MONTIGNAC (164) ...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Buna fetele.
Scuzati absenta,dar e motivata.

Cristeo nu stiam cate kg ai de dat jos,eu iti tin pumnii ,sper sa reusesti

Fetele,mie imi e tare greu sa tin Monti,am mai calcat stramb,astazi de exemplu i-am facut paine sotului si am gustat-o si eu putin,ma abtin la maxim si vreau sa reusesc.
Ma bucur ca am deja 1,5 kg jos

Vad ca vorbeati de fructoza:eu am gasit doar indulcitor,pot lua?

O sa incep si eu sa studiez mai amanuntit meniurile pt faza 1,momentan stau in pana de idei maxime,am mai papat o ciorba,ba oua,ba carnita,ciuperci dar mai vreau si diversificare.

Ma bucur mult ca scrieti si voi meniurile,asa ma mai inspir de la voi.

Eu astazi:
MD:deja mult obisnuitele cereale integrale cu iaurt 0,1% (deja le detest, dar merge la repezeala mea,n-am timp de altceva)
P:ciorba de pui
C:mai bag un iaurt,o leguma

Eu nu pot avea gustari,si nici cina consistenta,mereu am mancat mai putin de felul meu.
Incerc sa mananc relativ la aceeasi ora dar din cauza unui pitic nazdravan reusesc doar dimineata .Sper ca in curand voi face o rutina cat de cat.
Din pacate,cum am zis,mai calc stramb deoarece trebuie sa gust mancarea piciului pt a verifica cei mai trebuie si de multe ori mananca ceea ce e interzis pt mine.

Paine imi faceam din tarate cu faina neagra dar sincer ma dezgusta rau,mi-e tare dor de painea aia alba si pufoasa,de prajituri siropoase si cu ciocolata multa .Dar gata tac,ca mai rau imi fac atat mie cat si voua.
Prin urmare:ce fel de paine gatiti/cumparati?Sotul mi-a luat in week-end intermediara dar am refuzat-o.Saracu nici el nu stie ce sa imi ia.

Va pup si va urez in continuare bafta la slabit.Eu va citesc mereu,cu scrisul e greu,sunt ocupata mereu si nu am timp de mai nimic.
O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

Brandusik draga mea sa stii ca nu esti singura , si pe mine ma epuizeaza gatitul ... incerc sa fac la doua zile mancare sa am masa de pranz mancare gatita macar ... am avut pentru ieri si azi ciorba , azi o sa fac vinete umplute si cred ca fac niste ficat de pui si broccoli la cuptor ... sa stii ca si eu zilnic ma tot gandesc ce sa fac de papa ... da ce sa facem , daca nu putem sa mancam merdenele si covrigi si sa fim slabe
aseara am facut fasole verde cu praz si patrunjel si gratar de pui
alalataieri seara am facut ciuperci cu carnita de pui macinata si cu rosii, ardei, ceapa ... patrunjel ... buna a fost
in alta seara conopida gratinata
ce sa mai zic ??? ti-am dat idei ???

btz_ovi ... imi pare rau ca-ti spun dar atitudinea ta din mesajul precedent nu mi se pare a fi a unei persoane care-si doreste sa slabeasca ... in mesajul tau nu am gasit nici un cuvant care sa-l asociez cu vointa de a slabi si de a schimba ceva in ... am gasit doar "am mai calcat stramb" , "momentan stau in pana de idei maxime" , "cereale integrale cu iaurt 0,1% deja le detest " , "n-am timp de altceva " , "Eu nu pot avea gustari" , "Incerc sa mananc relativ" , "Sper ca in curand voi face o rutina cat de cat"
"dar sincer ma dezgusta rau", "si nu am timp de mai nimic"
..... incredibil de multa energie negativa intr-un simplu mesaj .... daca vrei sa slabesti trebuie neaparat sa vorbesti tu cu tine si sa vezi ce-ti doresti cu adevarat ... apoi sa schimbi gandirea si atitudinea .... de exemplu ... facand un simplu exercitiu hai sa inlocuim din mesajul tau :
eu nu pot avea gustari = o sa am gustari de azi inainte
incerc sa mananc relativ = o sa mananc relativ
cerealele intgrale le detest = cerealele integrale le mananc pentru ca sunt sanatoase .... si uite-asa mai departe ... cum suna ??? mai bine nu ??? hai ca se poate te astep aici cu hotarare si cu convingerea ca vrei sa faci ceva pentru tine si intr-adevar vrei sa-ti schimbi stilul de alimentatie , defapt despre asta e vorba .... nu rezolvi nimic daca mananci painea neagra cu gandul la painea alba aburinda sper ca ai inteles ce am vrut sa-ti transmit si sa nu fie cu suparate ... incerc doar sa te ajut :) se poate , noi am reusit deci poti si tu
aaaa, inca ceva .... timp sa stii ca nu avem nici noi ... timpul ni-l facem daca vrem, si noi avem casa, copii, servici , cumparaturi si multeeee alte probleme ... dar ne facem timp si pentru a socializa aici si pentru a ne tine de manuta una pe alta pentru ca impreuna sa reusim ceea ce toate ne dorim asa de mult ... sa slabim

puisorule intr-adevat gateste senzational doamna de pe culinar ... prajitura cu cioco ai facut-o ??? pare simplu de facut ... da cum e blatul daca e cu unt nu e gretos ?? nu pica greu la stomac ???

