Prietene la bine si la greu - 142
Raspunsuri - Pagina 18
strumfy_12 spune:
LA MULTI ANI Gabitza
LA MULTI ANI Iulian
LA MULTI ANI David
Mami fericita de strumfita si 22+ cu Motzata
magdaz_ina spune:
Ce fel de medici aveti pentru copii?
Eu m-am obisnuit cu pediatrul favorit, care intai vorbeste putin cu copiii, se uita la ei ca aspect general. Apoi ii consulta cu stetoscopul, atent, pe piept si pe spate, in mai multe locuri. Se uita la miscarea toracelui, la respiratie, cum respira doar pe gurita. Are cateva miscari de palpare si usoare batai cu degetul si alte mijloace de verificare specifice. Pentru Rares sunt obligatorii si verificarea ficatului si absenta edemelor.
Veifica gatul, urechile. Asculta tot ce are de spus parintele despre simtome. Intreaba si copilul cum se simte.
Explica tratamentul dat, face referiri si la alte elemente ajutatoare, inclusiv la dieta. Face precizari despre evolutia ulterioara.
Cand e nevoie consulta iar copiii dupa cateva zile.
De data asta nu a fost in oras pediatrul favorit. Pana la sosirea lui am fost cu copiii la doi medici, cu acelasi tipar: pun de doua ori stetoscopul pe copil, verifica gatul, se fac ca asculta ce spune parintele si gata consultatia. Primul medic a zis ca nu au nimic, al doilea le-a dat un tratament nepotrivit.
Lui Rares i-a fost rau degeaba doua zile, se inneca, se sufoca, i se invinetea limba, era palid-albastrui. Noroc ca a venit pediatrul favorit. Acum avem un tratament prelungit, probabil ca nu ar fi fost cazul daca erau evaluati corect de prima data.
Bine ca nu am ajuns in spital ca si acolo e un fel de rasu-plansu'...
Partea a doua : prima criza in public (ca doar ne apropiem de 2 ani ).
Rares plimba rucsacul lui tati, gen troler. E cam mare de el, dupa o vreme a obosit si nu mai mergea cum vroia baiatul. Asa ca a inceput sa planga, s-a enervat si ar fi vrut sa se puna pe jos. L-am tinut cu greu in brate, plangea si se zbatea. Daca il lasam jos, nu vroia in picioare, ci pe burta. S-a linistit in final dupa ce i-am dat rucsacul lui tati si l-a luat tati si pe el in brate. Dar pana atunci am avut ceva spectacol. Cred ca dura mai putin daca il lasam pe burtica pana accepta sa il iau in brate si reuseam sa indepartez rapid rucsacul buclucas.
Rares - clipe si zambete
gabitza35 spune:
La multi ani Iulian si David,sa fiti sanatosi si sa aduceti numai fericire parintilor!!
Multumesc tare mult pentru urari...noi suntem nu numai mucosi,ci si tusaciosi
De luni sper sa mergemla gradi....toata treaba asta se pare ca doar financiar ma va avantaja...am 10 zile consecutive de absenta de la gradi deci trebe sa-mi faca un soi de recalcul...Asta ca haz de necaz
vara asta :)
shtephy spune:
Oare am picat bine acum la sprituiala ? Sau e prea tarziu si toata lumea e pe sub bancuta?
La multi ani Iulian !
La multi ani David !
Sa cresteti mari ,sa fiti sanatosi ,norocosi ,fericiti si sa umpleti de bucurii sufletelor celor dragi !
Mamicilor ,felicitari pentru asa frumuseti de baieti !
La multi ani GABITZA ! Sa fii fericita alaturi de familia ta frumoasa !
shtephy spune:
La multi ani Sabinuta mea draga!
Sa cresti mare mare ,sanatoasa ,sa fi mereu vesela ,sa iubesti si sa fi iubita ,sa ai mult noroc si sa ai o viata minunata ! Te iubim mult !
Mami ,sa va traiasca minunea de fetita si sa va lumineze fiecare clipa ! Va pup cu drag!
La multi ani Amalia ,rechinasa nostra frumoasa ! Sa fi sanatoasa ,vesela ,sa ai noroc ,sa iubesti si sa fi iubita !
Mami ai o familie tare frumoasa ,sa fiti fericiti mereu ! Va pupam.
La multi ani Mihai !
