cartile ei.
2. Ce am putea face -concret dar la indemina- pentru a deveni "un om mai bun"?
Mai multe gesturi simple pentru cei din jur: cunoscuti si necunoscuti. Ex aleatorii: vad ca ploua si iau o paine si pentru vecina. Nu-i o tragedie, daca trebuie sa iasa, dar ...; un telefon la o cunostinta, care sta intr-o zona unde ploua rau, etc
3. Care e activitatea preferata impreuna cu copilul/si consoarta, eventual?
Iesit in campus sau in parcul din padure(asta in 4)....Mai sunt unele, dar la care trebuie sa trag de "cons" ca sa ni se alature ca deja ma enervez, pentru ca odata ajunsi acolo totul e frumos, dar o parte din bucuria mea s-a consumat pe negocieri.
4. Cum va sarbatoreati ziua de nastere cand erati copii?
Eu n-am avut niciodata petreceri monstruoase pentru ca era mijlocul vacantei de vara si mai toti erau plecati, dar nu erau zile anoste... Participanti:parintii si ceva vecini. Mama se agita mereu sa am un cadou. Tata nu-i cu astea, dar imi culegea mereu flori sau fructe si mi le prezenta frumos. Eu faceam ce puteam:ba eram la pat fiindca-mi arsesem talpile mergand pe nisipul incins, ba julita peste tot fiindca cazusem din fanar pe gaura prin care se da mancare la vaci (in plin concert), etc.
In facultate petreceam la Sighisoara ca pica in timpul Festivalului....
5. Care a fost cadoul primit in copilarie care v-a fost cel mai drag?
Dreptul de a face turul Ardealului impreuna cu verisorii mei (studenti
) in vacanta de dupa clasa 1
. Cadou ambalat: o masina de cusut jucarie de la nasul meu. Se putea face tivuri la ea. E ca o mica bijuterie si inca e functionala.
6. Care e prima voastra amintire? (cea mai veche)
Pe la 2 ani jumate...Noaptea in care a murit bunicul din partea mamei. Le-am socat pe mama si pe bunica descriindu-le hainele din seara respectiva si redand dialogurile. Ei m-au tinut departe, casa era mare, dar...
7. Cum vi se zicea cand erati copii?
Oficial: Ani.
Neoficial (in frageda pruncie): Anica cur-sucit -trebuia sa merg pe jumatate intoarsa sa vad ca-mi sta bine si
'din spate"
8. Care e cea mai frumoasa surpriza pe care ati facut-o sotului si care e cea mai frumoasa pe care v-a facut-o el?
Lui- nu stiu.
El mie...mai multe. Ma rezum la una.
In sine a fost frumoasa, dar urmarile au fost nebanuite...
Eu lucram in centrul Buc intr-o cladire cu 8 scari. Cum n-a putut sa-si ia liber de ziua mea, mi-a comandat un buchet de trandafiri. Intamplator, firma partenera a alora din Fr, la care comandase el, era la scara 1, iar cea la care lucram eu la 8. Fiecare scara avea portareasa ei, care stia tot ce misca(bineinteles), asa ca cei cu florile n-au mai trimis un "curier" ci pe tanti X ca sigur gaseste ea destinatara ca de la francezi nu era trecut prea clar numele meu si numele firmei, iar nr scarii era inexistent. A petrecut tanti ore bune la fiecare scara tocand marunt cu colegele ei toate personajele feminine de la firmele de pe scara lor, ca abia pe dupa pranz sa ajunga buchetul la mine (contrariata ca nu intelegeam cum de nu-mi ureaza nimic ca in ceilalti ani). Buchetul mi-a fost inmanat oficial pe hol in prezenta tuturor portareselor reunite (curioase cine-i "aia"). Iar toate "barficioasele " din firma mi-au asteptat intrarea cu niste zambete laaaargi ca fusesera puse la curent de catre femeia de serviciu (ea dezlegase misterul). Inutil, sa va mai spun ca mie nu-mi place sa vb despre viata mea personala la serv, asa ca nimeni nu stia ca am "prieten", care in + mai e si in Fr...Asta le-a tulburat raaaau. Ca eu ma duceam mereu in vacante la matusa mea in Germ, asa ca inchipuirea colectiva era ca de asta nu-mi gasesc si eu un baiat sa ma marit cu el ca cine stie la ce neamt visez...acum nu mai intelgea nimeni nimic ...cei cu buchetul asta din Franta!!!