ninha draga mea mai multa mobilizare si sigur o sa urnesti cantarul ... incearca sa mananci mai light , nu smantana , branzeturi grase .. mananca paine doar dimineata ... nu stiu , zic si eu

sanse imi place ca te vad megamobilizata ... te pup cu drag

va pupppp pe toate dragele mele dragi

andanii

2007...2011 de la 95 la 68 kg :):)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Salutare si de la noi! Stiti unde gasesc idei de mancaruri si monti si de post? Am ramas in pana de idei.

Azi meniu-
MD apa, paine monti cu gem
P linte
G o para, un mar, ceai verde
Cina o salata de rosii si ardei

Vreo 2 zile merge mai greu, ca pe urma ma luminez si o sa mananc mai mult.

Stiti voi de ce-mi iese painea un pic amara? Painea monti jumate faina integrala, jumate tarate e buna si pentru copii sau are prea multe tarate?

Maine trebuie sa ies sa ma aprovizionez.

Ati incercat sa faceti taitel/paste monti? Cu ce faina? Cu ulei?

Suc de fructe e voie? Avem limita de cantitate?

Multumesc si o zi frumoasa!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

andani parca imi suna bine ciupercile cu carnea macinata..ai facut la cuptor ca un fel de musaka?

gabriela ce incerca andani sa spuna desi ea e ff pornita pe toate cand ne vaitam ..e ca mai intai trebuie sa vrei tu sa faci schimbare nu musai pentru a slabi ci pentru a duce o viata mai sanatoasa..si mno...no pain no gain(referindu=ma la sanatate nu la kg )
*dimi nu e musai sa mananci lapte sau iaurt cu cereale poti manca si oua prajite, fierte cu salata, sau brinza mai slaba cu legume , sau carnea fiarta facuta dinainte sau snitele is multe optiuni...
eu faceam paine de tarate (jumate tarate si jumate integrala faina, si cateodata mai puneam si soia sau naut daca aveam in casa) aici insa nu mai e nevoie ca o gasesc deja de cumparat asta se poate manca si cu lipide ca snitele de exemplu
*mai poti manca paine din faina integrala cu gem dimi...daca tot duci dorul la dulce...gemul de prune e excelent sau de alta fructa dar fara zahar
*prajiturile nu sunt interzise in monti..atat timp cat is conforme poti incerca prajiturica cu mere care e si se face si rapid io in 10 minute am bagat la cuptor tot



Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

ANDANI azi am si o stare mai proasta,de asta si mesajul meu pesimist.
Dar stiu ca pt a slabi,si nu numai,trebuie sa am in primul rand o stare de optimism.Si da,mi-am propus sa slabesc,voi reusi,daca voi fi optimista si ma voi abtine.
Nu pot spune ca nu imi place ce mananc,ba da,de cand cu Monti,nu mai ridic de la masa simtindu-ma greoaie,ceea ce ma bucura enorm.
Sunt abia la inceput,mi-e dor de anumite lucruri,am fost mereu o pofticioasa,nu m-am abtinut niciodata de la ceva,dar acum vreau.

Cerealele sunt fara zahar (nu mai retin cine ma intreba,scuze ),stiu ca sunt sanatoase,de asta si le mananc mereu,au alune dar pe alea le dau deoparte deoarece niciodata nu am fost fana alune.

Dimineata ,cand nu sunt pe fuga,mai mananc:oua,ardei cu branza (FETA e ok?eu folosesc de vaci in general)
Cu gustarile,cum am spus,nu am fost invata dar ma voi obisnui:de ex,mai acusi,voi lua drept gustarica,compot de cirese fara zahar.

CRISTEO parerea mea este ca prin stoarcerea fructelor se elimina pulpa,eu ti-as recomanda mai bine fructul intreg (cel putin mie asta mi-a spus dr referitor la sucuri cand am intrebat pt Paul)

L-am batut la cap pe al meu sot sa tina si el Monti,are nevoie,ma bucur ca a acceptat,stiu ca va fi mai greu cu el,e capos tare,dar trebuie.

Oana felicitari atat tie cat si lui Paul pt kg date jos,la cat mai multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Cris, este deschis un subiect si la bucatarie cu mancarurile de post. Iar de pe culinar poate te inspiri de la meniurile vegetariene. Paine monti pot manca si copii fara probleme, contine fibre si vitamine, e chiar sanatoasa .
Suc de fructe nu te-as sfatui pt ca are mult zahar( fructoza) si nu mai are fibre. Mai bine manaca fructul intreg sau blenduieste fructele, nu le stoarce.
Paste monti nu am facut, noi mancam paste integrale in combinatii glucidice.
Painea iti iese amara poate de la tarate, dei mie nu mi se pare. Sau poate m-am obisnuit eu de atata timp

Gabriela, de acord cu ce a spus Andanii. Trebuie sa privesti dieta asta ca pe un stil de viata sanatos la care nu vei renunta nicodata. Pt ca faci totul ca sa fii sanatoasa. Si tocmai asta voiam sa iti spun sa cooptezi toata familia la stilul asta de viata. Altfel e destul de greu sa eviti tentatiile. Nici al meu sot nu era gras si nici nu avea nevoie de dieta dar l-am tocat eu marunt pana a priceput ca facem totul pt sanatatea noastra si cel mai important a copilului. Daca noi mancam junk si copilul va face la fel. Si ca sa il motivez ii spuneam tot ce citeam nou despre viata sanatoasa: gen din ce e facuta branza topita, care e treaba cu painea alba care contine doar amidon=zahar si nu mai contine fibre si vitamine, etc.

