abuz verbal... nu mai suport!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

nu mai suporti...pleaca (ai sa zici ca e usor de zis, greu de facut....si am sa te contrazic, ba e usor de facut, ft usor, trebuie insa sa stii ce vrei, eu tocmai am plecat si mi-e tareeeeee bine si nu era deloc vb de violenta asa cum e la tine)....daca nu vrei sa pleci, nu pleca si iarta-l daca poti....daca nu poti, atunci vesnic vei rai ce traiesti acum sau chiar mai rau. un luctu iti spun cert....oamenii nu se schimba, never, pot juca teatru, sa-si controleze vorbe, gesturi, izbucniri....doar atat si asta nu e for ever.

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

dc din motive practice nu poti pleca, atunci incearca sa te calmezi,sa l lasi in pace, sa nu i mai reprosezi nimic, sa ti vezi de sarcina pana nasti si apoi cand te vei reface putin, gasesti tu o solutie. acum cu burta la gura, insarc in 7 luni si cu prb de sanatate, nu ai ce face si prioritatea ta este sa nasti un copil normal.

si dc se culca cu alta, ce? acuma sincer, stiu ca pare o drama, dar judecand la rece nu e chiar asa. adica nu e chiar atat de tragic incat sa pierzi sarcina din cauza asta.

rarisim barbatii dau doi bani pe femeile cu care se culca, mai ales pe amante. mai ales astia de-s tipologia sotului tau.

pastreaza ti firea si lasa-l in pace sa faca ce vrea. prioritatea ta acum este sa nasti si atat.

multa sanatate iti doresc tie si fetitei si sa dea domnul sa te poti linisti. imi pare extrem de rau pt tine.....

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babyblue

dc din motive practice nu poti pleca, atunci incearca sa te calmezi,sa l lasi in pace, sa nu i mai reprosezi nimic, sa ti vezi de sarcina pana nasti si apoi cand te vei reface putin, gasesti tu o solutie. acum cu burta la gura, insarc in 7 luni si cu prb de sanatate, nu ai ce face si prioritatea ta este sa nasti un copil normal.

si dc se culca cu alta, ce? acuma sincer, stiu ca pare o drama, dar judecand la rece nu e chiar asa. adica nu e chiar atat de tragic incat sa pierzi sarcina din cauza asta.

rarisim barbatii dau doi bani pe femeile cu care se culca, mai ales pe amante. mai ales astia de-s tipologia sotului tau.

pastreaza ti firea si lasa-l in pace sa faca ce vrea. prioritatea ta acum este sa nasti si atat.

multa sanatate iti doresc tie si fetitei si sa dea domnul sa te poti linisti. imi pare extrem de rau pt tine.....

_

eu nu stiu daca ti s-ar intampla tie chestiile astea ai mai fi asa de relaxata. de nascut naste, prioritatea este sa isi regaseasca linistea, sa traiasca intr-un mediu calm.

Mergi la inceput

mie dc mi s-ar intampla asa ceva, as pleca rapid.
doar ca eu am si unde, am si cu ce, am si cine sa ma sustina.

ceea ce, se pare ca nu ar fi cazul ei.
dc era, nu mai intreba pe forum, ci pleca direct.

in situatia in care degeaba cheama politia, parintii in loc sa o ia din acel mediu abuziv, o sfatuiesc sa ramana, sotul a sechestrat o in casa, ea plange si lesina la fiecare discutie cu el si cheama salvarea, ce presupui tu ca ar trebui sa faca cu burta la gura? sa care geamantane de haine si sa le tarasca prin oras, sa doarma in gara, ca prb parintii nu o primesc?

e gravida in 7 luni, cand din acest moment are risc sa nasca oricand si cu cat naste prea devreme, cu atat e mai riscant atat pt ea cat si copil. dc ar pleca, nu e o siguranta ca si va gasi linistea, mai ales dc nu are unde si el o va hartui asa cum o ameninta.

e vb de un armistitiu, de un pact cu dracul pana treci podul. am inteles ca n o loveste, n o bruscheaza, doar tipa la ea cand ea ii face crize de reprosuri. de aceea am sfatuit-o sa nu i mai reproseze nimic, sa l lase in pace, pt a si construi singura o oaza de liniste, pt a naste in conditii ok. si dc pleaca si sufera departe de el si dc sufera langa el, cam tot aia e. atata timp cat nu exista violenta fizica si abuzul verbal poate fi evitat de detasarea ei, mi se pare cea mai rapida si ok solutie in situatia in care NU are unde sa plece si N o sustine nimeni.

_

Mergi la inceput

sfatul asta: pleaca acum! este usor de zis, dar f greu de facut, mai ales ca vorbim de o femeie cu burta la gura, sensibila, cu un sot dominator, cu parinti care n o sustin si nu stiu cu ce posibilitati financiare, care traieste intr-o societate in care politia amendeaza pe cel care ii solicita ajutorul.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

E cumplit ce se intampla si cu cat nu iei nici o masura cu atat va continua. De ce sa-l astepti sa vina acasa? Tu te complaci in situatia asta. Pleaca si da-i sms ca ai lasat usa deschisa si o sa vina el sa o inchida.

Iti da sms-uri sa nu alegi calea usoara?
Pai iarta-ma dar unde crezi ca mai gaseste el fraiera sa-i creasca copilul si pe care sa o abuzeze dupa ce se intoarce obosit de la o partida cu amanta lui?

