Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (200)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Luminel este o gradinita de stat! Stiu ca nu la toate gradinitele este asa si acum incercam sa ii aratam ca o gradinita este ceva frumos si ca la gradi trebuie sa fie fericit, sa se joace. L-am dus saptamana trecuta la un curs pt copii fastrackids. Cand am ajuns acolo cu masina a inceput sa planga cand a vazut cladirea si imi spunea ca el nu vlea ghighita. Am intrat, l-am linistit si i-am spus ca eu voi sta langa el tot timpul si ne vom juca cu altii copii si va fi bine. E am intrat in clasa si cand a vazut copii pe scaunele si doamnele educatoare .......a inceput sa planga spunand ghighita aici e ghighita. Era si doamna de acolo mirata de reactia lui. I-am spus ca nu e ghighita si ca eu stau acolo cu el, nu plec nicaieri. Doamna ne-a asezat pe scaunele si dupa 15 min uitase Tiberiu de tot de mine. Era atat de fericit si s-a implicat in lectie imediat. Cand am ajuns acasa i-a spus lui Ursu (catelul nostru) ca el a fost la alta ghighita si ca i-a placut! Imi venea sa il mananc de dragul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada79

Luminel este o gradinita de stat! Stiu ca nu la toate gradinitele este asa si acum incercam sa ii aratam ca o gradinita este ceva frumos si ca la gradi trebuie sa fie fericit, sa se joace. L-am dus saptamana trecuta la un curs pt copii fastrackids. Cand am ajuns acolo cu masina a inceput sa planga cand a vazut cladirea si imi spunea ca el nu vlea ghighita. Am intrat, l-am linistit si i-am spus ca eu voi sta langa el tot timpul si ne vom juca cu altii copii si va fi bine. E am intrat in clasa si cand a vazut copii pe scaunele si doamnele educatoare .......a inceput sa planga spunand ghighita aici e ghighita. Era si doamna de acolo mirata de reactia lui. I-am spus ca nu e ghighita si ca eu stau acolo cu el, nu plec nicaieri. Doamna ne-a asezat pe scaunele si dupa 15 min uitase Tiberiu de tot de mine. Era atat de fericit si s-a implicat in lectie imediat. Cand am ajuns acasa i-a spus lui Ursu (catelul nostru) ca el a fost la alta ghighita si ca i-a placut! Imi venea sa il mananc de dragul lui.

bravo! ma bucur mult pentru el! inseamana ca o sa treaca cu timpul peste experienta asta neplacuta!

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Woow, Andrada - nu pot sa nu imi exprim si eu indignarea vis-a-vis de experienta cu gradinita deci incredibil! Eu nu inteleg cum de a fost lasat in halul ala sa planga, adica mai citesc pe la alte subiecte ca mamicile sunt chemate daca copilul lro plange (si asta mi se pare extrem, chematul parintilor nu e o solutie) iar la voi - era asa abandonat acolo !!! Iar cu certatul ca face pipi / kk Tin minte ca Robert a avut problema asta cand a inceput gradi, il gaseam si eu in hainele altor copii, caci nu mai ajungeau schimburile lui. Dar NU ERA CERTAT niciodata ! Eventual ma certa pe mine madama si imi zicea ca trebuie ceva facut, de catre mine, acasa, caci altfel mi-l dadea inapoi. Dar pe el, never - nu e normal, este un copil, si chiar ele imi ziceau, sa nu il cert daca face pe el, ca risc sa il blochez etc. Chestii de bun simt.

A propos de asta, si eu azi pe al meu l-am lasat plangand Se intampla ff rar, cred ca e a doua sau a treia oara de cand a inceput scoala mare. Faza e ca daca plange, plange din cauza mea - de ex azi eram f stresata pt ca nu merge caldura la gradi Nu a mers toata saptamana si azi deja m-am indignat si am mers la director, totusi, nu e normal macar sa nu ne spuna (l-as fi lasat la niste prieteni pe pitic). Afara sunt 12 grade si inauntru e ca afara, copiii stau cu gecile pe ei - si va dati seama ca m-am suparat, mai ales ca la somn ei dorm oricum pe jos, se dezbraca singuri etc, deci am facut oleaca de scandal. Am ezitat mult daca sa il las la scoala azi, mai ales ca tuseste, ma si mir ca a rezistat pana acum. oricum m-am simtit bine zilele trecute pt ca au fost multi copii bolnavi si al meu nu a avut nimic, ba chiar madama mi-a zis ca Robert e printre copiii rezistenti (yuupiii ne-au trebuit 3 ani pana la faza asta ). Insa in conditiile in care l-am lasat azi... nu stiu cat mai rezista si el. In fine. si uite ca stresul meu i l-am dat si lui si surprizaaa: la plecare o plans :( Detest fazele astea, desi la noi Madama il ia in brate si stiu sigur ca nu ramane trist, participa la activitati, azi aveau tort etc. Daramite sa mi-l iau acasa trist, plans si infricosat Andrada, sper sa ii gasesti locul si sa il ajuti sa treaca peste momentele astea.

