abuz verbal... nu mai suport!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

emanuela, eu sunt de acord cu ce spui tu. trebuie doar sa ia in calcul o strategie viabila pt o mutare atat de radica, in situatia ei de sanatate.

fie vb intre noi, decizia asta trebuia luata in luna a 4-a cand a aflat si atunci nu trebuia sa ierte, dc a iertat ca sa faca alt circ in luna a 7-a, inseamna ca nu este inca atat de pregatita pt decizii radicale. sau dc a iertat, trebuia totusi sa ia in calcul recidiva lui si in paralel sa si asigure si un culcus al ei. dc e sa speculam, hai sa speculam si varianta ca ea nu vrea sa l paraseasca pe individ.

si sincer sa fiu, eu dc as fi in situatia ei, fara nicio sustinere de la nimeni (plecand de la premisa ca asta e situatia ei), as avea nervii f tari si n-as da doi bani ca se duce ala la c..rva lui. m-as gandi doar la copil si la strategii ok de a pleca de acolo in conditii safe si confortabile.

sunt tot felul de speculatii si este f posibil ca noi sa gresim cand dam aceste sfaturi. poate ar fi mai ok ca ea sa revina cu detalii.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Mai bine lasa decat proasta si abuzata eventual.
Si a-ti parasi sotul violent nu mi se pare lasitate cat o decizie cu cap.
Daca nu va fi lasa va fi altceva pentru ca mereu ii va gasi nod in papura si va cauta motivatii pentru toate tampeniile pe care el le face.

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

baby...eu nicidecum nu zic sa plece de nebuna, in necunoscut....nu, si nu speculez...asa cum momentele de fericire nu le povestim familiei 100% asa nici evenimentele astea. eu nu sunt pt divorturi, despartiri pe banda rulanta....sunt doar pt gasirea respectului de sine si a linistii....chestii care nu se pot gasi in situatia de fata, ramanand. una e sa isi povesteasca micile nemultumiri si alta e sa se duca la ai ei, fara sa se prefaca si sa-si exprime disperarea si starea in care este. n-o va da nimeni afara (aici ma raportez la reactia unor oameni normali)...si daca o va da, va sta si va gandi la rece, ce e mai bine pentru ea si copil, eu, n-as mai sta o secunda....leftera sa fiu, apelez la toti, cineva s-o gasi sa ma ajute. stii cum e, omul merita o a 2 sansa iar speranta moare ultima, ea probabil ca a sperat ca el sa nu mai faca dar uite ca s-a dovedit a nu fi asa, de aceea nu a plecat atunci. eu una n-as putea sa stau si sa fiu indiferenta la ceea ce face si la faptul ca ma calca in picioare ca individ.
Matzaila...nici nu e lasitate, deloc, e chiar dovada de maturitate...dar cand e vb de reprosat si scos ochiiii, sau atacat...pt ca atacul pt unii e o forma de aparare, oho cate se gasesc...iti poate reprosa si ca ai mancat mai mult ca el cu 10 grame

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2009 spune:

De la abuzul verbal la cel fizic mai e doar un mic pas.

In plus, domnul "urla" pentru a te intimida si efectul e comparabil cu cel al unei palme, respectiv acela de a te face sa cedezi.

Tu alegi daca continui sa ramai o victima sau iti iei viata in propriile-ti maini acum, cand inca bebelina inca nu s-a nascut!

Ai grija!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victory spune:

Nimeni nu are drept asupra nimanui,exista lege pentru cei care considera ca pot lua decizii pentru ceilalti .Abuzul ,sechestrarea se pletesc cu legea.Daca ai vazut ca ti-a luat cheile trebuia sa suni politia si sa le ceri ajutorul .

Intrebarea mea este tu ce vrei ??? O viata chinuita pentru tine si micuta ta ,gandestete ca el nu se va schimba niciodata , mai ales pentru ca te-ai intors si ti-a simtit slabiciunea.

