el vrea sa fac avort,,ce sa fac??

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Carina, poate par dura, dar te intreb: de ce sa=l omori pe cel din burtica? ai putea sa-ti omori unul din copii pe care ii ai deja? Cu ce e mai deosebit cel din burtica? Doar ca nu s-a nascut? E tot al tau. nu conteaza cine e tatal, e al tau si punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Carina,asa cum am mai spus este o decizie pe care o vetzi lua voi si doar voi doi!

Sfatul meu este sa nu mai intri o perioada pe forum,nu mai citi ce tzi se spune indiferent de ce parte a baricadei vin raspunsurile!

Cheia problemei este doar la voi doi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Cand eram copil/adolescenta auzeam si eu pe ici-colo povesti de viata. Auzeam multe persoane varstnice (mai ales femei, fiindca ele povestesc mai mult) care regretau tot felul de lucruri importante din viata lor. Ca s-au casatorit/au stat toata viata cu X, ca nu s-au casatorit cu Y, ca nu au facut copii sau ca au facut un singur copil. Apoi urma cauza/pretextul, o persoana sau o situatie: "era razboi si dupa razboi a fost si mai rau...Ce stiti voi?!", "comunistii ne-au luat tot...", "nu a vrut sotul", "parintii s-au opus. Eheeeiii, alte vremuri..".

Am crescut si apoi au inceput si prietenele/colegele mamei "m-ar fi reclamat la partid" si multe alte motive.

Acum aud deja unele lucruri asemanatoare de la prietenele mele "Stii tu cum era imediat dupa revolutie.", "Copiii erau prea mici...", "El nu a vrut..."

Carina, singurul lucru pe care ti-l pot spune este ca indiferent care este cauza/vina/motivul/pretextul deciziilor tale actuale (partener, soacra, blesteme sau criza economica) regretele vor fi ale tale personale, nu le vei imparti cu "vinovatul", oricare ar fi el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

eu vad altfel: decizia de a pastra sarcina e doar in tine.
Decizia de a fi o familie: este in 2.

Sunteti voi o familie? trageti la aceeasi caruta?

Eu sunt departe (si transportul e scump), dar lucrusoare pt bb mic se vor gasi cateva la inimoase aici de pe forum; recomandari la un medic care sa nu se uite numai la bani, sfaturi unde sa faci ecografii gratis/ieftin, analize, acte etc. poate si colaborari de mici munci: ajutor usor de menaj: calcat, spalat geamuri etc care sa va ajute sa supravietuiti in urmatorii 2 ani.

Problema care ramane insa este relatia voastra. Punctul asta cheie a pus in impas relatia. Sincer, nu e o belea asa mare, un mic hop al vietii, nu esti nici prima nici ultima gravida din lume care s-a ferit si tot i-a iesit. Drama este ca sunteti unul hais si unul cea, si ce urmeaza in viata e din ce in ce mai greu. Daca la hop-ul asta nu va descurcati...

Si mai grav este, ca tu nu ai incredere nici in tine, nici in el, iar tie ti-e frica de soacra sa si de blesteme(scuza-ma, eu sunt ortodoxa, preotul m-a educat ca nu exista si nici sa nu cred in asa ceva). Si ceri si ajutorul unor necunoscute: noi. Suntem noi mai presus de el? suntem noi mai presus de ... TINE?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina23 spune:

m-ati emotionat pana la lacrimi cu ultimele postari, de fapt orice ma face sa plang in ultima perioada, astazi am fost sa depun dosarul pentru somaj si desi asteptam intr-o sala plina de oameni dintr-o data nici nu stiu de unde mi-au izvorat lacrimile desi nu ma gandeam la nimic anume..somajul care app e 3 mil si ceva de fapt de atat beneficiez eu dupa ultimul loc de munca de 3 ani jumate fara intrerupere..
cred ca am vreo 8 sapt si din cate stiu eu in perioada asta incepe sa miste..doamne sunt distrusa si desi vorbesc cu pacat ca mai am doi copiii de crescut, imi doresc moartea, trec printr-o situatie pe care nu i-as dori-o nimanui niciodata..datorii la intretinere am, la curent, la tellefon pe care nu cred ca o sa-l mai platesc, cablu nu mai am, nu stiu ce voi face..dar pe mine nu ma sperie foarte tare partea financiara, am fost invatati cu mai mult si ne putem invata si cu mai putin, sanatosi sa fim..ma doare ca ma simt singura si abandonata si numai dumnezeu mi-e martor ca nu merit asta..doamne si mama nu a aflat ca daca ar stii mi-ar face viata un calvar..de ce unii au norocul de parinti buni, intelegatori si altii nu?
deci voi ma sfatuiti sa nu renunt la sarcina..si ce sa fac? el probabil o sa plece, cum o sa traiesc din 5 mil si cv ca si pensia copiilor e undeva la 200si cv de lei..:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Strict financiar: dupa nastere vei primi 800 RON (600 RON daca nu ai pauza intre servici si somaj si inca 200 RON in orice caz).

