Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (16)
Raspunsuri - Pagina 13
histamina spune:
poate va ajuta
- alimente bogate in histamina: spanac, rosii, varza murata, ficat, salamuri, carne de porc, hering, scrumbie, somon, ton, sardele, branzeturi fermentate si cele cu mucegai;
- alimente care contin substante care elibereaza histamina si tiramina: fragi, capsuni, banana, ananas, avocado, rosii, arahide, porumb, alune, migdale, fructe de mare si crustacee, peste afumat si conservat, branzeturi fermentate, carnati, cubulete de concentrate si extrase de carne;
- alimente care contin cofeina: cafea, ceai, bauturi pe baza de cola si cicolata;
- alimente care contin serotonina: banane, rosii, avocado, ananas;
- alimente care contin acid acetilsalicilic: rosii, dovlecei, castraveti, pepeni galbeni, cirese, citrice, mere, smochine; in calitate de conservant, acidulacetilsalicilic se gaseste in bomboane, in conserve si in bauturi alcoolice.
Aditivi suspecti. Printre aditivi, cel mai des acuzati pentru acest tip de reactie sunt:
- acidul benzoic si benzoatul de sodium (E211) din siropuri, vinuri, conserve de peste, maioneze, sosuri gata preparate, branzeturi;
- anhidrida sulfuroasa si sulfite (E220), continute in vinurile albe, otet de vin, cidru, sucuri de fructe, fructe uscate si tropicale, fructe conservate si zaharisite, marmelada si gemuri, condimente si sucuri fabricate, muraturi in otet, fructe de mare si crustacee;
- nitrati si nitriti, prezenti in calitate de conservanti si aromatizanti in carnurile prelucrate (hot dog, salamuri);
- tartrazina(E102) si eritrosina (E127), coloranti galbeni si rosii, utilizati in produse de cofetarie (bauturi nealcoolice, siropuri, lichioruri, fructe zaharisite, inghetate) si in produse farmaceutice;
- glutamatul monosodic (E621), folosit pentru a da gust preparatelor din industria alimentara, pentru sortimentele de carne conservate si ambulate, precum si in restaurante.
eladea2005 spune:
HISTAMINA, DOAMNE, SUNT SOCATA...daca nu erai tu sa ne explici, habar n-aveam de toate astea...
incredibil cate exista in lumea asta...
sanatate multa si tie si strumfului...DD sa aiba grija de sanatatea voastra!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP
ALBUM NOU
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
crispro spune:
Histamina, wow, esti un om si o mama extraordinara! Iti admir puterea si optimismul! Esti un exemplu pentru noi! 
Sa-l ajutam pe Alex
histamina spune:
nu sunt exemplu,sincer.
azi ma simt rau.
tin minte ca statem odata ,in pat si sotul se uita la mine mirat(e obisnuit sa fiu activa): ce faci acolo asa concentrata?
i-am raspuns:descarc histamina.
azi pleaca o colega. ne-a adus eclere.deja susoteau,isi daudeau coate,ca in fiecare zi.imi spun ca-s anorexica,ca ele nu ma vad mancand.
cum era toata directia am mancat,ca nu aveam chef sa dau explicatii.
am o durere infernala de cap,de la histamina.
o sa dublez pastilele.
imi lua prea mult sa explic.
si ma trezeam ca stau la juma de metru d emine cand vb cu ele,ca sa nu ia.mi s-a intamplat.
baby78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui histamina copilul l-am facut cu declaratie notariala ca imi asum riscul de deces la nastere si in timpul sarcinii. sarcina a fost toxica d ela nidare la nastere, numai cu perfuzii.pana in 200 de gr d emancare si apa, dupa ora 19,dar mai ales noaptea,ca vomitam mai putin. in rest 120 flacoane ser+glucoza pe luna, iar in ultima luna 180 de flacoane. anestezia au facut-o pe diaminoxidaza strumfului,caci ea descompune histamina. cand au scos strumful,gata cu distractia. dar mi l-am dorit enorm .branula ajunsese parte din mine. 1-2 flacoane mi le puneam la job,pt ca sotul ramasese somer si ratele trebuiau platite. nu am fost mai fericita niciodata ca in timpul sarcinii. strumf este identic cu tati si ca aspect si genetic. eram cu o bursa in germania,eram in 6 luni si cand i-am vazut analizele strumfului de la mine din burtica, am sarutat calculatorul. are o dermatita atopica,usoara,ce a trecut cu Surgras,de la La Roche Posay. in rest, tati gol, slava lui Dumnezeu! |
Wow...JOS PALARIA in fata ta!
Esti un exemplu pentru noi...Sa ramai asa cum esti..optimista si plina de speranta. Sa de Dumnezeu sa reusesti cumva sa ameliorezi boala si sa te bucuri cat mai mult de familia ta minunata

