el vrea sa fac avort,,ce sa fac??
Raspunsuri - Pagina 8
marius spune:
Am avut in familie doua femei care au crescut singure, una 11 copii cealalta 6. Amandoua au ramas vaduve si toti copiii lor au avut parte de viata asa cum destinul le-a fost sortit. Unii au facut scoli inalte altii liceul iar altii scoala de meserii.
Ambele femei au fost bunicile mele. Iar unul dintre cei 11 a fost tatal meu iar una dintre cei sase este mama mea.
Nu mi-am cunoscut bunicii soarta a facut ca ei sa moara in al doilea razboi mondial dar am avut onoarea de a-mi cunoaste bunicile si de a invata ca viata este modelata de noi insine, de ceea ce ne dorim cu darzenie, de puterea de a spune eu nu cedez pentru ca altii au nevoie de mine ca de aer.
Te-am intrebat si ai evitat un raspuns asa incat intreb din nou:
Cat valoreaza pentru tine toti copiii tai?
La aceasta intrebare tu esti singura care iti poti oferi un raspuns.
Ai incredere! Un copil nu este si nu va fi niciodata o greseala.
Cei ce putem gresi suntem doar noi cand ne departam de sufletul nostru. Pentru ca un copil va fi intotdeauna o parte indisolubila cel putin a sufletului mamei lui.
Asculta-ti instictul. Paseste fara frica.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
carina23 spune:
Te-am intrebat si ai evitat un raspuns asa incat intreb din nou:
Cat valoreaza pentru tine toti copiii tai?
nu stiu daca pot raspunde la aceasta intrebare pentru ca nu mi-as putea gasi cuvintele potrivite sa descriu dragostea mea pentru ei, grija ce le-o port, dependenta pe care o simt fata de ei..pur si simplu nu imi pot imagina viata fara ei nici macar pentru o perioada de timp, cred ca dragostea de mama e ca aerul pe care il respira..fostul meu sot de ex e singur la parinti si desi parintii lui au avut posibilitati nu are nimic al lui, la anii lui traieste cu ai lui in casa, mananca mancarea facuta de mama..nu pot spune ca e bogat dar nici nu duce lipsa de prea multe ca au parintii grija sa il " intretina" . Actualul la fel, e singur la parinti, ai lui la fel oameni cu posibilitati financiare care i-ar putea usura foarte mult traiul darrrr nu o fac decat conditionat, adica stai cu noi iti luam in dam iti facem, cat a stat cu ei i-au cumparat masina de 600mil bani cash, pentru ca a plecat de la ei i=au " ridicat" bunul...deci ambii singuri la parinti si niciunul nu traieste in puf, cu ce ma incalzeste pe mine ca primesc doua case mostenire si poate doua masini la 60 de ani? sa astept sa moara ai mei sa ma bucur de ele? eu nu vad asa viata..eu nu sunt de acord cu cei ce spun fac unul singur sa ii ofer totul, nu ca as fi de acord cu fac 5 ca in viata nu se stie:)daca el ar fi de acord mi-ar fi mult, cu mult mai usor..mai devreme spunea ca stiu foarte bine ca mereu a avut tendinta sa ma protejeze si ca si sanatatea mea e prioritara pentru el..nu stiu ce o mai fi
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carina23 Te-am intrebat si ai evitat un raspuns asa incat intreb din nou: Cat valoreaza pentru tine toti copiii tai? nu stiu daca pot raspunde la aceasta intrebare pentru ca nu mi-as putea gasi cuvintele potrivite sa descriu dragostea mea pentru ei, grija ce le-o port, dependenta pe care o simt fata de ei..pur si simplu nu imi pot imagina viata fara ei nici macar pentru o perioada de timp, cred ca dragostea de mama e ca aerul pe care il respira |
Am subliniat un cuvant mai sus l-am si colorat. Acest raspuns al tau previzibil dealtfel contine tot ceea ce am subliniat?
Pentru ca daca este asa, ti-ai dat singura raspunsul tau.
O mama nu-si tradeaza copiii niciodata. Niciunul- niciodata orice s-ar intampla.
Ai putea sa tai aerul care il respira al treilea copil al tau? Eu cred ca nu.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Fomalhauti spune:
Intai si intai in legatura cu situatia financiara: nu este vorba de a avea un copil ci de a avea inca un copil. Este o diferenta.
Am cunoscut candva o persoana extraordinara; era gravida cu cel de-al doilea copil. Se intampla acum mai bine de 15 ani cand Romania trecea prin ceea ce se numea "tranzitie" dar dupa parerea mea era mai criza decat acum. Preturile cresteau zi de zi, salariile cresteau la cateva luni. Chiriile erau in crestere rapida si persoana despre care spun nu avea casa proprie, locuia cu chirie. Era deja gravida in luna mare dar povestea cum a fost sfatuita sa renunte la sarcina, in primul rand in ideea ca "ce face daca nu mai poate plati chiria?". Si ea spunea ceva foarte adevarat. Cu un copil sau cu doi, daca nu poti plati chiria tot trebuie sa gasesti o solutie. Al doilea copil nu schimba cu adevarat lucrurile.
