el vrea sa fac avort,,ce sa fac??

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Carina, intelepti nu ai cum sa gasesti intr-o treaba care nu priveste pe nimeni decat pe voi doi. Este o decizie personala, voi tre sa va asumati consecintele faptelor voastre, voi veti trai cu acea decizie indiferent pe care o veti adopta. Viata e facuta din alegeri, cred ft tare in liberul arbitru.
Din punctul meu de vedere copilul exista deja, asta nu ma face sa sar la beregata acelora care aleg sa avorteze. Consider ca anii de comunism au fost o lectie dura in acest sens. Pana la urma e vorba si de corpul mamei si da, ne place sau nu, oricat am filosofa pe tema...e corpul femeii, nu duce nici sotul, nici neamurile nici nimeni altcineva o sarcina in locul ei si lunile imediat de dupa nastere si nu corpul lor este supus chiuretei si nici nu sunt ei cei care duc efectele psihologice tot ale chiuretei. Cred ca toate masurile trebuiau luate inainte, well in acest caz faptul e consumat si v-ati ales cu o sarcina neplanificata pe care corect e sa vi-o asumati amandoi. Si eu cred ca fiecare copil vine cu norocul lui. Insa mult depinde de parinti cat de in serios isi iau in primire acest rol si sunt dipusi sa se dedice fara sa astepte de la altii ajutor. Ala dc vine bine, dc nu, asta e, parintele tre sa fie langa copil pt ca acesta nu are nicio vina ca vine si are fix aceleasi nevoi, in special de dragoste si atentie ca si unul dorit si asteptat. Dar cand nu e vorba de o sarcina aparuta "accidental" apai e bine sa se tine cont si de dl in cauza, pt ca nu e fair nici pt el si nici pt copil.
Fomauhalti, dupa cum vezi eu sunt mama de fata. Consider ca un tip la 21 de ani nu este un barbat. Poate are comportament matur, pare mai precoce, dar dp meu dv este ca si o bomba ce ticaie, mai devreme sau mai tarziu va vrea sa traiasca ceea ce era firesc sa traiasca la 21 de ani si va fi nasol cu cat va face lucrul asta mai tarziu si cu cat incep sa depinda altii de el mai mult. Probabil ca exista si exceptii dar in genere cam asta se intampla. Chiar si vorbele lui cu referire la mama lui, arata imaturitate, totusi undeva constientizeaza, poate si pt ca traieste alaturi de 2 copii si isi da seama ce inseamna si ca nu este pregatit pt pasul asta. Carina a avut inclusiv experienta maternitatii si asta schimba multe la o femeie. Imi pare rau, dar din relatarile ei, ea este cel putin in prezent avantajata de relatia cu el, el cam duce greul. Mama lui nu are de ce sa se bucure mai ales ca indiferent ce motiv ai invoca, i-au fost ascunse fapte. Cat despre reprosul lui ca ea incearca sa il lege cu acest copil...spune ca nu e chiar surd la ce ii spune mama, asa cum vrea Carina sa creada. Si mai spune si alte lucruri.
Carina, pt mine casnicia nu este o foaie de hartie. Nu pot sa fac origami din ea sau sa o ii gasesc alte indeletniciri. Cand aud expresia cu crezi ca te tine o bucata de hartie...pai casnicia altora fix atat cat au considerat-o ei a tinut, nu ferticicatul e di vina ci oamenii care l-au semnat. Sau na, macar unul dintre semantari a avut niscaiva bube.
Si acum ma car sa ma afirm pe alte topice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Carina, intelepti nu ai cum sa gasesti intr-o treaba care nu priveste pe nimeni decat pe voi doi.
Din punctul meu de vedere copilul exista deja, asta nu ma face sa sar la beregata acelora care aleg sa avorteze. Consider ca anii de comunism au fost o lectie dura in acest sens. Pana la urma e vorba si de corpul mamei si da, ne place sau nu, oricat am filosofa pe tema...e corpul femeii, nu duce nici sotul, nici neamurile nici nimeni altcineva o sarcina in locul ei si nu corpul lor este supus chiuretei si nici nu ei sunt cei care duc efectele psihologice tot ale chiuretei. Cred ca toate masurile trebuie luate inainte, well in acest caz faptul e consumat si v-ati ales cu o sarcina neplanificata pe care corect e sa vi-o asumati amandoi. Si eu cred ca fiecare copil vine cu norocul lui. Insa mult depinde de parinti cat de in serios isi iau in primire acest rol si sunt dipusi sa se dedice fara sa astepte de la altii ajutor. Ala dc vine bine, dc nu asta e, parintele tre sa fie langa copil pt ca acesta nu are nicio vina ca vine si are fix aceleasi nevoi, in special de dragoste si atentie ca si unul dorit si asteptat. Dar cand nu e vorba de o sarcina aparuta "accidental" apai e bine sa se tine cont si de dl in cauza, pt ca nu e fair nici pt el si nici pt copil.
Fomauhalti, dupa cum vezi eu sunt mama de fata. Consider ca un tip la 21 de ani nu este un barbat. Poate are comportament matur, pare mai precoce, dar dp meu dv este ca si o bomba ce ticaie, mai devreme sau mai tarziu va vrea sa traiasca ceea ce era firesc sa traiasca la 21 de ani si va fi nasol cu cat va face lucrul asta mai tarziu si cu cat incep sa depinda altii de el mai mult. Probabil ca exista si exceptii dar in genere cam asta se intampla. Chiar si vorbele lui cu referire la mama lui, arata imaturitate, totusi undeva constientizeaza, poate si pt ca traieste alaturi de 2 copii si isi da seama ce inseamna si ca nu este pregatit pt pasul asta. Carina a avut inclusiv experienta maternitatii si asta schimba multe la o femeie. Imi pare rau, dar din relatarile ei, ea este cel putin in prezent avantajata de relatia cu el, el cam duce greul. Mama lui nu are de ce sa se bucure mai ales ca indiferent ce motiv ai invoca, i-au fost ascunse fapte. Cat despre reprosul lui ca ea incearca sa il lege cu acest copil...spune ca nu e chiar surd la ce ii spune mama, asa cum vrea sa dea de inteles Carina. Si mai spune si alte lucruri.
Carina, pt mine casnicia nu este o foaie de hartie. Nu pot sa fac origami din ea sau sa o ii gasesc alte indeletniciri. Cand aud expresia cu crezi ca te tine o bucata de hartie...pai casnicia altora fix atat cat au considerat-o ei a tinut, nu ferticicatul e di vina ci oamenii care l-au semnat. Sau na, macar unul dintre semantari a avut niscaiva bube.
Si acum ma car sa ma afirm pe alte topice.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Dar ce era "normal" sa faca la 21 de ani?
Foarte multe prejudecati la subiectul asta!