Iuliana mami fericita de minune
Tudor
laurika1982 spune:
| citat din mesajul lui Alice_Elena anca, mai vino si scrie-ne daca tot esti prin casa si te plictisesti bogdan mai vrea la gradi sau s-a plictisit si el? mara s-a facut cam alintata. nu stiu de unde si pana unde dar face niste crize de plans de m-a innebunit.. si aceleasi crize le face atunci cand ii pun geaca sa o scot afara. tasu zice ca e de la dinti eu nu credMami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 29+ ![]() |
Salutare fetele!!
Mai si al meu face niste crize de plans de zici ca e la taiere.acum vad ca face si noaptea asa, se trezeste pe la 2-3 si face spectacol de zici ca-l omoara cineva.tre sa ma duc la el si pana nu il iau la noi in pat e rau de tot, circ nasol.nush ce sa ma fac cu el.astept sa plesneasca toti caninii, ca se vad deja prin gingie, toti 4
si pe urma militaria jos din cui!!Laura Mami de Minune Cristian Alexandru 10.08.2010
laurika1982 spune:
| citat din mesajul lui Cris2010 Citind ce nazbatii fac delfinasii vostri, pot sa zic ca SN e chiar cumintica, bine dar nici eu n=o scap din ochi Azi m-a ajutat sa intind rufele. I-am lasat cateva sosete in masina si a facut drumuri, drumuri sa mi le aduca cate unu, numai bine ca am terminat eu de intins hainele, ca altfel mi le trage jos de pe suport. de Solnushka Natali - 13.07.2010 |
Al meu copil mi-a ravasit hainele din lighean cand vroiam sa le punpe franghie :)) si l-am pus sa mi le dea ..le aducea una cate una :)))
Laura Mami de Minune Cristian Alexandru 10.08.2010
eladea2005 spune:
| citat din mesajul lui histamina nu sunt exemplu,sincer. azi ma simt rau. tin minte ca statem odata ,in pat si sotul se uita la mine mirat(e obisnuit sa fiu activa): ce faci acolo asa concentrata? i-am raspuns:descarc histamina. azi pleaca o colega. ne-a adus eclere.deja susoteau,isi daudeau coate,ca in fiecare zi.imi spun ca-s anorexica,ca ele nu ma vad mancand. cum era toata directia am mancat,ca nu aveam chef sa dau explicatii. am o durere infernala de cap,de la histamina. o sa dublez pastilele. imi lua prea mult sa explic. si ma trezeam ca stau la juma de metru d emine cand vb cu ele,ca sa nu ia.mi s-a intamplat. |
aoleu...dar de ce era musai sa mananci? lasa-le incolo de scorpii..daca ele nu stiu povestea ta si n-ai chef sa le dai explicatii, f bine...nici nu trebuie...n-are rost sa-ti pui mintea cu cei care n-au asa ceva...

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP
ALBUM NOU
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Victo spune:
histamina, te imbratisez tare tare! ba DA, esti un exemplu pt multi si exeperiente din astea de viata poate ar trebui sa ne ajute pe multe dintre noi sa vedem esentialul.
Sa ai noroc sa te bucuri cat mai mult de piscotel! care face multe pt varsta lui, dupa cum vezi.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
ooana spune:
No' ca am facut si pateu din ficat de pui pt Matei, a iesit tare tare bun - acum il astept sa se trezeasca si sa ii dau soldatei...altfel nu vrea ficat si il inteleg ca nici eu nu mananc![]()
sa va zic ce am patit, venim de afara si il pun in scaunul si ma intorc la chiuveta sa iau lingurita si farfuria cu supa si imi amintesc si de crutoanele de paine si pun repede si bronho-vaxomul cu apa sa se dizolve...ce sa zic 2 min poate,maxim! pe cand ma intorc la Matei el desfacuse incarcatorul de iphone lasat de Marius pe tavita si ...nu gasesc o componenta
innebunesc daca a inghitit-o!!! 

