Drept de tata

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Tega, n-ai raspuns la intrebari, doar ai scris la modul general... cazul tau concret care este? Nu esti lasat sa vezi copilul? Te impiedica mama? Ascunde copilul, ce face?
In cei 7 ani cat ai crescut copilul singur, mama unde a fost? Ce a facut? In ce relatii esti tu cu ea acum? N-ati reusit sa ajungeti la o intelegere, nu-ti respecta nici macar acel program??
Esti fff vehement, si poate ai si dreptate, dar concentreaza-te pe cazul tau, vezi ce se poate face...
Este exact ca si cu femeile cu "toti barbatii sunt porci", asa la modul general....

Eu in general stiu oameni divortati, cu copii, in care intre parinti s-au pastrat legaturi decente, respectarea acelui program de vizitare, si timp extra, neoficial, la mica intelegere + telefoane (mai ales acum in zilele noastre cu mobilele, e mult mai simplu si pt oamenii care fac multe deplasari)... N-am auzit de cazuri din astea extreme in care mama ascunde copilul, il muta de la o scoala la alta, se muta din oras in oras ca sa-i piarda tatal urma, etc.. Este adevarat, cel care nu are custodia nu poate vedea copilul zilnic, ca inainte de divort, din simplul motiv ca parintii nu mai pot convietui impreuna (ca altfel s-au relua certurile, discutiile sau ce-o fi fost pana inainte de divort).
Si mai cunosc cazuri in care copilul a ramas cu mama, iar tatal, pa si pusi, si-a luat el talpasita (este vorba in special cei care si-au gasit pe altcineva inainte de divort, sau dupa)...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Pt monicabo;
Nu ma feresc de raspunsuri. Dar nici nu vreau sa fac o poveste. Au fost 7 ani in care "mama" a interesat-o doar cariera profesionala. Pleca la 8 se intorcea la 22. Frumos! Dintr-o data, lucrurile au degenerat. Restul...Atunci cand 2 oameni se despart amiabil si isi spun ca nu mai mereg relatia, este ok. Dar cand unul incearca sa-l scoata "nebun" pe celalalt...este urat.
Sunt concentrat doar pe relatia cu al meu copil. Doar atat!
Ma deranjeaza, asa cum spunea si himera -judecatorii desi stiu asta, tot "MAMA CEA SFANTA ARE DREPTUL SI BLANDETEA"- ca acest sistem este stramb. Cine poate sa decida, ca o mama, din pc de vedere moral, poate sa creasca un copil?
In ce lege este scris, dreptul de custodie al mamei?
Si reclamele in care apar copii sunt discriminatorii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai dreptul legal sa deschizi un proces in vederea acordarii custodiei minorului(minorilor). Sansele de a primi custodia sunt direct proportionale cu probele pe care le vei administra instantei raportat cu probele adminsitrate de cealalta parte.
Cand se comunica sentinta este justificata in act de ce si cum anume s-a ajuns la aceasta decizie.
Chiar si acum tu trebuie sa ai aceste informatii pentru sentinta curenta. Cum ar fi (daca doresti desigur) sa spui exact ce scrie acolo? Sunt convins ca nu apare nimic de genul "se acorda mamei pentru ca este femeie sau mama". Precis sunt alte criterii bine definite.
Restul este teorie goala.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Nu vreau sa te supar, nu tin nici cu mamele nici cu tatii...
Nu sunt de acord cu mamele care "ascund" copii de tata dupa divort, care vor sa rupa orice legatura. Nici cu tatii care isi iau talpasita si nu-i mai intereseaza. In general de extreme, zic..

Parerea mea, de ce se zice de mama, de ce se dau copiii la mame in general.. cu toate ca sunt destui tati care au castigat in instanta.. uite-l pe Irinel de ex. (si cum o impiedica pe mama sa-si vada copilul - mama, fie ea Monicuta, buna, era asta e - ca sa vezi ca exista abuzuri in ambele sensuri)
- Sunt copiii mici, sugari, care sunt alaptati - nu pot suge decat de la mama, n-o sa-i intarci acuma, ca sa se duca la tata
- este o categorie de tati, mentalitatea barbatilor din Romania, din mosi stramosi, (vb la modul general, ca si mentalitate) ca gospodaria, casa si copiii sunt treburile femeii, barbatul aduce banii in casa, si e suficient, gata.
Plange copilul: ia tu de-l linisteste, ca-s obosit; e ora merei: ce-i dau sa manance, ca nu stiu; vezi ca-i curge nasul, tu nu vezi? (dar doamne fereste sa ia domnul un servetel). Chestii vazute des de mine prin parcuri, cunostinte etc...

