Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***358***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adisirazvan spune:

fetele!
Intru rapid sa va rog sa ne votati! Multumim!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=1" target="_blank">ads1 si ads2

Revin cu stiri despre noi, cat pot de repede, intre timp va citesc!

hainutecopilasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

ANA-MARIA,

am cunoscut-o personal si am vorbit cu ea fix 2 minute adunate. Este frumoasa si finuta.

e tipul de femeie discreta, finuta, deschisa, comunicativa,rafinata, vesnic indragostita, o doamna...as vedea-o undeva in Parisul anilor 1900.

Mai cred ca este si foarte sensibila si ca daca ai ranit-o chiar sufera... si foarte calma si rabdatoare (faza in care credea ca e insarcinata si nu mergea sa isi ia test m-a dat pe spate. Eu sunt genul hei rup...nu as fi putut sa stau atat).

E o persoana pe care cred ca o iubesc toti vecinii (in special babele) si careia nu i se dau indicatii si sfaturi pentru ca face totul cum trebuie si este chiar fericita cu asta.

A nu se intelege din cele de mai sun ca ar fi naiva! Nu! E doar o romantica incurabila.

NOVUS,

Pe cat de agitata e Novus pe forum pe atat de calma o vad in realitate. probabil si de unde am vorbit cu ea la telefon si vorba si calmul ardelenesc se simt de la primul "alo". Nu o vad deloc asa "sefa de partid" o vad doar foarte ancorata in realitate si dornica de a ajuta pe cine cere. Nu zice "nu pot", zice "daaa, sigur ca da".
Are multe activitati dar nimic iesit din comun, toate incadrandu-se in specificul si calmul orasului. este fericita cu ce are si multumita de tot si toate, de unde si aerul optimist.

Cam gata...mai era cineva? Eu! Dar mai stau. In mare m-ati citit bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Bianca ma recunosc in caracterizarea ta.
Ilinca asa ma vad din exterior ,dar sunt un vulcat ce "fierbe" rar fff rar "erup" dar ma consum/sufar in tacere f mult.
simpli<<n-o chemi prea des la joaca>> stii cat doare mai ales cand esti copil/adolescent
pisigri acum asta sunt mama apoi sotie abia apoi ...si tot restul.Cum eram?!Ehe ,a fost a trecut...

all

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Imi place atmosfera din club! Portretele de azi mi-au facut mai frumoasa o zi care si asa a fost faina: am haladuit cu Novus si ai ei pe la manastirea de la Ramet si prin Alba, bucurandu-ne de companie si de vremea de afara. Alexandra este o dulceata de fetita; dupa ce a fost putin rusinoasa la inceput (cum ii sta bine unei domnisoare care se respecta), dupa aceea s-a jucat tare frumos cu Andrei si mi-a mai povestit si mie una-alta, promitandu-mi ca o sa vina sa-mi faca o vizita. Am fost la restaurant, unde s-a comportat exemplar, ceea ce nu pot spune despre odrasla personala care si-a gasit sa "emita" niste racnete tocmai cand erau premiati niste scriitori, intr-un cadru festiv( noi nu stiam de evenimentul asta si am nimerit ca musca-n lapte cu copilul racnitor in toiul reuniunii respective).De Novus nu zic nimic acum ca s-asa trebuie sa-mi fac tema, iar o parte a acesteia ii este alocata.

Mergi la inceput

Tema (episodul II)