Carina23, fa ceea ce crezi tu ca e bine. Pana la urma important e sa faci binele.
"Drepturile partenerului" e o sintagma total nepotrivita intr-o relatie de dragoste, dupa umila mea parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

De ce sa plateasca pensie alimentara(e doar un exemplu dat de tine,ca in conditzii de custodie comuna poate fi chiar obligat sa tzina copilul doua saptamini /luna)daca el nu si-a dorit copilul?

Nu este si asta tot o ingradire a drepturilor partenerului?

De ce nu-tzi asumi pina la capat o decizie ce ai luat-o peste capul partenerului?
Si mai sunt multe alte de ce -uri,trebuie doar sa vrei sa le vezi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

well, se pare ca nimeni nu si-a dorit copilul, dar surprize! - el a aparut totusi. ce facem acum, dam vina unul pe altul sau incercam sa ajungem la un rezultat care sa ne multumeasca pe amandoi sau macar sa nu ne mutileze pe viata? hmhmhm, oare ce e mai "light", un avort sau o pensie alimentara/custodie comuna?

stiu ca nu exista un raspuns general valabil, fiecare completeaza spatiile libere dupa cum il tin morala si balamalele.

pe mine PERSONAL ma revolta usurinta cu care se vorbeste de avort si "decizie" si asta nu are nicio conotatie religioasa. nu-s bisericoasa de fel. insa a pune confortul personal, mica inlesnire financiara deasupra unei vieti, mi se pare foarte ciudat. va vindeti mult prea ieftin, serios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

N-am citit tot, dar mie nu imi place deloc ce scrie carina despre partnerul ei. ea il vede ca pe o punga de bani, sau ca pe o salvare a situatiei ei financiare.

am o intrebare, a spus carina ca mai facut un avort. de ce nu a venit si atunci pe forum sa intrebe lumea ce sa faca? ce e diferit acum?