Cu mezelurile de care era mare fan l-am convins asa: ne-am dus in market si l-am pus sa se uite pe o eticheta de ceva muschi file,ceva scump de altfel, si care credea el ca contine doar carne. Si surpriza, carne era doar vreo 40 si ceva la suta. Restul erau doar apa, sare,gelatina, E-uri si alte prostii. Desi teoretic era doar muschi

Si o ultima idee, care a functionat foarte bine in perioada de inceput cand avea Stefi vreun an. Orice ii dadeam de mancare ma gandeam inainte ce principii alimentare ii aduce: gen ii dau carnita pt proteine,legume pt vitamine si fibre, ciocolata neagra pt antioxidanti. Si astfel nu i-am dat niciodata junkuri: bomboane pt ce? cartofi prajiti pt ce? paine alba pt ce? etc.
Sper sa nu te superi pe noi, vrem doar sa fiti toti mai sanatosi. daca se poate si mai slabi cu atat mai bine

Indulcitorii nu sunt prea buni pt sanatate. Cauta in supermarketuri fructoza sau sirop de agave la DM. Stevia gasesti la plafar. Cel mai bine ar fi insa sa eviti dulciurile o perioada(monti zice cam 3 luni) ca sa se regleze pancreasul si secretia de insulina.

Dana, nu am facut nici o ciocolatoasa . Am incercat sa fac aseara niste biscotti montificati dupa o reteta a Laurei Adamache dar cred ca de la taratele de ovaz mi s-au sfaramat toti. Diseara vom manca partea a doua cu lingura

Brandu,nu mai gatesc nimic . Am ciorba de ardei umpluti si ceva friptura de pui trimisa de mama.

Pt gatit eu ma inspir asa: de la voi, de pe culinar, de pe eretete.ro, de la Laura. Altfel clar raman in pana de idei

Meniu:
MD: parizer, branza, gogosar si wassa
G1: cafea
G2: cafea si grisine(abatere)
C: ardei umpluti probabil

Ani de Stefana (23.01.2008)

Daca va plac pozele mele, un vot va rog www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=22" target="_blank">pui1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=22" target="_blank">pui2

Portocale pentru Mos Nicolae

ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Scriu si eu ca sa ii dau dreptate lui Andanii.

Daca nu ne gatim conform, nu slabim.

Si eu sunt tot timpul in cautare de idei de gatit.
Bineinteles, principiul e mereu acelasi: sanatos, sa le placa si celorlalti din casa si sa fie si rapid.
Eu fac 4 pachetele in fiecare dimineata (mai putin vinerea).

Acum avem mancare de mazare, paste cu sos tomat si supa crema de ciuperci.
Spre sfarsitul sapt. planuiesc o tarta cu praz, ceva in genul celei facute de Sanse si Puisor:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/23869/Reteta-Montignac-Quiche-cu-ceapa-piept-de-pui-si-ciuperci/#entry1018581

Tarta cu praz pe care o sa adaptez:
http://www.750g.com/fiche_de_cuisine.2.123.2160.htm

Va citesc si va multumesc ca ma ajutati cu retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

deci cina la mine o avut mici schimbari : 2 bulanse de pui fierte cu hrean +o lingura de legume de mai ramase de azi +2 wasa cu brinza
si la gustare vreo 10 boabe de struguri si 2 prune

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Buna dimineata, -girls si non--girls!

Din pacate, e nevoie sa ne mai scuture cineva din cand in cand. de obicei se ocupa Andani de asta, cu mesajele ei inspirationale, dar ar trebui sa ne mai mobilizam si singure. Eu am fost o bleaga in ultima vreme, m-am lasat pe tanjeala rau de tot. Dar de ieri m-am hotarat sa fiu mai decisa.

Prin urmare, meniul de ieri:
MD: mar, cafea, un pumn de sminte decojite;
P : ciorba taraneasca de gaina (am adunat grasimea de deasupra);
G : banana;
C : dovleac copt.

Iar azi:
MD: 1/2 grapefruit, cafea, restul de dovleac copt (doua felii);
P : conopida cu telina la cuptor;
G : arahide;
C : crema de branza cu gulie.

ffffff, plange asta micu de ma scoate din minti!




Ninha, mami lu' Mirci

Don't ever get used to the world around you.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

ninha da-l la vecini
glumesc
lasa-l mei si pe el ca e micut are el ceva de tipa daca nu stie sa vb ce vrei

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput