Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***353***

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Neata !!!

Sper ca toti bolnaviorii sunt mai bine

Kea, nu stiu ce sa faci sa scapi de mucegai dar siogur te sfatuiesc fetele, sper sa treaca si colicii repede si bb sa doarma bine , la fel ca si Keutu ! cred ca e o perioada mai grea acum asa ca iti trimit multi

Ada a dormit ieri la pranz daca se poate numi asa de la 14.30 la 18.30 drept pt care aseara pe la 23 era fresh si alerga iepede, iepede prin casa, la un moment dat mi-a cerut ceva, i-am dat la care imi raspunde : mucumesc mama, mucumesc tutulol

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Pisigri, mi-am amintit ca am avut si noi cutie din aceea, avem si higrometru dar eu sincer nu am observat schimbari spectaculoase, drept e ca nici nu avem mucegai , era doar umiditatea mai mare, bine, noi credeam initial ca e prea mica si vroiam sa ne luam umidificator

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Buna dimineata!Pisigri, eu doar mi-am varsat oful ieri, pentru ca mi se parea stupid sa va rog pe voi sa cititi despre Singulair ca sa va puteti da cu parerea, desi mi-as fi dorit. Asa ca eu iti multumesc cu atat mai mult, ieri tot gandindu-ma la problema asta, am ajuns cam la aceeasi concluzie ca si tine. Medicamentul mi-a fost recomandat de doi dr diferiti, dintre care unul pneumolog pediatru, deci sunt convinsa acum ca Eva are nevoie de el. O sa incep probabil tratamentul, si in cazul in care vor aparea efecte adverse...desi ma rog la Dumnezeu sa nu fie cazul...atunci...we'll cross that bridge when we come to it.Ce ma sperie pe mine e o eventuala aparitie a intarzierii in dezvoltare, in limbaj (dar mai e cazul daca ea vorbeste deja?), pe langa cele enumerate de tine. Si faptul ca majoritatea mamicilor care l-au administrat copiilor, au spus ca regreta enorm, si ca a doua oara nu l-ar mai da.Iti multumesc inca o data pentru parerea ta, si sa stii ca tin cont de ea, mai ales ca si tu ai trecut cu Ilinca prin cosmaruri asemanatoare (ma refer la plimbat prin spitale, disperare ca nu ii mai trece odata etc).

Mergi la inceput

Gina, tot tin sa spun de ceva vreme si nu am mai apucat: tu doar 3 min ai primit indicatii sa ii faci nebulizari lui Ian? Noua ni s-a spus de 10 min.Kea, eu te sfatuiesc din tot sufletul sa muti Keutii din camera cu mucegai. Este foooooarte periculos, nu pot sublinia suficient asta. Eu am avut mucegai in camera in care am tinut-o pe Eva cand era bebelus, si acum ne luptam cu tot felul de afectiuni astmatiforme, TOTI dr care au vazut-o au spus ca e de la mucegai. Ea nu mai doarme demult acolo (intre timp am rezolvat si mucegaiul - aerisit ft des si scurt, de 5-6 ori pe zi cel putin, cate 10 min; sters tot mucegaiul cu tot felul de substante, dat cu var), insa problemele persista.Cand ma gandesc ca intr-o noapte, cand ea era bebelus si eu tot cautam o solutie pt mucegai, am facut un atac de panica (mi-a trosnit mie dintr-o data ca imi nenorocesc copilul cu mana mea), acum imi vine sa ma dau cu capul de pereti...Incerc sa ma impac cu ideea ca asa a fost sa fie, dar e greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

