Nu imi mai suport socrela
Raspunsuri - Pagina 2
babyblue spune:
:)) nu ma pot abtine sa nu rad.
andacos, esti funny zau, ai dreptate de multe ori, dar ai tendinta sa critici ce au facut oamenii in trecut, adika le dai in cap pt niste "greseli" deja comise, chestie care in def, nu ajuta pe nimeni.
in plus, uneori speculezi niste lucruri, care nu sunt neap adevarate. fapt ca ea nu are casa, nu inseamna ca n are nimic, ca e o sarantoaca care si merita soarta.multi oameni Nu au casa si asta nu i face automat niste retardati.si nici condamnati sa nu se mai casatoreasca sau sa faca copii. ca pana la urma si copiii astia ii faci la tinerete.
e adevarata partea ca poate si tinerii sunt prea pretentiosi cand stau la socrii,dar si unii socrii sunt de ti vine sa le dai in cap.
on topic:
cazul tau e clasic.divergente intre generatii si soacra-nora.
solutia: incearca sa te muti,impreuna cu sotul,logic.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
balanta_tm spune:
Cata vreme stai la soacra, nu prea ai de ales decat sa te supui regulilor ei. Este casa ei, munca ei de o viata, asa ca...
Decat sa iti bati capul cum sa faci sa nu te mai enervezi cand o vezi, poate ca e mai bine sa te gandesti cum sa faci ca tu, sotul si copilul sa deveniti independenti, adica sa va mutati singuri.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyblue :)) nu ma pot abtine sa nu rad. andacos, esti funny zau, ai dreptate de multe ori, dar ai tendinta sa critici ce au facut oamenii in trecut, adika le dai in cap pt niste "greseli" deja comise, chestie care in def, nu ajuta pe nimeni. in plus, uneori speculezi niste lucruri, care nu sunt neap adevarate. fapt ca ea nu are casa, nu inseamna ca n are nimic, ca e o sarantoaca care si merita soarta.multi oameni Nu au casa si asta nu i face automat niste retardati.si nici condamnati sa nu se mai casatoreasca sau sa faca copii. ca pana la urma si copiii astia ii faci la tinerete. e adevarata partea ca poate si tinerii sunt prea pretentiosi cand stau la socrii,dar si unii socrii sunt de ti vine sa le dai in cap. _ Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011) Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi.... |
Si asa ne intoarcem d eunde am plecat...acum citeva zile!
Baby...asa se vede de la voi,eu nu critic pe nimeni,trag niste concluzii(care iar nu trebuie neaparat s afie cele bune,eu chiar nu sustzin ca detzin adevaraul absolut,in comparatzie cu altzii)pe baza celor scrise!
Nu am spus ca e neaparat o sarantoaca(asa cum incerci tu sa-mi bagi in ... taste)insa un copil are nevoie de stabilitate,de un camin,de liniste...pe care din pacate momentan nu le poate asigura!S-au casatorit si au facut un copil,fara a vea nimic ...in spate!
Esti libera sa ma contrazici!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
bird70 spune:
citat din mesajul lui babyblue Nu au casa si asta nu i face automat niste retardati.si nici condamnati sa nu se mai casatoreasca sau sa faca copii. ca pana la urma si copiii astia ii faci la tinerete. |
Dar nu e normal sa ceara parerea soacrei inainte sa faca un copil? Pentru ca acest copil va trai in casa soacrei. Daca nu vor sa ceara parerea soacrei sa se mute din casa ei si atunci pot sa faca ce vor ei.
Cred ca problemele cele mai mari apar atunci cand copiii adulti nu au avut niciodata casa lor, nu au simtul ala al proprietatii si au fost intotdeauna in casa parintilor. Copilul adult nu poate sa-si imagineze cum ar fi daca el ar avea casa si ar veni nora/ginerele cu figuri si s-ar purta urat cu el, sau nu i-ar intreba inainte sa faca copii, etc. De fapt copiii adulti se poarta ca niste adolescenti, fac figuri, se poarta urat si apoi tot ei sunt victime. Diferenta este ca parintele are obligatia legala si morala sa suporte adolescentul, dar nu si adultul de peste 20 de ani. Nu zic ca parintii din Romania ar fi neaparat niste persoane cu care te poti intelege sau sunt tot timppul rationali. Dar ei AU CASA LOR!!! Nu iti place regimul muta-te! Dar daca nu vrei sau nu poti sa te muti, macar poarta-te frumos si cu respect. Ma gandesc ca daca unul din copiii mei ar ajunge sa traiasca cu mine si cu partenerul lor (Doamne Fereste!) si mi-ar face figuri si mi-ar crea atmosfera neplacuta in casa, le-as face vant pe usa rapid.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
aschiutza spune:
Fiindca mesajul initial al autoarei a fost modificat, eu nu inteleg daca acea casa apartine socrilor in totalitate sau e jumatate pe numele sotului. Daca apartine soacrei, mai multa diplomatie nu ar strica. Voi ce oferiti in schimb pt ca stati acolo? O ajutati la treaba in curte, faceti cumparaturi?