9. Amintiti un obicei mostenit din familie, pe care-l perpetuati la randul vostru.
Meniurile de sarbatori.
10. Descrieti un personaj pitoresc din familie (indiferent cat de departe in timp) sau povestiti o legenda din istoricul familiei.
Legende am, gen alea ale lui Simply, dar sunt lungi si sangeroase...
Pitoresti: bunica din partea mamei...Ea chiar a fost un om bun. Dadea tot timpul o bucata de sapun la tiganii ce treceau pe drum. Era neobosita si se ducea mereu sa aprinda focul sau cu o oala de mancare la batranii si lenesii satului.
Bunicul din partea tataului cu popasuri lungi prin puscariile comuniste ...
11. Faceti un Top 3 (5) al "bluzurilor" pe care preferati sa va "unduiti" in prezent alaturi de consoarta.
V-am spus ca strau prost la "titluri", dar cam alea pe care le-ati enumerat aici.
M-a impresioant sa descopar la spectacolul asta http://www.youtube.com/watch?v=LlKEgZnkt_E ca acest cantec e compus de un roman, Vladimir Cosma (cel care dirijeaza)
Cand eram mica, mi se parea ca toate melodiile de genul asta si cantaretii vin dintr-o alta lume, de pe alta planeta.
12. Credeti in prietenie sincera intre un barbat si o femeie?
Da
13. Cu cine va intelegeti mai bine, cu femeile sau barbatii?
In tinereti cu barbatii, acum parca ma apropi mai tare de femei.
14. Aveti vreo prietena in adevaratul sens al cuvantului?
Vreo 3. Fiecare pe tronsonul ei.....
15. Care e frecventa cu care mai apucati sa stiti-voi-ce si ...doza de chef care va mai anima in aceasta directie ?
Nu stau sa cuget la asta.... la frecventa ma refer![]()
Monnvas spune:
INA, io din replica Ancai am inteles ca altii (spectatori din afara familiei) se uita la Jambo, care e vedeta familiei, la tine mai putin, iar tu stai cu ochii pe amandoi baietii. In niciun caz ca il neglijezi pe Ian, desi nici interpretarea mea nu te onoreaza mai tare.

Si daca tot suntem la ora razbelului, subscriu la revolta Aneian... sau Anaanei... bre, grea flexiunea asta...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
novus spune:
Tufetelor, cu atatea analize si interpretari pe cap, nu uitati sa votati si intalneala
; daca vreti sa ne mai vedem, desigur ![]()
INTALNEALA DE IARNA 2011 
Perioada: 16-18 decembrie 2011
Pret: 380 - 400 ron /familie/sejur care include cazare + demipensiune (o sa trimit pe mail-ul comun lista de meniu si alte detalii primite)
Ca un punct in plus pt laegerea pensiunii, proprietara cu care am vb la telefon desigur
, mi-a placut tare mult, are o fetita de 1 an si e membra DC
asa ca o putem trage de urechi aici in plen dar sper sa nu fie cazul
Mi-a placut si prezentarea lor se vede ca au mai lucrat cu grupuri nu ca turcu' nostru mai recent ca la cel bun e ocupat pe tot anul deja
Va rog sa va hotarati rapid pt ca pana vineri trebuie dat avansul deja !
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
pisigri spune:
| citat din mesajul lui Gaza22 Asaa acu Pisigri trebuie sa fac o lamurire. Nu am vrut sa fiu ironica in raspunsul meu (nici prin gand nu mi-a trecut asta) si nici pe tine nu te-am perceput ironica, am vrut doar sa elaborez un pic raspunsul pentru ca era legat de tema de discutie pe care o aveati atunci (Ce faceti cu copii in casa acum cand se intuneca mai repede?) si m-am plans si eu nitel. Dar cum nu-mi sta in obicei sa ma plang se pare ca nu mi-a iesit prea bine sau am eu in ultimul timp o problema de exprimare. In al doilea rand chiar eram curioasa sa vad parerea ta despre nedormitul si conceptia celor de aici legat de viata parintilor/programul copiilor. Pupici P.S. Asta e inca o dovada ca in ultimul timp ma fac din ce in ce mai greu sau prost inteleasa asa ca imi asum un risc ff mare sa intru in jocul vostru. Mami de Gazii mica si frumoasa Primul Anisor ![]() |
Mai, mie mi s-a parut ca te-am calcat pe nervi
Bine ca de fapt nici una nu ne-am suparat.