Ina

Daca Monnvas nu o placea la inceput, pentru mine a fost taman invers
(a nu se intelege ca acum nu o mai plac, dimpotriva). Cand eram cetitoriu din umbra, unul dintre "personajele" mele preferate era Ina: ma fascina modul in care ea vedea cumva altfel realitatea. Si mancatul unei banale salate era interesant, daca il descria ea. Farmecul asta i-l gasesc si astazi! Are darul de a anima atmosfera, de aduce in atentie ganduri, idei, intrebari care te fac sa te trezesti din amorteala. Exact cum a vazut-o Ilinca, si eu o vad pe Ina ca pe un amestec de contraste: hipersensibilitate si cinism, diplomatie si capacitate de a riposta atunci cand e calcata pe coada, copilarie si maturitate, idealism si realism. Toate astea o fac sa fie iubita sau urata, dar niciodata indiferenta celor din jur. Ca mama, imi place ca rezoneaza foarte profund la dorintele si starile lui Ian, nu face eforturi doar sa-l multumeasca, ci si sa-l inteleaga si ca nu si-a pierdut placerea jocului (pe care o dovedeste si in relatie cu ea insasi, nu doar cu Ian). Daca ar fi sa aleg o ipostaza ideala pentru Ina, as alege aristocrata secolului al XIX-lea ce prezideaza cu gratie si spirit adunari ale artistilor, indragostita iremediabil de propria familie (chiar daca in vremurile acelea atasamentul asta era destul de rar). De asemenea, vad in Ina o doza de nebunie frumoasa, o aplecare catre aventura - pana la urma cate dintre noi ne-am cerut barbatii de soti si cate am inceput o afacere care sa n-aiba absolut nicio legatura cu pregatirea noastra?!
Cat despre defecte, vreau sa spun asta: Ina, mi-e ciuda pe tine ca te consumi pentru prostii care n-ar merita niciun strop din atentia ta! Mi-e ciuda ca te raportezi prea mult la opiniile unora care nu sunt nici pe departe asa deschisi la minte ca tine! Mi-e ciuda ca suferi din motive minore!... "mi-e ciuda"asta te rog sa-l intelegi cat mai ardelenesc cu putinta!( adica un "mi-e ciuda" pentru ca mi-e drag de tine si te-as vrea fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

No, am ajuns acasa.
Contrar a ceea ce ati putea crede, m-am simtit bine la parastas. As vrea sa inlocuiesc acest cuvint dar, daca i-as spune cum vreau io sa-i spun, nu toata lumea ar intelege unde am fost io azi Am povestit vrute si nevrute cu niste vecine ce aveau 28, respectiv 30 de ani cnd eu le-am cunoscut. Eu aveam pe atunci 6 ani iar copiii lor erau atunci prietenele mele. Acum, am povestit cu ele, cumva, "de la egal la egal" , am vaut lucrurile altfel prin prisma unui "adult" dar avind inca amintiri proaspete din viata de copil. Mama a fost prezenta tot timpul, in diferite ipostaze, de la 26 la 56 de ani si de aseara de cind cuget la frumusetea lui "you are a soul, you have a body", parca totul a primit o alta perspectiva. Stiu ca poate ma priviti cu mila, un soi de "saraca, cu ce se consoleaza", nici nu am pretentia la mai mult e de astul ca ma cititi

O sa-mi fac tema in continuare dar vreau sa precizez ceva: cu buna stiinta o sa "sar" caracterizarile persoanelor care se auto-declara "out" in tot dmersul asta. De ce? Pur si simplu, asa imi vine

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Mergi la inceput

Dodo

Dodo intruchipeaza prototipul mamei dedicate, pentru care „nu se poate” nu exista, atunci cand e vorba de copiii ei. Cred ca progresele lui Bogdi i se datoreaza in cea mai mare masura, asa cum „functionarea” in bune conditii a familiei ei - fragmentata de atatea griji, alergatura, terapii, frustrari, lupte cu un sistem adesea inert - este un merit care nu i se poate nega. Nici eu nu stiu exact cum este Dodo dincolo de ipostaza ei de mama, dar nici nu cred ca este important: e suficient sa o observ in postura aceasta si sa inteleg ca e postura pe care a transformat-o in fel de a fi. Adesea am comparat nelinistile mele cauzate de vreo febra sau vreo alta suferinta a lui Andrei cu modul lui Dodo de a reactiona in confruntarea ei zilnica cu suferinta mult mai mare a copilului ei si m-am simtit ca o alintata fara minte, care nu stie altceva decat sa se vaiete. Admir curajul lui Dodo de a o avea pe Isabella si modul de a nu se lasa abatuta din lupta pe care o duce de pronosticuri medicale pesimiste, de priviri furise, de vorbe nepotrivite. Cat despre defecte, as puncta doar o anumita tendinta a lui Dodo de a se vedea mai putin importanta decat e, aici pe forum. Eu am mai zis-o o data si o repet: daca nu intram asa des in conversatie cu tine, Dodo, nu este pentru ca te subestimam ca interlocutor, ci pentru ca stim ca ai altele pe cap si timpul are alta valoare pentru tine decat pentru noi!