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Of, ANDRADA, mor cand aud din astea... Bietul Tiberiu, ce a fost in sufletelul lui... BIne ca l-ati retras. Mi se face pielea de gaina insa pentru ceilalti de acolo ramasi.

Si al meu a mai avut accidente la gradinita mare pentru ca noi la somn continuam sa-i punem pampers desi nu mai bea lapte si nu mai face asa mult pipi, mi-ar fi greu sa-l trezesc noaptea, el cand se trezeste nu mai adoarme la loc prea usor.
La gradinita asta nu sta nimeni sa ii puna pampers si a avut in vreo 3 zile accidente. Dar nu l-a certat nimeni, mergeau cu el inainte de somn la toaleta (si chiar asa, tot a mai facut), il schimbau cu hainele lui de schimb si gata. Dar in fine, aici e o educatoare la 6 copii, deci altfel sta treaba.

A propos de ce zicea si SIMONIX, si la noi e un frig in gradi... nici ca afara (ca la noi sunt 6-7 grade) dar oricum. E de jale, oricat de canadieni am fi devenit noi, tot nu ne-am adaptat la stilul lor. Eu caut hainute groase pentru gradi ca al meu tremura in fiecare zi pe-acolo. I-am pus deja strampi, pantaloni de fleece, maieu, bluza subtire si un hanorac, asa sta el acolo. Altii stau in tricou, dar ei sunt canadieni de souche.
Din cauza asta in principal am renuntat si la inot, era un frig la piscina ca tremuram si eu mare. Si bineinteles ca dupa prima sedinta a racit si Patrick, si taica-su.

Noi am ratat startul la activitai, inscrierile se faceau in august si activitatea incepea in septembrie, noi eram in Romania. Dar si asa cu atatea schimbari e cam speriat de bombe, asa ca o sa incepem in ianuarie probabil patinaj si gimnastica sau circ. Este o scoala de circ unde se implica si parintii, inca ii e greu sa ramana undeva fara noi. Asa ca am cautat ceva unde sa ne primeasca si pe noi. Inotul il lasam pentru la vara ca vreau totusi sa se simta bine acolo si nu sa-i tremure dintii in gura.

NADIA- succes micii pianiste, sa ne zici cum e, si noi vrem sa incepem un instrument, dar parca mai incolo putin. NU prea are rabdare. Mai sunt si cercuri de arts and crafts la noi, poate i-ar placea Victoriei, e tot ceva destul de usurel, nu necesita efort fizic. Dar ea are voie acum sa intre in colectivitati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Andreea, tocmai de-aia am ales pianul si ma gandesc sa mai astept cu baletul; la pian lectiile sunt individuale.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna dimineata, poftiti o savuroasa!

Eu sunt singurica la birou, deci imi fac de cap Mi-am luat revista domus sa ma delectez cu ea impreuna cu cafelutza. Hi, hi.

A-propos de ce spuneati , la noi la gradi mi se pare infernal de cald. L-as imbraca pe Vlad in tricou cu maneca scurta, dar ma uit ca toti ceilalti copii sunt bine infofoliti si parca mi-e jena. Si asa , acum 2 zile cand am intrat cu Vlad in gradi, erau vreo 2 ingrijitoare care au inceput sa comenteze: "aoleu, cum te aduce mamica ta cu capul gol".

Fetelor, abia astept sarbatorile de Craciun. Abia astept si primul meu salariu sa ma duc sa cumpar ceva jucarii Lui Vlad din tot ce i-am luat anul trecut tot scrapbooking-ul ala l-a cerut cel mai des, multumiri Doloress pentru idei. Si a-propos astept idei de jucarii destepte, interactive..ca masinutze, trenulete, robotei, pe ai mei nu-i intereseaza asa mult.

Va pup, astept sa scrieti, sunt pe baricade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

'neatza!