Legat de chestia cu somnul la prinz, eu am intrebat pentru ca Ilinca imi scoate peri albi cu dormitul: de ce e mai obosita, de-aia se culca mai tirziu seara, adoarme mai greu, se trezeste dimineata mai devreme. In acest context ma gindeam sa scot somnul de prinz ca sa se culce mai devreme seara, pentru ca mie mi se pare ca somnul pina in ora 12 noaptea are un efect aparte fata de somnul de dimineata. Adica doua ore de somn intre 10-12 sunt mai eficiente decit intre 8-10 dimineata. Citisem si niste studii pe tema asta.
Ilinca tine la tavaleala, rezista f bine si fara somn de prinz, dar...seara tot tirziu adoarme. Si atunci nu vad afacerea. Si avind in vedere ca dimineata se trezeste cel tirziu la 9, dar asta i se intimpla destul de rar ...
Deci da, eu as scoate somnul de prinz daca ar adormi seara la 9, si asta ar fi o ora care recunosc ca ne-ar coafa si pe noi, ca parinti, nu neaparat ca dam pe afara de activitati extra-casa si extra-copil (ca nu dam deloc...) dar mai e de spalat o farfurie, poate de luat o cina tirzie in doi din cind in cind...citeva pagini de carte, poate un film...sunt chestii cumva egoiste dar e atita timp de cind nu am mai apucat sa le facem...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
anca_nicolae spune:
Si eu am ratat faza cu dormitul copiilor in tari straine, dar din ce a scris monvas, inteleg ca acolo se culca mai devreme copiii? OOOOO, pai in cazul asta... eu cred ca nu sunt parinti "comozi", ci doar fericiti :)))))))
Acu' serios vorbind, eu de mica am auzit-o pe mama spunand: somnul pana-n 12 noaptea e cel odihnitor [cred ca si aici pe forum v-am mai zis-o de n ori :)))], zicea ea [de fapt, parca si tata zicea la fel] ca neuronii, si in general, corpul uman, sesizeaza noapte/zi si din alte surse, nu doar din activitate/lumina vs somn/intuneric. Ceva legat de campuri energetice, chestii grele... In acest fel, imi motivau si mai tare ca trebuie sa invat bine ca sa imi asigur serv bun, ca vezi doamne, serv "bun" presupunea o probabilitate mai mare sa scap de munca pe schimburi/ture... era un fel de statistica atunci si cei ce lucrau in ture erau mai obosititi si cu timpul facut franjuri decat cei cu serv de zi.
Pe de alta parte, ca niste contraargumente [ca deh, aproape orice in lumea asta poate fi si aprobat, si criticat :))], eu am ramas mereu cu regretul ca toti copiii din clasa vedeau Falconeti, Om bogat om sarac, si eu... la ora 9 era in pat... Mda.. dar eu, la cutremurul din 77, eram odihnita, ca deja imi facusem un somnic de la 9 pana la ~10... asta da, mare avanatj.
Insa cel mai mare contraargument este: fix eu. Din toti copiii din jur, eu am fost singura care am fost culcata "sanatos", si totusi, cred ca va este clar, sunt singura tampitzica :))) [cred ca vine de la faza cu boii plecati de acasa, parintii doar pe mine ma bagau in pat, de boi au uitat se pare :)))))]
In mare, eu cu somnul, dorind ff tare sa nu ajunga o corvoada pt nima, si nici pt copiii mei, am ales varianate free style. Fiecare adoarme cand poate si vrea. Pe ala mic, nici nu am cum sa-l culc "sanatos", ca v+t stau la tv [in sufra, normaaal] pana la minim 10-11... si cateodata bb3 e super atent, alterori se intinde.. si atunci eu doar il "ajut" sa adoarma, 2-3 min leganat si gata-i.
Cu activitati de casa... am luat joc cu descoperit perechi, fetele cu baietii fani cars, am luat din real joc cu cartonase de masini, sa le gaseasca perechea, bb3 e super incantat, si chiar se descurca... Sigur, el e mai fericit de gasirea aluia rosu, Queen, sau cum il cheama, decat de gasirea uei perechi...