buna dimineata dragelor,

anamariame - eu sunt 100% de-acord cu ce ti-a spus pisigri
voi ati avut multe peripetii si trebuie sa aveti si voi macar o luna in care sa nu tusiti, sa nu curga nasul, sa nu..., sa nu... si nu cred ca reusesti sa obtii starea asta de bine fara singulaire
noi am inceput sa tusim de prin iunie si am tinut-o asa cand mai mult, cand mai putin cand cu cateva zile de liniste deplina pana in august
eu sunt convinsa ca fara singulaire nu am fi scapat de tot de tuse
asta a fost experienta noastra iar daca ar fi sa o luam de la capat si mi s-ar recomanda iarasi singulairul i l-as da fara nici o strangere de inima; acele efecte adverse care te ingrijoreaza, DACA cumva apar sunt reversibile
de ex, noi asta noapte am fost foarte agitata, cu cosmaruri, vorbit mult prin somn; daca eram in timpul tratamentului cu singulaire as fi spus ca desigur e efectul medicamentului, nu?
si, am mai observat ca atunci cand luna este in crestere, copii sunt mai agitati si ziua si noaptea

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate

Mergi la inceput

Gianina, la noi e un pic altfel. Adica a racit acum si s-a complicat, ultima data a fost in primavara cand la fel, am ajus la tratament puternic in urma unei complicatii. Deci problema nu e neaparat aceea ca tine mult (tusea, raceala), ci ca se complica destul de mult si ajungem la tratament ft puternic. La ea o viroza da in bronsiolita astmatiforma sau pneumonie. Efectele acestul medicament nu cred ca apar in 2 saptamani, cat a luat Micsu, nici in 3 luni, cat trebuie sa luam noi pt inceput, nu sunt sigura ca apar, insa griji tot imi fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Hai sa dau cafea, ca vad ca ati intrat in hibernare, si poate va ispitesc niste aburi calzi si aromati

Novus, deci nu face mare scofala chestia aia. Eu recunosc ca nici nu am mai folosit-o anul asta, de mucegai si alte alea o sa scap la primavara, cind izolam exterior..ca anul asta n-a mai incaput in program (a se citi finante).

Inapreda, stiu ca ai intrebat ceva si ai zis ca nu te superi de raspunsuri, dar nu mai stiu daca era vorba despre razgindelile frecvente ale lui Ian sau despre altceva.
Eu o sa iti spun ca si Pisilinca se razgindeste uneori de ma scoate din sanatate.
Si iti mai spun ca in timpul saptaminii, cind ma duc la serviciu, ajung acasa la ora 4 si gasesc un copil super vesel si dragalas (care apoi ma ia f autoritar in primire, si ma ia mama naibii daca nu fac ce vrea ea si daca nu am niste motive serioase si pe intelesul ei pt asta), in timp[ ce we asta, de exemplu, la 15 minute dupa trezire mi-a facut niste istericale, si simbata si duminica, de imi venea sa o iau la palme.
Desi poate nu foarte AP, cind ma scoate din minti cu totul, mie mi se mai intimpla si sa urlu. Da' sa urlu, nu sa ma rastesc la ea. Si dupa urlet incepem amindoua sa plingem, ne luam in brate, bocim bine, ne trec nervii si sintem cele mai bune prietene si ne spunem ce tare ne iubim. Ceva din forul meu interior :D imi spune ca nu e bine, as avea eu si o explicatie de ce nu e bine (mi se pare o manipulare psihologica asta, dar nu detaliez ca...mi-e lene, plus ca efectul e cel de manipulare, comportamentul este foarte autentic si sincer, ca de-aia ma si buseste plinsul dupa ce comit gafa).
Deci da, si Pisilinca e nehotarita la modul absurd, si eu ii suflu in fund, dar si mie imi mai sare tandara.

Mie mama mi-a zis chiar zilele astea ceva de genul "tre' sa inveti copilul asta ca primeste chestii (jucarii) la ocazii sau cind a facut ceva deosebit, ca altfel n-o sa stie sa se bucure"; ei, uite eu cu asta nu pot sa fiu de acord.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