Nici noi,nici familia ta nici nimeni nu poate lua o decizie pe care trebuie sa o iei doar tu .

Multa Bafta !!! si nastere usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

ema, sa dea domnul sa fie asa cum spui tu si cineva chiar sa o ajute. oricine. e f greu sa te accepte cineva gravida in 7 luni, ulterior cu copil mic care urla, care are nevoie non stop de mama.

niste parinti normali, ar fi investigat mai bine inainte sa dea sfatul sa suporte. de aici semne de intrebare. ori nu a spus tot si varianta ta ramane in picioare, ori le-a spus, dar se confrunta cu o mentalitate ca femeia maritata sa stea langa sotz, indif de sotz.

doar ea poate stii motivele care au facut-o sa ierte, precum si gravitatea situatiei de aks.

ideal este sa plece si sa si faca un rost in alta parte.
dar dc n o poate face, o solutie este sa se detaseze de conflictele cotidiene, sa le aplaneze pe cat poate, asta nefiind o dovada de supunere ci de urmarirea confortului personal, pe perioada de sarcina.

de umilit nu te poate umili nimeni, dc tu nu o resimti ca atare. ca ar insemna sa ne suparam cand un betiv sau un aurolac de pe strada ne injura. si cu toate astea, trecem impasibili pe langa el. asta ar trebui sa faca si ea, dc el continua cu abuzul. pe cat poate.`temporar. pana gas o solutie.
sa evite conflictul cu el. asta insemnand sa renunte la reprosuri si cearta cu el. dc l percepe ca pe o persoana cu prb mentale si de comportament, il va trata ca atare si nu va mai suferi si nu se va mai simti umilita.pt ca EL are o prb, nu EA. si cand va putea, sa plece in siguranta.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elissa8888 spune:

fetelor, va multumesc din suflet pentru sustinere!!!!!!!!! nici nu va imaginati cat de mult conteaza pentru mine incurajarile voastre :)

sunt la parintii mei si mi-e ff bine aici :) am vorbit cu mama despre cele intamplate si ea mi-a spus ca e langa mine, oricare va fi decizia mea. (ati avut dreptate, parintii nu au stiut cum arata tot "tabloul" si de aceea primeam asa sfaturi).

despre el nu prea vreau sa vorbesc.... a doua zi a venit, si-a cerut iertare si mi-a spus ca e foarte nervos si de aia ura, dar ma asigura ca nu se va mai repeta, vrea sa traiasca alaturi de noi si nu-si imagineaza viata fara mine si micuta noastra. (o parte din mine nu "pune botul" la tot ce zice, dar o parte a sufletului imi spune sa ma mai gandesc, poate merita o sansa).

i-am spus ca am nevoie de timp, de o pauza, ca sa-mi fac ordine in viata, sa ma regasesc, sa decid cum procedez mai departe. lui i-am spus sa mearga la medic si daca e nevoie, sa faca un tratament si dupa asta vom avea ce discuta.

maine merg la medic, la un control de rutina, in weekend mergem cu mama la shopping pentru bebe:) si totul va fi bine!!!

sper ca va veni soarele si pe strada noastra :)

va multumesc inca o data pentru sprijinul moral!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

bravo scumpo. ai grija de tine si de bebe

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns razvan74 spune:

decit asa un tampit, mai bine singura. Gaseste o persoana care sa te inteleaga, sa te ajute in lunile grele ce vor urma, baga divort si nu cere sa recunoasca el copilul, nu ai nevoie de prezenta lui. Cauta sa te refaci incet-incet si social si din alte puncte de vedere si arata-ti tie ca poti reusi fara el. Decit asa un tata, linia e mai buna si poate ce ti se va oferi in viitor sa fie mai bun si sa merite cuvintul tata de la fetita ta. Asa cum ti-am citit eu povestea trista, un om care stie sa aduca doar suferinta nu merita nimic de la tine!

Mergi la inceput