Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***355***

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

ILINCO sa vezi si la interpretari literare ce iese... nu numai filosofice

INA cumva si eu te inteleg, fiindca si eu am stat saptamana asta cu plodul bolnav si am simtit ca fac poc. Dar daca gradi nu si tu nu, mai exista si alte variante. Bona, de pilda, cu care sa-l acomodezi treptat. Daca baiul principal cu gradi e imbolnavitul, apoi programul scurt nu cred ca te ajuta, ca virusii n-au orar.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Anca, eu te iubesc si te ador (nu ca pe un pui de gasca chior). Cred ca mie poti sa imi spui verzi si uscat ca-s proasta inghesuita si totnu m-as supara. As primi ca pe o cale spre cercetare (auto-). In fine, sa nu bat campii...Imi esti tare draga. Cel putin in scris dai bine rau.

Asa...mai tineti minte povestea cu copilasul de deasupra mea...Am aflat motivul urletelor...E cumplit....NU VREA SA FACA BAIE. ii este frica de baie, de camera aceea...de apa, de tot ce se petrece acolo. Intr-o perioada mai venea pe la ei nepoata mai mare si intrau amandoi. Acum copila e plecata cu parintii in tarile calde (apropo) si Mihai (ca asa il cheama) pune blocul in miscare in fiecare seara. E cumplit....Multumesc lui Dumnezeu pentru copilul intelept pe care il am.
Acum o cred si pe ea, mama, ca innebunesti. Oricat de calma ai incerca sa fii...faci cu nervii. Si din ce tipa si ea la el mai tare se roteste vartejul urletelor.
Initial, am zis ca e vreo problema de comunicare intre ei (mama copil) caci nu se mai auzea chiar in fiecare seara scandal...Da...Au renuntat sa il mai spele in fiecare seara. Si ii cred.
Eu totusi raman cu ceva idei ca si ea, mama, are o problema de comunciare cu el. (bine, ar avea si o gramada de factori stresori - nu stiu daca v-am povestiti situatia ei).
Bine macar c am aflat misterul...oricum nu e de bine dar nu am ce face.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Anca, eu nu am identificat caracterizarile de care zici tu, cum ca Ela ar fi nefamilista, carierista etc. si nici tonurile subversive sau acuzatoare, dar poate n-oi fi eu atat de receptiva la nuante. Ela nu ne-a cerut sa ne punem in locul ei, ne-a cerut o opinie si noi i-am dat-o, in functie de personalitatea si experienta noastra. Nu cred ca a trecut cuiva prin cap ca decizia ar apartine altcuiva decat Elei si nu cred ca Ela ar trebui sa se simta jignita de ceea ce s-a spus aici, fiindca noi ne-am exprimat niste pareri, nu am dat niste verdicte in conformitate cu care ea trebuie sa-si organizeze viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Mai, sa stiti ca asta cu virusii mis e intampla si mie. De cate ori am schimbat mediul de atatea ori am tras-o. Si ma refer in pricipal la locurile de munca...cum ajungeam la noul loc de munca cum ma puneam pe mucit, bolit si compania. Asa ca...eu ii inteleg perfect pe copiii (e parca voi, nu) dar fie ca e program scurt, lung, mediu...vb lui Monn...virusii se exista. SI cred ca si inclusiv cu bona acasa...depinde si te cat de organismul fiecaruia.

Apropo de imunitate...Anul asta am declarat DA leacurilor babesti. Dupa ce i-am dat suc de catina (acum am fcaut o pauza sa ma conving daca energia vie vine de la catina...sau de la Rompetrol - parca ei au reclama cu energie vie) de ieri ii dau polen cu miere de albina.

Bine eu sper sa fie mai rezistent si sa nu faca forme mai grozave cum citesc in pataniile copiilor vostri. Caci muci tot mai baga din cand in cand...si tuse tabagista. Eu asta nu prea inteleg. Uite, 3-4 zile nu a avut nimic...acu spre seara iar avea secretii cand a tusit. De unde vin si cand pleaca nu pricep...Sa fie totusi de pe la poluare...V-am povestit dar repet a mia oara ca pe strada la noi se lucreaza cu spor de si e o feerie. Nu am crezut sa se paleasca copacii de la atata praf dar am vazut-o si p-asta.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Hai da-o-ncolo, Floric, ca aia e o cretina!! Pai daca-i e frica pruncului de baie (incapere/ apa ce-o fi), sa descopere cauzele, sa-i risipeasca temerile, sa faca ceva; ea ce face, vaca, il baga cu japca-n apa de atatea luni? Ca ai zis de ca de nu stiu cand dureaza situatia!
Acum ori ea minte, sa se "scoata" pentru urletele copilului, ori chiar asa e si e foarte trist!! Nu copiii sunt "intelepti" sau "prosti" ca vor/ nu vor baie, parintii poarta responsabilitatea pentru cum au stiut sa-i obisnuiasca sau sa "manageruiasca" eventualele crize (si hai sa fim seriosi, ce copil n-a avut crize la baie?! Si Sophiphi a avut asa perioada! Apoi se enerva doar la spalat pe cap etc.).
Si ce dracu' tre sa speli copil asa de mic ZILNIC? Merge la coasa, umbla-n praf, asuda? Daca-mi pare rau de ceva (apropo de tema lansata de Anaan parca?) e ca i-am facut celebra "baitza" zilnic-zilnic cand era micutza...No, in fine, io cred ca nu e "indispensabila" baia asta "traditionala", e exces de zel; adica io pe Sophiphi o spal zilnic la nyunyu (de 2-3 ori- inca pot sa o spal la chiuveta), pe manutze, pe fatzuca, pe dinti...dar dush de cand e sezonul asta ii fac doar de 2 ori pe saptamana iar pe cap o spal 1 data pe saptamana. Pai un copil asa mic nu transpira ca un cal, nu pute, n-are tot felul de "productii" prin cele zone ca adultii, nu i se unge paru', nu-i put picioarele
Ce ma distreaza e mania unora de a face baie copilului musai zilnic...dar la maturitate destul de putini adulti pastreaza obiceiurile astea, desi la cum isi sapunesc copiii ai zice ca si ei sunt exemplu viu:)))
Na, ce m-a luat valul discutiei. Io una nu pot iesi dimineata pe usa daca n-am facut dush, asta e clar; da' la un copil mic zau ca mi se pare exces de zel.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Hello !!

Am intrat sa vad noutatile de la Ela care vad ca nu au aparut inca dar am dat peste interpretarile/despicarile Ancai , care, sunt perfect de acord cu Floric ca da bine-n scris dar sunt perfect de acord si cu Ilinca ca de data asta chiar nu mi s-a parut nimeni tendentios in postari si cred ca fiecare a scris ce si cum a simtit nicidecum sa dea bine

Mi-a placut punctul de vedere al lui Andiaroro iar InaPreda m-a facut sa rad de numa' cu diamantul de la Anway, esti totala tufato !!
In completarea lor vin si eu cu exemplul fostilor ocupanti ai apartamentului nostru, care au aplicat la loteria vizelor asa de kiki, au castigat si s-au gandit sa-si incerce sansa ca sa nu regrete apoi ( Monnvas am fost la unison, doar ca eu verbal ) au vandut tot si au plecat; acum dupa 10 ani se intorc de pe taramul fagaduintei pt ca nu merge pur si simplu , si-au dat seama ca de fapt nu e locul lor acolo, chiar daca perspectiva intoarcerii e cam sumbra, fara apartament, fara joburi , cu un copil care incepe scoala acum, etc
Asa ca sunt cazuri si cazuri, multe necunoscute in fiecare ecuatie,am brodat si noi pe tema data de Ela si nu pe un chestionar

Vine Ada si ma intreaba : mami, azi e maine ?!! eu mirata de profunzimea ei : de ce mami ? la care ea raspunde : ca sa mancam nuga mami
Am luat ieri nuga si tare i-a placut, am mancat si azi iar o bucata i-am spus ca o mancam maine asa ca vroia sa stie fata cum stam, cred ca asteapta pana la 12 si imi cere

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Anaan cu adevarat profunda ca de obicei !!

Cum te mai simti ? sper ca esti mai bine si luni o sa fii in forma
Noi ne distram cu Ada, facem parada modei , probam garderoba de iarna, inclusiv salopeta de ski care sper sa-i fie buna anul asta ca anul trecut inota in ea
A propos de Ada am uitat sa va zic ca ea nu iasa din casa pana nu se uita in oglinda, pe bune

Mergi la inceput

Floric si Ada ca toti copiii a avut perioada urlatoare la baie dar nu a tinut-o atata si nici nu am fortat-o atunci sa faca baie zilnic, eu cred ca altceva e la mijloc, parca povesteai de urlete de asta vara , pai nu s-a linisitit de atunci sau i s-a intamplat intr-adevar ceva la baie de s-a sperioat, altfel nu cred povestea asta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas
Daca baiul principal cu gradi e imbolnavitul, apoi programul scurt nu cred ca te ajuta, ca virusii n-au orar.

asta-i tare

Mergi la inceput

V-am pupat, noapte buna, ne punem in pat la sedinta de seara !!

Mergi la inceput