ca mama de baiat, deci viitoare soacra, nu m-as simti deloc bine sa se vorbeasca asa despre mine, tinand cont ca s-au ascuns detalii importante la inceput. eu o inteleg pe mama lui. la fel cum sublinia cineva, nu este egalitate aici. orice mama isi doreste pt copii ei alt gen de relatie.

ce cred eu: carina simte ca viitorul lor impreuna este instabil. si probabil era si inainte sa ramana insarcinata. mi-e greu sa cred ca nu isi pune intrebari normale: legate de diferenta de varsta, de cei doi copii care au alt tata....despre care lumea vorbeste, deci imposibil sa nu aiba un cui infipt undeva.
iar vorbele lui, "legat de tine"....asta spune multe despre intentiile cuiva. imposibil de neglijat.

nu am niciun sfat, din toata povestea imi pare rau de copil. e clar ca cei doi partneri nu-s intr-un moment prielnic sa se bucure de noul venit. orice decizie s-ar lua nu va fi usoara, nici pt parinti, nici pt copil.
nu stiu ce masuri de protectie s-au luat dupa un alt avort, si cum de s-a ajuns aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Portocalia,in cazul de fatza a aparut o problema,insa problema asta(sarcina nedorita)isi are o rezolvare!

Faptul ca eu nu dau curs rezolvarii(eu -femeia),mna face poe mine raspunzatoare de absolut toate problemele!

Stii cum vad eu treaba asta:itzi spun ca nu-mi plac alunele,insa tu-mi dai prajitura cu alune,ca asa vrei tu!

Aspectul finanicar(nu de neglijat)nu e major in nerespectarea dorintzelor celui d elinga tine(vezi invocata pensie alimentara)insa sunt alte laturi ale relatziei care sunt puse sub semnul intrebarii!

Situatzia este extrem de "la suprafatza"vazuta/discutata de forum!Aici se discuta despre avort(90%din postari la asta se referea)insa ,eu zic ca nu doar asta ar trebui sa se vada ,ci si alte detalii!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Mariuta, la 21 de ani este normal sa iti cladesti o profesie si sa te distrezi, sa cunosti oameni, sa petreci timp cu cei asisderea tie ca varsta, sa casti ochii in jurul tau. Ce prejudecata lui peste vezi aici?Mai ales ca vorbim de baieti. Tie iti pare normal sa ai grija de copii, sa te comporti ca un parinte la acea varsta? E major nu matur. Numai ce a pasit in tinerete parisind copilaria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Are 25, nu 21.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina23 spune:

[quote]citat din mesajul lui lucialu

Mariuta, la 21 de ani este normal sa iti cladesti o profesie si sa te distrezi, sa cunosti oameni, sa petreci timp cu cei asisderea tie ca varsta, sa casti ochii in jurul tau. Ce prejudecata lui peste vezi aici?Mai ales ca vorbim de baieti. Tie iti pare normal sa ai grija de copii, sa te comporti ca un parinte la acea varsta? E major nu matur. Numai ce a pasit in tinerete parisind copilaria.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
lucialu daca tu ai impresia ca azi l-am cunoscut si maine i-am trantit copiii in brate te inseli, la fel cum se insala si alte pers de pe forum care si-au facut aceeasi parere...el mi-a cunoscut copiii dupa 1 an de zile pentru ca nu vroiam eu sa-i derutez, dupa un an au inceput intalnirile in patru dar foarte rare la inceput si tot asa..noi locuim impreuna de vreo jumatate de an, deci nu mi-a dus copiii in carca asa cum se crede pe aici. la inceput ne-am vazut strict de relatia noastra ne-am cunosut noi mai intai apoi am progresat si l-am introdus intr-o relatie si cu copiii pentru ca asa a vrut el, si uite ca in acest timp si-a terminat si studiile, a cunoscut si oameni noi ori datorita mie ori datorita lui, ne-am simtit bine impreuna de fiecre data si niciun prieten bun de-al lui nu i-a comunicat vreodata dezaprobarea legata de aceasta relatie, ba din contra i s-a spus asa" faptul ca va intelegeti si va iubiti e cel mai important lucru, pentru ca in ziua de azi greu gasesti pe cineva pe sufletul tau. Faptul ca a fost casatorita si are copiii nu are nico relevanta pentru ca nu cred ca ti-ar fi convenit sa te fi indragostit de una abia coborata din paturile a nu stiu cati barbati si cine stie ce alte tampenii pe care le fac fetele in ziua de azi" si culmea sunt afirmatiile unor barbati de-o seama cu el sau putin mai mari in timp ce prejudecatile femeilor de aici ma socheaza!! si hai sa-ti mai pov pe scurt o intamplare eram la munte, toti 4 si cu alte 20 cupluri cu copiii sau fara, fara sa cunoastem toata gasca, in primele doua zile am primit laude din partea unora cum ca ce familie frumoasa am fi, ca ce parinti tineri si frumosi suntem si ce copiii reusiti avem...dupa vreo alte doua zile, incepusera iscodelile din partea femeilor si mi-a ajuns la urechi ca una din ele ar fi afirmat: "vai draga cine se crede asta, cum de a reusit sa puna mana pe asta ca ce tanar si frumos e si dupa masina care o are sigur e plin de bani!!ce nemernica!!" va dati seama cand am auzit nu mi-a picat bine, si el vazandu-ma ingandurata, la insistentele lui pana la urma i-am spus ce si cum la care el" stai tu linistita ca aia ma soarbe din priviri de cand am ajuns, nu mai asculta tu de toate invidioasele, ce femeie nu ar vrea sa isi refaca viata???si daca norocul i-ar surade ar da cu piciorul?? ma indoiesc, asa ca nu te mai uita la inveninatele astea" si am realizat ca are dreptate.

repet, am avut o viata a noastra, personala, pana sa-l introduc in painea copiilor ca sa spun asa, totul a decurs normal, nu va ganditi ca l-am fortat la ceva!! tata m-a facut la 19 ani si a fost si inca este foarte fericit cu mama si cati si mai cati care si-au gasit pe cineva de tineri..eu cred ca fiecare cu soarta lui dc trebuie sa fie o regula generala? fostul sot are 40 de ani si nici acum nu e trezit la realitate,umbla holtei prin baruri si discoteci si a umblat si inainte sa ma cunoasca pe mine slava domnului, si s-a casatorit destul de tarziu de ce trebuie sa ne luam dupa niste tipare false de altfel??

balmascat sa stii ca nu ai dreptate in ceea ce afirmi pentru ca eu pana acum putin timp am fost principalul sustinator financiar al copiilor mei, am muncit foarte mult plecam dim si ma mai intorceam seara tarziu,si castigam frumusel...daca el venea cu ceva in plus nevoilor noastre sau daca a avut grija sa traim peste un nivel mediu asta e altceva, ca pana la urma pentru mine e suficient sa duci copilu la munte si la mare o data pe an, nu in fiecare anotimp si nici de vacanta in strainatate nu cred ca sufereau, dar daca ni s-a oferit ocazia de ce nu, tu ai fi refuzat??

sarcina trecuta pe care am avut-o nu am pastrat-o pentru ca am luat pilule contraceptive peste( imi venise menstruatia peste sarcina) si am continuat sa iau pastile. dr mi-a zis atunci ca eventualele anomalii s-ar vedea pe la 5 luni de sarcina si vom putea face atunci o intrerupere daca e ceva grav si nu am vrut sa risc, pur si simplu mi-a fost teama sa aduc pe lume un copil cu probleme. si repet, el si-a dorit copilul atunci, probabil si pt ca o duceam bine financiar

legat de ceea ce ai spus de mama lui, iti spun sincer si fara sa te superi pe mine, mi-e mila de viitoarele femei din viata fiului tau pentru ca din ceea ce scrii e clar ca te pui pe tine pe primul loc,pentru ca iti doresti numai un anumit gen de relatie pt fiul tau si daca e sa nu fie ca tine nici nu vreau sa ma gandesc!!

