INSEMINARE 82
Raspunsuri - Pagina 15
dankutza spune:
Stie cineva ce este ASCUS iesit la papanicolau? Mi-a iesit balaria asta si am intrat in panica.
adarev spune:
salutare fetele! Nu am mai intrat ca nu aveam nicio veste.Am venit de la doctor, a primit sotul antibiotic pentru spermocultura si repetarea ei dupa terminarea tratamentului. Ne-a spus ca s-a imbunatatit si forma lor, noi aveam doar 10%, si acum 20% forme normale.Eu, histerosonografie in decembrie si a spus ca ar vrea sa incercam 3 seminari, iar abia apoi Fiv.Ne-a spus ca, avand aceasta spermograma ne incadram ptr.inseminare, pe care ar vrea sa o facem in ianuarie.Noi,cam asa stam, cu toate ca stiu ca inseminarea e cam apa de ploaie.
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dankutza Stie cineva ce este ASCUS iesit la papanicolau? Mi-a iesit balaria asta si am intrat in panica. |
buna, iti trimit un link legat d eproblema ta, desi cred ca pana la ora asta ai rasfoit deja net-ul dupa informatii!
http://www.info-sanatate.ro/index.php?l=ro&mode=articol&t=129&i=1306
multa sanatate!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
dankutza spune:
Eu sar din lac in put. Tocmai imi terminasem cura de antibiotic pt a omori vietuitoarea gasita in secretie. Cand sa zic si hop, si sa ma duc sa mai fac o serie de recoltari, ca sa ma duc cu toate curate la HSG, bang, ASCUS. Am vorbit la telefon cu toate "medicinele" pe care le cunosc. Concluzia: ma duc la colposcopie si mai imi fac un babes. Apoi, nu stiu! Astept! Sper sa fi disparut si asta de acolo, ca EU VREAU SA FAC BEBE! Nu am timp de pierdut!
KMY
lauricea2002 spune:
Dankutza
ASCUS inseamna niste modificari atipice ale celulelor colului uterin. Si eu am avut acest diagnostic. O rana colul uterin, pe care toti ginecologii la care ma investigasem mi-au spus sa o las in pace, fiind prea mica(cica trebuia sa se inchida singura). I-am ascultat, insa aceasta s-a marit. Au urmat asa: secretii din col, secretie vaginala, pap's(aici ASCUS), colposcopie(ginecologul mi-a spus din start ca nu-i grav, ci doar o displazie de col), cauterizarea ranii, si, ca sa-mi iasa mie unele idei din cap- genotipare HPV(negativa). Cred ca ai fost sfatuita corect sa faci colposcopie.
Imi pare rau ca mai trebuie sa treci si prin asta!
nicoleb_2004
Profil trombofilie(8), homocisteina, gena PAI si AMH(rezerva ovariana). Toate astea m-au costat 1130 lei la Matei Basarab. Bafta!
nicoleb_2004 spune:
mersi lauricea pt raspuns.
o intrebare pt fetele din timisoara, un ginecolog bun specializat pe infertilitate daca stiti....va rog astept un raspuns.
dankutza spune:
Lauri cauterizarea a facuta in aceeasi zi cu coloposcopia sau ai mai facut o vizita? E dureroasa? Se face cu anestezie? Eu o sa ma duc miercuri la colposcopie. MA duc la Fundeni, la o d-na ginecolog-oncolog, care cica e foarte buna. Daca e o rana mica, de unde naibii m-am procopsit cu ea? Sa ma fi zgariat cateterul pt IA? Numai la asta ma gandesc, ca altceva nu vad ce ar putea fii!
Monique77 spune:
citat din mesajul lui alexa78 Nici de data asta nu am reusit, avem test negativ. Ne-am hotarat sa ne orientam catre adoptie, am fost deja la DPC si am aflat care sunt pasii de urmat. Nu am renuntat cu totul la ideea de a da nastere unui copil,poate vom incerca la al doilea, nu stiu sigur, ne mai gandim. Deocamdata simt ca asta e calea pe care trebuie sa o urmam, suntem impacati cu alegerea facuta, m-am saturat de atatea vizite la dr, inseminari reusite sau nu, sarcini pierdute, asteptari, iluzii, dezamagiri.... Va citesc in continuare pt ca mi-ati devenitz dragi si sper sa veniti numai cu vesti bune. Lauricea, tu ai facut testul? MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot 2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt |
Alexa care-s pasii de urmat pentru adoptie?
ar fi super daca-i avea timp sa mi-i spui si mie
merci antiicpat
Tratament pregatitor sarcina: Femibion1 1/zi, MagneB6 (470 mg) 2/zi, Q10 (120 mg) 1/zi si Vitamina E forte (120 mg) - primele 10 zile din CM, Aspenter (75 mg) 1/zi, Vitamina C (120 mg) 1/zi, Acid folic (5 mg) - 1/zi
Monique77 spune:
citat din mesajul lui dankutza Stie cineva ce este ASCUS iesit la papanicolau? Mi-a iesit balaria asta si am intrat in panica. |
da, mi-a iesit si mie ascus
si te pune sa faci asa dupa: tipaj HPV (mie mi-a iesit tulpina 53 - risc de cancer probabil crescut - de asta nu mai scapi, ramane la tine)
APOI te pun e sa faci colposcopie sa v ada daca ai rana pe col
eu nu aveam
si pt ca nu aveam m-a pus sa fac aspiratie endocervicala (ceva mai aprofundat - iti recolteaza din celulele de pe col si trimite la biopsie)
rezultatula fost ca sunt modificari dar nu importante si sa repet la 6 lun i papanicolau
ascusul face parte din papanicolau clasa 3 (incert)
adica tre sa iasa ori 2 care-i bine, ori 4 care-i rau
deci 3 nu tre' sa ramana, de aia te investigheaza fff mult, ca sa prein tampine ceva
eu mi-am mai facut de atunci pap's de 2 ori, la 6 luni si mi-a iesit clasa 2, ok.
nu te impacienta f tare
uite iti atasez un link unde gasesti clasificarile din clasa 3 (primul si cel mai inofnsiv e ASCUS)
scoate pauza din link ca sa mearga:
http://www. cdt-babes.ro/articole/rezultate-test-babes-papanicolau.php
Tratament pregatitor sarcina: Femibion1 1/zi, MagneB6 (470 mg) 2/zi, Q10 (120 mg) 1/zi si Vitamina E forte (120 mg) - primele 10 zile din CM, Aspenter (75 mg) 1/zi, Vitamina C (120 mg) 1/zi, Acid folic (5 mg) - 1/zi
dankutza spune:
Laura si Monique multumesc frumos de raspuns. Trebuie sa marturisesc ca imi tremura chilotii. Sper ca ceea ce imi va gasi sa nu insemne renuntarea la tratament.