Daca vrei respect respecta-te tu prima si dupa asteapta-te sa primesti asa ceva. Plus ca daca e violent verbal cu tine in curand va incepe si cu cate o palma, asa, ca tot accepti. Dupa care va da si in copil, ca tot e prin casa.

Imi pare rau ca treci prin asta dar tu trebuie sa gasesti putere in tine sa schimbi ceva.

+27

Mergi la inceput

adica tu o sfatuiesti sa stea prizoniera acolo, in conditii de stres, cu gandul ca ala si-o pune cu X,Y,Z, dupa vine acasa si se joaca de-a cososul...decat sa se 'descatuseze' si sa isi caute un mediu calm, la ai ei, pt ca daca se duce acolo, nimeni n-o va da afara (iti gatantez ca ea de rusinea lui, n-a povestit totul....pt ca daca ar fi zis asolut tot, nimeni n-ar mai sfatui-o sa stea acolo si initial asta e sfatul celor care nu stiu cu adevarat cum sta situatia, 'stai si incearca sa repari')....daca ai fi citit postarea mea , prima, ai fi vazut ca nu vorbesc vorbe, vb din experienta, greu e pana faci primul pas, dupa, daca stii ce vrei, daca iti stii prioritatile e ft usor.
sms "sa nu alegi calea usoara"....si de ce ma rog sa n-o alegi? de ce sa iti distrugi sanatatea, nervii? pentru ce? de ce sa iti complici existenta mai mult? de ce sa-ti faci viata grea? copilul ala, ca sa creasca frumos si sanatos fizic si emotional are nev de stabilitate, calm, liniste. deja aparitia unui copil te 'da peste cap'...pt ca nu e usor, de ce sa mai ai si altele?
noi vb, ca principiu, ea oricum face ce vrea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Asta ma intrebam si eu, logica sms-urilor alora, de ce sa nu aleaga calea mai usoara???????
Cinstit acum, masochist sa fi sa nu alegi calea mai usoara pentru tine. Si el alege calea usoara, se duce la amanta, tu de ce sa nu faci asta???? mai ales ca esti insarcinata, de ce sa sufere si copilul tau ca ai facut tu o alegere nefericita?
Iar Xio are dreptate, nu desparti copilul de tata, ca daca vrea sa fie tata o poate face si fara sa fiti casatoriti, nu tine de o hartie.

+27

Mergi la inceput

logica e...daca ea va alege calea usoara, dupa sa poata sa ii arunce in fatza ca e o lasa, ca ea a plecat, etc....chestii clasice

Mergi la inceput

de ce speculezi ca nu le a zis totul, de rusine?
poate le-a zis...stim noi exact? poate chiar nu o sustine nimeni...

din partea mea, sa plece. eu am sustinut mereu chestia asta si candva am ajutat pe cineva de pe forum, facand o cheta, pt a strange bani ca persoana respectiva, abuzata, sa poate pleca in chirie. deci, departe de mine mentalitatea masochista de a sta si a suporta.

am spus doar ca e f greu pt ea, fiind gravida in luna 7 a, nu stiu dc lucreaza, dc are bani, forta fizica sa care de bagaje sau sa faca curat prin chirii/alte case si sa se care cu oale si plapumi, pt a se muta singura, nu cred ca o are. in cazul ei, mi se pare fatala sustinerea din partea familiei/prietenilor, pt ca la modul practic, cum se muta femeia asta singura? dc se ducea la parinti si pleca cu o boccea, era una. si ei o protejau de hartuirea lui si ii asigurau liniste si hrana.

dar dc e singura, as vrea sa stiu si eu cum si-ar putea amenaja undeva un loc. eu in luna a 7-a de abia ma miscam, de fapt, stateam la pat cu colul sters si iminenta de nastere prematura, care s-a si produs de altel. vine iarna. urmeaza sa nasca. e esential pt ea sa se mute, dar intr=un loc amenajat, ok, cu caldura, cu de toate, pt ca proaspat nascuta sau in luna a 9-a nu poate sta de smotruit, carat bagaje, haine groase,oale, paturi, perne, lucruri pt copil...apoi cu copil mic iarna, nu stiu unde iese ea sa faca cumparaturi, sa si ia o paine, de abia nascuta. ca prb va naste prin decembrie. cum se duce ea sa faca piata, singura cu copil nou nascut? ii trebuie bani, ajutor, cineva care sa o sustina. doar dc nu se vrea de la ea, sa fie o mama eroina.

sa luam in calcul ca e iarna deja, ca urmeaza sa nasca si cred ca este esential pt ea sa aiba sustinere maxima, dc se inhama la decizii radicale. si mai ales, are nevoie de bani. ulterior va sta cu copilul. are indemnizatie? are bani? pt toate astea oricum cineva trebuie sa alerge cu acte pt a primi acesti bani si alocatia copilului si tot tacamul. nu e chiar asa simplu.....pleaca si gata.

ca pleci, dar unde? si unde pleci trebuie sa ai haine, caldura, mancare si un loc sigur. dc le are...ok, dc nu? ce face?

eu zic sa ia f bine in calcul aspectele practice. femeia asta, in conditia ei, necesita maxima sustinere, financiara, fizica si locativa.

_

Mergi la inceput