Sa cresti mare ,snatos ,voinic si fericit !pupici.
shtephy spune:
Imi e tare greu sa scriu de pe telefon ,de dimineata am pierdut 2 mesaje asa ca pana nu am laptop nu voi mai scrie prea mult .L-am dus la doctor ,intra-adevar s-a dus hardul. Il va repara si il voi plati mai incolo ,asa ca in cateva zile voi avea laptop bun de treaba.
Ii scriu acum Magdei . Mi se pare super dr vostru , nu este superficial. Eu am mers pana acum cu Iustin la neonatolog ,de-acum trebuie sa schimb ,nu mai suntem bbei. Am placut-o pe dna dr desi am fost in general la controale de rutina ,isi dadea interesul ,discutam la inceput despre alimentatie ,rutina zilnica si apoi il consulta :stetoscop ,fontanela ,gat ,urechi ,palpa burtica ,se uita la piele si la unghii ,cantar ,cm.
Gabitza mie la gradi particulara nu imi recalcula taxa cand absentam ,se scadea doar masa. Sanatate multa puiutilor ,ma gandesc ca iti este tare greu .
Ramonika daca intr-adevar vrei sa o intarci pe Ruxi ,parerea mea este sa o intarci treptat .Mai este pana in decembrie si poate ca nici nu vei pleca in delegatii. Cand zic treptat ma gandesc sa scurtezi durata meselor in primul rand . Apoi si numarul lor . Daca chiar pleci in delegatii si iti cere san cand te intorci ii poti da . Incet va renunta . Eu am intarcat-o pe Stefi in 2 luni si nu a varsat o lacrima. Eram insarcinata cu Iustin. Dupa saptamana a 12-a de sarcina au inceput durerile mari la supt si nu mai iesea nici o picatura de laptic ,nu inghitea deloc . Ii spuneam ca ma doare tare si o rugam sa nu mai stea mult la san . Treptat s-au redus timpii de stat la tzitzi ,apoi a cerut doar la nani si apoi dupa 2 luni ,cand aveam 20 de saptamani de sarcina ,a invatat sa si adoarma fara tzitzi. S-a cam terminat intr-adevar cu somnul de zi ,dar dormea 12 ore noaptea.
Nu cred ca i-am refuzat nici o masa ,si le scotea singura . Doar ii ziceam ca doare tare si ca poate papa si mai tarziu cand mai trece durerea.
Asa ca dupa experienta mea eu zic ca cel maoi bine este sa faceti pasul asta incetisor . Stefi avea 2ani si 9 luni cand n-a mai pus gura pe tzitzi ,dar si 1uxi cred ca va fi cooperanta ,chiar daca e mai mica . Sper ca am fost coerenta la ora asta.
Ah cu olita stiu ca nu faci nici o treaba daca copilul tau nu e pregatit. Iustin a stat toata vara in chiloti si facea pe unde apuca. Acum o imita pe stefi ,merge cu ea la baie ,se aseaza pe olita doar imbracat dar nu face nik acolo .
Iar stefi a invatat sa faca la dus.nu a fost chip sa stea cu fundul pe olita sau wc. O dezbracam de tot ,isi departa picioarele si facea asa de sus ,fara sa se aseze. Apoi a pasionat-o olita pe care statea calare ,iar apoi a trecut la wc.
raluci_b spune:
Amalia scumpa sa ne traiesti sa fii sanatoasa voioasa si bucuroasa Licurici sa va bucurati de ea maxim, o zi frumoasa
Sabina cu ochi minunati sa te bucuri de ziua asta frumoasa, sa cresti mare sanatoasa
La Multi Ani Mihai, sa ai parte de tot ce e mai bun si mai frumos
Gabitza imi pare rau ca tusiti acum, sper sa fie pe trecutelea, de la gradi va scadea doar masa
Stephy ce frumos ca te puteai intelege cu stefi, ca doare tzitzi, al meu cand ii zic ca doare il buseste rasul
Ramonik nu te stresa ai sa vezi ca totul va fi bine, itit doresc succes
Monis te asteptam cu cafea de la serviciu
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 33+cu
LiviaG spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI!SA CRESTETI MARI SI SANATOSI, IAR PARINTILOR SA LE ADUCETI MEREU ZAMBETUL PE CHIP!
AMALIA, SABINA SI MIHAI