Prietene la bine si la greu - 142
Raspunsuri - Pagina 17
miany75 spune:
Ramonika sincer,nu stiu ce sfat sa-ti dau...nu pot sa zic ,decat sa-ti asculti instinctul si sa faci cum iti dicteaza constiinta(sufletul?!)...sa gasesti solutia optima...de cand ar trebui sa incepi? nu poti sa-ti iei medical pana la sfarsitul anului?(zic si eu)
Cory_B spune:
Ramonika- sa stii ca si pt mine era un stres enorm cand ma gandeam la intarcatul brusc pt ca bubu,exact ca si Ruxi, era efectiv dependent de tzitzi. Cat tragea nu stiu insa placerea de a sta la san...era incomparabila. La noi a fost brusc insa am avut ajutor, in sensul ca a ramas cu bunicile noaptea iar eu nu eram deloc around(2 zile am lipsit) Am avut placerea sa constat ca puiul meu a fost f cumintel si n-a pomenit de iubirea lui tzitzi, a stat cu bunicile si a baut laptic de vaca(pe care il refuza categoric pana in acel moment) Stiu ca e greu dar o sa vezi ca ai fata mare si se va comporta exemplar. Bafta!
grigore_tina spune:
Ramonika eu l-am intarcat definitiv pe Geo pe 13 august.Am inceput de pe 10 dar aveam sanii plini de lapte si noaptea gemeam de durere asa ca primele 2 nopti a supt.
La culcare ii dadeam biberonul(canutza cu cioc) cu lapte si se lasa cu cateva gurizte baute ,cu plansete,plimbat in brate,culcat de sotz sau de mine.
Vreo 10 zile tot a mai cerut.In a 10-cea zi m-a vazut cand ma schimbam si s-a pus pe plans ca vrea tzitzi.Deci evita sa fii dezbracata langa ea.Eu ii ziceam mereu ca am buba si ma doare.Facea si el "doale" si ma pupa.
Acum sunt 2 luni jumate si nu mai cere dar daca am vreo bluza decoltata cand dorm cu el se trezeste dimineata si ma pupa pe gat si pe piept apoi ma strange in brate.
Revenind la discutie eu l-am intarcat din motivul pe care t-il spun rudele.Mi s-a parut logic sa rup mai intai aceasta legatura pentru a observa ca ,chiar daca nu mai e tzitzi mami tot e langa el si tot il protejeaza si il iubeste.
Din prima zi cand am plecat la job a fost ok.Ma striga toata ziua dar nu plange dupa mine.Doarme fie cu sotul,fie cu socrul,fie nu doarme ziua si cade cand ajung eu acasa.
Singura problema cu plecatul la job e cand e trezit dimineata si somnoros .Plange 2-3 minute apoi le spune tutuor ca mami /tati "mami/tati banii bum-bum papu" in traducere mami/tati au plecat la serviciu sa aduca bani si sa cumpere papa bun si masini pentru Geo.
marijan90 spune:
Ramonika, eu nu am intarcat-o brusc pe Gabriela. Intai i-am scos masa de pranz, incercam sa ii distrac atentia si usor a uitat de tzitzi. Mai ramasese doar masa de seara, pe care i-am scos-o cand a implinit 2 ani. Bine ca in ultima perioada nu mai statea la san decat 10-15 secunde la fiecare san. Avea zile cand nu imi cerea si eu nu insistam.La 2 ani i-am zis ca nu mai are mami tzitzi si se pare ca a inteles, insa aseara mi-a cerut tzitzi si a inceput sa planga. Mi s-a rupt sufletul si nu am rezistat si i-am dat. Bineinteles ca doar l-a tinut putin in gura si s-a linistit. Oricum nu mai curge nimic, dar ea vrea doar sa mai simta pe iubita ei tzitzi.
Deci eu zic ca fiecare reactioneaza altfel. Fa cum iti dicteaza tie inima
LiviaG spune:
Draga Ramonik, treaba asta cu intarcatul e foarte delicata si-mi amintesc prin ce am trecut eu cu Janisz...cat de greu mi-a fost mie sa nu il mai alaptez, cat m-a durut sufletul,asa ca inteleg perfect prin ce treci. Sfatul meu e sa o faci treptat, iar seara sa incerci sa o adormi altfel, mangai-o, povesteste-i, implica-l si pe sotul tau. Eu pe Janisz l-am intarcat in mai, cand era si sotul meu acasa si seara aveam un ritual - ne jucam cu degetelele, ii faceam apoi masaj, apoi tati citea o poveste, in timp ce eu il mangaiam si intr-un final adormea!
Pana la urma insa, asa cum spuneau fetele anterior, decizia iti apartine si poate ca ar trebui sa iti urmezi si instinctul matern!
ali762000 spune:
Andre Cat stai in Cluj? Eu acum sambata si duminica nu pot fiindca am musafiri. Mi-ar placea sa ne intalnim toate.
La multi ani IULIAN
La multi ani DAVID
La multi ani GABITZA
cristina_boc spune:
LA MULTI ANI IULIAN!
LA MULTI ANI DAVID!
LA MULTI ANI GABITZA!
An intrat doar sa felicit sarbatoritii.
