Ce mancati dimineata si seara (mai de post asa)?

Ce mancati dimineata si seara (mai de post asa)? | Autor: terishka

Link direct la acest mesaj

Noi suntem 4 oameni, 2 copii si 2 adulti. In conditiile in care nu am chef si timp sa gatesc ceva elaborat (cald) in fiecare dimineata si seara si nici nu vreau sa servesc mezeluri, crenvursti, branza topita si altele, am nevoie de idei ca sa mancam totusi ceva.

Cel mai greu mi-e la copii: unul nu mananca lactate in afara de lapte lichid si atat, iar celalalt e alergic la lactate si nu ii dau din considerente medicale. Asta ne cam lasa in aer.

Noi adultii mai consumam: hummus, guacamole, fasole batuta, "branza" de caju, tofu, dar copiii nu prea se alatura. De exemplu lor le place foarte mult pateul vegetal de la Inedit. Stiti retete care sa semene cu asa ceva, paste mai sarate, sau poate chiar dulci? Sau ce mai mancati voi care ar putea sa ne fie si noua bun, ca sunt in pana de idei rau, a devenit un factor de stres asta, zau

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Cam tot ce imi vine in cap este cu lapte sau derivate: orez cu lapte, gris cu lapte, budinca de macaroane/ cus-cus/ conopida/ broccoli cu branza... Oare merge sa faci orez cu lapte de soia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Merge, mai fac pentru cel mic si mananca. In afara de asta si pateul vegetal, mai consuma ei asa: ou fiert cam din 2 in 2 zile, miere, cereale cheerios si cinni minnis cu lapte de vaca sau soia, nutella fiica-mea (chiar, a incercat cineva o variante de nutella facuta in casa)... si cam atat.

Mergi la inceput

Cred ca este greu. Ma mai gandesc si daca imi vin idei le scriu.

Mergi la inceput

Salata greceasca varianta cu tofu si salata de morcov cu telina si sos de mustar in loc de maioneza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

icre facut in casa, pateu de ficat facut in casa, iaurt cu fructe pt cel care nu e alergic la lactate, mamaliga cu branza si smantana
cartofi frantuzesti, masline, paste cu ulei de masline si parmezan , mar copt impreuna cu gris cu lapte,spanac, branzica de vaci, cascaval pane

Mamica lui JR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

mar copt cu scortisoara, tartina cu unt aromat, compot de fructe, biscuiti facuti in casa, cereale cu suc de portocale, peste la cuptor, tarta cu mere, placinta cu branza dulce

Mamica lui JR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

castane coapte, nuci cu paine (si cu vin la cina pt adulti), porumb fiert, cartofi copti cu unt, placinta cu mere/dovleac, avocado. mai de post
apoi obisnuitele paine cu unt si cu branza, sunca de casa, macaroane cu branza, ou moale, pateul il fac si eu in casa, dar n-am mai facut demult

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Unt de arahide amestecat cu miere si intins pe paine pt copii. E foarte nutritiv si satios. Cartofi dulci copti. Mar copt plus banana coapta (cu tot cu coaja pana devine coaja neagra). Marul il scobesti si pui in interior putina scortisoara, miere si nuca pisata. dupa ce sunt ambele coapte cureti marul de coaja si banana si le amesteci. Nu e prea estetic dar foarte gustos si nutritiv.
Lapte cu musli cu fructe in care mai adaugi tu vreo 20 g de goji berry uscate (laptele sa fie fierbinte ca sa se inmoaie goji). Se papa caldute si sunt nutritive, se digera usor si pline de vitamine. Nu mai imi vin idei.

Edit: astea le mancam noi dimineata, pt ca seara mancam doar un lapte cu putina miere sau fructe, sau un iaurt de capra cu cornflakes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

eu am vazut la o colega o carte interesanta pe care am cumparat-o si din care ma mai inspir: Retete pentru sanatatea noastra, de Elena Pridie. Neavand inca copii, testez pe sot Prima cerinta a fost "Voinicel" - grau fiert, cu bucatele de fructe de sezon proapspete, nuci maruntite si miere. Am mai facut si pate de dovlecei - interesant.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Ai mei nu prea mananca ce iese din retetele din cartea Elenei Pridie, am incercat sa fac pastele alea sarate, am facut pateu de linte parca si cred ca si de dovlecei, dar nu le-au mancat. Mie mi-au placut, dar cand erau calde, reci nu prea m-au mai imbiat la fel de tare. Astia nici nu s-au uitat Ori eu tocmai asta as vrea, ceva ce poate fi facut pentru 2-3 zile, scos din frigider si mancat cu placere

Adra_bell, cum e sunca de casa?

Mergi la inceput