Anamariame

Recunosc ca Anamariame este una dintre fetele pe care am reusit sa le „citesc” cel mai putin. Evident, prin cititul asta ma refer la descifrarea felului ei de a fi. Totusi, din ce am pus cap la cap pana acum, sensibilitatea o defineste. Vad in ea o iubitoare de frumos, o mama plina de caldura si calm, o sotie dornica de atentie si romantism si o fiica devotata, foarte atasata de ai sai. Totusi, dincolo de aparentza aceasta de delicatete, Ana-Maria este perfect capabila sa-si apere si sa-si argumenteze cauzele si sa-si faca cunoscute punctele de vedere. Ce i-as reprosa (daca repros s-ar putea numi o simpla constatare) e o anumita nehotarare care o face sa-si puna prea multe intrebari si sa se simta neimpacata cu deciziile pe care le ia.

Mergi la inceput

NOVUS

Am avut de citeva ori onoarea -la propriu!- de a vorbi cu ea la telefon. Spun "onoarea" pentru ca n-am incetat niciodata sa ma minunez cum de Ea, Tonica, Optimista, Vesela Novus vrea "sa faca schimb de..." cu Vesnic Nemultumita Subsemnata Aceste convorbiri au incetat "la cerere"a-mi -si cu regret!- in mometul in care am considerat ca prea-plinul de tristete din mine nu poate fi cuprins de generozitatea-i, oricit de mare ar fi fost ea.
Deci, da, Novus e tonica, vesele, optimista, generatoare de "avint muncitoresc". E "de nadejde", sum se spune pe la noi. E echilibrata. Si implinita in toate. Sau, cel putin, lasa impresia asta.
Mi se pare ciudat ca, desi vorbeste mult, scrie asa de putin. Adica mie mi-ar placea sa-i fie si pana precum vorba: impetuoasa si plina de entuziasm. Mi-ar placea sa o citesc mai "in detaliu"; de fapt, de cite ori o citesc pe Novus, infloresc eu de la mine, imaginindu-mi ce mi-ar fi spus la telefon despre tema data

Nu mai insist pe calitatile ei organizatorice pentru ca mi s-ar parea ca as "comite" un pleonasm...monstruos

Ca sa inchei, Novusica e genul de fata "buna de pus pe rana"

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

ANAMARIAME

Desi face parte din categoria "imi place", nu pot sa o definesc; nu-mi e idiferenta dar nu stiu cum sa o conturez dincolo de estetica delicata a prezentei ei. Din fotografii -pentru ca numai in poze am vazut-o!- imi pare ca degaja un aer vechi -desprins parca din filmul "Undeva, cindva"- cu parfum aristocrat. Imi pare o fire visatoare, usor idealista, nemultumita de prezentul prafuit de ipocrizie, materialism si lipsit de orice urma de romantiozitate.
Considera ca are o parerea usor deformata asupra fizicului ei, in sensul ca nu prea vad ce ar putea schimba pentru a atinge perfectiunea.
Cred ca e o romantica incurabila, perspectiva din care consider ca nu cadreaza foarte bine cu prezentul axat mai mult pe lucruri mult mai "palpabile".

PS. Mi-ar placea sa citesc jurnalul ei

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

No, mi-am facut tema; mai ramine auto-portretul desi nu cred ca mai tre' sa fac mare lucru in afara de a da "copy/paste" din neshte celebritati in viata
Ce vreau sa subliniez e ca ma bucur ca, desi am considerat tot timpul ca nu ma stiu face inteleasa in cuvinte, exista tufete care m-au citit. Binishor, as zice . Deci...e de bine
Merg sa-mi cumpar o ciocolata.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput