Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

copilu n-a ajuns azi la mate din cauza de oboseala.
Anya, daca poti sa-mi trimiti fisele ar fi super.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sigur, Sabina.

Mergi la inceput

Multumesc mult.
si eu sunt o epava, m-au nenorocit corecturile si nici nu ma simt prea grozav. Mai e un pic, pana printez, leg exemplarele samd. Numai ca e alergatura asta ma termina.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Eu personal inca nu am auzit sa aiba cineva un S in catalog.

Eu stiu . Si medii de B. Intr-a II-a. Adica la noi in clasa au fost destule medii de B, nu doar la romana-mate ci si la restul de materii. Intr-a III-a pare mult mai tragic. Deja marea majoritate a copiilor au note de B si S in catalog. Are si fi-mea un B la stiintele naturii. Ca exemplu a fost un test la italiana la care au fost vreo 5 FB (era fi-mea mandra rau de fb), inca vreo 5 de B, restul S.

Mergi la inceput

Am uitat sa zic ca le-a dat un test-fulger la mate (adica pe principiul "scoateti o foaie de hartie") pe care din fericire nu l-a trecut in catalog la care s-a luat un singur S si restul IS. Teste de-astea dau practic in fiecare ora la civica, stiinte, muzica. Cam o data la 2-3 ore la mate. Dar notele astea nu le trece in catalog, le trece pe cele de la testele de final de capitol. Iar la alea nu se iau numai fb-uri, niciodata nu s-au luat. Si invatatoarea zice ca sunt o clasa foarte buna.
De-asta isi merita fi-mea cadoul de final de an pentru fb-uri pe linie. Ca este o chestie mare sa iei numai fb-uri. Ma rog, anul asta deja nu mai e cazul cu b-ul de la stiinte.

Mergi la inceput

La noi, la clasa a 2-a, la sfarsitul anului nu cred ca au fost 10 copii cu FB pe linie . Restul - sub. Acum ce note aveau de le-a iesit media B... Anul asta din ce-mi povesteste Matei iar nu sunt multi cu FB pe linie. E adevarat ca din astia cu FB probabil ca unii sunt de 10 (cred ca vre-o doua fetite) iar restul de 9 si ceva (printre care si fiul meu ). El are orice in cap ina fara de teme.
De ieri e tot prin spectacole si e fericit. Aseara l-am dus in studiouri la X Factor (am avut o invitatie) iar azi s-a dus cu scoala la un teatru. Nu conteaza care - pt el importanta e distractia. Lectii nu are (l-am chinuit eu cu 4 probleme de Arhimede) si va merge la baschet si karate (asta-i place). Grea viata !!

Mergi la inceput

Pai Anya cred ca asa e si pe la noi si de fapt asa e si normal, nu cred ca exista (sau nu-i normal sa existe) clase cu 100% fb-uri.
Cat despre chef de invatat .... nici vorba. Si nici sport nu face.
O sa mearga la arhimede dar nu va face fix nimic pentru concursul asta, ce-o lua o lua. Eu de-abia am nervi sa ma tin de ea sa-si faca temele, noroc cu cursurile la arhimede ca macar alea 2 ore pe saptamana mai face ceva mate.

Bine ca sunt sanatosi si veseli, ca scoala or sa tot faca pana la 25 de ani sau mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La noi in clasa presupun ca toata lumea a terminat fb in primele doua clase din moment ce toata lumea a obtinut la final aceeasi diploma.
Acum, sunt si la noi S si I si B in lucrari, dar nu cred ca sunt trecute si in catalog. Vom vedea la sfarsitul anului cum s-a procedat.

La mate : ordinea operatiilor, ne pregatim de impartire, la romana "Ce te legeni", la stiinte am incheiat capitolul despre corpuri(clasificari etc). La engleza e un ritm sustinut, probabil si din cauza ca multi dintre copii au deja insusite notiunile primului an de studiu.

Ma astept la o avalansa de 100 la evaluare in engleza. Noi mergem insa la matematica. Cu toate ca multi copii merg la pregatire, nu cred ca vor fi punctaje foarte mari. Din cauza varietatii problemelor existente. Trebuie sa intelegi foarte bine metoda ca sa poti rezolva si problemele dificile.

Mergi la inceput

Neata.
Cum am mai zis, n-are nicio legatura pregatirea cu concursul Ce sa mai vorbim de fiemea care mai degraba nu a fost :P. Cred ca alipsit jumatate din lectii.

Sorana, crezi ca a mea face ceva in plus? doar tema de la Arhimede si atat.
Ieri au aveut teatru, da noi nu ne-am dus, pt ca ar fi fost prea obosita la pian. N-a dus lipsa de spectacole in ultima vreme, asa ca nu a suferit, ba dimpotriva.
Pe 5 decembrie are un examen f greu la liceul de muzica si ne canalizam cam toate energiile acolo.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Noi nu ne-am apucat inca de inmultire. La Arhimede nu stiu daca sa-l trimit. Dau banii si-l mai si trezesc sambata dimineata...Din cele 4 subiecte care se dau va face, cred 3/4 dar nu cred ca se va mobiliza sa faca totul. E asa de indolent...pur si simplu n-are chef sa gandeasca. Daca stau langa el si ii zic hai sa notam cu ceva...zice: "A". Bun, hai sa scriem ce stim: se urneste sa scrie ecuatia. Nu-i spun eu cum sa scrie, stie, dar n-are chef...In schimb can a fost sa plecam la sport in doua minute era echipat si cu rucsacul in spate.
La romana sunt la ceva cu Eminescu, dar cum n-au mai avut de saptamana trecuta...Tot sapt. trecuta au niste testari la cunoastere si la civica. Inca n-am vazut calificativele, dar a zis ca a fost usor. Am noroc ca prinde din clasa ca acasa nu l-am vazut invatand, iar seara la 10 cand apucam sa discutam nu prea mai functioneaza copilul bine pe modulul scoala.
Revenind la capitolul diplome si la noi a primit toata lumea cate o hartie, dar cand i-a strigat, in ordinea mediilor, a fost cam asa:
Popescu - foarte bine la invatatura si rezultate bune la concursurile scolare; Ionescu - FB la invatatura, Georgescu - FB cu exceptia engleza, Cutarescu - FB cu exceptia materiilor matematica, limba romana, engleza, cunoastere... Nu a zis cat aveau la materiille respective, dar au trecut clasa .

Mergi la inceput