Clasa I * 2011 - 2012 * [11]

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Buna dimineata,

Ce mai fac scolareii?
Noi in weekend ne-am relaxat si asteptam sa vedem ce se va intampla saptamana asta.
Fetelor de la limba germana... pentru ca discutam despre ceea ce invata copiii la limba romana m-am uitat mai atenta in manual si am gasit la sfarsit niste explicatii pentru fiecare lectie in parte. Apar acolo cuvintele sau expresiile care trebuie insusite in ora respectiva si o idee de conversatie realizata pe baza imaginilor. Noi eram la lectia "magazinul alimentar" asa ca am devenit fie casierita, fie cumparator... I-a placut mult improvizatia asta si mi-am dat seama ca mai putem lucra cate ceva.
Azi sigur vor primi iar dictare si mi se pare putin mai greu faptul ca unele cuvinte au dubla consoana, iar ei trebuie sa stie despre care cuvinte e vorba, substantivele incep intotdeauna cu litera mare... I-a invatat in clasa cand se scriu cuvintele cu litera mare dar daca nu sunt atenti pot foarte usor sa greseasca.
Sambata am incercat un test la romana de pe vickypunctro si a zis ca sarea e dulce , asa ca am cam scos fum pe nas. Cateodata e asa aeriana de raman tablou.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc pt sfaturi, fetele. I-am dat Aerius cateva zile si i-a trecut roseata din obraji.
Un update pe topic si de la noi: la mate suntem la 8 iar la romana la litera U, pe M il facea cam cracanat (ca A), asa incat a trebuit sa mai exersam in w-e. Am primit revista Comper din care Matei vad ca a lucrat primul subiect de la mate si inca o carte pt citit (n-am retinut numele). In carnet avem 9*FB. Sapt trecuta au venit si tricourile cu emblema scolii pe maneca, insa fiind pt varsta 7-8 ani ii sunt inca mari, asa ca le va purta mai spre primavara. Se pare ca poezii inca nu au avut de invatat, desi in manuale le vad scrise. Poate cand incepe sa citeasca singuri.
Lali, cum a fost la Observatorul Astronomic?

O sapt usoara tuturor!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata. Noi nu ne am omorat cu relaxarea dar nici cu munca. Dar abia asteptam sa citesc de excursia cu lampioane. Am ratat eu cand a povestit Antoemmma? Sunt tare ametita.

Am umblat in weekend peste tot dupa cartea Viata la munte din Colectia Disney de la Deagostini. Nu se gaseste nicaieri, se pare ca a fost la tarabe si nu mai este. M-am enervat peste masura, mai ales ca le au cerut asa carte, trebuia sa fi spus cand era lansata nu la o luna dupa. In fine, am gasit o enciclopedie draguta (Pamantul - este una din cele mai bune pe care le am vazut) si o carticica mica despre Munti. I-am tradus eu in engleza cateva cuvinte si ...astept azi impresii.

Nu stiu cum a iesit catalogul de moda la scoala, dar acasa a muncit de zor sa mai faca ea unul si l-a luat la scoala.

Insa proiectul cu cartea numerelor nu a fost usor. Am lucrat amandoua vreo 2 ore jumatate. Primise fisele de lucru cu numere de la scoala, 2 cartoane pentru coperti si poza ei (poza autorului). In rest am scos eu de pe net ghicitori cu numele si niste fise de lucru de gradi cu numerele. Am lipit ghicitorile pe paginile cu numere, cam 2 pagini pe fiecare numar, plus recapitularea. Si am scos cateva poezii cu numere, chiar haiosele. Prima coperta insa a fost de munca, am ales sa scriem cu creionul si sa lipim niste cercuri mici si lucitoare pentru conturul literelor. Dar a fost mare migala. Alex a muncit singura la asta, ca eu cu unghiile distruse dupa experienta gel acrilic nu am putut sa apuc nimic. Dar am decupat un fluture din carton beton armat de am si acum semne pe mana. Imi pare rau ca nu am apucat sa fotografiez macar coperta. Sper sa ii placa invatatoarei, eu sunt super incantata de ce a iesit. Am perforat foaia cu 4 gaurele si am legat o cu snur colorat de cadouri, dar a iesit chiar frumos.

Cam asta a fost in weekend. Am pus o eu sa scrie, dar tot urat...Cu mate merge bine, a venit cu recapitularea numerelor de vineri. Azi da test si nota va fi in catalog. Vineri luase FB. La dictare se descurca binisor, dar ei sunt abia la u mic.

Cam asta de pe la noi. Aaaa, si am fost la Carturesti la atelierul de pictura. A fost frumos, dar dureaza 2 ore in fiecare zi si piticul s-a cam plictisit. Duminica s-a plictisit si Alex. Insa e frumos.

Mergi la inceput

Mai, cred ca am uitat esentialul. Vineri dupa amiaza am primit un telefon de la invatatoare...cu felicitari.

Alex a fost aleasa Steluta saptamanii. Era asa de mandra si fericita, si eu la fel. Azi abia astepta sa mearga la scoala. La ei steluta se numeste saptamanal, vinerea, intr o adunare a intregii scoli. Si este primul copil din clasa I care primeste titlul anul acesta, asa ca este si mai incantata. Azi am pozat avizierul, ma mobilizez sa incarc azi poza sa o vedeti.

Mergi la inceput

Inca una si ma duc.

Azi merg la consultatii si o sa vad cum stam si ce e de facut. Am o intreaga lista, cred ca trebuie sa ma organizez sa scriu.

In plus va povestisem de comanda de carti in engleza. Am primit o serie de recomandari, dar evident cartile sunt foarte scumpe si ar fi multe de ales. Am facut un sumar al cartilor care ma interesau si am iesit cam la 700 RON. Mi se pare cam mult dar nu stiu cum sa selectez. O sa intreb azi daca se mai fac si alte comenzi...Dar voiam sa va intreb cum vi se pare voua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

roxana felicitari pentru steluta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Rox, felicitari pt Alex

Noi stem pe linia de plutire, tot cu dureri de burtica serile, asteptam rezultatele la analize...

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Citat:
citat din mesajul lui antoemma

Buna dimineata,

Azi sigur vor primi iar dictare si mi se pare putin mai greu faptul ca unele cuvinte au dubla consoana, iar ei trebuie sa stie despre care cuvinte e vorba, substantivele incep intotdeauna cu litera mare... I-a invatat in clasa cand se scriu cuvintele cu litera mare dar daca nu sunt atenti pot foarte usor sa greseasca.
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

La asta ne chinuim si noi. A dat deja doua dictari la care a gresit acelasi cuvant -rollt-pe care l-a scris cu un singur l. In weekend l-am pus sa scrie jumatate de pagina, poate asa il retine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Daria ce analize ati facut?
Si Ioana se plange din nou de dureri de burta si trebuie sa ajungem la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna fetele, o saptamana frumoasa va doresc
Roxana felitari pentru steluta!
Daria, si pe mine ma intereseaza ce analize i-ai facut fetii, pt ca Rares dupa enterocolita de acum 3 saptamani, inca are dureri de burta si faca kk cu mucus mult.
Ilinca nu a facut vaccinul nici joia trecuta , avea temperatura la scoala, asa ca vineri am fost la analize, pisu, exudat si sange (un pic de circ pana i-a bagat acul tot a facut )
Acum tre sa o iau si cu Rares, probabil o coprocultura se impune la el...
Va pup intru mai incolo

Ilinca si Rares

Mergi la inceput