kea- 1. colicii - sfatul meu e sa incerci cat mai multe solutii anticolici ca ceva-ceva va linisti bebelakele pana la urma (sau macar sa nu fie crizele prea dureroase); noi am avut colici cam pana la 6 luni si bine-nteles ca am testat tot ce se putea: solutia kla noi a fost infacolul dat la 3-4 mese combinat cu debridat la 2-1 mese
noi si acum mai "consumam" infacol cand ne mai deranjam la burtica
2. umiditatea - eu una intai-si-ntai as masura-o sa stiu exact cum stau iar daca chiar e prea amre as cumpara un aparat de la magazilele de bricolaj ca acum se gasesc de toate (nu as merge pe aparatul cu pastile ci mi-as lua unul la care sa controlez umiditatea)
3. mucegaiul - exista tot felul de solutii contra mucegaiului dar, odata aparut, chiar daca folosesti diverse lotutii, dai cu var si nu se mai vede nimic, sporii de mucegai tot exista; singura solutie este de dat tencuiala jos din zona respectiva pan la beton/caramida, apoi de folosit solutii antimucegai si apoi tencuit, varuit - asta tot din experienta proprie o spun

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Ana-Maria - Nu m-am bagat in vorba, pentru ca nu mai tin minte, daca Alex a avut in schemele lui de tratament acest Singulaire. Am facut insa luni intregi (cu pauze) trat cu Ventoline si Aerius. La care am adaugat Fixotide, Becotide si...nu imi mai amintesc de restul. Stiu ca la vremea resp si eu mi-am pus milioane de intrebari, dar cum alta solutie nu exista am trecut peste ele si i-am administrat. E drept ca pentru mine debutul a fost brusc cu 3 zile de spitalizare conectat la oxigen cu pauze doar pentru respirat medic, el avea doar un an,asa ca am fost prea speriata ca sa spun"nu" la ceva din schema propusa de medici.
In afara de o agitatie suplimentara, eu nu am obs alte efecte adverse la medic de genul asta.
Si la 3 ani totul s-a terminat...pur si simplu.Oricum pe el il apuca numai primavara. In luna martie eram programati la o plimbare su salvarea la spital.
Am vrut sa-i spun si Inei. Noi am utilizat un babayhaler pentru administrarea acasa si l-a acceptat fara pb http://www.youtube.com/watch?v=gmr3GMZx6WA&feature=player_embedded . Mascuta si aburii il speriau si pe el la spital, dar cu babyhalerul nu am avut pb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Ela sunt in spiarala azi si cu gandul bun la tine.
Kea nu stiu raspunsul corect sa scapi de mucegai.. sa treaca colici puiului mic
Novus si Isabella spune"mumumesc flumos!" si exact cand trebuie ...si-s happy ca a inceput sa faca si glume... ii merge mintea si daca ar fi la gradi cred ca ar sti tot ce ar fi invatati...caci ea repeta cot la cot cu noi tot ce trebuie sa invete Bogdi.Retine ce-i mai usor si pentru varsta ei.
Azi am avut iar o sedinta cu d-na inv care-i stresata ca-l chinuie pe Bogdi...defapt ea nu vrea sa faca programa adaptata la nivelul ei...mi-a zis sa-i spun prof de sprijin sa o faca ea.D-ra prof de sprijin imi spusese sa o faca d-na si eu pe cine sa strang de gat sa faca ce trebuie sa faca ambele lucrand in echipa.Si cum sa nu te superi enervezi cand vezi rautate in jur cat casa poporului.In schimb d-na e multumita ca stie ca Bogdi are vointa cat "4 copii"(e expresia ei de azi) sa vad cum pot afla si care-i "puterea" lui de asimilare.
Voi/vom trece si peste astea...scuze ca va incarc ziua cu detaliile din viata mea.
Edit: Nu cred ca-i rea vointa.Cred doar ca ambele nu stiu cum sa faca acest lucru.D-na a spus ca habar nu are cu se "se mananca" un astfel de diagnostic.cred ca se teme si ca Bogdi va deveni violent(desi nu-i predistpus spre asa ceva absolut deloc).Aveti idee cum pot sa le ajut ca sa-mi ajut defapt copilul?Intreb caci stiu ca sunt si cadre didactice printre voi.Pote voi stiti....
O zi minunatat tuturor!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.

Mergi la inceput