Daca nu ai bani de o paine, cu doi copii sau cu trei, tot trebuie sa gasesti o solutie. Daca ai o paine e tot pe acolo daca o imparti in doua sau in trei.
Revenind la cazul de fata: cu doi copii sau cu trei, cineva trebuie sa-si gaseasca un servici. "Nimeni nu angajaza o gravida". Asa-i. Dar pana una-alta Carina are somaj si dupa nastere va avea cei 600+200 RON. Apoi va trebui sa gasesca o solutie. Peste doi ani si ceva. Acum sau peste doi ani si ceva va trebui sa rezolve ceva fie ca are doi, fie ca are trei copii.
Carina, povestesti ca v-ati gandit sa emigrati. Exista multe variante de a emigra; oricum, in niciuna nu vad nicio diferenta intre a emigra cu doi copii si a emigra cu trei copii.
Mai pui o problema: multe decizii se iau in cuplu dar ce ne facem daca unul este "da, da, da" si altul "nu, nu, nu". Se intampla in practica, in ciuda tuturor discutiilor, argumentelor, fiecare sa ramana la parerea lui. Pai, sa-ti spun drept, in practica se face asa cum vrea cel care are "painea si cutitul". Stiu ca nu suna bine dar se tot intampla. Hai sa ne gandim, asa, intr-o ipoteza absurda, daca el, domnul, era cel care purta sarcina, tu spuneai "il vreau, il vreau, il vreau" si el spunea "nu il vreau" - ce se intampla? Daca el "avea" sarcina, ce facea cu ea? Tinea seama de dorinta ta arzatoare de avea bebelusul? Ce crezi? Poate ar trebui sa-l intrebi in cazul in care decizi sa pastrezi sarcina impotriva vointei lui. Sa-l intrebi daca el, daca ar fi fost "gravid" ar fi renuntat la dorinta lui de a "scapa" fiindca tu, cea pe care o iubeste, doresti copilul.
babyblue spune:
nu am citit niciun raspuns de pana acum.
dar eu in locul tau nu as avorta si punct.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
carina23 spune:
am mai avut cu el o discutie pe tema asta si timp de 3 ore ne-am certat continuu..ca sunt o inconstienta, mi-a aratat un site unde scris ca s-a descis ca mama sa stea cu copilu acasa doar 1 an, ca ce vom face dupa, imi dadea ex pe aia care comentau in josu paginii cu " prost sa fii sa mai faci copil in ziua de azi si tot asa" ca nu sunt realista si cate si mai cate...pana la urma daca decid sa renunt la sarcina voi renunta si la el si cam asta e ...imi pare rau dar alta solutie nu vad, nu am chef de blestemele maica-sii o viata intreaga care sa cada asupra copiilor mei..daca el imi era alaturi era altceva ma durea undeva de ea, dar asa,,ma lupt cu morile de vant nu am cum sa-l conving si pace, imi tot spune ca traiesc pe alta planeta si ca sunt cu capul in nori..asta e
monalac spune:
cu copil sau fara,e clar ca el nu se vede prea mult timp langa tine.eu n as face avort,insa tb sa fii constienta ca el e imatur si ca te poate parasi oricand.
babyblue spune:
nu cred ca te va parasi. cred ca e doar speriat. si imatur.
repet. nu as avorta.
e imp sa va gasiti de lucru. in special el.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
bird70 spune:
In primul rand Marius tot respectul . Sotul meu gandeste la fel si de asta il iubesc atat de mult .
Carina,
daca faci avort ai sa te mai poti uita in ochii lui? Ai sa poti sa faci dragoste cu el? Ai sa poti sa te gandesti cu tandrete la el? Daca tu iubesti copilasul ala si te simti atasata de el, nu ai sa poti niciodata sa il ierti pentru ca te-a fortat sa-l omori. Relatia voastra e condamnata. Daca pastrezi copilul poate ii vin si lui mintile la cap, macar exista o sansa.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
carli1617 spune:
Carina, nu ucide copilul din burtica. E un copilas acolo, care numai in cateva luni iti va strange degetul cu degetelele lui minuscule, se va uita in ochii tai si iti va zambi... Toate problemele din lume pot avea o rezolvare si uneori cand iei o decizie din aceasta indrazneata Dumnezeu te ajuta sa gasesti cele mai neasteptate rezolvari. Dar viata copilului tau?
Fii curajoasa! Ziceai ca ai mai facut avort, ia gandeste-te, poate aceasta incercare a aparut din viata ta pentru a te reabilita si in privinta celuilalt copilas nenascut.
Asa cum spune Babyblue, sotul tau poate isi va schimba atitudinea si va fi fericit sa isi vada bebelusul, mai ales ca a dovedit ca iubeste copiii. Daca faci avort, iti garanteaza cineva ca va ramane alaturi de voi?
Spune ce stii sa faci, poate se gaseste cineva sa iti dea de lucru acasa.