Datoriile la intretinere va trebui sa le platesti indiferent daca ai doi sau trei copii, la fel cele la curent - oricum trebuie sa gasesti o solutie. "Usor de zis." Te-a intrebat cineva la ce te pricepi, poate iti gaseste cineva de aici ceva de lucru. Macar o luna-doua, sa-ti platesti datoriile.

Am putea oare sa ne gandim macar la un strop de bun-simt si de la "domnul", sa plateasca datoriile la intretinere inainte de a pleca?

Marius, "domnul" nu are obligatia sa achite macar partial, chiar si un sfert, datoriile la intretinere daca a locuit acolo si pleaca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Carina, daca decizi sa-l pastrezi pe bebe sunt convinsa ca multa lume va sari sa te ajute.
Iti promit ca eu o sa-ti dau hainutele de la Alexandru. Nu o sa aiba parte de multe bleu, o sa aiba albe, galbene si verzi asa ca o sa poti imbraca pe bebe indiferent de ce o fi,fetita sau baiat.
Trebuie insa sa fi determinata pentru ca va fi greu, foarte foarte greu dar va fi si extraordinar de frumos.

Nimeni nu poate hotari in locul tau, fiecare stie cat de mult se intinde plapuma lui, nu putem sa-ti spunem tie ce sa faci, ne dam cu presupusul pur si simplu.

+25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Carina, am citit acum postarea ta, nu o vazusem.
Nu ai de ce sa-ti doresti sa mori, ai o bogatie incomensurabila, ai doi copii sanatosi si un al treilea pe drum. Ai tot ce-si poate dori o mama.
Du-te pe forum si intreaba una din mamicile de pui cu probleme daca ar face schimb cu tine si toate ar spune "da" dintr-o suflare. Un copil sanatos e aerul pe care-l respira o mamica.

+25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Strict financiar: dupa nastere vei primi 800 RON (600 RON daca nu ai pauza intre servici si somaj si inca 200 RON in orice caz).

Datoriile la intretinere va trebui sa le platesti indiferent daca ai doi sau trei copii, la fel cele la curent - oricum trebuie sa gasesti o solutie. "Usor de zis." Te-a intrebat cineva la ce te pricepi, poate iti gaseste cineva de aici ceva de lucru. Macar o luna-doua, sa-ti platesti datoriile.

Am putea oare sa ne gandim macar la un strop de bun-simt si de la "domnul", sa plateasca datoriile la intretinere inainte de a pleca?

Marius, "domnul" nu are obligatia sa achite macar partial, chiar si un sfert, datoriile la intretinere daca a locuit acolo si pleaca?

Eu zic sa nu ne grabim cu presupunerile. In multe cazuri viitorii tatici au (re)devenit responsabili pe masura ce s-au obisnuit cu ideea de viitor tatic. Este doar o chestiune de obisnuinta.
Desigur nu o certitudine.
Insa strict legal taticul are si va avea obligatii de intretinere in mod sigur.
In egala masura exista acele sume de bani care vor veni din partea statului prin aigurarile sociale.
Si nu in utimul rand existam chiar noi pe aici asa incat nu e chiar asa de negru pe cum pare.
Stiti voi toate ca daca vrem ... putem sa facem o gramada de lucruri la o adica. Nu?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81

Carina, am citit acum postarea ta, nu o vazusem.
Nu ai de ce sa-ti doresti sa mori, ai o bogatie incomensurabila, ai doi copii sanatosi si un al treilea pe drum. Ai tot ce-si poate dori o mama.
Du-te pe forum si intreaba una din mamicile de pui cu probleme daca ar face schimb cu tine si toate ar spune "da" dintr-o suflare. Un copil sanatos e aerul pe care-l respira o mamica.

+25

(Daca am inteles gresit, imi cer scuze.)

Eu inteleg ca vrei sa o incurajezi, dar asta e cea mai mare tampenie care mi-a fost dat sa o citesc pe DC! Tu crezi ca o mama si-ar 'schimba' copilul pentru ca are probleme??? Eu nu as schimba-o pe Victoria pe o mie de copii fara probleme... zau asa, mai ganditi inainte de a scrie!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput