schimbare instalatie electrica (la bloc)?

schimbare instalatie electrica (la bloc)? | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cat ar costa schimbarea instalatiei electrice la o garsoniera? manopera plus materiale? In Bucuresti.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Cum vrei s o faci aparenta(e urit) sau ingropata(costa mult, e prafaraie...si nu se merita la o garsoniera de inchiriat)
Donc eu pt un apartament mic de 2 camere am platit in 2005 11 milioane asta fara prize ,intrerupatoare sau pusul lor(am refacut electricitate prin ingropare in ziduri a cablurilor electrice)
Asta fara factura.
Tu acuma vezi s o faci cu cineva acreditat ca s or mai fi schimbat legile.
Da chiar te dau banii afara din casa Steluta?

Mergi la inceput

Vezi pe misiuneacasa ca ei dau si legi si tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Carmen, ce sa fac, stii cum e cu chiriasii, tot timpul apare cate ceva.
Tot imi spun ca li se arde cate o priza, ca li s-a ars din cauza unei prize un cuptor cu microunde.
Acum banuiesc ca instalatiile astea la blocuri n-au fost prevazute cu asa multi consumatori(tv, calculator, AC, masina de spalat, frigider,si alte mici alte aparate), desi blocul este relativ nou construit din 1991, deci instalatia nu este chiar asa veche.
Si cum ei sunt chiriasi, ma gandesc ca si suprasolocita uneori reteaua de le sar sigurantele sau li se ard prizele.Si consum curent nu gluma ca le vin facturile intre 100-200 roni/luna, cel putin in ultimele luni.
Dar in acelasi timp as prefera sa schimba acum instalatia chiar daca ar costa ceva, decat sa ia foc ceva pe acolo Doamne fereste!! chiar nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Parca tot tu intrebai si de calorifere? S-or incalzi cu cu calorifere electrice, e imposibil sa le vina facturi de 100-200 de lei LUNAR in cazul unui consum casnic normal: un frigider, o masina de spalat, un calculator, cuptor cu microunde si ce-o mai fi.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Christel
[brSi consum curent nu gluma ca le vin facturile intre 100-200 roni/luna, cel putin in ultimele luni.
sa fac.

Pai stai asa la garsoneria mea inchiriata nu departe de a ta de pe 15 august pina pe 30 sept a fost o fact de 339 RONI
EU ce sa mai zic???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu nu cred ca e nevoie sa schimbi toata instalatia, un profesionist va putea sa vada care este exact problema : prize proaste, subdimensionare retea, sigurante nepotrivite, aparate cu improvizatii, etc. de exemplu, daca ai tai chiriasi folosesc prelungitoare d-alea ieftine, cumparate de la magazinul de 3,8 lei, e si normal sa li se arda una-alta, pentru ca prelungitoarele alea sunt varza, chinezisme. sau poate au calorifere electrice no-name, cu stecher fara impamantare si de aceea li se ard prizele

in functie de asta vei vedea ce optiuni ai si cam cat te costa. poate ca ar fi mai bine sa schimbi doar panoul de sigurante, sa fie cu sigurante automate, care sar cand ceva e in neregula.

daca nu ai de gand sa stai vreodata in garsoniera aceea, cel mai simplu e sa faci instalatie aparenta, chiar daca nu e estetica, practic se renunta la instalatia veche trasa prin pereti si se face una noua, ce va fi montata in interiorul unor canaleti, ce vor fi la vedere prin casa, prinsi de pereti (cum sunt, de ex, unele retele de cablu TV sau internet, pe holurile blocurilor, daca ai idee)

asigurare pentru locuinta ai facut ?

Mergi la inceput

Da, tot eu intrebam si de calorifere.trebuie sa rezolv si problema asta.
Iar consumul asta a fost pe lunile de vara(cel putin cea de 2 mil a fost o regularizare, cei drept in iunie, iulie au fost fact de 50 de roni in conditiile in care a fost totusi cald si sigur au folosit AC).
Si mai e o chestie, unul dintre ei e student si probabil a stat mai mult pe acasa si de aia o fi fost consumul asa mare.

Reveninind la subiect, am gasit o firma pe net, au pe site trecut la manopera pentru schimbarea intregii instalatii electrice 500-600 roni, acum materialele cat sa mai fie?

Mergi la inceput

Da, Corina, posibil sa ai dreptate, si chiar sa vad ce-mi zic poate fac din asta aparenta pe pereti(de locuit n-o sa locuiesc mai mult ca sigur acolo, deci pe mine nu m-ar deranja foarte tare).

Asigurare am, dar sper sa nu ajung sa am nevoie de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Uzual manopera pentru tras instalatie electrica este de 70 lei/post. La gata, adica cu legaturi si montat aparatele. Adica numeri cate posturi ai (prize, intrerupatoare) si inmultesti cu 70. La o garsoniera poti avea 4 intrerupatoare, 4 prize, iata 560 lei. Dar poti avea mai multe, adica cate vrei.
Instalatie electrica aparenta nu exista. Nu ca nu exista, dar nu trebuie sa existe asa ceva. Nu pentru estetica, ci pentru siguranta. Aparent nu sunt decat improvizatiile.
Materialele nu depasesc manopera, dar pretul depinde ce ceea ce cumperi. Pentru prize conductor de 2,5 pentru lumina de 1,5. De la magazin de electrice, nu din piata (chinezesti, cu diametru si la jumatate cat scrie). Teoretic, noile fire se trag pe aceeasi tubulatura, nu trebuie sa sapi nimic in perete. Daca se consuma mult curent, se mai poate trage un circuit in plus de prize, adica sa nu stea toti consumatorii pe acelasi circuit, ca de aia nu suporta instalatia. Atentie: daca se trag firele pe aceleasi tuburi, manopera e mai mica, pana la 40-45 lei/post. Se schimba dozele si tabloul, evident cu unele noi, la fel si prizele si intrerupatoarele, daca nu-s recente. Cupru peste tot, se intelege.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Buna fetelor,aceasta problema o am si eu la apartament,se tot ard prizele prin casa si ma intrebam care ar fi problema ,sa nu mai spun ca toate prelungitoarele ia foc chiar de la primul contact ,oare nimeni nu controleaza aceste prelungitoare.Si ma gindeam ca ar fi bine sa schimbam instalatia ,asa cum spuneti voi la exterio mie mi se pare f.urit sa vad toate cablurile prin casa ,poate si periculos.
Suma asta asa mare nu mi se pare nimic in comparatie cu cit plateam eu anul trecut cind a trebuit sa stau citeva luni in tara.
La garsoniera,fara masina de spalat ,fara televizor ,locuiam din cind in cind acolo si plateam in jur de 80ron.Foloseam curentul din casa ,calculator si frigider .Si cum spuneam nu prea stateam in casa.

Mergi la inceput