fomauhalti are baiat de 20 de ani din cate imi amintesc si tin sa o felicit pentru educatia si gandirea sanatoasa cu care si-a crescut copilul( asta e clar din postarile ei) pentru ca ea stiind ca l-a educat cum trebuie, nu va avea parte de surprize neplacute din partea lui,are incredere in el si cand va veni acasa cu aleasa lui, ea va stii ca e femeia care il implineste, care il iubeste si care il face fericit!! e un amanunt foarte important care scapa mamelor de baieti, si anume pun pe primul plan binele si confortul lor si nu fericirea copilului, trist dar adevarat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui carina23
hai sa-ti mai pov pe scurt o intamplare eram la munte, toti 4 si cu alte 20 cupluri cu copiii sau fara, fara sa cunoastem toata gasca, in primele doua zile am primit laude din partea unora cum ca ce familie frumoasa am fi, ca ce parinti tineri si frumosi suntem si ce copiii reusiti avem...dupa vreo alte doua zile, incepusera iscodelile din partea femeilor si mi-a ajuns la urechi ca una din ele ar fi afirmat: "vai draga cine se crede asta, cum de a reusit sa puna mana pe asta ca ce tanar si frumos e si dupa masina care o are sigur e plin de bani!!ce nemernica!!" va dati seama cand am auzit nu mi-a picat bine, si el vazandu-ma ingandurata, la insistentele lui pana la urma i-am spus ce si cum la care el" stai tu linistita ca aia ma soarbe din priviri de cand am ajuns, nu mai asculta tu de toate invidioasele, ce femeie nu ar vrea sa isi refaca viata???si daca norocul i-ar surade ar da cu piciorul?? ma indoiesc, asa ca nu te mai uita la inveninatele astea" si am realizat ca are dreptate.

Hai ca nu am putut sa ma abtin.
Io cred ca tu te-ai cuplat cu un barbat fatal, dupa care sunt innebunite toate femeile. Pica astea ca secerate cand il vad . Toate il vor.

A propos, si sotul meu arata bine. Si e mai tanar decat mine cu 4 ani . Insa nu mi s-a parut niciodata foarte important ca are 1.92m, ochii mari si negri, etc. Mult mai important mi s-a parut, de ex, ca este un barbat f f inteligent si ca e genul de om care din rahat stie sa faca bici.
Iar despre femeile care se uita dupa el, el nu le observa. E prea ocupat cu munca de dimineata pana seara tarziu. Plus ca el are ochi doar pt mine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

[quote]citat din mesajul lui carina23
hai sa-ti mai pov pe scurt o intamplare eram la munte, toti 4 si cu alte 20 cupluri cu copiii sau fara, fara sa cunoastem toata gasca, in primele doua zile am primit laude din partea unora cum ca ce familie frumoasa am fi, ca ce parinti tineri si frumosi suntem si ce copiii reusiti avem...dupa vreo alte doua zile, incepusera iscodelile din partea femeilor si mi-a ajuns la urechi ca una din ele ar fi afirmat: "vai draga cine se crede asta, cum de a reusit sa puna mana pe asta ca ce tanar si frumos e si dupa masina care o are sigur e plin de bani!!ce nemernica!!" va dati seama cand am auzit nu mi-a picat bine, si el vazandu-ma ingandurata, la insistentele lui pana la urma i-am spus ce si cum la care el" stai tu linistita ca aia ma soarbe din priviri de cand am ajuns, nu mai asculta tu de toate invidioasele, ce femeie nu ar vrea sa isi refaca viata???si daca norocul i-ar surade ar da cu piciorul?? ma indoiesc, asa ca nu te mai uita la inveninatele astea" si am realizat ca are dreptate.

Hai ca nu am putut sa ma abtin.
Io cred ca tu te-ai cuplat cu un barbat fatal, dupa care sunt innebunite toate femeile. Pica astea ca secerate cand il vad . Toate il vor.

A propos, si sotul meu arata bine. Si e mai tanar decat mine cu 4 ani . Insa nu mi s-a parut niciodata foarte important ca are 1.92m, ochii mari si negri, etc. Mult mai important mi s-a parut, de ex, ca este un barbat f f inteligent si ca e genul de om care din rahat stie sa faca bici.
Iar despre femeile care se uita dupa el, el nu le observa. E prea ocupat cu munca de dimineata pana seara tarziu. Plus ca el are ochi doar pt mine .

balanta.tm, eu nu am spus ca faptul ca arata el foarte bine e stalpul acestei relatii, numai ca sociatatea noastra, dupa ce iti refaci viata, nu stiu de ce se asteapta sa apari la orizont cu vreun burtos cu chelie, care mai are si glume proaste in program, si normal ca primul lucru la care se uita lumea din jurul meu stiindu-mi situatia, e la aspectul fizic, acuma n-o sa ma intrebe femeile pe strada " auzi dar cat de inteligent e?" prima remarca e ce bine arata nebuno unde l-ai gasit??

e bine ca esti optimista si ca gandesti ca nici macar nu observa ca se uita vecina dupa el:D eu nu mai bag mana in foc pentru nimeni ca si eu juram ca exu nu are ochi decat pentru mine pana cand mi-am luat-o original:)) viata e plina de surprize....

Mergi la inceput