Alte activitati de casa sunt ascunselea, aranjatul magnetilor de pe frigider, spalatul masinutelor cand fac kk [doar la ele ma anunta bb3 ca au facut si trebuie urgent spalate la chiuveta, la el cica nu-i problema
]
Nu mai stiu acu', dar cand imi amintesc mai zic. :).
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
pisigri spune:
Doua chestii (care cred ca o sa fie 3) si ma duc:
1. Cred ca ar trebui sa introducem in joc si regula ca aia de au fost tocati sa spuna la sfirsit ce recunosc si ce nu recunosc din descrieri, fara sa insemne ca s-au suparat pe cineva care i-a portretizat poate altfel decit considera ei insisi ca ar fi (wow, ce exprimare de cizma...)
2. Sper ca nu ati uitat ca ma introbagasem si eu pe lista ca ingredient la proxima tocanita (acu vad ca s-a aglomerat, daca vreti mai astept o tura, nu-i bai, chit ca se stie f bine ca "curiosity killed the cat" :))
3. Io am observat cind am scris ca parca m-am axat mai degraba pe "calitatile umane" ale subectilor, decit pe cele intr-ale mamicelii...sper sa nu mi-o luati in nume de rau, pur si simplu asta cu mamiceala mi se pare ca nu e de discutat, comentat, criticat, whatever.
4. Anaan, multa sanatate ! si sa stii ca ai dreptate cu ce ai scris, si eu am vrut sa spun asta dar tocmai mi-a sarit tandara ca am aflat ca seful a facut cerere sa monitorizeze pe ce site-uri bintui eu in timpul programului. Pregatesc o razmerita pe tema asta ![]()
Iaca cele doua subiecte care au fost trei: 1, 2, 3 si 4 ![]()
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
chatonel spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui novus
Anca, nici eu nu ma refeream la tine cum ca ai cere compasiune, stiu ca ai un salariu bunicel plus ca ai si casco la Allianz care nu-i tocmai cel mai ieftin de pe piata Eu doar remarcam cum folosesti cu iscusinta aceasta ''arma'' www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09) |
ia sa ma bag si eu aici, ca am de explicat :))
nu ca mi-ar trece prin cap ca tu, novus, ai fi putut face altceva decit o gluma in privinta ploiii si a turistilor care urmau sa vina la mare, nu; eu vreau sa fac o completare pt ca mi se pare ca anca a fost prost inteleasa la compatimirea acelor turisti care, cu greu, pun ban pe ban ca sa vina la mare si gluma lui novus i s-a parut nesarata.
De multe ori si mie mi se reproseaza lipsa de umor in anumite situatii (nu aici, ci de motan in principal) si una dintre ele este asta cu banii
Cred ca asta e si relatia Ancai vis-à-vis de bani (foarte serioasa) si ca de-asta i s-a parut deplasata gluma facuta de Novus.
Anaan spune:
Pai, atunci carnea( si spiritul, speram
) de tocat care urmeaza ar fi: Floric, Monnvas, Pisigri si Anaan.
Edit: sper ca nu am scos de la tocat pe cineva care si-a exprimat dorinta de a fi subiect de analiza tura urmatoare. Daca da, trageti-ma de manecuta(vorba Gianinei) si remediem problema.
chatonel spune:
| citat din mesajul lui Monnvas GAZO io am ratat ironia Matzeigri, adica nu mi s-a parut deloc ironica. On the other hand, am observat si in scurta noastra deplasare ca pe la 19-20 se da stingerea la copii, nush daca dorm la gradi sau nu, dar n-as pune asta numai pe seama comoditatii parintilor. Poate e modalitatea lor de a se adapta la clima (se intuneca repede, e f frig etc.) in ideea de a folosi timpul zilei cat mai eficient. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
Pai io v-am mai zis, cred: aici lumea are "program" la copii. De ce? Pt ca concediile de crestere a copilului sint scurte si apoi mamele reintra in cimpul muncii, iar fara disciplina, nu se poate. Nu poti sa stai dupa copil pina la 12-1 noaptea daca lui asa ii place (evident, nu vb de primele luni de viata ale copilului) si sa fii a doua zi fresh si cu toti neuronii la servici.