In general, din mosi stramosi, mama a fost mai "aplecata" spre ingrijirea copilului si ingrijirea casei. Este echivalent cu mantalitatea "tu tii casa, e treaba de femeie".... "sunt barbat, nu spal eu vasele" etc
Casa+copil = femeia
Adus banii in casa, restul optional = barbatul

Am vorbit la modul general, la tiparul clasic de familie de pe la noi. Nu zic ca toate cazurile sunt la fel, nu vorbesc acum de o persoana anume, doar de anumite clisee...

Nu mai vorbesc ca-s o gramada de tipare de care m-am lovit in decursul vietii... chestii pe care le fac identic si o femeie si un barbat, sunt interpretate in mod diferit...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Pentru marius
Nu cred ca esti in problema. Esti prea departe de realitate. In nicio hotarare judecatoreasca nu se face referire la motivatia pt care copilul a fost incredintat mamei!
marius draga, este o discutie a realitatii, nu a teoriei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Domne, eu am un fix cu Irinel asta, insa daca au fost niste personaje atat de expuse in media, atunci am avut si eu acces la unele informatii despre ei. Nelucrand in domeniul juridic, n-am acces la alte sentinte de divort si hotarari judecatoresti.
Insa prin presa a fost facut publica sentinta de divort a lui Irinel si Moni, de fapt motivatiile judecatorilor cu privire la incredintarea copilului catre tata: ca va ramane in mediul in care a fost obisnuita de mica, ca mama pleaca mult in deplasari si nu-i asigura stabilitate emotionala, ca Iri are posibilitati materiale mai bune etc etc... nu mai stiu ce scria acolo ca nu m-a interesat f mult, doar am citit ceva "pe diagonala".

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Monicabo, din pacate asa este si din cauza asta tatii care chiar se ocupa de copil si care chiar vor sa fie implicati in viata lor sunt priviti cu o spranceana ridicata. Pentru ca nu au fost multe cazuri pana acum.
Dar asta nu inseamna ca trebuie desconsiderati, nu inseamna ca unui copil care are norocul de parinti care-l iubesc chiar daca s-au despartiti ii trebuie refuzat dreptul de a avea legaturi cu amandoi parintii, ca tot spunea cineva mai sus de drepturile copilului.
E dreptul lui sa fie iubit, alintat de cei care i-au dat viata.

Mi se pare extraordinar de nedrept sa rapesti unui parinte bucuria de a fi cu propriul copil asa cum mi se pare extraordinar de nedrept sa traumatizezi un copil si sa-i induci ideea ca celalalt parinte nu-l iubeste, nu e atatent cu el doar pentru ca nu ti-ai rezolvat tu frustrarile din relatia esuata.

Observ ca in ultima vreme se inmultesc cazurile de genul asta. Acum cateva saptamani era alt tatic disperat ca i se spusese copilului lui ca el a vrut sa sileasca mama sa faca avort cand a aflat ca e insarcinata.
Va dati seama ce e in sufletul copiilor astora?

+24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tega

Pentru marius
Nu cred ca esti in problema. Esti prea departe de realitate. In nicio hotarare judecatoreasca nu se face referire la motivatia pt care copilul a fost incredintat mamei!
marius draga, este o discutie a realitatii, nu a teoriei!


Eu in continuare nu inteleg ce vrei cu subiectul asta. Daca e o discutie a realitatii nu aduci niciun argument din realitate in afara de generalitati.
Ai cerut custodia cand a fost incredintat minorul? Ca daca ai cerut-o si tu si sotia ta in egala masura, adica pe romaneste daca ati cerut acelasi lucru si a castigat doar unul din voi atunci TREBUIE sa scrie in hotarare DE CE castiga unul in detrimentul celuilalt. Se numeste MOTIVARE!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Marius, teoretic ai dreptate, practic nu e asa. Exista o formulare standard in care nu ti se spune in fata dar din care tragi concluzia asta.
Cauta pe net sa vezi cati tati disperati sunt de ceea ce s-a intamplat pana acum. Cati tatici care au program clar de vizita dar care tot sunt impiedicati sa-si vada copilul pentru ca legea nu prevede si sanctiuni pentru cei care nu o respecta.
Am citit despre un tatic care statea in fata gradinitei in fiecare zi , nu conta cat de frig/cald era ca sa-si vada copilul macar doua minute.
Am citit un jurnal al altui tata care nu-si mai vazuse copilul de doi ani si nu stia unde sa-l mai caute si din disperare, neputinta facuse un blog pe internet in care ii scria copilului mereu, sa stie ca nu l-a uitat nici o secunda si in speanta ca intr-o zi ii va gasi blogul.



+24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Pentru monicabo
In hotarare nu se specifica motivul pt care custodia se acorda unui parinte. Doar judecatorii iau in calcul acel "chestionar" de la asistenta sociala in care sunt precizate "partile materiale si financiare" ale parintilor.

Mergi la inceput