ALy, pe baricade si eu sper sa nu ni se lungeasca ochii tot privind in zare dupa fete
depsre jucarii, n-am idei , ma inspir si eu de la voi

Si la Cris e cald in cresa, chiar foarte cald; eu o las in bluzita cu maneca lunga si colanti; nu-mi vine sa o las chiar in tricou, desi am mai vazut copii si asa

edit: and thanks for the

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Multam de

da, e cald la gradi, de asta recomandam cu 2 maini costumele alea subtiri d ela Danina Line.

Andrada Doamnee, Doamne!!! Trebuie integrat incet, [putin cat putin intr-o comunitate cu educatoare sanatoase la cap, eventual juma de zi...e fimportant pt el, la varsta lui nu-l poti tine nici acasa de tot, si-nplus, uite, trebuie sa descopere ca-n alte parti la gradi e frumos.

Nu stiu daca ai citit din urma, si noi am avut "odiseea" noastra cu gradi, Robert a fost lovit/impins/bruscat cumva si acum uraste gradinita, plange acolo, neam luptat mult sa-l ajutam sa se re-adapteze (el, copil perfect adaptat cu gradinita, ca avea experienta); de aprox 2 sapt e acasa, din motiv de raceala urata si vacanta, vom vedea de luni cum va fi. Ne e fff greu si nou, ca nu vreau sa nu-l duc la gradi, e deja prea mare pt stat numai acasa, nici nu vreau sa-l traumatizez...o s amai incerfcam si noi si daca nu si nu...vom strange cureaua si va merge la privat. Mai, nu vreau sa fac polemici, stiu ca sunt si exceptii, depinde si de copil, cat d eadaptabil si volubil e, dar la stat se face din ce in ce mai putina calitate pt ca sunt depasiteeeee : 1 educatoare pe tura la 30 copii, o injrijitoare la 8 grupe de copii, la Robert erau 2 educa pe zi (una de la 8-1 si una de la 1-6) si una a plecat, trist ca era cea ff buna, profi, ea mi-a dat multe sperante cand l-am dus acolo pe Robert, dar a pelcat ca avea 6 milione pt ce facea si nah...
Sunt ff putine, nemotivate, copii multi, parinti care mai de care mai dusi cu pluta si tot asa...

o sa va povestesc de luni alte episoade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Lorich, nu nasti nici o polemica, Doamne fereste. Sunt convinsa ca exista multe gradinite particulare exceptionale care nu se compara cu nici o gradi de stat. Numai gazand pozele de la Gabitzam, mi-am inchipuit cam cum e acolo si clar la stat deocamdata nu se fac astfel de activitati. Nu mai zic ca doamnele sunt mai atente, dragute cu copiii, evident.

Noi chiar am avut noroc cu gradi asta, pt ca eu am ales-o pe cea mai buna dintr-o arie destul de larga, adica nu m-am limitat numai la zona noastra.si era nebunie, erau 30 de copii in grupa lui Vlad, dar cred ca s-au speriat ca n-au mai ramas decat 20...din care nu vin mereu toti, deci e acceptabil.

Ca activitati fac si ei multe........nu stiu insa cat se practicas invatarea prin joc, pe mine nu ma incanta deloc sa stie 10 poezii pe dinafara sau cuvinte aiurea in engleza. Si stiu ca la particularele bune se pune accent pe astea.

Deci, eu recunosc ca sunt multe elemente pozitive si daca as avea resurse poate m-as gandi sa-l dau pe Vlad in alta parte. Dar deocamdata chiar nu am nici un motiv intemeiat , doamnele sunt calde si dragute, in rest, detalii mai vedem pe parcurs.

Io am chef de vorba azi, da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Salutare,

Andrada: imi pare tare rau de problemele cu gradinita, sincer cred ca e mai bine sa-l duci la o particulara daca vrei sa-l mai dai la gradi.

Spuneam eu la un moment dat despre gradinite de stat ca unele sunt vai si amar de ele. Cred ca e ca si in viata cum e directorul asa e si gradinita. Si la scoli la fel. Eu am avut destule experiente cu gradinite si scoli si prima impresie nu m-a inselat niciodata.

Vreau sa va spun ca Elena are punctulete albe pe amigdale. Tusea nu vrea sa cedeze, m-am uitat abia azi in gatul ei spre marea mea rusine si le-am vazut. Ma duc maine la exudat. Acum nu stiu daca sa-i dau antibiotic sau propolis pana iese exudatul. Doctorita mi-a zis sa-i dau antibiotic. Sunt intr-o mare dilema. Nu i-am mai dat de foarte mult timp si nici n-as vrea. Pe de alta parte nici febra nu a facut si starea ei e buna. Cine a mai dat propolis picaturi hidroalcolice cat le-ati dat?

Mergi la inceput