il astept pe Marius sa vina acasa si sa vada ce lipseste, avea o rotita la mijlocul cablului ca sa fie extensibil
| citat din mesajul lui carla_2008 si da din cap nu-nu inainte ca macar sa guste ce vrreau sa ii dau,si ma si spetesc sa le fac meniuri bune,si dupa juma de ora-o ora de chinuiala imi vine sa ii pun bolul in cap.... ![]() bine ca pot da sfaturi dar la mine nu le pun in aplicare Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori: Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010 http://community.webshots.com/user/denyssa_catana |
hahaha asa face si Matei, nici nu gusta si intoarce capul...morrr cand il vad si vorba ta stau si ii fac mancarica prospata mereu, mancam maxim 2 zile din aceeasi supa

| citat din mesajul lui racusor2010 ma tot gandeam sa il ducem la cresa, dar mai astept sigur pana in primavara, si il duc la cresa particulara si program scurt, sa tinem si bona. pediatra a zis ca la cresa castigi la socializare dar pierzi la partea de imbolnaviri si sfatul ei e sa nu il ducem acum...asa ca mai asteptam. mai vine mama, mai e bona, de la anul din primavara speram sa intre si cealalta bunica in pensie, ne-om descurca noi cumva... |
acelasi lucru mi l-au spus si med de familie si pediatrul lui Matei, sfatul lor a fost sa mai amanam momentul integrarii in colectivitate acum fiind prioritare afectiunea si sanatatea chiar daca in detrimentul socializarii
| citat din mesajul lui paula_m Din ce citesc la voi, Raul nu face aproape nimic. El la toate animalele face ham, ham...pt el si pisica si crocodilul si pasarea , toti latra. ![]() Ce le dati azi copiilor de mancare? Imi dati ceva idei? Ieri am facut si eu brocoli... o minunatie!!!! Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010Am implinit un anisor!!! Poze mare-partea aII a |
asa si Matei nu face multe lucruri, dar eu zic ca ei evolueaza diferit...si probabil ne vor suprinde intr-o buna zi cu multe doar trebuie putina rabdare
cata smantana ai pus peste broccoli? eu am pus putin pe fiecare bucata, au fost bune dar am mancat doar eu, Matei putin de tot iar Marius nici nu s-a atins
| citat din mesajul lui rodyka tot de pe o pijama ca, desi e plina casa de ursuleti (pe perete, jucarii de plus, carticele, pe scaunul de masa, pe patut, pe husa de ploaie de la carucior), tot pe pijama sau pe lenjeria de pat e mai usor de invatat. poate o sa-i iau candva lenjerie cu alfabetul si tabla inmultirii ![]() Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010) Maria, printesita mamei (26 iunie 2001) |
asa am si eu o pijama cu o broasca unde Matei imi arata vesnic ochii
| citat din mesajul lui rubia Hai salut, citeam din ce-ati scris si vad ca aveti castane,cum le prajiti? (adica puneti ceva in tigaie-gen ulei ,unt sau pur si simplu caliti in tigaie). ![]() |
eu chiar ieri am facut cum zicea Cristina si le-am fiert 10 min apoi in tava le-am bagat aprox 1 ora la cuptor
le poti pune in tigaie si pe foc mic, cu capac si din cand in cand sa mai torni putina apa peste ele pana se prajesc
sunt delicioase
intreba cineva de meniu
8.00 - 230LP
10.00 - 160gr compot de gutui cu mere si 2 biscuiti
12.00 - 170gr supa crema de rosii cu crutoane de paine
16.00 - paine cu pateu si rosii
20.30 - Lp sa vedem cat
1an +
08.07.2010" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

29+
de Solnushka Natali - 13.07.2010