Dragoste cu de-a sila nu se poate, dar daca te obisnuiesti cu ideea ca sunteti firi diferite, iti va fii mai bine. Te inteleg ca nu ti-a picat bine remarca ei despre copil si cu legatul. Tinind cont ca sunteti casatoriti, ce legat in plus mai crede ea ca un copil mai aduce (eh, de obicei e pe dos)?
Dar daca stati la ea in casa nu e musai sa se bucure ca are un copil in casa. Probabil se asteapta sa ii cereti ajutorul, ajutor care ea nu vrea sa il dea.
Incearca sa privesti situatia din pozitia ei.
Treaba cu enervatul depinde de tine, cit de mult lasi tu asemenea situatii sa te enerveze. Eu recomand diplomatie si abtinere de a raspunde cu aceesi moneda la loc.
aadina spune:
Nimanui nu-i convine sa locuiasca cu soacra. Incearca sa o ignori, sa nu intri in conflict cu ea, evit-o, cand e ea la bucatarie, tu iesi, etc.
Cauta o alta casa unde sa va mutati, in definitiv e casa ei.
Nu-l invrajbi pe sotul tau impotriva ei, ca nu realizezi absolut nimic. S-ar putea sa-i dea ei dreptate. Daca e mamos, n-ai sa-l schimbi tu in veci. Si asa iti faci tu rau. Sa nu-l pui pe sotul tau sa aleaga intre tine si mama lui.
Locuiti intr-un apartament sau casa? Daca e la casa e mai usor. Poate iti construiesti alaturi o camera si o bucatarie+baie.
Probabil aveti discutii si de la banii de intretinere a casei. Fiind ca intr-o chirie, poti contribui (impreuna cu sotul) mai mult la cheltuielile casei:gaz, lumina,mancare,etc...
Faza cu copilul nu e corecta. Nici ea si nici nimeni nu poate sa-ti reproseze ca l-ai facut.
Ioana_Pos spune:
citat din mesajul lui emineasca9 primii doi ani de locuire cu soacra nu am avut proble.In al treilea an de casnicie am nascut,ceea ce a schimbat-o pe soacra mea intr-o scorpie.Mi-a zis de ce am facut copilu?..mi-a zis altadata ca am facut copil sa-l leg pe sotu de mine. |
Nu stiu in ce masura o deranjeaza pe soacra ta ca ai facut copilul si ii invadezi spatiul privat si in ce masura o deranjeaza faptul ca 'ai legat sotul de tine' deci poate ea spera ca sotul sa se dezlege la un moment dat. Speculez, dar ma gandesc ca insurat fiind, deja era legat de tine. E adevarat insa ca mai greu de dez-insoara omul cand mai e si un copil... Poate soacra te prefera pe post de iubita pasagera, nu nora pe vecie...
Ioana_Pos spune:
Ca o mica paranteza: daca si fata de nepot/nepoata tot atitudinea asta o are: tu nu trebuia sa existi, mama te-a facut doar ca sa il lege pe tata etc, e cel mai bine sa plecati de acolo. Cat de mic e copilul acum, tot va creste si va avea un complex de vinovatie absolut inutil.
alina_satena spune:
Emineasca9 parerea mea este ca ar trebui sa fii putin mai indiferenta cu soacra ta,sa nu put toate rautatile la suflet,te mai sfatuiesc sa faci ce te roaga sa o ajuti prin casa ca sa nu aibe ce sa iti reproseze,cu copilul descurca-te tu singura sa nu aibe de ce sa se lege.
Andacos mi se pare ca tu cateodata esti prea drastica,tai in carne vie.
iti dau exemplul meu eu stau cu parintii mei si eu pe ei nu iam intrebat daca le place sa fac un copil la varsta de 20 de ani si jumatate,fiecare are o situatie economica si familiala diferita pe care doar el o stie.Te-ai gandit ca poate Emineasca9 nu a dat toate detaliile problemei,e usor sa judeci cand ai tot(cu greutate obtinut sunt convinsa si constienta)dar fata vrea doar o parere un sfat nu suturi in fund.
Nu vreau sa supar pe nimeni cu parerea mea,dar asta cred eu.
Emineasca9 capul sus si gandeste-te ca Dumnezeu ne ajuta oricat de grea ni s-ar parea viata.