De ieri ne inscriem si noi in categoria bolnavilor. Andrei face febra, fara nimic altceva. Am fost la pedi si mi-a zis ca e doar ceva viroza, sa-i dau Panadol alternativ cu Ibalgin. Febra se invarte in jurul valorii de 38,5.
Ramonika, stiu ca e greu, dar gandeste-te ca ai alaptat-o pana la 2 ani, ceea ce este admirabil. Trebuie sa te gandesti ca urmeaza o prioada mai grea, incepi serviciul, sarcina, si apoi alt bb. Vei avea nevoie si tu de odihna.
Daca ar fi sa-l intarc pe Andrei acum as face astfel: as incerca eu singura, acasa (in momentul in care a incercat soacra sa-l culce, m-a tot strigat, iar cand l-am luat in brate dupa vreo jumate de ora de chin cu soacra, m-a strans tare in brate si a adormit, fara sa ceara tzitzi, ma vroia pe mine). El nu era obisnuit cu nimeni, doar eu il culcam, si eram 99,99% din timp cu el. Iar la varsta asta definitiv (la 1 an si 9 luni cand l-am intarcat se trezea aproape din ora in ora). Explicat frumos ca nu mai este lapte la tzitzi. Au fost multe urlete la noi, mai ales seara si noaptea, dar au tinut vreo 2-3 zile. Eu si acum ma feresc de el la imbracat/dezbracat. Cand am vreo bluza decoltata isi baga mana ,rade si zice: tzitzi.
In prima seara cand l-am culcat fara tzitzi, am plans eu mai mult ca el. Plangea la mine in brate si tot zicea: nu, nu ,nu.... probabil de la cum i-am tot zis eu ca nu mai este lapte/tzitzi.
Nu a acceptat atunci alt tip de lapte, nici n-am insistat. Dupa vreo 2 saptamani a inceput sa bea lapte de vaca.
Am incercat atunci sa-i dau apa/ceai, cand se trezea noaptea: nu vroia nimic, doar sa-l iau in brate si gata. Nici acum nu vrea nimic peste noapte. Sper sa ai rabdare sa citesti. Exact cum ziceau si fetele, tu stii cel mai bine cum.
Andrei doarme de la 14, dar cu o mie de treziri pana acum.
floricik spune:
Ramonika nu ma pricep sa-ti dau sfaturi legat de alaptat/intarcat asa ca fetele dar ma intreb daca nu se poate sa-ti iei medical si sa mai fentezi un pic munca. Iei de la ginecologul tau sau de la medicul de familie. Si daca nu se poate asa vorbesti cu cei de la munca sa ramai la birou. Iti spun din experienta proprie ca o sa-ti fie f greu fara copil plus ca tu esti si cu burtica.
Cand eram gravi in 10-11 saptamani trebuia sa plec in Bulgaria cu munca(era hotarata plecarea cu mult timp inainte) dar nici nu s-a pus problema sa mai plec(sa merg cu 2 autocare pline cu oameni, sa alerg din hotel in hotel) asa ca eu am stat la birou si au plecat colegii mei. Toti Iar eu la birou ramasa singura alergam de la un telefon la altul...
Incearca totusi un medical...
Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009
Ramonika spune:
multumesc tuturor pt. raspunsuri.
cristina cum sa n-am rabdare sa citesc, daca eu am intrebat?
floricik, miany nu as vrea sa-mi iau medical din prima, plus ca dr. de fam. nici nu da degeaba.
as incerca intai sa ma lase sa stau la birou, insa daca nu se va putea atunci e problema.
insa oricum, parca as vrea si eu s-o intarc, desi mi-e mila. insa a supt 2 ani, e super bine, plus ca va veni bebe mic si nu ma vad cu 2 la tztz.
si pana atunci voi fi cu burta si daca ar suge nu stiu cum as face, ca ea se urca calare pe mine, ma mai loveste cu picioarele...
deci trebuie musai intarcat, insa trebuie facut inainte de a incepe serviciul...
offf... si eu ziceam c-o s-o las sa suga cat vrea....
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
dymomo77 spune:
IULIAN si DAVID sa fiti sanatosi si sa aveti parte de noroc in viata.
Gabitza .
Azi am alergat toata ziua dupa certificatul lui Danut care trebuia sa fie semnat de pe 28 dar din greseala impreuna cu alte 5 doasare s-au ratacit si ma tot amanau de pe o zi pe alta, de dimineata pentru dupa-amiaza pana cand le-am zis ca cei de la servici au zis sa il aduc urgent! In concluzie trebuie sa mergem la terapie si la NPI pt un alt consult de specialitate.
Fetele de la Bucuresti va invidiez. De Craciun vrem sa mergem la Viena la cumnatii mei(si nasii lui Danut)si un drum asa lung cu masina mi se pare obositor pt copil. Avionul Bucuresti-Viena e 400 Eu, Iasi-Viena 850 Eu. Imi doresc sa ajung la Viena si pt ca vreau sa il duc pe Danut la un cardiolog pentru consult.
Oricum pt mine e tot mai clar ca Danut are nevoie de terapie. Pana acum nici un progres cu vorbirea...
Am vazut poze cu fulgusori superbi(timp de comentarii ioc) si m-am amorezat iremediabil de Daragos al Laurei. Uitasem cat de scumpi sunt...
Monis mult succes la vandut apartamentul si multa bafta la noile achizitii.
Nu mai pot sa scriu. Revin mai tarziu.